• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖGRETMEN SORUNU !!!!!ÇOK YORULDUMMM

Şikayet etmeli miyim bu ogretmeni???,

• evet

OY: 49 53,3%
  • hayir

OY: 43 46,7%

• Ankete Katılan
    92
Bu da velayet sorunu adlı konunuzdan:
"Benim maddi imkanim da yok..
Ona cogi imkani veremem ki aldigim maas 500 tl bile degil..
Maddiyati da gectim ..
Ben simdiye kadr esimden siddet gordum..
Cocugumdan da ayni seyleri gormek isteyorum ben..
Bana vuruyor geber diyen bir cocugum var..
Krese gitti ordaki cocuklari dovdu..pisikolaga gotrurdum ..
Normal dedi buyuyunce duzelir dedi..
Bana da vurdugunu soyledim..
Yani babasinda kalsin okuluna gonderir..
Buyur yine gorusuriz.."

Yalnız öyle bir anlatmışsınız ki hakikaten de öğretmen çocuğa takmış dedim ama diğer konularınızı okuyana kadar... "Velayet sorunu" ve "Çocuğumla kaliteli vakit geçirmek" adlı konularınızda çocuğunuzun hırçın olduğundan, size vurduğundan, kreşteki çocukları dövdüğünden, bir arkadaşının sırtına kalem batırdığından bahsetmişsiniz; buurada ise çocuğunuzun uyumsuz olmadığını, öğretmenin çocuğa taktığını ima ediyorsunuz. Çocuğunuz uyumsuzluğun ötesinde şiddete meyilli bir çocuk, devlet anaokulu öğretmeniyle olacak iş değil bu, ciddi bir pedagog desteği alması lazım.

Siz de zor şeyler yaşamışsınız, belli ki çocuk da sizin sorunlarınızdan fazlasıyla etkilenmiş. Size önerim ihmal etmeyin, en kısa zamanda bir pedagog ile görüşün.

Ben demiştim demek istemiyorum da... Annenin de ruh sağlığı bozuk bana kalırsa. Boşanmak anneyi kötü etkilemiş evde de çocuğa bunları yansıtıyorsa çocuğun böyle davranışlar göstermesi normal. Doktora da götürdüm demiş ama psikiyatr ilaçlık bir durum varsa müdahale eder. Ya da götürmedi çünkü şu durumun vahimliğini görmeyip "Büyüyünce geçer" diyen bir psikoloğun varlığına inanmak istemiyorum. Burada hem anne hem çocuk terapi görmeli ama maddi durum elverişsiz olunca böyle bir şeyi önermeyi bırak lafını bile edemedim.

Başlangıçta öğretmeni uyumsuz diyor ama çocuk uyumsuz değil, HAREKETLİ dediniz. ilerleyen aşamalarda biraz uyumsuz olabilir dediniz. en son uyumsuzluğu kabul ettiniz. kendi içinizde çelişiyorsunuz. Evet yaşadıklarınız kolay değildir. ama böyle sağa sola sararak bir yere varamazsınız.

Eski konunuzu çok net hatırlıyorum çok üzülmüştüm çünkü.Çocuğunuzun sizi sevmedigini babasını sevdiğini size şiddet gösterdiğini söyleyip velayeti babasına vermek istiyodunuz.Başınızdan atıyodunuz kendi yavrunuzu yani.

Ceren kendi annesinin bile sabrını zorlayan velayeti babaya vermesini düşündüren bir çocuk. Kendi annesinin dahi bu tavırla yaklaştığı bi çocuğa öğretmeni anlayış göstermek zorunda mı ya.Sizin çocuğunuzun da sizinde psikolojik destek alması lazım. Şu konuya bakan hastalıklı bi öğretmen düşünecek allahtan eski konular var da neyin ne olduğu çıkıyor ortaya
Ayy kendi öz çocuğuna kendisi bile katlanamiyor. Çocuk o derece bişey.
Bide sürekli yok merdiven siliyorum mağdurum bilmem ne.
Bi git işine kardes ya

