• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖGRETMEN SORUNU !!!!!ÇOK YORULDUMMM

Şikayet etmeli miyim bu ogretmeni???,

• evet

OY: 49 53,3%
  • hayir

OY: 43 46,7%

• Ankete Katılan
    92
Kardeşinizin öğretmeni ne yapıyor? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
cocuklara serefsiz ibne ve daha bir cok kufuru dediginimi soyleyim kulaklarini tirnakladiginimi soyleyeyim.yoksa cocuklara siddet uygulayip yuzlerini mosmor yaptginimi soyleyeyim.mudur hicbirsey yapmiyor. sinifta degistirmiyorlar kardesim bu sene nakil oldu o okula ve sinif birincisi olan kardesim pisirigin teki oldu adamin yuzunden.napacagmizi sasirdik yemin ederim hic kimse el atip care olmuyor milli egitim dahil

cocuklara serefsiz ibne ve daha bir cok kufuru dediginimi soyleyim kulaklarini tirnakladiginimi soyleyeyim.yoksa cocuklara siddet uygulayip yuzlerini mosmor yaptginimi soyleyeyim.mudur hicbirsey yapmiyor. sinifta degistirmiyorlar kardesim bu sene nakil oldu o okula ve sinif birincisi olan kardesim pisirigin teki oldu adamin yuzunden.napacagmizi sasirdik yemin ederim hic kimse el atip care olmuyor milli egitim dahil

Bu nedir ya, o hastalıklı öğretmen bozuntusunu görevden almaları lazım. Herkesin çocuğuna böyle yapıyor mu? Topluca birleşmek de mi işe yaramadı?

Bu nedir ya, o hastalıklı öğretmen bozuntusunu görevden almaları lazım. Herkesin çocuğuna böyle yapıyor mu? Topluca birleşmek de mi işe yaramadı?
tabikide bu anlattiklarim.sinifta tek bi kisiye yapilan davranislar degilki. veliler cok cekimser kaliyor akil.sir erdiremiyoruz.toplanalim diye anlasildi cocuklari dayak yedigini soyledigi halde gelmedi hic bir veli. bazi cocuklarsa ailesine soyleyemiyor.tesadufen morluklardan anladi velinin bir tanesi.oda darp raporu aldi sikayet etti ama sonuc yok. nasil bir sistem.bilmiyorum anlamiyorum.

Nasıl yani milli eğitim de dahil hiçbir şey yapmıyor. Bu yapılan şeyler direkt soruşturmalık.. Çocuklara sözlü ve fiziksel şiddet var,mosmor oluyor diyorsunuz bunu darp var ve tüm veliler toplanıp ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidip şikayette bulunun,o da olmadı il milli eğitim müdürlüğüne gidin..Çünkü bu durum ciddi birşey, şikayet edilirse keyfi ya da velinin şımarıklıkliğından veya çok bilmisliginden şikayet edilmiş olmayacak ortada gerçekten büyük bir sorun var.
Gerçekse bu söyledikleriniz öğretmene kesinlikle soruşturma açılır..

tabikide bu anlattiklarim.sinifta tek bi kisiye yapilan davranislar degilki. veliler cok cekimser kaliyor akil.sir erdiremiyoruz.toplanalim diye anlasildi cocuklari dayak yedigini soyledigi halde gelmedi hic bir veli. bazi cocuklarsa ailesine soyleyemiyor.tesadufen morluklardan anladi velinin bir tanesi.oda darp raporu aldi sikayet etti ama sonuc yok. nasil bir sistem.bilmiyorum anlamiyorum.

Çok garip gerçekten ya lütfen peşini bırakmayın ya da bir şekilde okulunu değiştirmek için zorlayın kimse bir şey yapmıyorsa da.

Allahım neden bu hale gelindi anlayamıyorum, hem de anaokulunda ne demek okuldan atacaklar o zaman down sendromu otistik öğrencileri olsa hanımefendinin okulun kapısından sokmaz.Tamam sabır gerektiren bi işimiz var bazen cidden zorlanıyoruz ama o çocuğa ilgi gösterip sorunu olduğunu düşünüyorsa da bulmak zo run da!!

