Çocuklarla daha çok ilgileneceğim odağımı onlara kaydırmak iyi gelecek bana da.Öğretmen değilim ama iş ortamı böyle bir yer değil mi? Bizde bir de hastalığa inanmama var haha geçmiş olsun demelerini geçtimHepimizin devletin memuruyuz, işimize bakmalıyız. Arkadaşlık olsa iyi hoş ama olmasa da kendimizi üzmemeliyiz, işimize odaklanmalıyız.
Davetlere katıldım %80 katıldım diyebilirim hiç bi yere gelmeyip yakınmadım yani okul çıkış yemek yiyelim dediler gittim sohbet ettim çayımı kahvemi de içtim beraber ekstra mıç mıç olmak istiyorlarmış haftasonları daDavetlere katılmıyorsunuz, dışarıda görüşmüyorsunuz, davet etmiyorsunuz sonra vay efendim niye dahil edilmedim. Niye dahil edilesiniz ki?
Ben bu muhabbetler üstüne konuşmak istemiyorum açıkcası, kişiliğime ters geliyorValla sonuna kadar okuyamadım lisede bile hiç böyle dertlerim yoktu biri benimle arkadaş olmazsa kafamız uymazsa onun peşinde beni de aralarına alsınlar diye dolanmazdım bazen arkadaşlıkların vadesi dolar biter yani hayat bu takılmaya gerek yok ayrıca zirve tek kişilik bilmem anlatabildim mi :)
Ağlayıp günlerce üzülmek çok abartı benim 7 yaşındaki kardeşim bile sizden daha özgüvenlidir onu istemeyen insanlar için böyle üzülmez.İşinizi yapın evinize gidin , ilginizi de çekin onlardan güleryüzlü olun ama samimi olmaya gerek yok.
Öğretmensiniz bir sürü tatiliniz var her fırsatta farklı şehirlere gezilere vs gidin.Ben mesela öğrenci halimle 4 ay önce süpermoto şampiyonası için farkli bir şehire gittim oradaki etkinlikte Kenan Sofuoğluyla tanıştım aynı zamanda bir sürü arkadaş edindim, kimse söylemedi bana sizde kendi ilgi alanlarınıza göre etkinlikler bulabilirsiniz para da var sonuçta .
Tam olarak hangi muhabbet anlayamadımBen bu muhabbetler üstüne konuşmak istemiyorum açıkcası, kişiliğime ters geliyor
Grup açıp ara düzeltme adımımla dalga geçmişler, kendileri bir sorun mu var bile dememiş şimdiye kadar ama kimbilir daha neler konuşuldu arkamdan. Yüzlerine gülemiyorum şuan.Tam olarak hangi muhabbet anlayamadım
Sizde yüzlerine gülmeyin o zaman bosverin üzülmeyin kalıcı değilsiniz sonucta orada evde vs farklı seylerle ugrasın kafanızı bi şekilde dagıtınGrup açıp ara düzeltme adımımla dalga geçmişler, kendileri bir sorun mu var bile dememiş şimdiye kadar ama kimbilir daha neler konuşuldu arkamdan. Yüzlerine gülemiyorum şuan.
