Öğretmenler odasında dışlanmak

uzguuun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2021
332
90
25
Merhaba kızlar.Ben şuan öğretmenliğimin ikinci yılındayım.Memleketimden bin km uzakta bir şehirde yaşıyorum.Şuan yaşadığım bir problemi anlatmak istedim,çünkü artık üzülüp ağlamaktan yoruldum. Bu dönem yakın olduğumuz öğretmenlerle uzaklaştık.Geçen yıl beraber atandığımız öğretmenlerle samimiydik,yeni atanma heyecanı cıvıl cıvıldık.Okul şartları zor olan bir köy okulu.Sabahçı olduğum için de yorucu geçiyor biraz eve gelip uyuma ihtiyacı duyuyorum.Geçen yıla göre ders sayım da arttı epey. Ruhen bir yorgunluk var üzerimde ve aşırı sosyal değilim geçen yıla göre. Okuldakilere hadi şuraya gidelim şunu yapalım enerjisi yok diyeyim. Bir tane canım ciğerim dediğim bir öğretmen var okulda en sık onla görüşüyoruz çünkü aynı zamanda da komşuyuz.Eylülden beri bir sıkıntı yoktu açıkcası biraz anlaşmazlıklar oldu ama kinlenecek şeyler değildi. Bana göre aşılmaz şeyler değildi. Gel zaman git zaman uzaklaşmaya başladık bu yakın arkadaşımla okuldan,bizden ayrı planlar yapmaya başladılar ama ben aynı şekilde muhabbet ediyorum hayatımı anlatıyorum sadece görüşmeler azaldı.Onların gözünde bu problemmiş uzak durmaya çalıştığımızı düşünmüşler duyduğuma göre.En son okulda gizli şekilde aralarında çekiliş yaptıklarını öğrendim.Bana belli etmemek için afedersiniz ama salağa yattılar.Açıkcası ağrımıza gitti ve neden bunlar oluyor diye konuşma gereği duydum. Dışarda toplu şekilde oturduk.Bu öğretmen arkadaşlar pek de ciddiye almadı açıkcası normal bişey olduğunj artık bişeyler yapalım demediğimizi vs söylediler. Her davete icabeg etmeye çalışıp evime davet etmedim,haftasonları çok gezmeyi tercih etmedim diye sanırım bu tepkiler bilemiyorum.Şuan dışlıyorlar, hasta olduşumda bir mesaj bekledim en azından geçmiş olsun iyi misin diye.Okula geldiğim gün yarım ağızla söylediler. Ağrıma gitti artık bu olanlar ben de konuşmayı tamamen kestim muhabbet kurmuyorum artık.bu olayın ertesi günü de yakınım dediğim öğretmenle yemek yiyelim çıkışta öyle dağılalım demiştik.Arkadaşın randevusu vardı sen de ye evde uğraşma demişti taş çatlasın 1 saat anca oturacaktık yani.Bunun için de evi uzakta olan insanları eylemek doğru olmaz ve kırgındım da açıkcası.Çekilişi öğrenince ayıp ettik sizi de dahil edelim diyen bile olmadı hatta ortada bi problem yok diye istelediler.Gözümüze soka soka plan yapıyorlar şuan yemekler,ev gezmeleri :) ben de içerleyip kendimi ağlatıyorum ben de mi problem var diye.Okul ortamı gergin zaten çoğumuz kadın olunca laf sokmalardır gerginliklerdir hep oluyor.Ama bu garip geliyor bana.Ne yapmamı önerirsiniz? Yalnız kalmaktan korkuyorum sanırım okulda,tayin isterse arkadaşım zorlaşacak benim için.eklemeyi unutmuşum yakın arkadaşım görmüş bişgisayarda whatsappı açık unutmuş bir tanesi.hakkımızda grup açıp dedikodumuzu döndürmüşler.Grubun ismi ilgisini çektiği için biraz bakmış ama yaptığım yanlış bunu söyleyemeyiz de diyor.sorunun ne olduğunu sormak için bir kaç kez uzun yazı atmıştım onlara, cuma yemeğe inince dalga geçmişler cuma gördük bir de uzun mesaj atıyolar diye

Banlanmak istemiyorum olabildiğince kibarca yazacağım hayretle okudum öğretmenler odası değil lise koridoru resmen hepiniz ayrı bi tipsiniz bırakın kim kimle arkadaş oluyorsa olsun yapışmayın bu işlere bu kadar bazen birini sadece sevmezsin sebebe nedene gerek yok istemezsin yani işinizi yapın evinize gidin

Ben neler duyuyorum burda daha da şok olursunuz da benim kardeşim yok insanlara çok bağlanan biriyim,işimi de yapıyorum ama etkiliyor beni

Ben neler duyuyorum burda daha da şok olursunuz da benim kardeşim yok insanlara çok bağlanan biriyim,işimi de yapıyorum ama etkiliyor beni
Bu kadar duygusal olmayın gerek yok bu kadar muhtaç görünürseniz dalgaya sararlar iyice sizi kendinize başka arkadaşlar bulun

Okul ufacık bişey ki okul dışında arkadaşım var, ortam saçma sapan ya
Bu kadar dert edecek bir şey yok toplasan 5 yıl sonra adını bile hatırlamayacağınız insanlar böyle sürekli yok bizi çağırmadınız yok çekiliş yaptınız şu bu diye konuşmayın bir kere söylediniz bitti gitti bundan sonra takmayın

Yok konuşmayı da düşünmüyorum dediğiniz gibi geçmişte de sorun yaşadığım insanlar oldu kendime yüklendim biraz

