Öğretmenler odasında dışlanmak

Çocuklarla daha çok ilgileneceğim odağımı onlara kaydırmak iyi gelecek bana da.

Valla sonuna kadar okuyamadım lisede bile hiç böyle dertlerim yoktu biri benimle arkadaş olmazsa kafamız uymazsa onun peşinde beni de aralarına alsınlar diye dolanmazdım bazen arkadaşlıkların vadesi dolar biter yani hayat bu takılmaya gerek yok ayrıca zirve tek kişilik bilmem anlatabildim mi :)

Ağlayıp günlerce üzülmek çok abartı benim 7 yaşındaki kardeşim bile sizden daha özgüvenlidir onu istemeyen insanlar için böyle üzülmez.İşinizi yapın evinize gidin , ilginizi de çekin onlardan güleryüzlü olun ama samimi olmaya gerek yok.

Öğretmensiniz bir sürü tatiliniz var her fırsatta farklı şehirlere gezilere vs gidin.Ben mesela öğrenci halimle 4 ay önce süpermoto şampiyonası için farkli bir şehire gittim oradaki etkinlikte Kenan Sofuoğluyla tanıştım aynı zamanda bir sürü arkadaş edindim, kimse söylemedi bana sizde kendi ilgi alanlarınıza göre etkinlikler bulabilirsiniz para da var sonuçta .

Davetlere katılmıyorsunuz, dışarıda görüşmüyorsunuz, davet etmiyorsunuz sonra vay efendim niye dahil edilmedim. Niye dahil edilesiniz ki?
Davetlere katıldım %80 katıldım diyebilirim hiç bi yere gelmeyip yakınmadım yani okul çıkış yemek yiyelim dediler gittim sohbet ettim çayımı kahvemi de içtim beraber ekstra mıç mıç olmak istiyorlarmış haftasonları da

Ben bu muhabbetler üstüne konuşmak istemiyorum açıkcası, kişiliğime ters geliyor

Grup açıp ara düzeltme adımımla dalga geçmişler, kendileri bir sorun mu var bile dememiş şimdiye kadar ama kimbilir daha neler konuşuldu arkamdan. Yüzlerine gülemiyorum şuan.
Sizde yüzlerine gülmeyin o zaman bosverin üzülmeyin kalıcı değilsiniz sonucta orada evde vs farklı seylerle ugrasın kafanızı bi şekilde dagıtın

Merhaba hocam canınızı sıkmaya üzülmeye değmez tayin olup gidersiniz ya da onlar gider ya da yeni öğretmenler atanır yeni arkadaşlıklar kurarsınız bende ücretli öğretmenlik yaptım maalesef bazı insanlar ayrı şekilde arkadaşlıklar kuruyor kendi aralarında

Ben de benzer süreçlerden geçtim yalnız değilsiniz çok üzülmüştüm geçen sene , ama gelen yeni bi iki hoca oldu onlar bana samimi geliyor ama sizli bizli konuşmaya devam ediyorum dışarıda henüz bir kere görüştüm aşırı özelimi anlatmıyorum güven veriyorlar ama büyük anlamlar yüklemiyorum , iş arkadaşıyız ve arada kahve içip sohbet etmek güzel ama bu kadar. Her gün her dakika yanlarında değilim okulda , böyle olunca dengelemek daha kolay oluyor. Tamamen insanlardan soğumadan süreci devam ettirmek önemli, güzel zamanlar gelicek bunlar geçecek siz öğrencilerinize odaklanın

Evet hocam insan ilişkileri saat gibi değişebiliyor

Aynı şeyleri yaşayan insanları görmek yalnız olmadığımı hissettiriyor inşallah hocam iyi insanlarla karşılaşırız

Gün içerisinde kaç dakika geçiriyorsunuz ki öğretmenler odasında muhabbeti bu kadar önemli olsun? Ders araları 10 dakika değil mi? O arada yeni derse hazırlık yapmanız gerekiyor zaten,diğer öğretmenlerle arkadaşlık etmeniz değil. Ben öğretmenlerdeki bu sıkıntıyı gerçekten anlamıyorum. Aynı okulda aynı zümrede olunca sadece beraber çalışmanız bekleniyor sizden,arkadaş olmanız zorunlu değil,beraber okul dışı bir şeyler yapmanız zorunlu değil.

Ben de birşeyler yazarım da sonra adımız öğretmen düşmanına çıkıyor yaşlar 23-24 muhtemelen hadi gençlik olur öyle diyelim

Gün süz pastasız böreksiz olmaz ama

Gün süz pastasız böreksiz olmaz ama
Yani ne boş işler. Bir tek bazı öğretmenler bu triplere giriyorlar. Başka meslek grubunda görmedim. Sonra laf söyleyince de öğretmen düşmanı oluyoruz. Ben mühendisim,hiç diğer mühendisler bensiz çekiliş yaptı diye üzülmek aklıma gelmez. Naparsa yapsın herkes yani,şart mı beni de aralarına almaları?

Ya evet yorum yapınca ben de öğretmen düşmanı ilan edildim

Ben diyorum ki öğretmenlik bir meslek
İş tanımı ne ? Çocuklara eğitim öğretim vermek vs
Odak bu olmalı

bu odağa gelen öğretmen az yani

10 sene köy okullarında çalıştım hatta köyde bile kaldım.Bana bir tane arkadaş yeterdi. Diğerleriyle tenefüslerde oturur sohbet muhabbet tamam gerisi olmazdı.Neden illa kalabalığa dahil olmak istiyorsunuz. Bırakın kendi ortamınızı kendiniz oluşturun. Ne o öyle kabile gibi.

Siz tüm davetlere gidip onları hiç davet etmediniz mi?

Eğer kafalarınız uyuşsaydı bu samimiyet oluşurdu zaten küçücük okulda. Demek o frekans ta uymamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…