Merhaba hocam canınızı sıkmaya üzülmeye değmez tayin olup gidersiniz ya da onlar gider ya da yeni öğretmenler atanır yeni arkadaşlıklar kurarsınız bende ücretli öğretmenlik yaptım maalesef bazı insanlar ayrı şekilde arkadaşlıklar kuruyor kendi aralarındaMerhaba kızlar.Ben şuan öğretmenliğimin ikinci yılındayım.Memleketimden bin km uzakta bir şehirde yaşıyorum.Şuan yaşadığım bir problemi anlatmak istedim,çünkü artık üzülüp ağlamaktan yoruldum. Bu dönem yakın olduğumuz öğretmenlerle uzaklaştık.Geçen yıl beraber atandığımız öğretmenlerle samimiydik,yeni atanma heyecanı cıvıl cıvıldık.Okul şartları zor olan bir köy okulu.Sabahçı olduğum için de yorucu geçiyor biraz eve gelip uyuma ihtiyacı duyuyorum.Geçen yıla göre ders sayım da arttı epey. Ruhen bir yorgunluk var üzerimde ve aşırı sosyal değilim geçen yıla göre. Okuldakilere hadi şuraya gidelim şunu yapalım enerjisi yok diyeyim. Bir tane canım ciğerim dediğim bir öğretmen var okulda en sık onla görüşüyoruz çünkü aynı zamanda da komşuyuz.Eylülden beri bir sıkıntı yoktu açıkcası biraz anlaşmazlıklar oldu ama kinlenecek şeyler değildi. Bana göre aşılmaz şeyler değildi. Gel zaman git zaman uzaklaşmaya başladık bu yakın arkadaşımla okuldan,bizden ayrı planlar yapmaya başladılar ama ben aynı şekilde muhabbet ediyorum hayatımı anlatıyorum sadece görüşmeler azaldı.Onların gözünde bu problemmiş uzak durmaya çalıştığımızı düşünmüşler duyduğuma göre.En son okulda gizli şekilde aralarında çekiliş yaptıklarını öğrendim.Bana belli etmemek için afedersiniz ama salağa yattılar.Açıkcası ağrımıza gitti ve neden bunlar oluyor diye konuşma gereği duydum. Dışarda toplu şekilde oturduk.Bu öğretmen arkadaşlar pek de ciddiye almadı açıkcası normal bişey olduğunj artık bişeyler yapalım demediğimizi vs söylediler. Her davete icabeg etmeye çalışıp evime davet etmedim,haftasonları çok gezmeyi tercih etmedim diye sanırım bu tepkiler bilemiyorum.Şuan dışlıyorlar, hasta olduşumda bir mesaj bekledim en azından geçmiş olsun iyi misin diye.Okula geldiğim gün yarım ağızla söylediler. Ağrıma gitti artık bu olanlar ben de konuşmayı tamamen kestim muhabbet kurmuyorum artık.bu olayın ertesi günü de yakınım dediğim öğretmenle yemek yiyelim çıkışta öyle dağılalım demiştik.Arkadaşın randevusu vardı sen de ye evde uğraşma demişti taş çatlasın 1 saat anca oturacaktık yani.Bunun için de evi uzakta olan insanları eylemek doğru olmaz ve kırgındım da açıkcası.Çekilişi öğrenince ayıp ettik sizi de dahil edelim diyen bile olmadı hatta ortada bi problem yok diye istelediler.Gözümüze soka soka plan yapıyorlar şuan yemekler,ev gezmeleri :) ben de içerleyip kendimi ağlatıyorum ben de mi problem var diye.Okul ortamı gergin zaten çoğumuz kadın olunca laf sokmalardır gerginliklerdir hep oluyor.Ama bu garip geliyor bana.Ne yapmamı önerirsiniz? Yalnız kalmaktan korkuyorum sanırım okulda,tayin isterse arkadaşım zorlaşacak benim için.eklemeyi unutmuşum yakın arkadaşım görmüş bişgisayarda whatsappı açık unutmuş bir tanesi.hakkımızda grup açıp dedikodumuzu döndürmüşler.Grubun ismi ilgisini çektiği için biraz bakmış ama yaptığım yanlış bunu söyleyemeyiz de diyor.sorunun ne olduğunu sormak için bir kaç kez uzun yazı atmıştım onlara, cuma yemeğe inince dalga geçmişler cuma gördük bir de uzun mesaj atıyolar diye
Ben de benzer süreçlerden geçtim yalnız değilsiniz çok üzülmüştüm geçen sene , ama gelen yeni bi iki hoca oldu onlar bana samimi geliyor ama sizli bizli konuşmaya devam ediyorum dışarıda henüz bir kere görüştüm aşırı özelimi anlatmıyorum güven veriyorlar ama büyük anlamlar yüklemiyorum , iş arkadaşıyız ve arada kahve içip sohbet etmek güzel ama bu kadar. Her gün her dakika yanlarında değilim okulda , böyle olunca dengelemek daha kolay oluyor. Tamamen insanlardan soğumadan süreci devam ettirmek önemli, güzel zamanlar gelicek bunlar geçecek siz öğrencilerinize odaklanınHatam bu dediğinizi yapmamak oldu ben direkt samimiyete girdim.Gerçek arkadaşlar olarak koydum kalbime bu kadar kolay gözden çıkarılacağımı hiç düşünmedim. Artık ilerleyen zamanlarda temkinli olacağım.