Sosyal aktivitesi olmayan köylük yerdesiniz galiba zira okullarda bu seviyede iş yapmaya dahi genelde vakit kalmaz insan da umursamaz. Çalışan profilinin terelelli yeni atanmış genç deneyimsiz öğretmen olduğunu zannediyorum. Bir kaç seneye bunların boş işler olduğunu anlarsınız.
Eğitime başvurun hizmet içi eğitim isteyin seminer alın, yüksek lisans yapın boş beleş işler. Yarın onlar da küser kaos çıkar. İş ortamında gereksiz samimiyet kaos çıkartır. Geziye gidin, ehliyet yoksa yazıl kursa al ehliyet sıkıldıkça bin arabana gez.
Üniversite dedikodu kazanı modundan çıkamamışsınız. Gerçek hayatta büyük yerlerde bu tarz şeyler dönmez evet gruplaşma her yerde var. Ama siz de oturup elinden şekeri alınmış çocuk gibi ağlamayın. Alın roman kitap bişi okuyun okulda. Devletin okulu kimseye kalmaz bugün var yarın yoksunuz bir tayine sürgüne bakar. Boşverin. Hayatta daha kıymetli dünya şey var eften püften şeyleri dert ederseniz ömür geçmez.

Köy okulundayım sürekli iç içeyiz şu kafaya gelmeye çalışacağım deneyimim çok az, çok çabuk güvendim galiba insanlara da

Köy okulundayım sürekli iç içeyiz şu kafaya gelmeye çalışacağım deneyimim çok az, çok çabuk güvendim galiba insanlara da
Tecrübe işte bunlar, öğrenirsiniz. Çok özel hayata girmeden iş arkadaşlığı kafi böyle yerlerde. Gereksiz her detay yarın size geri döner, dengeler bozulursa. Profesyonel bir yaklaşım değil mıç mıç olmak. Bir anda da kimse kimse ile dost olamaz

Nasıl bu kadar işi ilerletip bu hale getirdiler ben de anlamadım, yok eve çağırmadın dışarda bişey yapmadık diye samimiyet mi azalırmış 1 yıldıe görmeğim arkadaşım daha samimi

Nasıl bu kadar işi ilerletip bu hale getirdiler ben de anlamadım, yok eve çağırmadın dışarda bişey yapmadık diye samimiyet mi azalırmış 1 yıldıe görmeğim arkadaşım daha samimi
"Onların doğrusu o, senin doğru bu" , öyle düşün.

Şehir merkezine gidiş geliş kolaysa merkezde farklı etkinlikler yap. Çevre illere yapılan gezilere katıl, gezi arkadaşları edin.

Öncelikle iş yerinde özellikle okulda öğretmenler arasında keyifle sohbet edeceğin biri ya da birilerinin olması insanın modunu yükselten ,iyi gelen bi şey bu inkar edilemez.

Öğretmen olduğum ve öğretmeni kadın ağırlıklı bir okulda olduğum için sizi çok iyi anlıyorum. Ben de 1,5 senedir öğretmenlik yapıyorum devlette. Ve bu süreçte hem kendim sorunlar yaşadım hem de diğer insanların yaşadığı sorunları gözlemledim.
Anladıklarımı size yazayım.

Öncelikle bizim mesleğimiz diğer mesleklerden ayrılıyor, belki başka bir meslekte 10 yıl aynı insanlarla çalışanlar olabiliyor ama biz de hep değişim var. Yeni atananı tayin isteyeni ücretlisi geleni gideni çok. Ve bu insanlara nereli olduğunu sorsan herkes bambaşka bir bölgeden , çeşit çeşit insan var. Yani ben kendime şunu soruyorum ben bu okula atandım ve rastgele denk geldi ve bu insanlar buraya geldiler , yani belki başka bir okulda olsam atmosfer bambaşka olacaktı, yani bu gerçekleşen atmosfer ve olaylar için kendimi suçlayamam.

Dışlandıysanız da dışlandınız, belki yepyeni insanlar gelecek en popüler siz olacaksınız belki tayinle gidecek oradaki okulunuzda sevileceksiniz ya da gün gelecek yine aynı sorunlar olabilecek. Yani insanız. Her şey olabilir ama okulda bunu yaşamanın en kötü tarafı her gün oradasınız ve bir zamanlar onlarla iç içeyken sonra dışlanmak kötü hisserebilir.

Bence olması gereken şu, öğretmenler ile yakınlaşacaksanız bence tanıma süreci bir iki ay olmamalı. En az 1 yıl süre geçmeli , hemen herkesle dışarda buluşmak , çok anlamlar yüklemek mantıklı değil. Orası iş yeri , ve en acısı öğretmenler sürekli birbirini kıskanıyor. Yani ben şunu anladım çevreme bakıyorum arkadaşım mı yok , diyorum elbet bir gün kafama uyan iyi biri denk gelir ama o döneme kadar sırf bi gruba ait olmak için taviz vermeyeceğim diyorum , herkesle sohbet ediyorum ama kimsenin dibine girmiyorum , böylelikle sorun da yaşamıyorum kafam rahat tavsiye ederim

Hatam bu dediğinizi yapmamak oldu ben direkt samimiyete girdim.Gerçek arkadaşlar olarak koydum kalbime bu kadar kolay gözden çıkarılacağımı hiç düşünmedim. Artık ilerleyen zamanlarda temkinli olacağım.

Davetlere katılmıyorsunuz, dışarıda görüşmüyorsunuz, davet etmiyorsunuz sonra vay efendim niye dahil edilmedim. Niye dahil edilesiniz ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…