öğretmenler bakabilir mi?

Al benden de o kadar ödev yaptırmak çok garip geldi bana da, aileler çocukların yüzünü görmemek, ilgilenmemek için bir de ödev etütlerine mi gönderiyor, birisi açıklarsa çok sevineceğim
Çalışan anne baba çocukları okul çıkışında evde tek kalamayacağı, anneanne, babaanne vs. Ödevlerine destek olamayacağı için açılan ruhsatlı kurumlardır. Aile eve 19.00 civarı geliyorsa bu ödevler hangi ara yapılacak, bu çocuklar o saate kadar nerede kalacak? Her çocuğun annesi ev hanımı olmuyor maalesef .
 
Evet fevri bir ifade olmuş o bir yorumumda belirttim zaten belki de sınırını aşan bir kelime olduğunu, burdan da kalbini kırdığım insanlar varsa tabiki özür dilerim ama çalıştığım, tanıştığım velilerin bakış açısı beni sevk etti bence bu ifadeye ve ödev etüt gruplarını da ilk defa duyuyorum devlet okullarında böyle bir uygulama var mı onu da duymadım en azından çalıştığım ilçe de yok eminim, tekrar etütleri tabiki var ama ödevlerin etütlerde yaptırılması hala şaşırtıyor beni
 
Kurslardaki sistemi görseniz keşke evde yapsalar ödevleri dersiniz ödevleri öğretmenler yapıyor çocuklar arkadaşlarından geçiriyor sandığınız gibi aileye destek filan değil aslında
 
Etüt merkezlerini ya da ilkokullardaki etüt uygulamasını bilmediğinizden küçük bir ilçede ve büyük ihtimalle çoğu çalışmayan annelerden oluşan bir okulda çalıştığınız çok belli. O taraftan bu tarafı yargılamak, iş bırakmak, tayin yapmak, mesai saati değiştirmek çok kolaydır eminim. Ama bu tarafta işler bambaşka. Hayata yetişmek, çocuklara yetişmek, onları en iyi şekilde yetiştirmeye çalışmak, okulla-öğretmenle ilişkiyi iyi kurmak bunlar zor işler. Belki sonraki değerlendirmelerinizde kendi küçük ilçenizden daha zorlu hayatlar olduğunu da hesaba katabilirsiniz. Benim söyleyeceklerim bu kadar. İyi forumlar size.
 
Böyle bir pişkinlik yok!
Kurslardaki sistemi görseniz keşke evde yapsalar ödevleri dersiniz ödevleri öğretmenler yapıyor çocuklar arkadaşlarından geçiriyor sandığınız gibi aileye destek filan değil aslında
çocuk kulübü sahibiyim yıllarca. Kusura bakmayın da merdiven altı yerlere giderseniz durum bu olur. Her ay bir denetim geçiriyoruz neredeyse bakanlık, halk sağlığı vs vs. Velilerimiz bilinçli çok şükür de kimin ne yaptığını biliyor. Genelleme yapmazsınız. Benim gittiğim yer derseniz mantıklı olur!
 
Sizinki farklı olabilir burada hepsi böyle dersaneler de aynı seviye sınıfı oluşturulur en iyi sınıf pohpohlanır en düşük sınıf umursanmaz. Özelde böyle malesef. Siz şanslıymışsınız keşke ben de öyle kuruma denk gelip çalışabilsem binde bir ihtimaldir
 
Evet benim küçük dünyamda çocuklar daha önemli, siz kocaman dünyanızda para kazanmanızın daha önemli olduğunu açıklarsınız çocuklarınıza biz çocuk yetiştirmiyoruz çünkü, neyin hesabını yapıyorsunuz Allah aşkına nedir farklı olan hayatlarımızda sizin 20 saatiniz mi var mesela, konuyu açan hocamızın yorumlarını da takip etseydiniz keşke sizin bir çok çıkmazınızın cevabı var aslında, size de iyi forumlar
 
Gözyaşlarım pıt :) Desteksiz savunucuların en sık başvurduğu yöntem, mevzuyu aşırı dramatize etmektir. Öyle bir acındırılar ki konu özünden uzaklaşııır gider. Kendi büyük dünyamda para kazanmak çok önemli, evet. Hayatta kalabilmek, çocuklarıma okul dışında da farklı donanımlar kazandırabilmem için çok çalışmam gerekiyor. Sizin tabirinizle 2 saat fazladan "okul ortamında kalmasın" diye iş bırakmak aklımının ucundan bile geçmiyor. Tüm Türkiye sizin gibi "ek derse girmesem ne olacak yaa" rahatlığıyla yaşayamıyor. Dolayısıyla sizin gibi minnoş bakamıyorum hayata. Siz de zaten baktığınızdan değil de hatanızı kabul edemediğiniz için ayak diriyorsunuz hala. Çünkü siz işten çıkıp 10 dk yürüyerek eve ulaşabilirken insanlar ulaşım için saatlerini harcıyorlar. İstanbul, Ankara gibi bir şehirde bir velinin çocuğunu okul çıkışında hemen alabilmesi için kaç saat önceden işten çıkması gerekiyor bilginiz var mı? Ben nispeten çok daha küçük bir ilde yaşıyorum. Benim bile günde en az 2.5 saatim trafikte hususi aracımla geçiyor. Toplu taşıma kullanan insanlar da var, belki bilginiz vardır. Büyükşehirleri siz düşünün. Öğretmenler, velilerin yüzde kaçını oluşturuyor da ben tüm ailelerin mesai saatlerini onları temel alarak hesaplayım? Ve ne yazık ki siz hala insanların çalışacakları mesaiye kendilerinin karar verebileceğine inanıyorsunuz. Rica ediyorum biraz gazete okuyun, farklı mesleklerden çevre edinin, halkın yaşamından azıcık haberdar olun ki sonra yargı dağıtın! Çünkü dünya sizin minicik çevrenizden ibaret değil.
 