ay nasıl sinirlendim sabah sabah.
bende sorunlu bir öğrenciydim (lise döneminde) haftada 1 müdür annemi okula çağırırdı annem her defasında müdüre ağzının payını verirdi çünkü saçma sapan nedenlerden dolayı çağırıyor. sen o öğretmen müsveddesine bi sert çık bakalım ya. karşısında sakın ezik durma. ahmet rahatsız oluyomuş lafa bak o zaman ahmetin annesi oğlunu farklı bi okula alsın.
önce müdüre git durumu anlat eğer hocanız kendisini düzeltmezse kızımla iletişimini düzeltmezse her yere şikayette bulunacam hocanızı uyarın de.
daha geçen gün eşim eneryayı bimere şikayet etti şimdi enerya ceza yiyecek. bence sende bimere şikayet et. milli eğitime şikayet et. o hoca müsveddesini öyle bırakma

Konu sahibi biraz (hatta baya) eksik anlatmış ilk mesajda olayları. Sondan başlayarak yorumları okuyun derim, çocuğun ciddi ailevi problemleri var bu yüzden hırçın davranışlar gösteriyor. Konu sahibinin taraflı anlattığına neredeyse emin gibiyim o yüzden öğretmene fazla yüklenilmesi taraftarı değilim. Evet çocuk sıkıntılı ama diğer çocuklara da zarar veriyor öğretmen hepsinin iyiliğini düşünmek zorunda. Konu sahibinin hem kendisi hem kızı psikolojik destek almalı ama maddi durumları yetersiz.

Son düzenleme:
Bosanmanizdan cok etkilenmis olabilir mi cocugunuz?

Edit:konunun ilk mesajini okuyup yazmistim..
Sinirinizi ogretmenden cikariyormussunuz..

Çoğu kişinin yorumlarını okudum..cidden çoğu hiçbir şey bilmeden,sınıf ortamını bilmeden oturduğu yerden almış eline telefonu ya da bilgisayarı sallamış durmuş..

Sınıftaki durum nedir,çocuğun davranışları nasıldır,öğretmenin sınıf yönetimi ve çocuğa tavrı nasıl, görüp şahit oldunuzda mı bu kadar kolay konusabiliyorsunuz?
Hele ki;şu şikayet et diyenler ciddi anlamda çok komiksiniz.. Neyi şikayet edecek,somut ne var ortada? Sadece konu sahibinin kendi tarafindan baktığı bir durum var ortada.. Ayrıca kafanız bozulduğunda,öğretmenin bir davranışı hoşunuza gitmediğinde hadi şikayet edelim,yuhlayalim diyebileceğiniz oyuncaginiz değildir öğretmenler.. önce bunun farkına varın..Bilmediğiniz,emin olmadığınız şeyler hakkında da bu kadar keskin yorumlar yapmayın!

Gelelim konu sahibinin durumuna; çocuk şiddetin hakim olduğu bir ailede büyümüş,parçalanmış bir ailenin çocuğu ve aynı zamanda çocukta da şiddet eğilimi varmış;anneye kötü sözler söyleyip, şiddet gösteriyormuş. Kadın çocuğu psikologa götürmüş ve psikolog da büyüyünce geçer demiş,hiçbir psikolog bunu söylemez söyleyemez konu sahibi burada samimi değil.
Çocukta belli ki aile içi yaşadığı şeylerden ötürü davranış bozukluğu ve uyum sorunu var.Öğretmen, anneye uyum sorunu olduğunu dile getiriyor ama anne kabul etmek yerine öğretmeni suçluyor durum böyle olunca çocuktaki sorun çözülemez ve öğretmen de bunu tek başına çözemez.. Okuldan alın demesi elbette ki kabul edilebilir birşey değil ama çocuk uyumda sorun yaşıyorsa,anne de buna direnç gösteriyorsa,öğretmen çözümsüz kalmış olup ve çocuğun yaşı da küçükse bu nedenle okuldan alın demiş olabilir. Öğretmen ne diye taksın el kadar çocuğa..

Aileler biraz iğneyi kendine batırmayı bilecek..

Ben anlamıştım zaten böyle işine geldiği kadarını anlatıp eksik bir şeyler anlattığını.

