• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖGRETMEN SORUNU !!!!!ÇOK YORULDUMMM

Şikayet etmeli miyim bu ogretmeni???,

• evet

OY: 49 53,3%
  • hayir

OY: 43 46,7%

• Ankete Katılan
    92
Ayrıca o sınıfta tek sizin 'yavrunuz' yok başkalarının çocukları da var ... aynen böyle annesinin- benim yavrum akıllı -dediği ama bir türlü hareketli olduğunu anlatamadığımız bir kız çocuğu sınıfta etkinlik yaparken makası aniden sınıfın akıllı, en sessiz çocugunun suratına geçirdi. Çocugun yüzüme dikiş atıldı . Annesi o günden sonra çocuğunun durumunu kabul etti .Çocugunu okuldan almak zorunda kaldı . Bazen öğretmenler sizin görmemekte ısrar ettiğiniz şeyleri sizin iyiliğiniz için söylüyor !!!! Siz gurur yapıp benim çocugum yapmaz mantığı ile hareket ederseniz tüm eğitim hayatı boyunca çok başınız ağrır. Bu öğretmen gider başka öğretmenlerle sorun yaşarsınız ...

Merhaba arkadaşlar
Benim derdim cocugum.
Onunla nasil kaliteli vakit gecirebilirim?
Ona layik nasil anne olabilirim hep bunlari dusunuyorum. Zaman hizla akip gidiyor ben yerimde sayiyorum.
Benim cocuģumda biraz hirçinlik var .
Malum yasadiklarinin da etkisiyle.
Bana vuruyor salak v.s kelimeler diyor.
Daha kucuk ama onu cok guzel bir sekilde yetistirmek istiyorum agzinda kotu kelime olmasin.
Beni cok sevsin.
Ne bileyim bu arada cocugum 4 yasinda.kucuk daha tatile girdim bu arada .
Bu tatili dolu dolu kizimla gecirmek istiyorum.
Bazen baskalarinin cocuklarina bakip uzuluyorum ne kadr efendi diye .
Ben niye boyle yetistiremiyorum? keske benimde cocugum boyle olsa diye uzuluyorumm.
Bazen arkafsslarina vuruyor.
Gecen gun bir arkadasinin sirtina kalem batirmis cok uzuldum ne yapacagimi bilemz oldum .biraz siddete meyilli.
Bir kere goturdum doktora duzelmezsse gel dedi ama gitmedim.
Cunku ilac veriyor bazi doktorlar .
O ilaçlari kullandirmak istemiyorum.
Bulundugum sehirde maalesef pedegog yok ne yapmam lazim??
Onunla ne gibi degisik oyunlar oynayabilirim?
Kiymetli anneler sizin fikorlerinize cok ihtiyacim var lutfen bana yardimci olur musunuz ozelden burdan her turlu mesaja acigim.
Birde yavrumun bir yani eksik o yuzden de uzuluyorum .
Bosandik babasi uzakta.
Benle kaliyor:KK43:babasini bazen ariyor
Mesela bi araba sesi duysa babam geldi diyor bu hallerine cok uzuluyorum..
Babasiyle telefonda konusuyor ..
Ne yapmam lazim arkadaslar..
Cok uzun oldu kusura bakmayin ama gercekten fikirlerinize ihtiyacim var. ..herkese selamlar:KK200:

Bu da velayet sorunu adlı konunuzdan:
"Benim maddi imkanim da yok..
Ona cogi imkani veremem ki aldigim maas 500 tl bile degil..
Maddiyati da gectim ..
Ben simdiye kadr esimden siddet gordum..
Cocugumdan da ayni seyleri gormek isteyorum ben..
Bana vuruyor geber diyen bir cocugum var..
Krese gitti ordaki cocuklari dovdu..pisikolaga gotrurdum ..
Normal dedi buyuyunce duzelir dedi..
Bana da vurdugunu soyledim..
Yani babasinda kalsin okuluna gonderir..
Buyur yine gorusuriz.."

