• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖGRETMEN SORUNU !!!!!ÇOK YORULDUMMM

Şikayet etmeli miyim bu ogretmeni???,

• evet

OY: 49 53,3%
  • hayir

OY: 43 46,7%

• Ankete Katılan
    92
Bunları öğretmenle inatlaşarak, onu şikayet etmeyi düşünerek aşamazsın ama.
Ona kendini anlat.
Samimiyetle paylaş yaşadığın zorlukları.
Sen açmadan bilemez.
Zor bir dönemden geçiyoruz size ihtiyacımız var hocam diyebilirsin.

İnan ben hiç kolay şikayet etmem öğrencimi.
Kendim halletmeye çalışırım velilerimi küçük meselelerle üzmek istemem.
Onlara da en başında bunu söyledim çok açık şekilde.

Ama ilk kez bu yıl şunu gördüm.
Hiç paylaşmayınca da çocuklarını mükemmel sanıp size karşı anlayışsız oluyorlar bu kez.
Demek şikayet etmem gerekiyormuş.
Her gün üzsem işimin zor olduğu gerçeği anlaşılır belki..

Bakın ağlamayana meme yok diyorsunuz aynı hesap.
Ağlamayınca işimizi çok basit, çocuklarını mükemmel sanıyor veliler.

Herkes kendi açısından haklı işte.
sizde haklisiniz ..
ama anlattim ogretmenw biraz ilgi gosterir misiniz dedim ..
bizim durumumuzu da biliyor ama..
ne bileyim cocugun etkinligini yirtmak..
cok uzucu ustelik birde bunu bana kendisi anlatiyor ya..

gozunu mor gordugunde uzukursun canin yanar kizarsin icinden illaki ..
ama benim cocugum kimsenin gozunu moratmadi ya..
okukdan atilacak ne yapti ??

kurallara uymuyor dogru ama zamnla ogrenemz mi yani ..
ogretmen bunu asilayqmaz mi??
bu imkansiz mi yani ?,

İmkansız değil canım, öğrenecek.
Çok büyütmüşsün bu meseleyi, bir sakinleş önce.

Yaşıtlarıyla aynı sınıfta, annesinin de yardımıyla, yeni öğretmeninin de şefkatiyle öğrenecek.
Yapman gereken uygun sınıfa almak. Olmuyorsa öğretmeninden samimiyetle yardım istemek..

Bir öğretmen de bu kadar ileri gitmez gidemez ,vicdanen o yükün altına girmek istemez diye düşünüyorum ,bence Burda eksikler var tam anlatmadığınız yada sadece kendi açınızdan bakıyorsunuz!!
Benim çocuğum akran zorbalığına maruz kaldı ve hiç böyle bir tavır sergilemedi ne öğretmen ne okul ,haklarınında olmadığını söylediler (talebimde bu değildi asla).bizimki özel ,belki devlet okulunda durum değişiyordur desem ,devlet okulundaki yeğenimin kafasına süpürge sapı ile vurdu arkadaşı kafası şişti ablama okulun tavrı ,kızınızın sınıfını değiştirelim isterseniz oldu .şiddet uygulayan çocuğa uyarı yapıldı o kadar , yani ben tam oturtamadım kafamda bu konuyu :KK43:
siddet mevzusunu bilmiyorum ama..
benim cocuk siddet gostermiyor itiyormus bazen ama bu ileri gitmiyor..
hic duymadim kimsenin kafasini kirip supurge attigini..

Bir kere ogretmenin davranisini hic begenmedim. Sinifini degistirin. Sikayet etmek tamamen senin kararin.

Ikincisi cocugun hircin davranislari var ve de hareketli bir cocuk. Dikkat eksikligi ve hiperaktivitesi olabilir. Sanirim cocukla iletisim kurmakta zorlaniyorsun, bir pedagoga goturmeyi deneyin.

Malesef anneler olarak yeterli egitimi veremiyorsunuz. Baskan olmamak gibi seyler bir eksiklik degildir ama uyum sorunu ileride cok ciddi sorunlar yaratabilir.

Son olarak , bekar bir anne olarak cabani takdir ediyorum . Kotu bir anne degilsin fakat daha bilincli bir anne olabilirsin.

11 yaş grubu süpürge ile kafayı şişirir ,4-5 yaş grubu yüzünü tırnaklar saçını çeker çelme takar benim için hepsi de şiddete girer !sizinki yapıyor veya yapmıyor bilmiyorum o kısmını

sizde haklisiniz ..
ama anlattim ogretmenw biraz ilgi gosterir misiniz dedim ..
bizim durumumuzu da biliyor ama..
ne bileyim cocugun etkinligini yirtmak..
cok uzucu ustelik birde bunu bana kendisi anlatiyor ya..

