- 7 Ağustos 2023
- 1.125
- 1.979
- 48
- 34
- Konu Sahibi sessizmanifesto
-
Açıkcası ben öğretmenin aracını gördüm baya eski bir model, hatta boyaları filan dökülmüş hani gelir seviyesini belki oradan tahmin edebiliriz. Belki devletteki kadar yüksek maaş almıyor olabilir. Yanlış anlaşılmasın hani kötü bir anlamda demiyorum ama tahmin yürüttüm yalnızca. Diğer veliler de böyle düşünmüş olabilir mi bilemedim.Altın alma fikri diğerlerinin de onaylaması çok saçma bir durum ama gerçekten. Bu durum, Kemal Sunal'in "ögretmen" filmini getirdi aklıma. Film'de ögretmenleri fakir olduğu için ona üzülen öğrencileri ögretmenler gününde öğretmenlerinin market alışverisini yapıyorlardı. Öyle bir durum varsa hocaya epey hora geçer tabi orası ayrı. Bu fikrin arka planında oyle bir fikir yatıyor olabilir mi? Özel okuldaki öğretmenlerin çok zor şartlarda çok az maaşlara calıştırıldıklarını duymuştum.
Ayy bu hediyeyi çok büyük bir sevinçle kabul ederdim. Altın alınması maalesef oluyor ama öğretmenin kabul etmesini etik bulmuyorum.Konudan bagimsiz ajanda+dolma kalem benim standart hediyemdir. Cok mu sıkıcı oluyor?
Geçen sene kutladılar sınıf annesi ve yardımcısı kutladı resmen kadınlar gününe döndü:)çocuklar öğretmenler günü anlamadılar,pastastalarini yediler:)para verenlerin ismi listelendi hediyenin içine iğrenç boyuta bence, öğretmenler buna karşı çıkmalı yoksa hep böyle basitleştirlecek.Benim için de öyle çiçek ve çikolata, çizilmiş bir resim... Diğer türlü gerçekten çocuklar için anlamı olmuyor.
Peki bu altın alındığında mutlaka hocaya soruluyordur değil miAyy bu hediyeyi çok büyük bir sevinçle kabul ederdim. Altın alınması maalesef oluyor ama öğretmenin kabul etmesini etik bulmuyorum.
Iyy bu ne basitlik yahu, para vermeyenler para verenler bir de listelendi mi... Öğretmen olsam böyle bir rezilliğe müsaade etmezdim.Geçen sene kutladılar sınıf annesi ve yardımcısı kutladı resmen kadınlar gününe döndü:)çocuklar öğretmenler günü anlamadılar,pastastalarini yediler:)para verenlerin ismi listelendi hediyenin içine iğrenç boyuta bence, öğretmenler buna karşı çıkmalı yoksa hep böyle basitleştirlecek.
Blosss artık devir çok değişmiş ben de şaşkınım, robot süpürge alan mı dersin, zaradan hediye çeki veren mi dersin... Nerede o temiz , nazik hediyeler...Esiniz haklı bence zamanında annem o dönemin modası olan sepet nakışlı havlu yapmış vermişti hocama yanınada el açması patatesli börek en son hocam bi arkadasımı görmüs ona bile demiş blosun hediyesi hala duruyor saklıyorum diye bence böyle seyler daha güzel tabi size kalmış
Bayıldım, ben de öğretmenim keşke herkes bir çeşit yemek yapıp getirse dondurucuya atmalıkEsiniz haklı bence zamanında annem o dönemin modası olan sepet nakışlı havlu yapmış vermişti hocama yanınada el açması patatesli börek en son hocam bi arkadasımı görmüs ona bile demiş blosun hediyesi hala duruyor saklıyorum diye bence böyle seyler daha güzel tabi size kalmış
Tamam ona itiraz kesin edeceğim z aten.Yok artık, kolye yüzük vs tamam da direkt altın nedir?
Hakaret resmen.
Evet altın hediyesi altında hoca ezilebilir haklısınız, eşim de böyle düşündü.
Annem hep yapardı bi gün kermese koydum diye çok kızmıstı banaBayıldım, ben de öğretmenim keşke herkes bir çeşit yemek yapıp getirse dondurucuya atmalık
Çok kötü ya bu arada erkekmis yeni gördüm ben erkek hocama patik ve çorap götürmüştüm adam cok sevinmiştiBlosss artık devir çok değişmiş ben de şaşkınım, robot süpürge alan mı dersin, zaradan hediye çeki veren mi dersin... Nerede o temiz , nazik hediyeler...
Yani direkt eline altın tutuşturmaktan iyidir en azından bence. Daha nazik bir hediye eğer toplu alınacaksa.Saat hediyesi de bundan farksız değil bu arada.
Direkt altın almaktan iyidir yine de.Saat hediyesi de bundan farksız değil bu arada.
Evet şimdiki öğrenciler de bir tuhaf... Çiçek ve çikolata sanki iş görür gibi.Çok kötü ya bu arada erkekmis yeni gördüm ben erkek hocama patik ve çorap götürmüştüm adam cok sevinmiştiama tabi simdi zorbalanır çocuk dalga gecerler
Böyle bir furya var heralde, ben de çevremden çok duydum. Katılsan bir dert katılmasan bir dert...Direkt altın almaktan iyidir yine de.
Ama evet, bu iş niye bu kadar abartıldı, çirkinleşti anlaşılır gibi değil.
Güya hediye verenlerin ismi anlaşılsın diye ve bunu çoğu sınıf annesi yapıyor.cok berbat.öğretmenlerimiz çok değerli emin olun çoğu bu şekilde kutlamadan hoşlanmıyor malesef sınıf annelerine böyle bir hak verilmiş herkes birbirine bakıp yapıyor.Iyy bu ne basitlik yahu, para vermeyenler para verenler bir de listelendi mi... Öğretmen olsam böyle bir rezilliğe müsaade etmezdim.
İsmi yazılı bir termosta olabilir aslındaEvet şimdiki öğrenciler de bir tuhaf... Çiçek ve çikolata sanki iş görür gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?