• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖGRETMEN SORUNU !!!!!ÇOK YORULDUMMM

Şikayet etmeli miyim bu ogretmeni???,

• evet

OY: 49 53,3%
  • hayir

OY: 43 46,7%

• Ankete Katılan
    92
Bu konuya belki 30 mesaj yazdım hiç birinde öğretmenin bir bildiği vardir demedim.
Öğretmenin yanlısı şu evet ama esas sıkıntı şurada diye ana probleme yoğunlaştım.

Siz konudan uzaklaşarak yorum yapıyorsunuz bence.
Buradaki öğretmen sizin gecmisinize göre değerlendirilmemeli.
O kadar anlattım bunu mu anladınız gerçekten anafikir gayet açıktı oysaki
Kusura bakmayında konu sizin incinebilecek insani duygularınıza göre de değerlendirilmemeli
özellikle de ortada öfke kontrolü olmadığının sinyallerini veren bir öğretmen varken esas problem çocuk canım mı diyelim yani
Konudan da hiç uzaklaşmadım hala evet şikayet edilmeli diyorum örnekle de nedenini açıkladım

bende boyle bir ogretmenimin yaptigi seyi hiç unutmuyorum ya..
bir tane ogretmenim vardi garipti sinirli biraz..
hoca derste dediki::bir konudan bahsetti kerbelaydi..
sonra dediki dersten sonra bu kitabi okumak isteyen varsa yanima gelsin veriyim dedi..
bende gittim hiç orali olmadi vermeid kitap falan..
o zamn cok uzulmustum..
benki o zamn okul kiyapligini bitirip halk kutuphanesine uye olan biriydim..
yani bir insanin hevesini kirmak kadr kotu bir sey yok hayatta..
ben benim cocugum iyi birsey yapiyor demiyirum..
yaptigi sey hiç hoş degil..
ama bu cocuk daha 5 yasina girmemis bir cocuk..
yani ogretemn onun gozunde cok degerli cok onemli iyi biri gozukur her zamn..
ama birde kendisinin etkinligini yirtan bir ogretemn cocugun gozunde nasil gozukur ..
bunu cok iyi dusunmek lazim..
cocuklarda bu tarz davranislar beyinlerine kaziniyor cok kotu duygusal hasar birakabiliyor..
ogretmen ha çocugu dovmuş ha da etkinligini yirtmiş bu çocugun gozunde ayni sey..
bana gore boyle bence bu konuyu uzmana sormak lazim..
ben daha once rehber uzmanina gittim..
ogreymenlerin yaptigi hareketleri cok yanlis buldu..
mesela cocuklar bahçeye cikiyorlardi ceren le bir arkadasi yaramazlik yapiyorlar diye sinifta bekliyorlardi..
bunu anlattim o uzmana bu tarz davranislar tamamen cocugu dislamaktir dedi..
ogretmen boyle yaparsa diger cocuklar tabiki de dislar oynamaz dedi..
bu baskasinin gozlemi bir uzmanin yani..
Ceren'e anlatsam anlattığımın yarısı kadar beni çoktan anlamıştı
Yanarım yanarım ona yanarım :)
Bunları bimer e yazın hakaret içermeyen ifadelerle sadece olayları anlattın
Onunda kendisini düzeltmesi için bir vesile olur
He yoksa yanlışı zaten kimse birşey yapmaz aklanır
Ne sanıyorlar bu bimer i anlamıyorum sanki adam yiyolar

