Evet aynen öyle dediler. Kararnamen henüz gelmedi. Memur bile değilsin dediler.Atandın ama göreve başlatmayız,bu cümleyi aynen duydun mu cidden,
Yoksa sen mi yorumladın?
mümkün değil böyle bir şey emin olun.
Kimseyle görüşmeyin ,günü geldiğinde görev yerinize gidin.Siz de çok uzatmayın,başka yere görevlendirme istesin diye düşünüyorlar.Makul bir yer gelirse de o zaman düşünürsünüz.Elinizde ne delil var ki şikayet edeceksiniz.
Galiba.Siz veya bir başkası farketmez,geleni bezdirip gondermek niyetindeler belliki.
Cimere yazdım bugün. Örgütlü olarak mobbinge uğruyorum diye belirttim.Aaa tiplere bak. Hakkindan gel sunlarin Allah askina. Her yere sikayet et onlarin sana yaptiklarinin katbekat fazlasini yap. Pes etme sakin. Boyle tiplere meydan birakma. Cimer'e de yaz haklarinda sorusturma baslat bu canavarlar ogretmenlik yapmamali. Elinden geleni ardina koyma ya. Burada hic yetkili yoj mu su hanimefendiye yardim etsin su okulu sikayet edelim.
Göreve başlamam için imza atmaları gerekiyor.Git gorevine basla atanmissin tayinin cikmis onlar kim kopek karisiyorlar ya? Git hakkinla atanmissi. Allah kahretsin bu tipleri lanet olsun ya. Sakin geri adim atma. Ben olsam direkt gider gorev yerimde baslardim ben de ogretmenim ama meslegimi yapmiyorum. Bunlari okudukca da deliriyorum.
Şikayet edin bide tehditleri delillendirin mahkemeye de verin bu ne terbiyesizlik yaTünaydın kızlar;
Gitmeden şok oldum. Geçen sene atanan iki kadın öğretmen, müdürden numaramı alıp beni aradılar. Bizim okula gelme, görevlendirme iste dediler.
Hayırdır dedim. Bizim okul şöyle kötü, böyle berbat diyerek yarım saat kötülediler. Ben de müdürü aradım: "Hocam böyle böyle diyorlar. Çok garip bir durum yaşıyorum şu an" dedim. Müdür de şaşırdı, bunlar ne saçmalıyor? Ayrıca yaptıkları kanuna aykırı dedi.
Biraz altını deşince asıl mesele ortaya çıktı. Meğer bunların ücretli öğretmenlik yapan kankaları varmış. Onlar boşta kalmasın diye böyle yalanlar uydurmuşlar.
Kızlar ben bunları meb'e şikayet etsem mi? Ya da nasıl bir yol izlesem? Ne önerirsiniz?
Güncelleme: Ortalık karıştı. Seni göreve başlatmayız diye tehdit ediyorlar.
Ücretli öğretmenlik yapan kişinin çok iyi torpili varsa size sıkıntı cikarabilirler ama çok iyi torpili olan biri niye ücretli öğretmenlik yapsın? Gariplik var.Evet aynen öyle dediler. Kararnamen henüz gelmedi. Memur bile değilsin dediler.
Atandınız ama hak kazandınız başlatmayız ne demek anlamadım. Aday memurluk süreciniz de var o dönem ne yapacaksınız en ufak bir şeyde memuriyetinizi yakmaya kalkar bunlar şaka gibi ya.Göreve başlamam için imza atmaları gerekiyor.
Tünaydın kızlar;
Gitmeden şok oldum. Geçen sene atanan iki kadın öğretmen, müdürden numaramı alıp beni aradılar. Bizim okula gelme, görevlendirme iste dediler.
Hayırdır dedim. Bizim okul şöyle kötü, böyle berbat diyerek yarım saat kötülediler. Ben de müdürü aradım: "Hocam böyle böyle diyorlar. Çok garip bir durum yaşıyorum şu an" dedim. Müdür de şaşırdı, bunlar ne saçmalıyor? Ayrıca yaptıkları kanuna aykırı dedi.
Biraz altını deşince asıl mesele ortaya çıktı. Meğer bunların ücretli öğretmenlik yapan kankaları varmış. Onlar boşta kalmasın diye böyle yalanlar uydurmuşlar.
Kızlar ben bunları meb'e şikayet etsem mi? Ya da nasıl bir yol izlesem? Ne önerirsiniz?
Güncelleme: Ortalık karıştı. Seni göreve başlatmayız diye tehdit ediyorlar.
Yeni sistemde 3 yıl sözleşmeden sonra aday olunuyor sanırımDikkate alırlar tabii ki ama kanıt gösterebileceğiniz bir şey mesaj vs olmadığı-sadece arama var diye tahmin ettim- için sonuçsuz kalır ayrıca ilk bir yıl aday öğretmen olacaksınız riske atmayın derim.
Öyle bir şey yok ilk yıl aday oluyorsunuz 1 sene sonra kalkıyorYeni sistemde 3 yıl sözleşmeden sonra aday olunuyor sanırım.
Kanıt toplayamıyorum sıkıntı bu.Şikayet edin bide tehditleri delillendirin mahkemeye de verin bu ne terbiyesizlik ya
Evet bu iyi fikir.Çevrenizde sizinle birlikte atanan bir tanıdığınız varsa ona sorun kararnamesi ulaşmış mı diye? Genelde okul müdürleri ile ilce benzer düşüncede olurlar. Siz en güzeli bakanligi arayın personel işlerini. Bizim de farklı bir durumdan dolayı sorunumuz olmuştu direk Ankara da bakanlığa gittik ve çok yardımcı oldular.
Bir de bu sene atanan öğretmenlerin belgeleri biraz geç ulaşıyor sanırım. Bizim okula da bir öğretmen atandı ama hâlâ kararnamesi gelmediği için göreve baslatilamiyor. Ki şuan müdür kurslar başladığı için biran önce kararnamenin gelmesi için uğraşıyor. Bu yüzden size henüz göreve başlamış değilsiniz demişlerdir. Sürekli kendinize şimdiden olumsuz yükleme yapmayın. İlk zamanlar hic unutulmuyor çünkü. İllaki ogretmenlik hayatında sıkıntılı bir okula denk geliyoruz ama sonrası çok daha güzel olabiliyor. İlk atandığım okulda ben de çok sıkıntılar yaşadım. Ama şuan çalıştığım kurumda kendimi cennete gibi hissediyorumEvet bu iyi fikir.
Yıllardır memurum bu kadarını da ne gördüm ne duydum.Hanımlar son gelişmeler şöyle; milli eğitimdeki yetkililer de bu öğretmenlerden yana. Bana mobbing uyguluyorlar. Atandın ama göreve başlatmayız diyorlar.
Ben napacağımı şaşırdım artık. Yaradan'a havale ediyorum hepsini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?