Kendinizi hiç yetersiz hissetmeyin, bir saatte harikalar yaratmanızı bekleyemezler. Ayrıca her çocuk her alanda başarılı olacak diye bir şey yok. Siz de zamanla daha iyi olacaksınız. İlk yılınız zor geçmesi normal. Bu sene idare edin seneye başka bir kurum bakın bence
 
Bazı insanların bakış açısına göre normal mesai saatlerinde çalışan kimse çocuk sahibi olmamalıymış bunu da öğrenmiş olduk. O zaman ders saatlerini ayarlanabilen öğretmenler ve çocukları için en az 12 yıl ( okula baslayana kadar da yetmez, okul çıkışında egitim kurumunda kalirsa yazik olur garibime annesinin isi ne bırakıversin) ara verebilecek kadınlardan devam edelim üremeye.
 
Sen yetersiz değilsin 3 kurusa ogretmen çalıştırıp bir de insanüstü performans bekleyen kurumlar yetersiz
İlk zamanlar sinif yönetimi zor olur zaten öğretmenlik kendini geliştirme ve tecrübeyle ilgili bir durum
Her sınıfın yönetimi bile birbirine benzemiyor ki senin çalıştığın yerde farklı okullardan öğrenciler var
 

Ben de bunu hesapliyordum bu mantikla ulke nufusu yuzde kaca duser diye
Valla doktorami yeni bitirdim bu kadar zorlugu bosa cekmedim, tam emegimin karsiligini tam olarak alabilecegim zamana gelmisken istihdamdan cekilmek basta kendime saygisizlik olur.

Hem mutlu anne = mutlu cocuk, her kadin evde durmaktan hoslanmaz, cocuk neylesin evde fiziksel olarak bulunan ama mutsuz olan anneyi.

Ayrica buyukanne ve buyukbabalarin hepsi torun bakmaya hevesli degil, sahsen benimkilerin ikisi de kendi kariyerine odaklilar hala calisiyorlar, calismasalar da torun bakma gibi bir hevesleri yok. Olsa da aramizda 10000km ve bir kita var.

Yani dunya uzerindeki butun genellemeler yanlis, ama su ana kadar gordugum en kendi sartlarina gore dusunulmus ve genellenmis fikirleri okumus oldum.
 
Eskiden ogretmenlere aileler asiri saygi duyardi, bir hata olsa cocugundan bilirdi. Ogretmen el ustunde tutulurdu. Ben ilkokula giderken sinifta anlama zorlugu olan, engelli duzeyinde zeka olarak 2 kiz vardi. Ogretmenimiz bizle ugrasirdi ki asiri yaramazdik, okulun en yaramaz sinifiydik. Birde o kizlari sabirla okuturdu, 5. Siniftayken bile okuma yazma dogru bilmiyorlardi. Zekalari gelismiyordu. Ama anne babasini hic gormedim gelip ogretmenimize kizdigini.


Okulda ne yasarsak yasayalim ogretmene aileler asiri asiri saygi duyardi. Onlari hakli bulurdu. Cidden su zamanda o kadar goruyorum ki ogretmenlerin magduriyetini, saka gibi. Allah yardim etsin cok zor bir pskiloji. Ucretli ogretmenlige bakabilirsin. Etut merkezinin zaten temel gorevi ev odevlerini vs yaptirmak... asiri yipratici.
 
Ücretliye başvurdum dün bugün arayacağım okulları inşallah boşluk vardır
 
Aynı okuldalar ama farklı farklı sınıflardalar ödevleri farklı tek bi sınıftan olsa hadi tamam böyle çok zor. Devam etmek istemiyorum artık.
 
Bazı üyeleri uzayda yaşıyor sanırım ya da dünyadan bi haberler.

Her veli sabah 8/9 akşam da 5 çalısmıyor.
Vardiyalı çalışan var , nöbete kalan var , işten geç saatlerde evine dönen var .
Eee bu çocukların ödevlerine kim yardımcı olacak ?
Kimse keyfinden göndermiyordur etüt merkezlerine .
Belki de anne baba ödevler konusunda eksik olduğu için gönderiyordur.


Konu sahibi sizin durumunuza gelince de eğer maddi olarak cok ihtiyaç duymuyorsanız ayrılıp KPSS çalışın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…