selam arkadaslar
Basliktada belirttigim gibi sorun çok buyuk..
benim bir yavrum var ..
devlet okulunun ana sinifina basladi bu sene ekim ayinda biraz gecikmeyle..
okula gittim kayitta hiçbir sorun olmadi..
ama okula basladiginin ilk ikinci haftasinda ogretmeni ..
adi ogretmen basladi sikayet etmeye..
yok ceren surekli ayaga kalkiyor yok soyle yok boyle eften püften sebepler..
sonrada başindan atmaya bir bahane bulacak ya..
sonra bana dedi ki cocugun yasi kücuk de ben bilmiyordum bunu da falan filan ..
aradn iki ay gecti daha ogretmen cocugun kac yasinda oldugunu ayini yeni ogreniyor..
bu da ayri bir konu..
neyse biz bosandik ..
iste bu yuzden olsa gerek benim arkamda duracak kimsem yok ya bunuda biliyor .benim yavrumu basindan atmak istiyor..
benim cocukda cidden cok akilli sevildigi zamn ne dense yapan cocuk hareketlilkk var illaki her cocukta oluyor bu..
neyse ogretmenin sikayetleri ... benim yavrumun arkadasi tuvalete gidince adi leyla benim cerende pesinden gidiyormus..
ikincisi otur deyince oturmuyormus..
3 etkinlik yaparken ceren arkadasinin etkinligini yirtmis iki kere ogretmende benim kizin etkinligini alip yirtmis ..
NE KADAR APTALCA HAREKET ÇOCUKLA COCUK OLMAK
daha neler nelr..
esas kobuya gelelim ..simdi bu ogretmen benim cocugumu artik okukda istemiyor arkadslarini rahatsiz ediyormus..
yani benim cocugu okuldan atacaklar..

sindi bana akil verin ben haksizmiyim??
hakliysam hakkimi nasik arayabilirim??
rehberlife gittim durumu anlattim anladi kinse birsey yapamaz dedi..
feriştahi gelse senin cocugu kimse atamaz dedi atti tuttu ..
gecen yanina gittim ..
adam hicbirsey demiyor kaçiyor iaine gelmiyor cunku ...
bana niye yardim etsin ki ??
kendini niye sikintiya soksunn..
bu arada ben merdiven yikiyorum ..
bu yuzden cocugumu ana okuluna verdim..
yoksa evde durur bu sene ama mecburum buna..
bana yardimci olur musunuz kirmadan incitmeden..
hakkimi nasil alabilirim..
bir tane de dengesiz veli ogretmene demis ki ahmet rahatsiz oluyor cerenden demis..
bunu da ogretmen soyledi bana..
kafayi yiyeem arkadslar..
ben bu cocugu nereye verecm ..
benim cocugumda hicbirsey yok doktora goturdum gayet normal dedi fevri hareketleri yok..
bana yardim edin arkadaslar..
cok kotiyum resmen benim yavrum dislaniyor ya hazmedemiyorum bunu..
birde ogretmen benim yavruma diyormuşki;sen başka okula kuçuk cocujlarin oldugu yere gideeksin diyormus bana da dedi ki en fazla bir hafta idare ederim cocugunuzu baska yere gonderin dedi..
bende ocagin sonuna kadr yardimci olun dedim:KK43::KK43:

Bi kere siz annesiniz o bir öğretmen bakış açımız eğitiminiz farklı çocuk toplu olarak eğitim almaya uygun değilse değildir buna haZırbulunuşluk denir bence bir psikiyatrist görse ve size yardımcı olsa daha iyi olur problem davranışları nasıl azaltacağınıza yönelik tavsiye verir bunu hep birlikte uygularsınız bunun yolu yordamı budur

Bu okuldan atma meselesinin tam olarak nasıl olduğunu merak ettim.ogretmen size bunu ne şekilde söyledi,daha küçük yaş grubuna gonderseniz daha iyi olur ya da seneye gönderin bu sene uygun değil falan mı dedi yoksa çocuğunuzu okula alamam artık okuldan atilcak falan mı dedi
ben ugrasamiyorum diyor..
sinif cok kalabalik falan diyor ne diyecek..
ya ogretemen bazi kucuk seyleri de abetiyor gibi geliyor bana..
mesela ceren ayagini sandalyeye vuriyormus da ses cikiyormus..
bu cocuk robot degil kinoturdugu yerde hareket etmeden dursun..
yani baska okula gonderin dedi..
ben artik ugarsamam dedi yani..
somestir tatiline kadr bile beklemiyor..

