• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖGRETMEN SORUNU !!!!!ÇOK YORULDUMMM

Şikayet etmeli miyim bu ogretmeni???,

• evet

OY: 49 53,3%
  • hayir

OY: 43 46,7%

• Ankete Katılan
    92
çocugum 2012 dogumlu ama bu yasta bir tane daha ogrenci var..
ayriyeten ceren surekli ogretmenim bana bagiriyor ..
arkadaslarim banimle oynamiyor diyor..
birde dediki ogretmenim beni hic baskan yapmadi dedi.. cok uzuldum...
2012 hangi ay bu çok önemli .anasinifi öğretmeniyim ben de,bir öğrencim var çok sorun çıkarıyor veliler sürekli şikayetçi beni de çok zorluyor,ama ben kazanmaya çalışıyorum çocuğu.veliler okula gelmesin artık dedi ben de öyle birşey olamaz onun okula gelmemesini istemek gibi bir hakkım yok dedim.evet kazanmaya çalışıyorum ama ailesine de sürekli uyarıda bulunuyorum.soyle yapıyor arkadaşına söyle zarar verdi ben şunu yapıcam siz de şöyle konuşun gibi.veliler şikayetçi de diyorum o da uğraşsın düzelmesi için bana yardımcı olsun diye.ogretmenin niyetini bilmiyorum ama hiçbir anasinifi öğretmeni durup dururken bir çocuğa takmaz diye dusunuyorum.tabi her tur öğretmen var cocugunuza gerçekten haksızlık yapılıyorsa hakkınızı arayın.ama emin olun önce derim.yalniz su sona yazdığınız laf çok yanlış.boyle veliler çok sikinti oluyor.ben de ornegin başkan seciyorum veya yıldız veriyorum tabiki bunlar sırayla olan şeyler belki bir çocuk henüz başkan secilememistir ama mutlaka onu da başka zaman bir bahaneyle secerim.bana da geliyor bazı veliler benim çocuğa yıldız vermemişsiniz falan diye,cocugunuza, gerektiğinde öğretmenin verir bunu git öğretmenine sor ben okulun işlerine karışmam diye cevap verin diyorum.ki çocuk sorarsa ben onu gayet ikna edici bir şekilde açıklarım.benim de çocuğum var asla öğretmene böyle bir şeyi söylemek için gitmem lütfen biraz bilinçli olun.

Ceren özür diledi mi arkadaşının etkinliğini yırttığı onu üzdüğü için ??
onu hatirlamiyorum ..
okul cikisiydi cok kalqbalikti..
ozur diledi hatirladim kadariyla y ada dilemdi bilmiyorum..
o an cok karisikti..butun veliler kapida cocuklarini aliyorlardi..

benimki pohphlamak degil herkws baskan oluyor benim cocuk olmuyor buna uzuluyorum yoksa..
okulda en onde olsun ogretmen hep ona ilgi gostersin istemiyorum..
sadece normal davransin yeter..
tqbiki diger cocujlarinda haklari var ama..
kmsenin bir baskasini dislamaya hakki yok..
İyi de sizin çocuğunuzun kendisi normal davranmıyormuş ki nasıl davransın insanlar? Sizin çocuğunuzu zaptedemiyorlar, arkadaşlarının huzuru ve sınıf huzurunu sağlama evresini aşamamışlar. Bu tür çocukla ilerleyemezler. Sizin çocuğunuza okulda nasıl davranılır, arkadaşına öğretmenine saygılı olmalıdır öğretmeniz gerekirdi. Öğretemediyseniz, anlamıyorsa veya uygulayamıyorsa, o çocuğun yeri orası değil demek ki. Bahsettiğimiz öğretmen de emin olun hayatında ilk defa " hareketli" bir çocuğa denk gelmiyordur. O da hangi çocuk hareketli hangi çocuk anormal davranıyor biliyordur artık. Çocuğunuzun kaşına gözüne gıcık olduğundan değil, bir bildiği var ki size alın daha ufak sınıfa verin demiş. Öğretmene saldıracağınıza çocuğunuzun geleceğini düşünün.