Evet hocam insan ilişkileri saat gibi değişebiliyorMerhaba hocam canınızı sıkmaya üzülmeye değmez tayin olup gidersiniz ya da onlar gider ya da yeni öğretmenler atanır yeni arkadaşlıklar kurarsınız bende ücretli öğretmenlik yaptım maalesef bazı insanlar ayrı şekilde arkadaşlıklar kuruyor kendi aralarında
Aynı şeyleri yaşayan insanları görmek yalnız olmadığımı hissettiriyorBen de benzer süreçlerden geçtim yalnız değilsiniz çok üzülmüştüm geçen sene , ama gelen yeni bi iki hoca oldu onlar bana samimi geliyor ama sizli bizli konuşmaya devam ediyorum dışarıda henüz bir kere görüştüm aşırı özelimi anlatmıyorum güven veriyorlar ama büyük anlamlar yüklemiyorum , iş arkadaşıyız ve arada kahve içip sohbet etmek güzel ama bu kadar. Her gün her dakika yanlarında değilim okulda , böyle olunca dengelemek daha kolay oluyor. Tamamen insanlardan soğumadan süreci devam ettirmek önemli, güzel zamanlar gelicek bunlar geçecek siz öğrencilerinize odaklanın
Ben de birşeyler yazarım da sonra adımız öğretmen düşmanına çıkıyorBanlanmak istemiyorum olabildiğince kibarca yazacağım hayretle okudum öğretmenler odası değil lise koridoru resmen hepiniz ayrı bi tipsiniz bırakın kim kimle arkadaş oluyorsa olsun yapışmayın bu işlere bu kadar bazen birini sadece sevmezsin sebebe nedene gerek yok istemezsin yani işinizi yapın evinize gidin
Gün süz pastasız böreksiz olmaz amaGün içerisinde kaç dakika geçiriyorsunuz ki öğretmenler odasında muhabbeti bu kadar önemli olsun? Ders araları 10 dakika değil mi? O arada yeni derse hazırlık yapmanız gerekiyor zaten,diğer öğretmenlerle arkadaşlık etmeniz değil. Ben öğretmenlerdeki bu sıkıntıyı gerçekten anlamıyorum. Aynı okulda aynı zümrede olunca sadece beraber çalışmanız bekleniyor sizden,arkadaş olmanız zorunlu değil,beraber okul dışı bir şeyler yapmanız zorunlu değil.
Yani ne boş işler. Bir tek bazı öğretmenler bu triplere giriyorlar. Başka meslek grubunda görmedim. Sonra laf söyleyince de öğretmen düşmanı oluyoruz. Ben mühendisim,hiç diğer mühendisler bensiz çekiliş yaptı diye üzülmek aklıma gelmez. Naparsa yapsın herkes yani,şart mı beni de aralarına almaları?Gün süz pastasız böreksiz olmaz ama
Ya evet yorum yapınca ben de öğretmen düşmanı ilan edildimYani ne boş işler. Bir tek bazı öğretmenler bu triplere giriyorlar. Başka meslek grubunda görmedim. Sonra laf söyleyince de öğretmen düşmanı oluyoruz. Ben mühendisim,hiç diğer mühendisler bensiz çekiliş yaptı diye üzülmek aklıma gelmez. Naparsa yapsın herkes yani,şart mı beni de aralarına almaları?