Ya bir de okula gidip müdüre söylüyorsun ağzını açtırmıyor direkt öğretmeni savunuyor neden okulunun adı çıkmasın

Allahım neden bu hale gelindi anlayamıyorum, hem de anaokulunda ne demek okuldan atacaklar o zaman down sendromu otistik öğrencileri olsa hanımefendinin okulun kapısından sokmaz.Tamam sabır gerektiren bi işimiz var bazen cidden zorlanıyoruz ama o çocuğa ilgi gösterip sorunu olduğunu düşünüyorsa da bulmak zo run da!!

Sondan itibaren yorumları okuyun bir bence. Sadece ilk mesajı gören herkes öğretmene yükleniyor.

Hareketsiz çocuk diye bir şey yoktur .sınıf düzenini sağlamak elbette ki öğretmenin görevi lakin cocugunu huzuru bozduğunu düşünüyor ise yaklaşımını gözden geçirmeli.
" sınıf mevcudu bu kadar. Her biri ile ayrı ayrı ilgilenmeyiz" diye bir savunmayı da normalde kabul etmiyorum.
Öğretmenimiz ile birebir konuşmalı aklına vicdanına hitap etmelisiniz.

Kendisiyle bayadır bu konuyu özelden görüşüyorum ayrıntılarını biliyorum

O zaman çocuğun ailevi problemlerini ve uyumsuz bir çocuk olduğunu da biliyorsunuzdur. Tek taraflı dinlemem ben kimseyi gerçi konu sahibi de zaten eski konularında bahsetmiş durumlardan. Çocuğun iyiliği için öğretmenle inatlaşmaktan ziyade sınıfı değiştirilmeli ve terapi görmeli.

O zaman çocuğun ailevi problemlerini ve uyumsuz bir çocuk olduğunu da biliyorsunuzdur. Tek taraflı dinlemem ben kimseyi gerçi konu sahibi de zaten eski konularında bahsetmiş durumlardan. Çocuğun iyiliği için öğretmenle inatlaşmaktan ziyade sınıfı değiştirilmeli ve terapi görmeli.
Çocuğun iyiliğini düşüneceğine başından atarak mı çözüm bulunur yönlendirsin o zaman, öğretmenle inatlaşmıyor çare bekliyor tek başına uğraşıyor kadın eğer çocukta birşey olduğunu düşünüyorsa çözüm bulunmalı bi sorun yaşayan öğrencim için günlerce uyuyamadığımı bilirim olmadı gitsin diyor resmen oldu canım

Çocuğun iyiliğini düşüneceğine başından atarak mı çözüm bulunur yönlendirsin o zaman, öğretmenle inatlaşmıyor çare bekliyor tek başına uğraşıyor kadın eğer çocukta birşey olduğunu düşünüyorsa çözüm bulunmalı bi sorun yaşayan öğrencim için günlerce uyuyamadığımı bilirim olmadı gitsin diyor resmen oldu canım
Ayy hadi oradan ya konu sahibi kendisi düşünüyordu başından atmayı elin kızı niye çözüm için ugraşsın.Diyeceğini demiş işte cocuk sorunlu anne pedagogla görüşeceği yerde hala öğretmeni suçluyor.

Katılmıyorum size. Madem anaokulu öğretmenisiniz şöyle bir soru sorayım. 20 kişilik bir sınıfın öğretmenisiniz. Öğrencinizin yaş grubu sınıfınıza uygun değil ama müdürünüz kabul ediyor siz de almak zorunda kalıyorsunuz. Ama öğrenciniz sınıfa uyumsuz, diğer öğrencilerin sırtına kalem batırıyor, izinsiz tuvalete gidiyor, 2 öğrencinin etkinliklerini alıp yırtıyor. Diğer veliler şikayetçi. Ama problemli öğrencinin velisi bunu pek önemsemiyor ve sizi suçluyor öğrencinin başka bir sınıfa alınmasını söylemenize rağmen. Burada sizin diğer 19 öğrenciden de mesul olduğunuzu hatırlatırım. Çocuklardan birisi bu çocuk yüzünden zarar görse diğer velilere bunu nasıl açıklayacaksınız? "Yaa velimizin durumu çok kötü az anlayış gösteriverin" mi diyeceksiniz? Böyle olmaz diğer çocukları da düşünmelisiniz.