Etkinlik yırtmak çözüm değil.
Ama iki kez yırtmış ya etkinliğini arkadaşının, muhtemelen empati yap bak nasılmış demek istemiş.
Elbette doğru değil, faydası olduğunu da sanmıyorum.

Peki arkadaşı tarafından iki kez etkinliği yırtılan çocuğu düşündünüz mü hiç?
Buradan bakınca onun için de üzülmeliyiz gibi geldi de bana..

Bir kere ogretmenin davranisini hic begenmedim. Sinifini degistirin. Sikayet etmek tamamen senin kararin.

Ikincisi cocugun hircin davranislari var ve de hareketli bir cocuk. Dikkat eksikligi ve hiperaktivitesi olabilir. Sanirim cocukla iletisim kurmakta zorlaniyorsun, bir pedagoga goturmeyi deneyin.

Malesef anneler olarak yeterli egitimi veremiyorsunuz. Baskan olmamak gibi seyler bir eksiklik degildir ama uyum sorunu ileride cok ciddi sorunlar yaratabilir.

Son olarak , bekar bir anne olarak cabani takdir ediyorum . Kotu bir anne degilsin fakat daha bilincli bir anne olabilirsin.
sagolasin ..
yasadigim sehirde maalesef bir pedogog yok..
gittigimizde ilac yaziyorlar sadece sonra gonderiyorlar..
ayni okulda bir veli var..
bana anlatinca sok oldum..
cocugu sakin birisi ama..
sirf kurallarq uysun uslu olsun diye cocuga ilac veriyormus ..
bu mantik da benim hic hosuma gitmedi..
ilac kullanmk bazen iyi ama ..
beyni de yordugu cok asikar ..
ne koyiyorlar o ilaca ..
o cocigun bunyesi o ilaca ne kadr hazir..
biz bile cogu seyi kaldiramazk3n..
o nazik bedenler acaba bu ilaclari nasil kaldjriyor ..
bu da tartisilir.. .

İtmek de bir şiddettir ama..
Bu itme sonucu çok ciddi kazalar çıkabilir ortaya.
Dengesini kaybedip sivri bir köşeye çarpabilir çocuk.
İtiyor sadece diye bu kadar pembe bakmayalım.
Olduktan sonra ahh vahh kar etmiyor malum..

Etkinlik yırtmak çözüm değil.
Ama iki kez yırtmış ya etkinliğini arkadaşının, muhtemelen empati yap bak nasılmış demek istemiş.
Elbette doğru değil, faydası olduğunu da sanmıyorum.

Peki arkadaşı tarafından iki kez etkinliği yırtılan çocuğu düşündünüz mü hiç?
Buradan bakınca onun için de üzülmeliyiz gibi geldi de bana..
uzulmem mi??
uzulmek ne kelime ogretemn etkinligi yirtilan cocugun annesinin yaninda soyledi bunu bana ..
annesi dediki ;olur boyle seyler cocuk ne demek ben kizmadim dedi..
bende ozur diledim cocukdan da ozur diledim ..
cocugu utqnmasam bagrima basip aglayasim geldi ..
uzuluyorum tabiki ama napayim simdi..
zamanla duzelir ins benim cocuk..
dual ediyorum elimden geleni yapamya calisiyorum ..

İtme ve etkinlik yırtma hırçınlıktır ama maalesef:( boşanma mevzusu belli çok etkilemiş çocuğu babasının yanında olmaması vs.
Öğretmen sizden siz öğretmenden yardım almalısınz. Öğretmeni bi kahveye çağırın güzel güzel başbaşa konuşun ayaküstü değil. Umarım çözersiniz..

uzulmem mi??
uzulmek ne kelime ogretemn etkinligi yirtilan cocugun annesinin yaninda soyledi bunu bana ..

Duygusallığı bir kenara bırakıp biraz mantık çerçevesinde düşünürseniz
düzelecektir.

Ben öğretmeninizle daha samimi bir konuşma yapmanız gerektiğini düşünüyorum.

çocugum 2012 dogumlu ama bu yasta bir tane daha ogrenci var..
ayriyeten ceren surekli ogretmenim bana bagiriyor ..
arkadaslarim banimle oynamiyor diyor..
birde dediki ogretmenim beni hic baskan yapmadi dedi.. cok uzuldum...
Tum yorumlari okumadim ama sanirim ilkokul ya da ortaokula bagli bir anasinifinda cocugunuz.
Ben de anasinifi ogretmeniyim. Evet kimse anaokulunda bir cocugu okuldan atamaz. Ama gercekten uyum saglayamiyor olabilir cunku anasinifinda aradaki 2 ay bile cocuklarin seviyesinde cok fark ediyor. Imkaniniz varsa cocugunuzu kendi yasitlarinin oldugu bir okula verin.
Diger 2012 li cocuk uyum saglamis sizinki uyum saglayamamis olabilir. Bu ogretmenin ya da sizin degil tamamen egitim sisteminin aksakligi, hem ogretmen hem cocuk zorlanir bu da tabiki de cocugun egitimini ve psikolojisini etkiler.
Ogretmenin bu kadar sert cikmasini kesinlikle dogru bulmuyorum ama siz de israrci olmayin ara donemi de beklemeden yeni bir okul bulun bence.

uzulmem mi??
Ceren özür diledi mi arkadaşının etkinliğini yırttığı onu üzdüğü için ??

sagolasin ..
ne koyiyorlar o ilaca ..
bu da tartisilir.. .