Yalnız öyle bir anlatmışsınız ki hakikaten de öğretmen çocuğa takmış dedim ama diğer konularınızı okuyana kadar... "Velayet sorunu" ve "Çocuğumla kaliteli vakit geçirmek" adlı konularınızda çocuğunuzun hırçın olduğundan, size vurduğundan, kreşteki çocukları dövdüğünden, bir arkadaşının sırtına kalem batırdığından bahsetmişsiniz; buurada ise çocuğunuzun uyumsuz olmadığını, öğretmenin çocuğa taktığını ima ediyorsunuz. Çocuğunuz uyumsuzluğun ötesinde şiddete meyilli bir çocuk, devlet anaokulu öğretmeniyle olacak iş değil bu, ciddi bir pedagog desteği alması lazım.

Siz de zor şeyler yaşamışsınız, belli ki çocuk da sizin sorunlarınızdan fazlasıyla etkilenmiş. Size önerim ihmal etmeyin, en kısa zamanda bir pedagog ile görüşün.

kusura bakmayın,sizden kat kat büyüğüm.küçük çocuğum yok ama yazmadan duramadım. suçun büyük kısmı,ne öğretmende ne de masum yavrunuzda.

çocuğunuz,etkinliğini yırttığı arkadaşından özür diledi mi,diye soruyorlar,bilmiyorum kalabalıktı diyorsunuz.bakın bunun eğitimi şu olmalı.çocuğunuzla eve gidince,tatlı bir otoriteyle,güzelce konuşmalıydınız.hatta yapabiliyorsanız,çocuğunuza,aynı etkinliği evde yaptırıp,ertesi gün,diğer çocuğa vermesi gerektiğini,ondan özür dilemesi gerektiğini öğretmelisiniz.bunlar genel kurallar.

babasız büyümek, eziklik değil.çocuğunuza da bu duyguyu yaşatıyorsunuz.siz eşinizden ayrılmış olabilirsiniz ama çocuğa da bunu fazlaca yansıttığınızı düşünüyorum.yani,benim eşim yok,merdiven temizliyorum,bu yüzden insanlar beni aşağılıyor,duygusundan kurtulun.ne olmuş ki,alnınızın teriyle ekmeğinizi kazanıyorsunuz.aslan gibi tek başınıza,bir evlat büyütüyorsunuz bence ,eziklik duymak değil de kendinizle gurur duymalısınız,ve de kızınıza da annesiyle gurur duymayı öğretmelisiniz.

ayrıca şunu untmayın,öğretmen de sizin benim gibi bir insan,hataları,olabilir.memnun değilseniz değiştirin.
not:hiç öğretmen bir yakınım yok ve oğlum da ilkokul öğretmeniyle sorunlar yaşamıştı.yani,öğretmen diye taraf tutmuyorum.sadece konudan çıkarttığım durumları anlattım.

Maddiyati da gectim ..
Buyur yine gorusuriz.."

Yalnız öyle bir anlatmışsınız ki hakikaten de öğretmen çocuğa takmış dedim ama diğer konularınızı okuyana kadar... "Velayet sorunu" ve "Çocuğumla kaliteli vakit geçirmek" adlı konularınızda çocuğunuzun hırçın olduğundan, size vurduğundan, kreşteki çocukları dövdüğünden, bir arkadaşının sırtına kalem batırdığından bahsetmişsiniz; buurada ise çocuğunuzun uyumsuz olmadığını, öğretmenin çocuğa taktığını ima ediyorsunuz. Çocuğunuz uyumsuzluğun ötesinde şiddete meyilli bir çocuk, devlet anaokulu öğretmeniyle olacak iş değil bu, ciddi bir pedagog desteği alması lazım.

Siz de zor şeyler yaşamışsınız, belli ki çocuk da sizin sorunlarınızdan fazlasıyla etkilenmiş. Size önerim ihmal etmeyin, en kısa zamanda bir pedagog ile görüşün.