Boşanmış bir anne olduğu için daha ılımlı yardımcı olmaya çalıştım ama başka çocukların sırtına kalem batıran,
döven, vuran bir çocuğu bile uyumlu işte diye diretiyor oluşu başta annenin tedaviye ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Lütfen konu sahibi inatlaşmayı bırak, öğretmenleri gömmeyi bırak da kendine ve yavruna bir iyilik yap.
İyi bir psikolog arayışında bulun..

Çoğu kişinin yorumlarını okudum..cidden çoğu hiçbir şey bilmeden,sınıf ortamını bilmeden oturduğu yerden almış eline telefonu ya da bilgisayarı sallamış durmuş..

Sınıftaki durum nedir,çocuğun davranışları nasıldır,öğretmenin sınıf yönetimi ve çocuğa tavrı nasıl, görüp şahit oldunuzda mı bu kadar kolay konusabiliyorsunuz?
Hele ki;şu şikayet et diyenler ciddi anlamda çok komiksiniz.. Neyi şikayet edecek,somut ne var ortada? Sadece konu sahibinin kendi tarafindan baktığı bir durum var ortada.. Ayrıca kafanız bozulduğunda,öğretmenin bir davranışı hoşunuza gitmediğinde hadi şikayet edelim,yuhlayalim diyebileceğiniz oyuncaginiz değildir öğretmenler.. önce bunun farkına varın..Bilmediğiniz,emin olmadığınız şeyler hakkında da bu kadar keskin yorumlar yapmayın!

Gelelim konu sahibinin durumuna; çocuk şiddetin hakim olduğu bir ailede büyümüş,parçalanmış bir ailenin çocuğu ve aynı zamanda çocukta da şiddet eğilimi varmış;anneye kötü sözler söyleyip, şiddet gösteriyormuş. Kadın çocuğu psikologa götürmüş ve psikolog da büyüyünce geçer demiş,hiçbir psikolog bunu söylemez söyleyemez konu sahibi burada samimi değil.
Çocukta belli ki aile içi yaşadığı şeylerden ötürü davranış bozukluğu ve uyum sorunu var.Öğretmen, anneye uyum sorunu olduğunu dile getiriyor ama anne kabul etmek yerine öğretmeni suçluyor durum böyle olunca çocuktaki sorun çözülemez ve öğretmen de bunu tek başına çözemez.. Okuldan alın demesi elbette ki kabul edilebilir birşey değil ama çocuk uyumda sorun yaşıyorsa,anne de buna direnç gösteriyorsa,öğretmen çözümsüz kalmış olup ve çocuğun yaşı da küçükse bu nedenle okuldan alın demiş olabilir. Öğretmen ne diye taksın el kadar çocuğa..

Aileler biraz iğneyi kendine batırmayı bilecek..

Maddi durumu iyi değilmiş psikoloğa götürdüğünü ben de hiç sanmıyorum. Bence götürdüm deme sebebi de kendini o kadar haklı görüyor ki, çocukla da ilgilendim bakın ama öğretmen haksız diyebilmek için. Hiç ben acaba evde nasıl davrandım, çocuk benden etkilendi mi diye düşünmek yok. Çocuk babanın anneye şiddet uyguladığını görmesine rağmen babasında kalmak istiyor bir de anneyi istemiyor eski konularında bahsetmiş. Yorumlarım da genel olarak işine gelmediğinden cevap vermedi ama ben şahsen çocuk için baya üzgünüm.

Kimse meslektasini cok kotu bir durum olmadigi surece uyaramaz oyle bir hakki yok. Bana niye cocugun etkinligini yapiyorsun derlerse seni ilgilendirmez der gecerim.
Etkinlik konusuna gelirsek, 4 yasinda cocugun makas tutma becerisi cok zayif olur (benimkiler oyle) makasla kendine zarar vermemesi icin mecburen boyle durumlarda ben yardim ediyorum haliyle etkinligi ben yapmis oluyorum.
Bir de duzgun kesilmemis yapilmamis etkinlikleri veli gordugunde "bu ne? Bu nasil etkinlik?" Vb cumlelerle cocugun ozguvenini alt ust edebiliyor.
Bu durumda evet anaokullarinda eve giden etkinliklerin %80 ini ogretmen yapiyor

