- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.902
- 32
- Konu Sahibi Sabir_tasi
Cok ayipladim ve utandim.bende aldim hediye fakat tamamen icimden geldigi icin sirf ogretmen azda olda degisik guzel bir gun gecirsin diye.cunku yeri gelip bizim bile tahammulumuzu azaltan cocuklarimiza egitum veriyor sabir gosteriyor ne alsak odenmez haklari.minik bir gulumseme olursa yuzunde ne mutlu.
Olay şu aslında. Öğretmen hediye kabul edebilir ya da etmeyebilir, bana kalırsa ayrımcılık olmaması adına bireysel hediye kabul etmemelidir. Sınıftaki herkesin eşit bir miktar ödeyerek aldığı bir hediyeyi kabul edebilir ama sınıftan bir kişinin bile katkısı olmadıysa öğretmen o hediyeyi almamalıdır, bireysel hediyeye girer. Diğer hediye alamayan çocuğun mahcup olmasına, utanmasına, üzülmesine sebep olur. Ha ettiyse de dediğiniz gibi gönlünü okşamak, emeklerinin karşılığı olarak alırsa alır ama hediye veren çocuğa ekstra bir ilgi göstermemelidir. Gösterirse diğer çocukların hakkını yemiş olur. Bunu bir velinin beklemesinden dehşete düştüm yani. Bu yüzden adı rüşvettir. Rüşvet niye verilir, menfaatin vardır karşı taraf onu yapsın diye verirsin. Yoksa dediğiniz sebeplerden iyi niyetle verilebilir, kabul edip etmemek öğretmene kalmıştır.