Siz tüm davetlere gidip onları hiç davet etmediniz mi?Merhaba kızlar.Ben şuan öğretmenliğimin ikinci yılındayım.Memleketimden bin km uzakta bir şehirde yaşıyorum.Şuan yaşadığım bir problemi anlatmak istedim,çünkü artık üzülüp ağlamaktan yoruldum. Bu dönem yakın olduğumuz öğretmenlerle uzaklaştık.Geçen yıl beraber atandığımız öğretmenlerle samimiydik,yeni atanma heyecanı cıvıl cıvıldık.Okul şartları zor olan bir köy okulu.Sabahçı olduğum için de yorucu geçiyor biraz eve gelip uyuma ihtiyacı duyuyorum.Geçen yıla göre ders sayım da arttı epey. Ruhen bir yorgunluk var üzerimde ve aşırı sosyal değilim geçen yıla göre. Okuldakilere hadi şuraya gidelim şunu yapalım enerjisi yok diyeyim. Bir tane canım ciğerim dediğim bir öğretmen var okulda en sık onla görüşüyoruz çünkü aynı zamanda da komşuyuz.Eylülden beri bir sıkıntı yoktu açıkcası biraz anlaşmazlıklar oldu ama kinlenecek şeyler değildi. Bana göre aşılmaz şeyler değildi. Gel zaman git zaman uzaklaşmaya başladık bu yakın arkadaşımla okuldan,bizden ayrı planlar yapmaya başladılar ama ben aynı şekilde muhabbet ediyorum hayatımı anlatıyorum sadece görüşmeler azaldı.Onların gözünde bu problemmiş uzak durmaya çalıştığımızı düşünmüşler duyduğuma göre.En son okulda gizli şekilde aralarında çekiliş yaptıklarını öğrendim.Bana belli etmemek için afedersiniz ama salağa yattılar.Açıkcası ağrımıza gitti ve neden bunlar oluyor diye konuşma gereği duydum. Dışarda toplu şekilde oturduk.Bu öğretmen arkadaşlar pek de ciddiye almadı açıkcası normal bişey olduğunj artık bişeyler yapalım demediğimizi vs söylediler. Her davete icabeg etmeye çalışıp evime davet etmedim,haftasonları çok gezmeyi tercih etmedim diye sanırım bu tepkiler bilemiyorum.Şuan dışlıyorlar, hasta olduşumda bir mesaj bekledim en azından geçmiş olsun iyi misin diye.Okula geldiğim gün yarım ağızla söylediler. Ağrıma gitti artık bu olanlar ben de konuşmayı tamamen kestim muhabbet kurmuyorum artık.bu olayın ertesi günü de yakınım dediğim öğretmenle yemek yiyelim çıkışta öyle dağılalım demiştik.Arkadaşın randevusu vardı sen de ye evde uğraşma demişti taş çatlasın 1 saat anca oturacaktık yani.Bunun için de evi uzakta olan insanları eylemek doğru olmaz ve kırgındım da açıkcası.Çekilişi öğrenince ayıp ettik sizi de dahil edelim diyen bile olmadı hatta ortada bi problem yok diye istelediler.Gözümüze soka soka plan yapıyorlar şuan yemekler,ev gezmeleri :) ben de içerleyip kendimi ağlatıyorum ben de mi problem var diye.Okul ortamı gergin zaten çoğumuz kadın olunca laf sokmalardır gerginliklerdir hep oluyor.Ama bu garip geliyor bana.Ne yapmamı önerirsiniz? Yalnız kalmaktan korkuyorum sanırım okulda,tayin isterse arkadaşım zorlaşacak benim için.eklemeyi unutmuşum yakın arkadaşım görmüş bişgisayarda whatsappı açık unutmuş bir tanesi.hakkımızda grup açıp dedikodumuzu döndürmüşler.Grubun ismi ilgisini çektiği için biraz bakmış ama yaptığım yanlış bunu söyleyemeyiz de diyor.sorunun ne olduğunu sormak için bir kaç kez uzun yazı atmıştım onlara, cuma yemeğe inince dalga geçmişler cuma gördük bir de uzun mesaj atıyolar diye
Eğer kafalarınız uyuşsaydı bu samimiyet oluşurdu zaten küçücük okulda. Demek o frekans ta uymamış.Davetlere katıldım %80 katıldım diyebilirim hiç bi yere gelmeyip yakınmadım yani okul çıkış yemek yiyelim dediler gittim sohbet ettim çayımı kahvemi de içtim beraber ekstra mıç mıç olmak istiyorlarmış haftasonları da