Siz etkinliklerin yüzde 80ini yapıyor musunuz bilmiyorum ama ben yüzde 1ini bile yapmıyorum.Yalnızca rehberlik ediyorum,eğri de olsa yamuk da olsa çocuğun çalışmasına asla müdahele edip güzelleştirmeye çalışmıyorum. Çünkü önemli olan çocuğun bunu öyle ya da böyle başarmış olması ,başladığı işi bitirebilmesi. Ve veliye begendirme gibi bir kaygım da olmadı hiçbir zaman..
Veli etkinlikle ilgili özgüven zedeleyici birşey derse de anında uyarıyorum ve veliye yaptığının yanlış olduğunu izah ediyorum ve bu sorun da kalkmış oluyor ortadan..

Öğretmeni boşuna gomdüler desenize :)

Konu sahibi de aslında çocuğunun farkında, bir üye başka sınıf önerisinde bulunmuş. O öneriye de " Sınıf değişikliği yapsam ne olacak, diğer öğretmenler de başından atar" diye cevap vermiş.
Çocuğunun gayet de farkında bir anne aslında. Ama istiyor ki ben zapt edemiyorum, yetemiyorum, yetiştiremiyorum; öğretmen ilgilensin, yetiştirsin, çocuğunu kazansın. Tamam kazansın da bahsedilen çocuk derste dersi dinlemeyen, konuşan, ufak tefek yaramazlıklar yapan çocuk değil; anneye vuran, arkadaşının sırtına kalem geçiren şiddete meyilli bir çocuk. Anaokulu öğretmeni bu çocuğa ne yapabilir, tek başına nasıl kazanabilir? Bu çocuğun psikoloji bozuk, pedagog desteği görmeden hiçbir öğretmen bu çocuğu kazanamaz.

Bu çocuk daha önceki kreşteki çocukları da dövmüş, o zaman da şikayet almış, burada da şikayet alıyor. Konu sahibi ise pedagog ile görüşmek yerine çocuğumu kazansınlar diyerek öğretmenlerine savaş açmış durumda, farkında değil ki çocuğuna çok büyük kötülük yapıyor.

Ama çocuk dersin işlenişine engel olacak davranışlarda bulunuyormuş. Sınıfta 30 çocuk var diyelim, 30 çocuğun hakkına girmek değil mi bu peki? 30 çocuk ders dinleyemiyor 1 çocuk yüzünden. Derste arkadaşının çalışma yaprağını yırtmış diyorsunuz, bu basit bir yaramazlık değil ki. Çocuk orada hangi amaçla bulunduğunun farkında bile değil.
Üstelik sizi de dövüyormuş, yaramaz bir çocuk değil sizinki. Sorunları olan bir çocuk. Ve öğretmen psikolog değildir, çocuk psikolojisinden az çok anlar fakat tedavi edemez. Her şeyi öğretmenden beklemek yanlış.

Konu sahibi biraz (hatta baya) eksik anlatmış ilk mesajda olayları. Sondan başlayarak yorumları okuyun derim, çocuğun ciddi ailevi problemleri var bu yüzden hırçın davranışlar gösteriyor. Konu sahibinin taraflı anlattığına neredeyse emin gibiyim o yüzden öğretmene fazla yüklenilmesi taraftarı değilim. Evet çocuk sıkıntılı ama diğer çocuklara da zarar veriyor öğretmen hepsinin iyiliğini düşünmek zorunda. Konu sahibinin hem kendisi hem kızı psikolojik destek almalı ama maddi durumları yetersiz.

ben cereni uslu olarak düşündüm ya gerçekten arkadaşının sırtına kalem batırmak nedir. her çocuk yaramaz olur bazıları yerinde duramaz çok konuşur falan ama şiddet eğilimli bir çocuk denildiği gibi destek almalı. anneye de üzüldüm şimdi onun içinde kolay değil. cerene daha çok üzüldüm daha bu yaşta psikolojisi bozulmuş

ben cereni uslu olarak düşündüm ya gerçekten arkadaşının sırtına kalem batırmak nedir. her çocuk yaramaz olur bazıları yerinde duramaz çok konuşur falan ama şiddet eğilimli bir çocuk denildiği gibi destek almalı. anneye de üzüldüm şimdi onun içinde kolay değil. cerene daha çok üzüldüm daha bu yaşta psikolojisi bozulmuş