Ama siz hiç çocukta suç buluyorsunuz
Hep öğretmen hatalı
Geçen bi sınava girdim öndeki adam sırayı sallıyodu o bile sinir olmama yetti konsantremi bozdu
Bazı ufak şeyler büyük problem çıkarabilir

Bakın şu konuda hata yapıyorsunuz küçük şeyleri buyutmuyordur mutlaka baya sorun cikariyordur.bunu bir kabullenmeniz lazım önce kim bilir ne kadar karışıyor sınıfın düzeni.ama su konuda çok haklisiniz baska okula gönderin ugrasamiyorum diyemez.hjc hakkı yok buna.benim yok mu sanki böyle öğrencim ne kadar zorlaniyorum ama annesine ugrasamiyorum okuldan alın demedim.u mak zorundayız bütün çocuklar sorunsuz olmak zorunda değil.ama bu sorunlu çocukların velileri de kabullenmediginde bize yardımcı olmadığında işimiz çok zorlaşıyor o çocuğa da hiçbir faydamiz olamıyor.

Geçen gün kızım sınıfta gürültü olduğu için derste bazen dikkatim dağılıyor dedi. Çünkü çocuklardan bazısı derste dinlemediği gibi sıraya kalemle vuruyor,araba getirip derste oynuyor vb.Öğretmen de bırakmış artık dinleyen dinliyor.Ne yapsın adam kadınlardan illallah etmiş.Kızsa küçücük çocuk robot mu kırk dakika otursun diyecek.Küçük şeyleri abartıyorsunuz diyecek.Bizim çocuklar bu çocuklar yüzünden eğitim alamıyor. Küçücük çocuk için söylediğin şeye bak falan demeyin.Oradaki çocukların hepsi küçük zaten.3 ay önce o küçücük dediğimiz çocuklardan biri arkadaşın çocuğunu kafasını duvarlara vurarak defalarca dövdü.Anneye söyledi ne yapayım, yararılışı böyle,çocuğum hareketli benim dedi.Öğretmene söyledi,öğretmen uyardı işe yaramadı.En son babayla iletişime geçtiler. Babanın haberi yokmuş.Baba aldı çocuğu bizimkinden özür diletti.Sonra kendi de defalarca özür diledi.Evde ne yaptı bilemem.Bir daha da o çocuk arkadaşın çocuğuna ne dokundu ne yaklaştı.Anlayacağınız bazı kadınlar çok övündükleri anneliği beceremiyor. Kadınlar çocuklarının başka çocukları ezmesinden haz alıyor resmen.Hareketliliği zeka belirtisi sanıp kendini kandırıyor,şımarttıkça şımartıyor.

Geçen gün kızım sınıfta gürültü olduğu için derste bazen dikkatim dağılıyor dedi. Çünkü çocuklardan bazısı derste dinlemediği gibi sıraya kalemle vuruyor,araba getirip derste oynuyor vb.Öğretmen de bırakmış artık dinleyen dinliyor.Ne yapsın adam kadınlardan illallah etmiş.Kızsa küçücük çocuk robot mu kırk dakika otursun diyecek.Küçük şeyleri abartıyorsunuz diyecek.Bizim çocuklar bu çocuklar yüzünden eğitim alamıyor. Küçücük çocuk için söylediğin şeye bak falan demeyin.Oradaki çocukların hepsi küçük zaten.3 ay önce o küçücük dediğimiz çocuklardan biri arkadaşın çocuğunu kafasını duvarlara vurarak defalarca dövdü.Anneye söyledi ne yapayım, yararılışı böyle,çocuğum hareketli benim dedi.Öğretmene söyledi,öğretmen uyardı işe yaramadı.En son babayla iletişime geçtiler. Babanın haberi yokmuş.Baba aldı çocuğu bizimkinden özür diletti.Sonra kendi de defalarca özür diledi.Evde ne yaptı bilemem.Bir daha da o çocuk arkadaşın çocuğuna ne dokundu ne yaklaştı.Anlayacağınız bazı kadınlar çok övündükleri anneliği beceremiyor. Kadınlar çocuklarının başka çocukları ezmesinden haz alıyor resmen.Hareketliliği zeka belirtisi sanıp kendini kandırıyor,şımarttıkça şımartıyor.
+1 Bir çocuk başkalarının eğitim hakkını engelliyorsa üzgünüm ama bir kişi değil sınıfın geri kalanı düşünülmeli.

ben gerçekten hayretlerle okudum bazı yorumları. ortada dışlanan, şiddetle büyümüş ve bunu içselleştirmiş bir kız çocuğu var ve ne annesi, ne öğretmeni kimse umursamıyor kuzuyu, yazık. içim gitti inanın.

