öğretmenler günü hediyesi

Nolur kimseye fincan almayın. Fincana ihtiyacı olduğunu biliyorsanız alın tabi ama fincan hediye etme kalksın artık bence. Yeni evime taşındığımda o kadar çok fincan geldi ki hepsi de aynı markadan hemen hemen, biriktirip toplayıp değişime götürdüm yerine iki takım nevresim bi battaniye aldım 😂

Konuyla alakası yok ama dayanamıyorum fincan görünce 🙄
Ne alınır ki🥲 yaklaştı da 🤔

Güzel bir buket bile 300 400 liradan aşağı değil ki bu paraya eşya almak isterim sanki 🤔
Orasını bilemiyorum o zaman. Ama biblo fincan falan almayın bence. Fincan kusacaz zaten artık ülkece. Bibloda da evine uyma ihtimali çok düşük. Fular falan alabilirsiniz seviyor kullanıyorsa mesela.

Güzel bir buket bile 300 400 liradan aşağı değil ki bu paraya eşya almak isterim sanki 🤔
Valla ben de sırf bu yüzden para toplayalım dedim. Her şey çok pahalı. Bireysel alınsa herkes ya kupa alacak ya da bileklik, kolye vs ki onlar da hiç ucuz değil aksesuarcılarda. Ben de verilen paralar en azından yararlı olsun diye Boyner’den hediye çeki alacağım. Hem az para vermiş oluyoruz, hem de öğretmenin işine yarayacak bir şeyler yapmış oluyoruz. Çiçek bile gün sonunda çöpe gidiyor ki çiçek bile ucuz değil.

Valla ben de sırf bu yüzden para toplayalım dedim. Her şey çok pahalı. Bireysel alınsa herkes ya kupa alacak ya da bileklik, kolye vs ki onlar da hiç ucuz değil aksesuarcılarda. Ben de verilen paralar en azından yararlı olsun diye Boyner’den hediye çeki alacağım. Hem az para vermiş oluyoruz, hem de öğretmenin işine yarayacak bir şeyler yapmış oluyoruz. Çiçek bile gün sonunda çöpe gidiyor ki çiçek bile ucuz değil.
Bizim ana sınıfından ses çıkmıyor belli ki herkes kendisi bişey alacak keşke birlessek

Benim hoşuma gidiyor ya içine not tarih yazılmış kitaplar
Kitap hediye etmeyi de hediye edilmesini de çok severim. Ama çok kişisel bir hediyedir kitap ve sadece çok yakınlara alınmalıdır. Herhangi bir veli benim ne okuduğumu, neleri sevdiğimi, aldığı kitabı daha önce okuyup okumadığımı bilmez ki.

Kişi başı 250 çok fazla 50 şer toplansa da gayet güzel bir hediye alınır. Siz tek başınıza alsanız 50 liraya bir şey alamazsınız. Ben de öğretmenim veliler geçen yıl sene sonu toplanıp orkide aldılar mesela çok sevinmiştim hediye kabul etmiyorum diyorum her fırsatta ne ben mahçup olayım ne onlar zorlansin zaten ekonomi belli kimsenin minnetine girmeye gerek yok.
Veli grubu konusunda aşırı sıkı fiki olamıyorum hiç bir zaman ama herkes tanır beni birbirimizi biliriz hoş muhabbet ederiz elimden geldiğince müsait olursam da katılırım için çocuğumun mutluluğu için.

herkese merhabalar aslında üyeliğim vardı fakat kapatmıştım,soru sormak için yeniden hesap açtm,bir konu hakkında görüşlerinize ihtiyacım var,kızım ilkokul 3. sınıfa gidiyor,ben çok ilgili,çocuğuna fazlasıyla özen gösteren bir anneyim,derslerini birlikte yaparız,gezeriz vs. ama ben sınıftaki diğer velilerle görüşmek istemiyorum,bazen toplanıp çocuklarla beraber etkinlik fln yapıyorlar ama ben bu kadar aktif olamıyorum sonrada kendimi suçluyorum hatta bazen zorluyorum kendimi gitsemmi diye ama bi sürü kadın bi yerde oturup ne konuşacazki diyip vazgeçiyorum,şimdiki problemde içlerinden bir anne hediye için para topluyor ve isimleride paylaşıyor,göndermeyenleride siz göndermediniz diye gruptan yazıyor,beraber verelim hediyemizi,yemeğe gidelim,yok cafeye gidelim,öğretmende gelsin toplaşalım vs.yani her fırsatta toplanmak fln bunlar normalmi bu kadar gezelim,pikniğe gidelim,hediye seçtim 5000 nmiş onu alalım vs. gönderdik tmm ama bunlar normalmiki şahsen ben adapte olamıyorum,bu samimiyet her fırsatta görüşmek herkesin yaptığı bişeymi acaba.
Ben iki çocuğumun öğretmeni içinde yapmadım. Kızım kendi hediyesini kendi aldı verdi. Kimsenin seçtiği hediyeyi almak zorunda değilsiniz ama bizim sınıftada çok vardı böyleleri. İşleri yok başka yok onu yapalım yok şu cafeye gidelim yok piknik yok kaynaşma ayyy fenalık geldi yazarken bile😅
Zaten şu hediye olayına uyuz oluyorum herkes ne istiyorsa onu alsın niye insanları mecburmuş gibi dayatma yapıyosunuz değil mi?
Bence hiç bulaşmayın valla sonu gelmez yorulursunuz enerjiniz kalmaz sömürürler benden söylemesi.