2012 hangi ay bu çok önemli .anasinifi öğretmeniyim ben de,bir öğrencim var çok sorun çıkarıyor veliler sürekli şikayetçi beni de çok zorluyor,ama ben kazanmaya çalışıyorum çocuğu.veliler okula gelmesin artık dedi ben de öyle birşey olamaz onun okula gelmemesini istemek gibi bir hakkım yok dedim.evet kazanmaya çalışıyorum ama ailesine de sürekli uyarıda bulunuyorum.soyle yapıyor arkadaşına söyle zarar verdi ben şunu yapıcam siz de şöyle konuşun gibi.veliler şikayetçi de diyorum o da uğraşsın düzelmesi için bana yardımcı olsun diye.ogretmenin niyetini bilmiyorum ama hiçbir anasinifi öğretmeni durup dururken bir çocuğa takmaz diye dusunuyorum.tabi her tur öğretmen var cocugunuza gerçekten haksızlık yapılıyorsa hakkınızı arayın.ama emin olun önce derim.yalniz su sona yazdığınız laf çok yanlış.boyle veliler çok sikinti oluyor.ben de ornegin başkan seviyorum veya yıldız veriyorum tabiki bunlar sırayla olan şeyler belki bir çocuk henüz başkan secilememistir ama mutlaka onu da başka zaman bir bahaneyle secerim.bana da geliyor bazı veliler benim çocuğa yıldız vermemişsiniz falan diye,cocugunuza gerektiğinde öğretmenin verir bunu git öğretmenine sor ben okulun işlerine karışmam diye cevap verin diyorum.ki çocuk sorarsa ben onu gayet ikna edici bir şekilde açıklarım.benim de çocuğum var asla öğretmene böyle bir şeyi söylemek için gitmem lütfen biraz bilinçli olun.
bazen ogretemn odul veriyor cikolata falan ..
hic demedim benim cocuk hic odul alamadi diye ..
cunki biliyorum kazanamdi ogretmenini uzdu diye dusunuyorum..
ama bu baskanlik olayi sirayla oluyor ..
benim tahminim ceren ogretmenini uzdugu icin baskan olmuyor gibime geliyor benim..
bu yuzden yani ..
yoksa odul konusunda anlayisliyim ben..
herkes demekki kazniyor diyorum icimden..
sende ogretmenini dediklerini yap diyorum sana da vereck odul diyorum..

İyi de sizin çocuğunuzun kendisi normal davranmıyormuş ki nasıl davransın insanlar? Sizin çocuğunuzu zaptedemiyorlar, arkadaşlarının huzuru ve sınıf huzurunu sağlama evresini aşamamışlar. Bu tür çocukla ilerleyemezler. Sizin çocuğunuza okulda nasıl davranılır, arkadaşına öğretmenine saygılı olmalıdır öğretmeniz gerekirdi. Öğretemediyseniz, anlamıyorsa veya uygulayamıyorsa, o çocuğun yeri orası değil demek ki. Bahsettiğimiz öğretmen de emin olun hayatında ilk defa " hareketli" bir çocuğa denk gelmiyordur. O da hangi çocuk hareketli hangi çocuk anormal davranıyor biliyordur artık. Çocuğunuzun kaşına gözüne gıcık olduğundan değil, bir bildiği var ki size alın daha ufak sınıfa verin demiş. Öğretmene saldıracağınıza çocuğunuzun geleceğini düşünün.
ogretmene saldirmiyorum..
sadece bu kadar kolay olmamali bir cocugu okuldan atmak bunu diyorum..
ufak sinif olsa zaten verecem..
yqni..
imkan yok ufak sinifda yok..
her harekwtli cocugu okukdan atarsak elimizde kim kalacak o zmaan..

bazen ogretemn odul veriyor cikolata falan ..
hic demedim benim cocuk hic odul alamadi diye ..
cunki biliyorum kazanamdi ogretmenini uzdu diye dusunuyorum..
ama bu baskanlik olayi sirayla oluyor ..
benim tahminim ceren ogretmenini uzdugu icin baskan olmuyor gibime geliyor benim..
bu yuzden yani ..
yoksa odul konusunda anlayisliyim ben..
herkes demekki kazniyor diyorum icimden..
sende ogretmenini dediklerini yap diyorum sana da vereck odul diyorum..
Aslında tuhafmis bu çikolata gibi ödüller sadece hakeden çocuklara verilmez bir şekilde kılıf uydurulur hepsine verilir ya da odul olarak kullanilmaz.a sla vermem ben mesela tüm sınıfa vermeyeceksem,buyuk düşüncesizlik.cocugunuz hangi ay dogumlu