Direkt ilk mesajı okuyunca herkes öyle sanıyor ama konu sahibinin sonradan "ya evet arkadaşını itiyor, izinsiz tuvalete gidiyor, arkadaşının ödevini yırtıyor da nolcak yani öğretmen anlayış gösteriversin" tarzı mesajları ve eski konularına bakınca öğretmene haksız yere yüklenildiğini anlıyoruz. Öğretmen anlayış gösteriversin de o sınıfta tek Ceren yok, mesul olduğu 19 çocuk daha var. Ceren bir çocuğa ciddi zarar verse siz de o sınıfın öğretmeni ya da zarar verdiği çocuğun annesi olsanız ne yapardınız? Uyum sağlayamayan çocuğu mecbur yönlendirecek başka bir okula sınıf yoksa. Konu sahibi abartarak anlatmış çoğu şeyi bir "Merdiven siliyorum diye aşağılıyor herkes bizi, kimse bizi istemiyor" demediği kalmış. Evde çocuğa da bu tarz şeyler söylüyorsa vay o çocuğun haline.

alo 147 yi arayin sikayet edin .....malesef benim kardesimde ogretmende muzdarip.bir kurtulsak her gun beddua ediyoruz ama.ne okul degisiyor ne sinif ne ogretmen .galiba son care 147 yi arayp sikayet etmemiz olacak

Kimse meslektasini cok kotu bir durum olmadigi surece uyaramaz oyle bir hakki yok. Bana niye cocugun etkinligini yapiyorsun derlerse seni ilgilendirmez der gecerim.
Etkinlik konusuna gelirsek, 4 yasinda cocugun makas tutma becerisi cok zayif olur (benimkiler oyle) makasla kendine zarar vermemesi icin mecburen boyle durumlarda ben yardim ediyorum haliyle etkinligi ben yapmis oluyorum.
Bir de duzgun kesilmemis yapilmamis etkinlikleri veli gordugunde "bu ne? Bu nasil etkinlik?" Vb cumlelerle cocugun ozguvenini alt ust edebiliyor.
Bu durumda evet anaokullarinda eve giden etkinliklerin %80 ini ogretmen yapiyor
O etkinlikleri ciddiye alan veli var mi ki?
Acikcasi ben kaldirip koyuyorum bir kenara.
Zamanı dolunca da atiyorum :)
Bir de size hesap mi soruyorlar bu nasil etkinlik diye, cok enteresan insanlar var gercekte

40 kere sorulmus ama cevabi goremedim kiziniz hangi ay dogumlu? Bu cok onemli cunku atiyorum aralik dogumluysa saha yeni 4 olmustur, ocak dogumluysa bikac haftaya 5 olacak. Bu da cok farkeder.
Ayrica sartlari zorlayin kizinizi çocuk psikiyatristine götürün (devlette de var) ve eger hala velayeti babaya vermek istiyorsaniz verin. O konunuza da yazmistim sizden iyi bakildigini dusunuyorsaniz onlarla kalmasi en hayirlisi olur.

alo 147 yi arayin sikayet edin .....malesef benim kardesimde ogretmende muzdarip.bir kurtulsak her gun beddua ediyoruz ama.ne okul degisiyor ne sinif ne ogretmen .galiba son care 147 yi arayp sikayet etmemiz olacak

Kardeşinizin öğretmeni ne yapıyor? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum.

Yorumlari okumadiniz galiba. Son 2 sayfayi okuyun derim.

Kardesinizin durumunu bilmiyorum ama ciddi anlamda veli ister ve dayatirsa idare sinif degisikligi yapacaktir. Siz yine de beddua etmeyin. Cozum bulup uygulayin kardesiniz icin

Ben olsam o sınıftan alırım yavrumu.. böyle bir mantıksız insandan nasıl çocuğunuzu eğitmesini beklersiniz..

Back