Ilac son care olmali belki ama ona biz karar veremeyiz. Dikkat eksikligi varsa zaten okulda basarili olamaz. Hiperaktivite de ayni sekilde. Bilmiyorum ki ne cozum uretebiliriz.

Tek basina da zor . Yasadigin yeri degistir desem olanaklarin sinirli. En azindan buradaki bilincli ogretmenlerin fikirlerini dikkate al.

+ Yeni sinifi/ogretmeni belki daha iyi olabilir. Uyumlu ikili seklinde calisabilirsiniz.

Devlet okulundan bir çocuğun israrla gonderilmeye calisilmasi durumu basit bir olay olamaz, mutlaka alti doldurulmus bir hukuksallik vardir. Ogretmen sorunlu olabilir ama en fazla cocuga kötü davranir, ogretmenin çocuğu okuldan atma hakki asla yok. Hatta söyle soyleyeyim kiziniz öğretmenine kafa goz dalsa bile meb ogretmeni suclu bulur, personele sahip cikmazlar.
Sizin durumunuzda bence baska sorunlar da var, muhtemelen o okula hiç kayit olamamasi gerekiyirdu yas ya da baska bir kriter itibariyle, baslangicta gozden kacirdilar simdi de buna dayanarak gondermek istiyorlar. Ya da size cocugunuzun orada mutsuz ve uyumsuz oldugunu anlatiyorlar, belki kendi isteginizle cocugu daha mutlu olacagi baska yere götürürsunuz diye ama siz cok alingan davraniyorsunuz.

sagolasin ..
ne koyiyorlar o ilaca ..
bu da tartisilir.. .

İlaç ne verdi?
Helal olsun bekar anne olarak kızına emeğinle sahip çıkıyorsun sana öğretmenin destek olması lazımdı hadi bunu yapmadı yaklaşımını biraz yumuşatabilseydi keşke.
Her şeyi boş ver Öğretmeniyle güzel bir enerji yakalayamamış sırf bunun için sınıfını değiştir ama aynı okulda sınıf değişikliği öğretmenler arasında sorun olabilir mi bu çocuğa yansır mı bunu bir araştırman lazım.
Dikkatli veliyimdir hiç bir hatayı kolay kolay tolere etmem ufak küçük şikayet ederim ama bir gün öğretmeni çocuğun sınıfın ritmini bozuyor derse öğretemene itiraz etmem çünkü orada belli ki hem öğretmenle hem de sınıf arkadaşlarıyla ters giden bir şeyler var

Anlaşılan yavrunuz bulunduğu ortama uyum sağlayamamış. Öğretmeni geçtim, diğer çocuklar bile şikayet ediyorsa yavrunuz sandığınız kadar sorunsuz değil demek ki. Sizin yavrunuzun hakları olduğu kadar, diğer çocukların da orada eğitim alma hakları var. Orada bir çocuk ısrarla sizin yavrunuzun bir şeylerini yırtıp dursaydı sizi de görürdük. O diğer çocukların hakkı, psikolojisi yok mu? Yavrunuza uygun bir ortam değilse, daha yaşına ve karakterine uygun eğitim merkezleri araştırabilirsiniz. Bu şekilde gitmez çünkü. Öğretmenin tek hatası yavrunuzun kağıdını yırtmak. Onun dışında tüm sınıfı bırakıp bir çocuğun peşinde koşamaz. Size yavrunuzu yaşına uygun sınıfa aldırın demekle iyilik etmiş. Okula gidecekler diye ne sizin yavrunuz mağdur olsun, ne geri kalan yavrular.
Ek olarak yavrunuza okul, saygı, hak hukuk gibi eğitimler vermeniz hayrınıza olur. Yok benim yavrumu başkan yapmamış filan... orası prensleri prensesleri pohpohlama yeri değil. Çocuğunuza ve kendinize gaz vermeyin. Sonra çok çekersiniz o yavrudan haberiniz olsun.
benimki pohphlamak degil herkws baskan oluyor benim cocuk olmuyor buna uzuluyorum yoksa..
okulda en onde olsun ogretmen hep ona ilgi gostersin istemiyorum..
sadece normal davransin yeter..
tqbiki diger cocujlarinda haklari var ama..
kmsenin bir baskasini dislamaya hakki yok..

