Öğretmenler arası entrika

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yüzde 100 haklı kanıtlı ispatlı şahitli bir konuda bile eşim çok direndi ama sonunda şikayetini geri çekmek zorunda bırakıldı karşısındaki çirkef yüzünden. Daha birkaç ay önce. (öğretmen)

O yüzden öğretmenleri tanımıyorsunuz nerelerde ayıları dayıları var bilmiyorsunuz daha yeni öğretmensiniz. Bunlar bu hadsizliği yapabildiklerini göre ve her sene aynı kişi o okula ücretli olarak geldiğine göre güvendikleri bir yer var. Şikayetle uğraşıp üzerinize çamur sıçratmayın.

Siz hele bi gidin yerleşin rahatlayın. Yüzyüze geldiğinizde de özgüvenli duruşunuz bozmayın lafınızı da esirgemeyin. Onlardan üstte olduğunuzu hissettirin.

Ben de o yüzden bir parti başkanının telefonunu aldım. Milletvekili ile bağlantı kuracak biriyle arkadaş oldum. Artık duruma göre karar vereceğim.

Bir yandan iyi olmuş, gitmeden anladınız nasıl insanlar olduklarını.
Çünkü insan yeni atanmış olmanın verdiği heyecanla, başka bir şehre gelmiş olmanın verdiği hislerle hemen arkadaşlık kurabiliyor. Siz direkt mesafeli olursunuz. Ben olsam şikayet etmem, zaten idarecime şikayette bulunmuşum, gerisi gelirse öyle şikayet ederim. Hiç muhatap olmayın bu kadınlarla. Sizden çekinsinler.
Ben de ilk atandığımda epeyce çirkeflik gördüm zümrelerimden, ilk günden hepsini bastırdım.
Sonra konuşmadık hiç ama kafam çok rahattı..

Batman'a mı atanmıştınız? Benim kardeşim orada bir köyde sınıf öğretmeniydi. Çok enteresan şeyler duydum. Ama buraya yazmayacağım kimseyi kırmak ya da yanlış anlaşılmak istemem. Çok enteresan meslektaşlarla karşılaştığını söylemişti ama. Siz doğru durun işinizi yapın. Kimse bir şey yapamaz. Münferit şeyler bunlar tabii. Bin türlü insan var.

Şikayet etseniz de bir şey olacağını düşünmüyorum . Keşke müdüre de söylemeseydiniz. Kendi kendinize gardını alın .
Müdüre söyledim ki olayın iç yüzünü öğreneyim diye. Öğrendim de.

Oluyor öyle şeyler, bence şikayete gerek yok. Kötü olsun bana bu okul uygun deyin polemiğe girmeyin hiç . Siz başlayın görevinize.

Müdüre söyledim ki olayın iç yüzünü öğreneyim diye. Öğrendim de.
5 yıldır mebteyim. Benden size tavsiye kimseye güvenmeyin. Müdür bey size gelir onları kötüler, onlara gider sizin söylediklerinizi yetiştirir. Maalesef bu mecrada yalnızsınız. Dikkatli ve uyanık olun.

Biz 7 kişi atanmıştık Şubat'ta Cizre'ye. Neyse başladık ilk hafta kurul toplantısı oldu. Müdür de oralı birisiydi ve şunu dedi yani siz geldiniz düzen bozuldu ücretliler gitti diye üzülmüştü. Her okulda olmasa da böyle şeyler denk gelebiliyor bazen. Bence şikayet sonunda bir şey çıkar mı çıkmaz mı bilemem bilenler aydınlatır ama ben olsam umursamaz ve mesafe koyardım onlara.

5 yıldır mebteyim. Benden size tavsiye kimseye güvenmeyin. Müdür bey size gelir onları kötüler, onlara gider sizin söylediklerinizi yetiştirir. Maalesef bu mecrada yalnızsınız. Dikkatli ve uyanık olun.
Tamam teşekkür ederim.

Ücretli kankaları erkekmiş. Muhtemelen duygusal bir şeyler var aralarında.

Dediğim gibi bence mesafeli olun. Bu durumu da dile getirmeyin getirdikçe onlar da kendilerini etkili görür.

Dediğim gibi bence mesafeli olun. Bu durumu da dile getirmeyin getirdikçe onlar da kendilerini etkili görür.
Gidince tavırlarına göre karar vereceğim artık.

Şikayet etmeyin madem kaçak dovusuyorlar oyunu kurallarına göre oynayın. Ztn msj vs yok biz hosgeldin demek için aradık derlerse ispatı yok mahkeme ses kaydı vs o noktaya gelmesi çok zor. Ama çok dikkatli olun tüm yasal süreçlere hakim olun aday memursunuz 1 uyarı cezasi istenmedik sonuclara sebep olur. Bir gidin görün güçlerini öğrenin siz doğru yolda olduğunuz sürece birsey yapamazlar kızmayın dalgaya alın umursamayın

Her yerde böyle insanlar var. Kardeşim atandığı zaman meğer oradaki hocaların kankalarının yerine atanmış. Kardeşimi dışladılar bir süre. Psikolojik şiddete maruz kaldı. Şimdi alıştı hiç umrunda değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…