konusahibi anne, tarafsız yaklaşamamanızı anlayabiliyorum. biraz da birşeylerin eksikliği sizi daha hassas yapıyor belki ama öğretmenle didişmek yerine öğretmenden size yol göstermesini isteseniz daha iyi olur Ceren için. çocuk gerçekten kendinden büyük grupta ise zorlanır, bocalar. öğretmen ve rehber öğretmene danışın en uygun yolu bulun ve maddi durumunuz sıkıntılı biliyorum ama devlette varsa bir imkan pedagog ile Cereni görüştürün ya da en azından okulun rehber öğretmenine anlatın durumu, yardım alın.

öğretmenin etkinlik yırtması filan kabul edilemez ama şu anda Ceren için bir orta yol bulmak zorundasınız. öğretmenin de başında kaç çocuk var, devlet okulu bir de. o da ortalamayı bulmaya çalışıyor onun da işi zor.

Mavi dalgalarrr Mavi dalgalarrr ne yaptın? Şikayet ettin mi? Son durumlar nedir bilgi versene.
sikayet etmed8m..
ama bazi seyler gordum ve suclunun 100%100 ogretmen oldugunu anladim..
cunku gecenlerde ogretmen dediki;ceren artik tuvalete giderken izin aliyor faln dedi..
denekki cocuk kurallara uyabiliyor..
ogretmen azicik dikkat etse..
hersey yoluna gidecek ama nerde..
basindan atmaya yer ariyor..
sikayet etmedim..
Allaha havale ettim..
cunku baaka okula gonderecem..
ama ogretmenlerde cogu zamn is bitiyor..

sikayet etmed8m..
cunku gecenlerde ogretmen dediki;ceren artik tuvalete giderken izin aliyor faln dedi..
sikayet etmedim..
Allaha havale ettim..

Ne zaman göndereceksin? Ne kadar erken o kadar iyi.

Çocuklarınızı terbiye etmeye çalışmayın,zaten size benzeyeceklerdir.Siz kendinizi terbiye edin yeter......
Üstün Dökmen
Çocuklarınızı terbiye etmeye çalışmayın,zaten size benzeyeceklerdir.Siz kendinizi terbiye edin yeter......
Üstün Dökmen
siz ne kadr zeytinyagli dolma gibi üste ciksanizda..
bu gerçegi degistiremeyeceksiniz bu aci gercekleri..
ogretmen var cocugun hayatini cennete ceviren ogretmen var cocugun hayatini cehenneme ceviren..
hersey ogretmende bitiyor..
ben bunu biliyorum bunu soyliyorum..
daha kucucuk minik cocuklari idare edemeyen basindan atan ogretmen olmasin ya..
ogretmensen bazi seyleei idare etmen lazim..
benim cerenimi boyle dislamaya kimsenin hakki yok..
yasi biraz buyuk olsaydi sikayet edecektim ama yasi biraz kucuk..

sikayet etmed8m..
sikayet etmedim..
Allaha havale ettim..
Çok çok çok büyük hata yapmışsınız.. Şikayet etmeniz gerekiyor. Başka okula gönderene kadar çocuğunuza neler oldu hiç düşündünüz mü? Allaha havale etmeyin, yetkili mercillere havale edin.
Çocuğunuzun herhangi bir problemi yokken o (öğretmen demeye dilim varmıyor) o kişinin bunları yapmaya zerre kadar hakkı yok inanın. Kaldı ki yasal olarak her 20 kişilik sınıfta 1 tane kaynaştırma öğrencisi bulunabilir yani zihinsel engelli vb. problemli çocuklardan bahsediyorum.
Bir anasınıfı öğretmeni nasıl olur da çocuk ayağa kalkıyor diye şikayet eder aklım almıyor. İnanın konunuzu okuyunca migrenim tuttu şimdi gidip ilaç içicem sinirimden.
Sizin çocuğunuza ne bunları söylemeye, ne de istememeye hakkı yok.
Böyle şahsiyetsiz eğitimden bihaber insanların eline bırakmayın yavrularınızı, hakkınızı arayın ne olur.
Bunları gördükçe öğretmenim demeye utanıyorum gerçekten..

Back