Öğrencinin ödevini yırtmak, onu aşağılamak elbette yanlış. Ancak konu sahibinin çocuğu da sorunsuz bir çocuk değil pedagog/psikolog eşliğinde tedavi görmesi gerekiyor. Keza konu sahibinin de psikolojisi gördüğü şiddet ve boşanma yüzünden etkilenmiş, çocuğuna da bunu yansıtmış. O yüzden bütün hata öğretmene yüklenemez burada. Öğretmen çocukların eğitimi ve toplum kurallarına uymasından sorumludur ama çocuğun beden ve ruh sağlığından en başta aile sorumludur.

Ne biliyorsunuz durumun bu olduğunu? Tek taraflı dinliyoruz burada değil mi.

Belki öğretmen 10 tane çözüm önerisi sundu ama anne tıpkı bu konuda olduğu gibi ona da benzer tepkileri verdi.

Bu üyeyi ve tarzını biliyorum,hiç öyle masumcuk zavallı duran bir kadın değil.bu sitede bile herhangi bir konuda saçma bir çıkış yapabilen hatta hakaret edebilen bir üye.

Kendisi çocuğunu başından atmak için çabalamış biri belki de bu yüzden öğretmenin davranışlarını da öyle zannediyor olabilir.

Biz genelde böyle güme gidiyoruz:)))

Evet okudum çocuk problemli ama öğretmenin yöntemleri de yanlış. Gerçi şimdi anneye de güvenemedim ama annesi merdiven silerek geçmeye çalışan bir kadın. Bu kadının maddi ve manevi durumu ortada. Ceren gibi çok çocuk var maalesef. Çocuk öfkeli ve çocuk kazanılabilir. İyi öğretmenlere denk gelen çok sayıda çocuğun hayatı çok sefer kurtuldu bu ülkede.

valla konunun hepsini okumadım ama şimdi tv de izlediğim haber beni şok etti, zihinsel engelli küçük çocuk altına kaçırdı diye tüm sırtına oda spreyi sıkıp, snap atıp gülmüş, yani bu konu denk gelince yazmak istedim, nadir de olsa bazı öğretmenler bazı çocuklara takabiliyor, konu sahibinin öğretmeni öyle mi bilemiyoruz tabii

Valla benim kızımda 4 yaşında.Hep eciş bücüş geliyor etkinlikleri,öğretmen eli değmedigi çok belli ki zaten amaç çocuğun motor becerilerini geliştirmek olmalı,aileye düzgün yapılmış bir etkinlik vermek değil.
Zaten bu ne bu nasıl etkinlik diyen diyebilen velide ciddi anlamda acayipmiş. Yaşi belli,kapasitesi belli bir çocuk için hemde.
Ben okul arayısındayken gezdiğim bir okulda kağıtta mumlar vardı çizilmiş ve mum şeklinde kesilmiş,özenle boyanmış "aa ne güzel çocuklar mı yaptı bunu"dedim zira hepsi muntazamdı. Okul müdüresinin cevabı "evet çocuklar yaptı ama tabiki taşırarak boyuyorlar,biz muntazam kesiyoruz"oldu.Ben o okulun kapısından geçmedim bir daha ki deneme için çağırmışlardı. Saçma yani böyle yapılıyorsa.Ne gerek var.Amaç geliştirmek olmalı,ki buda zamanla olacak,aileye muntazam etkinlik sunmak olmamalı.
Kızım boya yapamazdı taşırmadan çünkü çok aceleci bir çocuk,sakince zamana yayarak yapmıyor biliyorum,şimdi daha özenli yapıyor,hala hızlı ama daha az taşırıyor. Benim için önemli mi asla olmadı. Bana önemli görünen serbest resim yaptığında insan çizmesi,güneş ev vb şeyleri artık yapabiliyor olması ve adınıda taklit ederek yazmayı öğrenmiş köşesine resmin. Öğretmeni yapsaydi etkinliklerini,bunları yapması daha uzun zaman alırdı eminim.
Siz okul oncesi egitimdeki etkinliklerin amacini anlamissiniz. Her veli sizin gibi dusunmuyor ve tepki vermiyor. Evet ben de kesme disinda hicbirseylerine karismam. Bu seneki sinifim 2012 grubu sagolsun anneleri ellerine hic makas vermemis cocuklar makasi gorunce kendinden geciyor cesit cesit oyunlar uretiyorlar. Ve daha cocugu okula ilk getirdiginde gorsellige onem verdigini acikca dile getirenler var malesef. He velinin bu konuda istegi umrumda mi? Hayir. Ama umursayan arkadaslarimiz da var ve onlari suclayamayiz

Back