Öğretmenler arası entrika

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle hayırlı olsun. Hiç şikayet için uğraşma daha ortamı bilmiyorsunuz başınız ağrıyabilir. Müdürünüze de güvenmeyin. Bir çok kurum müdürü suyun akışına göre hareket ediyor. Ben öğretmen değilim ama devlet memuruyum, müdürlerin menfaatine göre nasıl davrandıklarını görseniz aklınız şaşar. Özellikle çevresi olan memuruna sesleri çıkmazken arkası olmayana neler yapıyorlar. Bir de o personelden hazmetmiyorlar ise saçma sapan bahaneler ile hakkında tutanak tutuyorlar.

Hdkskslfk ya bu insanların hiç işi gücü yok mu ya millet kafayı yedi

Sizi çok toy sanmislar oltaya gelirsiniz diye ucuz numara yapmışlar ama asıl bundan sonra başınız ağrır gibi görünüyor. dedikodunuzu yapmak gibi çirkin şeyler yaşatabilirler. geçen sene atanmislarsa 10 yıllık ücretliyle ne zaman kanka olmuşlar? Bir de bunlar çocuklarınızın öğretmeni olacak sanırım işiniz zor

Hiçbir yorum yapma. Dediğin durumu kardeşime müdürü yaptı. Eşi ücretliymiş meğer. Ve üzerine o kadar oynadı ki soruşturma açtırdı. Çok zor günler yaşadık ailece etkilendik. Müdür bile işin içinde olabilir. Duymazdan gel her şeyi. Sonra diğerleri birer birer dağıldı tek kardeşim kaldı o okulda

şikayet et. bir şey çıkmaz ama olsun huzurları kaçsın. aday öğretmen olman bir şeyi değiştirmez. sarı sendikaya da üye oldun mu hiiç dokunamazlar ki kendileri de öyledir. zaten. bu arada müdür de resmen ayak yapmış aptala yatmış.

Zaten benden önceki bazı hocalara da yapmışlar. Hepsi sessiz kalmış. Yani bu ilk kez yaptıkları bir şey değil.

Ben olsam şikayet eder, o okulda göreve başlardım. Muhtemelen bu rezil yüzlerini bir tek size göstermediler, okulda da zaten iki kişi takılıyorlardır. Hiç umursamadan şikayet edin

Valla ilçelerin çoğunda müdür eşleri ücretli öğretmenlik yapıyor. Tuhaf tuhaf bölüm mezunları. Hatta çoğu önlisans mezunu.
Sadece okul müdürü anlaşılmasın.
Küçük ilçelerde olması gereken farklı müdürlükler de var.
Ayy çok şey yazarım da yazmıcam.

Arkadaşlar şikayet et diyorsunuz da bu kadın daha göreve başlamamış meslek başında başına gelen iş arkadaşıyla yaşanan bir sorun yok. Okula gidip de bu okulun öğretmenleri şu tarihte beni aradı dese sen o tarihte okulun öğretmeni bile değilsin diyecekler kadına.

Ayrıca en az 1 kez bu işlerle muhatap olmuş birisi bu durumun sadece konu sahibinin canını sıkmakla kalacağını bilir.

Kadının elinde sadece 1 arama kaydı var. Tehdit yok bişey yok. Savcılık bile kabul etmez böyle bi şikayeti. Hadı diyelim şikayet etti. Kadınlar aa hayırlı olsun diye aradık bir de suçlu olduk diyip çekilecekler öylee hiççç de huzurları açmayacak üstelik 3 sene o insanlarla aynı ortamda kalacak kaldıkça canı sıkılacak.

Belli ki arsız tipler. Onların karşısında dimdik özgüveli durmak ya da gerektiğinde arsızdan arsız olmaktan başka yol yok.

Sizi gormeden ve siz gelmeden boyle bir seyi yapmaya cesaret eden yarin obur gun okuldan gitmeniz icin iftira vs atmayacaklari ne malum? O yuzden seminer donemi aptala yatın,izleyin,gözlemleyin.

Müdürün ikili oynadığını düşündüm ,başedemiyorsa o koltukta oturmamalı zaten neden ünvanı müdür o halde.
Aratan o bile olabilir.
Yerinizde olsam kimseyle yuz göz olmadan isime bakardım,oldu ki beni rahatsız edecek bir davranışları olur,işyerinde de ezmeye çalışırlar o zaman savas boyalarımı sürer karşı tepkimi verirdim ama şu durumda şikayet işe yarayacak olsa idi, aramazlardı cüret edip.
Duruma göre hareket edin,bu ikisine yüz vermeyin,özelinizi anlatmayın,mesafeli olun,açık arayabilirler zira..
Hayırlı olsun bu arada.

Aday öğretmen olduğunuz için tecrübesiz olarak görecekler ve ders saatlerinizi bile isteyecekler(branşınızı bilmiyorum sınıfçıysanız başka)
Sakın taviz vermeyin ve dik durum muhatapa bile almayın. Sene içinde size mobbing yapmaya yıpratmaya kalkacaklar sakın alttan almayın.
Bir de şurası çok önemli “MEB YÖNETMELİĞİNİ EZBERLEYİN”. Çünkü bilgi güçtür. Sakın aday öğretmenim sorun çıkmasın demeyin. Siz devletin atadığı öğretmensiniz. Kimseden aşağı değilsiniz. Sakın alttan almayın sakın

eger susarsan daha çok yüklenecekler şikayet ederdim ben olsam sessiz bilmesinler sizi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…