çocuk istenmediğinin farkında ve bunun yüzünden hırçın olabilir mi?şimdi çok üzüldüm

O zmn o öğretmenleri uyarın
Kimse meslektasini cok kotu bir durum olmadigi surece uyaramaz oyle bir hakki yok. Bana niye cocugun etkinligini yapiyorsun derlerse seni ilgilendirmez der gecerim.
Etkinlik konusuna gelirsek, 4 yasinda cocugun makas tutma becerisi cok zayif olur (benimkiler oyle) makasla kendine zarar vermemesi icin mecburen boyle durumlarda ben yardim ediyorum haliyle etkinligi ben yapmis oluyorum.
Bir de duzgun kesilmemis yapilmamis etkinlikleri veli gordugunde "bu ne? Bu nasil etkinlik?" Vb cumlelerle cocugun ozguvenini alt ust edebiliyor.
Bu durumda evet anaokullarinda eve giden etkinliklerin %80 ini ogretmen yapiyor

Kimse meslektasini cok kotu bir durum olmadigi surece uyaramaz oyle bir hakki yok. Bana niye cocugun etkinligini yapiyorsun derlerse seni ilgilendirmez der gecerim.
Etkinlik konusuna gelirsek, 4 yasinda cocugun makas tutma becerisi cok zayif olur (benimkiler oyle) makasla kendine zarar vermemesi icin mecburen boyle durumlarda ben yardim ediyorum haliyle etkinligi ben yapmis oluyorum.
Bir de duzgun kesilmemis yapilmamis etkinlikleri veli gordugunde "bu ne? Bu nasil etkinlik?" Vb cumlelerle cocugun ozguvenini alt ust edebiliyor.
Valla benim kızımda 4 yaşında.Hep eciş bücüş geliyor etkinlikleri,öğretmen eli değmedigi çok belli ki zaten amaç çocuğun motor becerilerini geliştirmek olmalı,aileye düzgün yapılmış bir etkinlik vermek değil.
Zaten bu ne bu nasıl etkinlik diyen diyebilen velide ciddi anlamda acayipmiş. Yaşi belli,kapasitesi belli bir çocuk için hemde.
Ben okul arayısındayken gezdiğim bir okulda kağıtta mumlar vardı çizilmiş ve mum şeklinde kesilmiş,özenle boyanmış "aa ne güzel çocuklar mı yaptı bunu"dedim zira hepsi muntazamdı. Okul müdüresinin cevabı "evet çocuklar yaptı ama tabiki taşırarak boyuyorlar,biz muntazam kesiyoruz"oldu.Ben o okulun kapısından geçmedim bir daha ki deneme için çağırmışlardı. Saçma yani böyle yapılıyorsa.Ne gerek var.Amaç geliştirmek olmalı,ki buda zamanla olacak,aileye muntazam etkinlik sunmak olmamalı.
Kızım boya yapamazdı taşırmadan çünkü çok aceleci bir çocuk,sakince zamana yayarak yapmıyor biliyorum,şimdi daha özenli yapıyor,hala hızlı ama daha az taşırıyor. Benim için önemli mi asla olmadı. Bana önemli görünen serbest resim yaptığında insan çizmesi,güneş ev vb şeyleri artık yapabiliyor olması ve adınıda taklit ederek yazmayı öğrenmiş köşesine resmin. Öğretmeni yapsaydi etkinliklerini,bunları yapması daha uzun zaman alırdı eminim.

Abla birak ogretmenle inatlasmayi cocugun icin degistir sinifini annemle babam ayrildiginda 2.siniftaydim kafami masaya koyar aglardim hergun ogretmen kaldirmaya calistiginda uyuyomus gibi yapardim arkadaslarim gormesin diye...kafamla harflerin yazilisini duvara yazarmis gibi hareket ettirerek annemdeysen babami babamdaysam annem diye yazardim aklima geldi yazarken bile agliyorum :KK61:derslerim iyiydi ogretmeni dinlerdim1.sinifta ne zaman ayrildilar benim derslerim kotuye gitti cunki ben ders dinlemezdim babam annemi doverdi benim aklima onlar gelirdi ikisinin mutlu uyudugunu hayal edip aglardim hergun... o cocuk etkilenmis olanlardan bence inat etmeye gerek varmi kendi yas gurubunun oldugu bi sinif bulun daha.mutlu olacaktir kucuk daha yasi anlamaz demeyin

Caulfield- Caulfield- in alıntıladıklarına bakınca yanılmamışım dedim. neden kendi hayatınızdaki huzursuzluklar sebebiyle başka birine adi sıfatı kullandınız? neden kendi gerçeğinizi kabullenmemekte bu kadar ısrarcısınız? Çocuğun ve hatta Sizin bile ciddi bir desteğe ihtiyacınız varken neden öğretmeni hedef gösterip, saldırıya geçiyorsunuz? adi dediniz, aptalca dediniz yaptığı hareket için. bi düşündünüz mü o kapının ardında öğretmenin ne hale gelmiş olabileceğini?