ogretmenin isine hicbirzamn karismadim..
ne derse yaptim..
cocugum icin ne varsa yaptim..
yani..
ben ogretmenden cocuguma ayri davrqnsin istemdim sadece dislamasin yetwr..
herkes oyun oynuyor ceren yok..
resimde.
sen niye oynamdin dedim..
benim canim istemdi dedi..
burda ogretmen ne ise yariyor ..
ben ogretmen olsam o cocugu bir sekilde oyuna katip heveslendirirdim..
ama yok o ne yaparsa yapsin hali uzerine terk etmis gibi..
bu cocuk niye oynamiyor bu cocugu uzen ne??
ben bunun pesindeyim..
keske ogretmen olsaydim ..
Keske ogretmen olsaydiniz da sinifta ogretmenin oyun oynamak istemeyen cocugu ZORLA oynatmak zorunda olmadigini, zorladiginda daha farkli sorunlar cikabilecegini bilseydiniz.
Ilk yazdiklarinizda cok farketmemistim ama konustukca ne kadar zor bir veli oldugunuzu gostermissiniz.
Diyor ve gidiyorum...

bnm de branşım okul oncesi..
size şunu soylim ogretmen meslektasim ancak uyaniklik yapip kolaya kacmak istemiş (ilk mesajinizi okuyarak bunu soyluyorum,seytan detaylarda gizlidir insallah detaylarda ogretmene karsi surekli muhalefet bir veli yoktur :) ) siz yine de kendinizi de cocugunuzu da daha fazla huzursuz etmeden uygun bir okul bulun ve ogretmeni de gercekten durumlar anlattiginiz gibiyse gerekli yerlere sikayet edin.
Cunku sayet cocugun uyum problemi varsa bile ogretmen onun egitimini de saglamakla yükümlü..20 mevcutlu sinifta 1,10mevcutlu sinifta 2 uyum,hiperactivite vs sorunu olan cocugu almak ve programi uygulamak ZORUNDA.

Milli eğitime gidip derdinizi anlatin burada kim ne yorum yaptı bilmiyorum ancak çocuğunuzu eleştirenler olmuş olabilir ve ümitsizliğe kapılmış olabilirsiniz diye yazmak istedim.

Gerekli yerlere muracatinizi yapın ve zaruri durumunuzu bildirin.Olmazsa olmaz , denemekte fayda var .

Mesele öğretmenin haklı olup olmaması değil sizin bu olumsuz durum karşısında çare aramanız.Aksi olursa cözüm üretirsiniz daha sonrasinda şimdi önce tüm kapıları bi çalın siz .En azından yardım etmek isteyen birileri çıkar ,alternatif bir şeyler gösterirler belki.

Çocuk geçen yıl da mı okula gitti? mesajlarınızdan birinde geçen yıl ki öğretmeni de şikayet ederdi gibi bir şey okudum yanlış hatırlamıyorsam.

kusura bakmayın da sizi haklı bulmak istiyorum bir anne olarak ama olmuyor ,çünkü ben oğlumu ceren yerine değilde hep öteki 39 çoçuğun yerine koyuyorum .bende bir anneyim ve okula mutlu gönderdiğim oğlum mutlu ve memnun gelsin istiyorum .üzgün gelmiş ise buna sebep olan çocuğun ailevi yada psikolojik durumu çokta umrumda olmuyor maalesef .olsa bile oğlumu ikna edemiyorum .çünkü herkesin evladı kendine kıymetli .
Ama şurda haklısınız sonuçta bu işin uzmanı okullar eğitimciler rehberlik servisi !onların her iki çocuğu da koruyacak donanıma sahip olmaları gerekiyor .sahip mi? Genellemek istemiyorum ,benim karşılaştıklarım değil bence !

Bir anasinifi öğretmeni olarak söylüyorum cocugunuzu okuldan atmak gibi bir durun asla olamaz. Ama ben sizin yerinizde olsam cocugunuzun sinifini degistiririm. Anlattiklariniz dogruysa ogretmenin yaklasimi cok yanlis. Benimde var hareketli cocuklarim ama asla cocugu rencide etmiyorum. Aileye sikayet etmiyorum. Uygun bir dille cocugu farketmelerini sağlıyorum. Cunku hic bir aile cocugunun kötü oldugunu duymak istemez.

Öğretmen ile veli birlikte bir yol izleyemez miydi? Ceren mutsuz.. bi yerde problem var.. yaşı mi uygun değil yoksa farklı şeyler mi? Çocugunuzun iyiliği için tavsiye verse ve bu okuldan almanız da olabilir bu kadar çatışma neden? Aşırı tepkili öğretmen sanki.. siz fazla hassassiniz.. İletişim olusmamis.. Ceren mutsuz.. arkadaşlarını da uzmus.. yeni bir okul yaşına uygun sınıf.. Ceren i daha iyi anlamanız.. hersey hallolur.. kolay değil ne anne ne öğretmen olmak.. sakin olmaya çalışın..