Yani iki ucu b.klu değnek bir konu bu.
Kızım ilkokuldayken öğretmenler gününde kendim paket hazırladım 2 öğretmenine(ingilizce,sınıf) katılmadım hediyeye,kızım versin istedim paketi de çok beğenmişlerdi. Çocuğun öğretmeni sonuçta o kutlasın,niye birinin annesi takdim etsin ki hediyeyi ben bunu anlamıyorum.
Sene sonunda gösteri vardı pasta hediye dediler ona ödeme yaptım mesela ama gösteri sırasında diğer sinıf cicek almış biz almadık hadi birimiz alsın dendi,birinin eşi gitti çiçekte aldı (tamamen gösterişti artık,saat alinmıştı zaten)çıkıntılık olmasın dedim ama yılsonu balosuna katılmadım,kişi başı 1.000tl'ye düğün salonu tarzında bir yer ayarlamışlar ben cenazemiz vardı ve bu tip organizasyonlardan hoşlanmadıgım icin katılmadım. Parasında deģilim ama hiç eğlenmeyeceğim bir ortama girmek icin o kadar para harcamak istemedim de açıkçası. O gün ailece balık yemeye gittik,çocuklarla gezdik eğlendik bizde Çocuğa hitap edecek bir gezi,eğlence vs olsaydı katılabilirdim ama. Atıyorum survivor parkurları var ne bileyim dev trambolinler vb bir plan yapılabilirdi. Kendilerini eģlendirmek için yapılan bir organizasyondu adeta.
Sonradan videolar geldi gruba anneler halay cekiyor falan,çocuklar için en ufak eğlenceli birşey yoktu, iyi ki gitmemişim dedim.
Kısacası size uyan organizasyonlara katılın,uymayanlari eleyin,bu şekilde ne tam dışarda kalırsınız ne de tamamen içlerinde olursunuz.
Hediye konusu da aynı şekilde,istemiyorsanız ben bireysel yapacağım teşekkürler deyip geri çevirin.
Bazıları cidden yalakalık uğruna ne yapacaklarını şaşırıyorlar,uymak zorunda değilsiniz.
Bu sene oğlum anaokulunda onun öğretmenine de bireysel ayarlarım hediyemi. Oglumun ilk öğretmeni kendisi versin,kutlasın isterim.
Kızım 6.sınıf onda da gruptan gelecek teklif uyarsa katılırım, uğraşmamak icin.

Öğretmen mecbur kalmaz, zor durumda kalmaz. Çok tecrübesizse ilk sene bir ihtimal tufaya düşer ikinci sene istemiyorsa uyarısını yapar, kabul etmeyeceğini söyler olur biter.
Aynen en başında söyleyen öğretmenler var,bana büyük büyük hediyeler almayın kabul etmiyorum ufak bir çiçek,çocuğun hazırladığı birşey kabul edebilirim ancak diye.
Niye zor durumda kalsın..
İstemeyen baştan çizgisini çekiyor.
İsteyende baya dinlendiriyor bana şunu alın diye.
Bir yakınımın sınıf annesi para toplamış hediye alınacak diye,neyse birşey alınmış ev eşyası ne olduğunu hatırlayamadım şu an geçmiş zaman öğretmene sormuş sınıf annesi şunu aldık diye, ama öğretmenin sınıf annesine bunu geri verip bana vakkodan çek getirin dediğini biliyorum mesela.
Istemeyen de en başından söylüyor pahalı hediye kabul etmiyorum almayın diye.
Milletçe herşeyin icini boşaltıp b.kunu çıkarıyoruz zaten. Çocuklar görmüyor bile hediyeyi,bir iş güzar parayı toplayıp alıyor kendisi takdim ediyor öğretmene. Ne alakaysa.
Özellikle küçük çocuklar kendileri vermeli öğeetmene çicektir çikolatadır her neyse alınan. Haberleri bile olmuyor gariplerin.

her haftasonu görüşüyorum dedim mi? Hayır. Bazen kendi çocuklu arkadaşlarımla görüşüyorum dedim bazen de oğlumun seçtiği arkadaşıyla görüşüyorum. İnsan beğenmiyorsunuz ne konuşacağım o kadınlarla demeniz bende sosyal açıdan zayıf olduğunuz sonucuna varmama sebep oldu. Zira ben oturuyorum genel durumundan, okulda olanlardan haberdar oluyorum.
ne konuşacağız yorumu bana da kibirli geldi ayrıca asosyallikten ziyade
kızlarımın mutlu olacağı çocukların anneleriyle ara ara hep görüştüm hoşlanmadıklarım da vardı yalan değil
ama kızlarımın mutluluğu için değerdi ve dayandım bikaç saat

bu konu sahibi arkadaş biraz tepeden bakanlardan ne yazık ki
gerçekten çocuk dışarıda da arkadaşlarıyla olmaktan daha mutlu oluyor ve arkadaşlarıyla kaynaşıyor D darkgren
sizin lafınız yazılarınız kibir de çağrıştırıyor üzgünüm ki

X