Bizim işimiz bu. severek de yapıyoruz işimizi. kimseye Kolay Kolay tavır alıp Sizin deyiminizle kafayı takmayız da. ama Siz gibi olayları saptırıp, olduğundan farklı göstermeye çalışanları da ne etrafımızda ne de sınıfımızda istemiyoruz doğrudur...

mudure gitmis ogretmenin kendisi..
mudurde kizmiş niye yasi kucukse aldiniz okula diye ..
bastan kimlige bakmadilar ..
islerine gelmedi cunki simdi gondermek icin ugrasiyorlar..
Allah askina nerde yasiyorsunuz ablamadim. Kimlige bakmadilar ne demek ya. Kayit olan her cocuk icin ozel dosya acilir okullarda ve o dosyada cocugun tum bilgileri yazar. Kimligini almamislarsa sizin çocuğu kayit etmemisler zaten.
Oyle misafir gibi gidip geliyor demekki.
Ogretmenin etkinligi yirtmasi hos bir davranis degil. Sinifin geneli kac yas grubu bilmiyorum. Ama cocuklarda 1 2 ay bile o kadar farkediyorki, birakin ogretmenin iyi ya da kotu olmasini, melek gibi bir ogretmen de olsa eger cocugunuzun kendini yetersiz hissetmesini istemiyorsaniz mutlaka kendi yas grubuna gonderin.

O anda hem kursa kosturuyordum bir yandan usenmistim cevap vermeye ama her bir satirininda yazmak istedigimi yazmissiniz.Cidden tesekkur ederim.Benim analiz ettigimi etmeniz beni mutlu etti.

valla bilemiyorum ben..
oynamiyor ama orda duran cocuga acaba ilgi gosterdi mi benim derdim bu??
yoksa oyun oynayip oynamamasi degil..
sizin ogrenciniz orda uzgun oturuyor siz bakmiyor sunuz bu normal mi yani??????
Siz sinifin icinde misiniz peki? Nereden biliyorsunuz ilgi gosternedigini?
Nereden biliyorsunuz onu ilgisini cekecek baska gorev vermedigini?

Cocuk bunlar YANLIS banlatabiliyorlar bazen. Burada konu benim ogretmenligim degil. Sizinde haddinize degil tanimadiginiz insanin meslegini sorgulamak.

Ben size yrdmci olmaya calisiyorum yorumlarimda. Birde kendinizi elestirebilmeniz bize olaylari iki tarafli anlatmanizi istedigim icin.

Hic bir ogretmen 5~10 yas arasindaki cocugu canim istemiyor bunu sevmedim diye kenera atmaz. Yanlis yaklasimlari tavirlari olabilir. Peki veli olarak sizin ogretmene yaptiginiz yanlislar neler onlarida anlatin.

Maddiyati da gectim ..
Buyur yine gorusuriz.."

Aynen ya.
Şunları okumaSam ne düşüncem.
Hanim hanim
Senin yavrun "cerencik" kendi yaşıtlarıni dovuyor. Sırtına kalem geçiriyor. Kendi annesine geber diyor.
Normal bi cocuk değil. Anormal bir çocuk.
Anormal olan biraz da sensin.
Öğretmene boşuna çamur atmaya çalışma.

Maddiyati da gectim ..
Buyur yine gorusuriz.."

Öğretmeni boşuna gomdüler desenize :)

Eski konunuzu çok net hatırlıyorum çok üzülmüştüm çünkü.Çocuğunuzun sizi sevmedigini babasını sevdiğini size şiddet gösterdiğini söyleyip velayeti babasına vermek istiyodunuz.Başınızdan atıyodunuz kendi yavrunuzu yani.

Ceren kendi annesinin bile sabrını zorlayan velayeti babaya vermesini düşündüren bir çocuk. Kendi annesinin dahi bu tavırla yaklaştığı bi çocuğa öğretmeni anlayış göstermek zorunda mı ya.Sizin çocuğunuzun da sizinde psikolojik destek alması lazım. Şu konuya bakan hastalıklı bi öğretmen düşünecek allahtan eski konular var da neyin ne olduğu çıkıyor ortaya

Back