Hiç unutmam birinci sınıfda okumayı çok geç sökmüştüm öğretmenimin anneme herkesin önünde "bu kızdan birşey olmaz engelli, alın sınıftan , özel sınıfa verin" dediğini hatırlıyorum. O zamanlar engelliler için küçük bir sınıf vardı okulda, okulda devlet okulu. O yaşıma rağmen ses tonunu bile unutmadım aslada unutmam. 5 yıl boyunca o öğretmenle okudum. 4 cü sınıfta zehir gibiydim hele ki matematikte benimle övünürdü, keşke benim gözümde bir an kendini gormus olsaydı. Hâlâ da sevmem kendisini.
Hâlâ öyle öğretmenler var mı diyordum varmış :işsiz:

Milli egitime sikayet edin.Birazda sert cikin cocugunuzun psikolojisini bozmaya hakki yok.

Aynen öyle çocukta problem olabilir ama bunun çözümü bu şekilde değil. Bimer'e şikayet edin derim ben.

Onun dışında çocuk kaç yaşında ve kendi sınıfındaki arkadaşları kaç yaşında. Tek sınıf yok herhalde. Madem oyle yasina uygun bir sınıfa yerleştirsinler.

çocugum 2012 dogumlu ama bu yasta bir tane daha ogrenci var..
ayriyeten ceren surekli ogretmenim bana bagiriyor ..
arkadaslarim banimle oynamiyor diyor..
birde dediki ogretmenim beni hic baskan yapmadi dedi.. cok uzuldum...

Öğretmen kendi zaten çocuğu dışlamış ise çocuklarda onu dışlar tabii ki. O öğretmenden ısrarcı olmayın öğretmeni hemen değiştirin tabi önce herkese heryere şikayet edin derim.

oyle bir oneri sunmadi maalesef..
sadece baska okula gonderin dedi..
komsumun oglu var benim cerenden kucuk..
oda baska okula anasinifina gonderdi..
yasla cok alakasi yok..
millet ufrasmak istemiyor basindan atmaya yer aliyor..

Yani takilmissiniz uğraşmak istemiyor, başından atmaya yer ariyor diye. Demekki cocukta uğraşılması gereken bir durum var. Önce bunu bir kabul edin. Çocuğunuza öğretmenin seni seviyor, onu üzme gibi şeyler söylemeyin. Öncelikle bu yalan, çocukta aptal değil gayet öğretmenin onu sevmediginin farkında.

Öğretmeni çocuğu disladikca arkadaşları onu dışlar o da öfke duyar gayet normal. Dersi de bozar arkadaşının etkinliğini de yırtar. Çocuktaki sorunu öğretmeni bile yaratmış olabilir. Ahmeti de gerçekten rahatsız ediyordur bu arada.

Okulu değiştiremiyorsaniz öğretmeni değiştirin. Ama önce gidin bir öğretmen ile kavga edin. Çocuğun sahipsiz olmadığını bir anlasınlar. Öğretmene açıkça çocuğu sınıfta uyumsuz ve yaramaz gibi ifadeler ile etiketledigini, çocuğu disladinigi ve arkadaşlarınında ona tavır almasına sebep olduğunu vs söyleyin. Çocukta da bu durumun öfke yarattığını bununda normal olduğunu falan anlatın. Uyum problemi varsa çocugunuzu rehberliğe göndersin. Bir de ornek versin. Otururken cocugun ayagini sallamasi uyumsuzluk degildir. Çocuğumun psikolojisini bozdunuz sizı dava edeceğim vs diye atın tutun. Sallamak serbest :) heryere de şikayet edin. Çıkın müdüre de şikayet edin. O bir çözüm bulsun.

Sadece ogretmene topu atarak olmaz.Yegenim 2012 dogumlu ve sinif icinde ortama tam uyum saglayamiyor.Muduru ve ogretmeni tek tek yegenimi bir cocuk psikologuna goturmek ister misiniz dedi.Abim cok zor kabullendi ama su anda 5. Terapisini aliyor.Allaha sukurler olsun davranislarinda cok cok olumlu gelismeler var...Sizin kizinida ayni durum vardir diye anlatmadim bu ornegi ama zaman zaman evde sorun cikarmayan cocuklar sinifta zivanadan cikabiliyor.Yani her yonden dusunmek lazim.Cocugunuzun sinifini degistirme imkaniniz varsa degistirin.Oyle bir durum imkansizsa da ogretmene cok caktirmayin cunku ne yaparsaniz yapin o ogretmen o okuldan ne kolay kolay gidebilir ne bisey.Olan tekrardan cocugunuza olmasin.Sizi anlayabiliyorum cunku.Yine yegenimden ornek vericem.29 aylikken basladi krese.Davranis sorunlari o zaman daha fazlaydi.Ogretmen xxx'le konusun yaramazlik yapmamasi konusunda demisti :) 29 aylik bebeklikten yeni cikmis el kadar cocuga..Biz direkt ogretmenini degistirdik.

