merhabalar dershaneye gidiyorum mezuna kalmıştım ve üniversiteye hazırlanıyorum. gittiğim kurum çok da mükemmel bir kurum değil sık sık öğretmen değişiklikleri oluyor. 3 hafta önce yeni psikolojik danışman geldi, felsefe derslerine o giriyor. ben biraz ciddi, soğuk ve öğretmenler ile ders dışı konuşmayan samimiyete girmeyen biriyim. bu hocanın ilk dersi soru sordu hedeflerim hakkında konuştuk, ciddi duruyorsun dedi bende güldüm evet falan dedim sohbet ettik öğrencilerle birlikte. program yaptırdım falan rahatsız olduğum bir durum yoktu hiç. 2. haftadaki dersinde arkadaşlarımız konuşuyordu bir kız hocaya şikayetini anlatıyordu bende arkadaşı dinliyordum kıza bakıp, hoca aniden yüzünü bana çevirdi farkettim ama bakmadım bilerek. rahatsız hissettim. sonra göz göze yakalayınca "ya sen niye böylesin" dedi. yani o ders çok üstüme geldi ama muhtemelen sessiz olduğum için açmaya çalıştı kötü bir niyet aramıyorum. program yaptırırken de "sen biraz gergin misin" dedi gülerek. hayır hocam dedim.dün dersi vardı ve ben uyudum ama hoca ders işlemedi konular bitmişti, öğrencilerle de sohbet etmedi, rehberlik de yapmadı. genelde zaten hep böyle boş geçiyor. asıl canımı sıkan şey de şu olaydı, çıkışta telefonu almak için onun odasına çıktım, telefonlar toplanıp o odada kutuda kalıyordu. gittim ayakta duruyordu kutunun yanında. telefonu alacağım hocam dedim, al dedi. amma uyudun bugün dedi. evet hocam dedim. nasıl gidiyor dedi, iyi sizin dedim. iyi dedi. sonra aniden " sen büyük haberi duymadın tabii, sözlendim" dedi ama samimi ya da güler yüz ile değil. ciddi bir yüz ifadesiyle söyledi ve bunu yaparken yüzük takılı olan elini kaldırdı. yanımda duruyordu o sıra ayakta ve gerildim. hayırlı olsun da diyemedim sessizlik oldu yüzümü çevirdim telefonumu alıp görüşürüz hocam dedim çıktım o sırada da zaten diğer öğrenciler yeni geliyordu. çok utandım ve kendimi kötü hissettim. bu arada benim bu gergin olmamın nedeni ben geçmişte tacize uğradım ve erkeklerle samimiyet kurmuyorum iş, ders vs konular dışında tabii ki. karşı cinsten birisi çok üstüme gelince ister istemez çok gergin ve rahatsız hissediyorum.
merak ettiğim şey önceden sık sık göz teması olduğu için ya da ben uzak ve gergin davrandığım için ondan hoşlandığımı düşünüp o gün böyle bir şey demiş olabilir mi? hani ilgisi olduğundan şüphelenip uzak durayım diye ki öyle bir duygum yok? dershaneye o ders olduğu gün gidesim gelmiyor artık, denk gelmek istemiyorum. hayırlı olsun deseydim keşke ama o an şaşkınlıktan bir şey diyememiştim
merak ettiğim şey önceden sık sık göz teması olduğu için ya da ben uzak ve gergin davrandığım için ondan hoşlandığımı düşünüp o gün böyle bir şey demiş olabilir mi? hani ilgisi olduğundan şüphelenip uzak durayım diye ki öyle bir duygum yok? dershaneye o ders olduğu gün gidesim gelmiyor artık, denk gelmek istemiyorum. hayırlı olsun deseydim keşke ama o an şaşkınlıktan bir şey diyememiştim