İlaç ne verdi?
Helal olsun bekar anne olarak kızına emeğinle sahip çıkıyorsun sana öğretmenin destek olması lazımdı hadi bunu yapmadı yaklaşımını biraz yumuşatabilseydi keşke.
Her şeyi boş ver Öğretmeniyle güzel bir enerji yakalayamamış sırf bunun için sınıfını değiştir ama aynı okulda sınıf değişikliği öğretmenler arasında sorun olabilir mi bu çocuğa yansır mı bunu bir araştırman lazım.
Dikkatli veliyimdir hiç bir hatayı kolay kolay tolere etmem ufak küçük şikayet ederim ama bir gün öğretmeni çocuğun sınıfın ritmini bozuyor derse öğretemene itiraz etmem çünkü orada belli ki hem öğretmenle hem de sınıf arkadaşlarıyla ters giden bir şeyler var
ilac sakinlestirici verdi galiba..

selam arkadaslar
Basliktada belirttigim gibi sorun çok buyuk..
benim bir yavrum var ..
devlet okulunun ana sinifina basladi bu sene ekim ayinda biraz gecikmeyle..
okula gittim kayitta hiçbir sorun olmadi..
ama okula basladiginin ilk ikinci haftasinda ogretmeni ..
adi ogretmen basladi sikayet etmeye..
yok ceren surekli ayaga kalkiyor yok soyle yok boyle eften püften sebepler..
sonrada başindan atmaya bir bahane bulacak ya..
sonra bana dedi ki cocugun yasi kücuk de ben bilmiyordum bunu da falan filan ..
aradn iki ay gecti daha ogretmen cocugun kac yasinda oldugunu ayini yeni ogreniyor..
bu da ayri bir konu..
neyse biz bosandik ..
iste bu yuzden olsa gerek benim arkamda duracak kimsem yok ya bunuda biliyor .benim yavrumu basindan atmak istiyor..
benim cocukda cidden cok akilli sevildigi zamn ne dense yapan cocuk hareketlilkk var illaki her cocukta oluyor bu..
neyse ogretmenin sikayetleri ... benim yavrumun arkadasi tuvalete gidince adi leyla benim cerende pesinden gidiyormus..
ikincisi otur deyince oturmuyormus..
3 etkinlik yaparken ceren arkadasinin etkinligini yirtmis iki kere ogretmende benim kizin etkinligini alip yirtmis ..
NE KADAR APTALCA HAREKET ÇOCUKLA COCUK OLMAK
daha neler nelr..
esas kobuya gelelim ..simdi bu ogretmen benim cocugumu artik okukda istemiyor arkadslarini rahatsiz ediyormus..
yani benim cocugu okuldan atacaklar..

sindi bana akil verin ben haksizmiyim??
hakliysam hakkimi nasik arayabilirim??
rehberlife gittim durumu anlattim anladi kinse birsey yapamaz dedi..
feriştahi gelse senin cocugu kimse atamaz dedi atti tuttu ..
gecen yanina gittim ..
adam hicbirsey demiyor kaçiyor iaine gelmiyor cunku ...
bana niye yardim etsin ki ??
kendini niye sikintiya soksunn..
bu arada ben merdiven yikiyorum ..
bu yuzden cocugumu ana okuluna verdim..
yoksa evde durur bu sene ama mecburum buna..
bana yardimci olur musunuz kirmadan incitmeden..
hakkimi nasil alabilirim..
bir tane de dengesiz veli ogretmene demis ki ahmet rahatsiz oluyor cerenden demis..
bunu da ogretmen soyledi bana..
kafayi yiyeem arkadslar..
ben bu cocugu nereye verecm ..
benim cocugumda hicbirsey yok doktora goturdum gayet normal dedi fevri hareketleri yok..
bana yardim edin arkadaslar..
cok kotiyum resmen benim yavrum dislaniyor ya hazmedemiyorum bunu..
birde ogretmen benim yavruma diyormuşki;sen başka okula kuçuk cocujlarin oldugu yere gideeksin diyormus bana da dedi ki en fazla bir hafta idare ederim cocugunuzu baska yere gonderin dedi..
bende ocagin sonuna kadr yardimci olun dedim:KK43::KK43:
bir öğretmen olarak hiç yakıştıramadım alo 147 direk arayabilirsiniz. Fakat çocuğunuzuda inceleyin arkadaşlarına uyum sağlayamamış olabilir birçok nedeni olabilir yani o sınıfta okulda mutsuzsa siz başka bir sınıfa okula gönderin derim ben cocuğunuzun kişiliği için onun davranışlarını takipe alın mutlaka yani öğretmen hatalı şekilde ifade etsede sıkıntılar var demekki

Back