Ekstra not:Yorumlarda okudum.Arkadaslar abartmayin.Etkinlik yirtma yanlis bir davranis olsa da travma sebebi degildir :) Cocuklarinizin aksam eve donerken getirdigi etkinlerin %80 ini ogretmenler yapiyor zaten :)

selam arkadaslar
Basliktada belirttigim gibi sorun çok buyuk..
benim bir yavrum var ..
devlet okulunun ana sinifina basladi bu sene ekim ayinda biraz gecikmeyle..
okula gittim kayitta hiçbir sorun olmadi..
ama okula basladiginin ilk ikinci haftasinda ogretmeni ..
adi ogretmen basladi sikayet etmeye..
yok ceren surekli ayaga kalkiyor yok soyle yok boyle eften püften sebepler..
sonrada başindan atmaya bir bahane bulacak ya..
sonra bana dedi ki cocugun yasi kücuk de ben bilmiyordum bunu da falan filan ..
aradn iki ay gecti daha ogretmen cocugun kac yasinda oldugunu ayini yeni ogreniyor..
bu da ayri bir konu..
neyse biz bosandik ..
iste bu yuzden olsa gerek benim arkamda duracak kimsem yok ya bunuda biliyor .benim yavrumu basindan atmak istiyor..
benim cocukda cidden cok akilli sevildigi zamn ne dense yapan cocuk hareketlilkk var illaki her cocukta oluyor bu..
neyse ogretmenin sikayetleri ... benim yavrumun arkadasi tuvalete gidince adi leyla benim cerende pesinden gidiyormus..
ikincisi otur deyince oturmuyormus..
3 etkinlik yaparken ceren arkadasinin etkinligini yirtmis iki kere ogretmende benim kizin etkinligini alip yirtmis ..
NE KADAR APTALCA HAREKET ÇOCUKLA COCUK OLMAK
daha neler nelr..
esas kobuya gelelim ..simdi bu ogretmen benim cocugumu artik okukda istemiyor arkadslarini rahatsiz ediyormus..
yani benim cocugu okuldan atacaklar..

sindi bana akil verin ben haksizmiyim??
hakliysam hakkimi nasik arayabilirim??
rehberlife gittim durumu anlattim anladi kinse birsey yapamaz dedi..
feriştahi gelse senin cocugu kimse atamaz dedi atti tuttu ..
gecen yanina gittim ..
adam hicbirsey demiyor kaçiyor iaine gelmiyor cunku ...
bana niye yardim etsin ki ??
kendini niye sikintiya soksunn..
bu arada ben merdiven yikiyorum ..
bu yuzden cocugumu ana okuluna verdim..
yoksa evde durur bu sene ama mecburum buna..
bana yardimci olur musunuz kirmadan incitmeden..
hakkimi nasil alabilirim..
bir tane de dengesiz veli ogretmene demis ki ahmet rahatsiz oluyor cerenden demis..
bunu da ogretmen soyledi bana..
kafayi yiyeem arkadslar..
ben bu cocugu nereye verecm ..
benim cocugumda hicbirsey yok doktora goturdum gayet normal dedi fevri hareketleri yok..
bana yardim edin arkadaslar..
cok kotiyum resmen benim yavrum dislaniyor ya hazmedemiyorum bunu..
birde ogretmen benim yavruma diyormuşki;sen başka okula kuçuk cocujlarin oldugu yere gideeksin diyormus bana da dedi ki en fazla bir hafta idare ederim cocugunuzu baska yere gonderin dedi..
bende ocagin sonuna kadr yardimci olun dedim:KK43::KK43:
Bir eğitimci olarak yazıyorum
Şikayet etmelisiniz, her çocuğun eğitim hakkı var.
Ayrıca çocuğunuz bir dönem geçiriyor ailesi parçalanmış ona destek olmalı olumsuz dav söndürmeli mutlu etmeli. Biz dizin gibi olan ailelere destek olur çocukları sevgi ile kucaklarız. İyi bir eğitimci olsa çocuğunuzu sevgiyle eğitir. Ayrıca çocuğu aileye şikayet etmeyi hiç etik bulmuyorum.

Back