Valla benim kızımda 4 yaşında.Hep eciş bücüş geliyor etkinlikleri,öğretmen eli değmedigi çok belli ki zaten amaç çocuğun motor becerilerini geliştirmek olmalı,aileye düzgün yapılmış bir etkinlik vermek değil.
Zaten bu ne bu nasıl etkinlik diyen diyebilen velide ciddi anlamda acayipmiş. Yaşi belli,kapasitesi belli bir çocuk için hemde.
Ben okul arayısındayken gezdiğim bir okulda kağıtta mumlar vardı çizilmiş ve mum şeklinde kesilmiş,özenle boyanmış "aa ne güzel çocuklar mı yaptı bunu"dedim zira hepsi muntazamdı. Okul müdüresinin cevabı "evet çocuklar yaptı ama tabiki taşırarak boyuyorlar,biz muntazam kesiyoruz"oldu.Ben o okulun kapısından geçmedim bir daha ki deneme için çağırmışlardı. Saçma yani böyle yapılıyorsa.Ne gerek var.Amaç geliştirmek olmalı,ki buda zamanla olacak,aileye muntazam etkinlik sunmak olmamalı.
Kızım boya yapamazdı taşırmadan çünkü çok aceleci bir çocuk,sakince zamana yayarak yapmıyor biliyorum,şimdi daha özenli yapıyor,hala hızlı ama daha az taşırıyor. Benim için önemli mi asla olmadı. Bana önemli görünen serbest resim yaptığında insan çizmesi,güneş ev vb şeyleri artık yapabiliyor olması ve adınıda taklit ederek yazmayı öğrenmiş köşesine resmin. Öğretmeni yapsaydi etkinliklerini,bunları yapması daha uzun zaman alırdı eminim.