• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖGRETMEN SORUNU !!!!!ÇOK YORULDUMMM

Şikayet etmeli miyim bu ogretmeni???,

• evet

OY: 49 53,3%
  • hayir

OY: 43 46,7%

• Ankete Katılan
    92
#nomunamuchua arkadasim sen bana kiziyorsunda..
bana sunun aciklamasini yapar misin???
ben bu okukdaki rehber ogretmenine gittim durumu anlattim..
dediki senin cocugun gayet normal ..
ben gozlemledim hicbir anormallik yok dedi..
x hoca biraz abartiyor dedi....
senin cocugunu ferştahi gelse atamaz k8msenin boyle bir hakki yok dedi..
bu ogretmen simdi doneklik yapiyor isene gelmiyor kaciyor ugrasmiyor..
hani nerde soyledikleri ..
hani kimse atamazdi noldu?,??,
ne degisti ya..
hani benim cocuk normaldi noldi???
bir gunde ne degisti ya ne???
cunki adamin isine gelmiyor baktiki ofretmenlw zit düsecek ugarsmak istemedi kaçti..
bana dediki ben x ogrtmenle cok samimiyim konusurum..
ven ona ismiyle hitap ederim..
ben hep bazi etkinlikleri ondan yardim alip yaparim dedi..
adam bakti zit dusecek vazgecti bana yardim etmekten..
herkes isine geldigi gibi hareket ediyor..
tabiki kotu veliler var..
ama umursmaaz ogretmenlerde var bunu kabul edin lutfen...

Arkadaşım ben sana kızmıyorum.
Ben seni de anlayışsız görüyorum.

Öğretmenleri bir kenara bırak.
Tamam haksız oldukları yerler var.
Her daim doğruyu yaparlar demiyorum.

Ama senin çocuğunun uyumsuz olduğu ciddi noktalar var kabul et.
Çocuğun için kabul et bunu ve ona bir iyilik yap.
Öğretmen rahat etsin diye değil yavrun rahat etsin diye yap bunu imkanın varsa eğer.

4 sınıf var falan dedin.

Haa imkanım yok diyorsan da başka öneriler sunayım.
Çocuğun dört dörtlük değil ama sen de süper anlayışlı değilsin.

Bana de ki kötü bir dönemdeyim.
Doğrudur, biraz daha anlayış bekliyorum de, canımı ye.

Üzme kendini lütfen.
Aşılmayacak mesele değil bunlar.
Biraz empati diyorum sadece.
Hepimizin sıkıntıları var inan..
Ama bu birbirimizi kırıp dökme hakkını vermez bize..

Bakın sizler veli olarak bu çocukları kurtulunması gereken bir canavar olarak görmüşsünüz mesela.
Ama öğretmen her daim sabırlı olmalı değil mi?
Diğer velilerden gelen tepkilere, şikayetlere, diğer çocukların aldığı yaralara rağmen.
Biz de insanız tahammülümüzün bittiği noktalar oluyor.
Özellikle bir öğrencimin gözünü keyfine mor gördüğümde o kazanılması gereken çocuklara karşı sevgi dolu
ses tonumu kullanmakta zorlanıyorum.. Doğrudur.
Aynen evet. Yine aynı yola çıkıyoruz aslında ikimizde. Onları okuldan alın başka sınıfa verin vs demeye hakkımız yok özellikle kazanılması gereken çocuklar.
Ha noldu artısı, ben kızıma kendini korumayı öğrettim.
Ve gerekirse acilen sınıf değişikliği yapıcaktım zaten. Ama yaş grubu büyüdükçede daha az olmaya başladı bu durumlar.
Üniv de de ailem öğretmen ol kolay meslek demişti ama ozamanda çocuklara sabrımın az olduğunu biliyordum. Halada öyle çok zor iş öğretmenlik sınırları zorlayıcı bir meslek..

Burda meslektasım velilerle olan problemden bahsetmiş ki haklı evet ama bizim hiçbir çocuğu geri bırakma alın deme hakkımız yok söyle olabilir ona ait sınıf varsa güzel dille yönlendirilir etkinlik yırtmak bişeyler döşemek nedir yasak olmasına rağmen bi sınıfta 3kaynastırma öğrencim vardı 40kisilik sınıf çok zor farkındasnzdır ama bizler birer öğretmeniz velilerden çok saçma tepkilerde aksak biz bize yakışanı yapalım
bu sinif 19 kisilik..
ogretemen hepsiyle ilginemiyorum diyor tek basima zor okuyor diyor yardimci yok..
temizlik ablalari var..

oz elestiri yaparim her zaman..
cocugumda hata var ama ..
okuldan atilacak kadar anormal degil..
sadece insanlar baskalariyka ugrasmak hoslarina gidiyor.
yoksa ven mukemmel bir insan degilim kizimda oyle..
ama kizim anormal cocukda degil..
anormal olsaydi doktor zaten soylerdi..
Anormal demeyelimde bak zaten kardeş çocuğun problemli olsaydı rehber hocası doktora götürün der bunu ilgili birimlere söylerdi ve bu ilgili birimler seni yönlendirirdi bizim zaten anormal demiyelimde kaynaştırma öğrencilerimiz var bu bizim görevimiz sen bizim dediğimizi yap çocuğunu atamazlarkesin net ama sen şikayet et ve başka okula gönder ama sıkayet et çık il milli eğitim müdürlüğüne

Arkadaşım ben sana kızmıyorum.
Ben seni de anlayışsız görüyorum.

Öğretmenleri bir kenara bırak.
Tamam haksız oldukları yerler var.
Her daim doğruyu yaparlar demiyorum.

Ama senin çocuğunun uyumsuz olduğu ciddi noktalar var kabul et.
Çocuğun için kabul et bunu ve ona bir iyilik yap.
Öğretmen rahat etsin diye değil yavrun rahat etsin diye yap bunu imkanın varsa eğer.

4 sınıf var falan dedin.

Haa imkanım yok diyorsan da başka öneriler sunayım.
Çocuğun dört dörtlük değil ama sen de süper anlayışlı değilsin.

Bana de ki kötü bir dönemdeyim.
Doğrudur, biraz daha anlayış bekliyorum de, canımı ye.

Üzme kendini lütfen.
Aşılmayacak mesele değil bunlar.
Biraz empati diyorum sadece.
Hepimizin sıkıntıları var inan..
Ama bu birbirimizi kırıp dökme hakkını vermez bize..
anliyorum ama..
b3nde cok anlayisli degilim ama ben ve cocugum az seyler yasamadik..
iste deigim gibi sadece istedigim surekli hergun sikayet etmesinlwr afedersinde cocuk gaz kacirsa utanmasa onu bile ogretmen bana sikayet edecek..
istedigim biraz anlayis..
cocuk gibi herseyi sikayet etmek degil..
venim cocuk biraz uyumsuz bunu kabul ediyorum ..
ama sunu da biliyorum bunlar asilmayacak seyler degil biraz hassasiyetle asilacak seyler..

Nomu yorumlarini cok begendigim bir uyesin eminim ogretmenligin de hakkini vererek yapiyorsun hic suphem yok. Bu tuvalet konusunda da haklisin ama sence bu ogretmen cok mu normal peki?

Değil canım etkinlik yırtma konusu yanlış.

Okuldan alın demek yerine boşanmış, tek başına hayata tutunan bir anneye daha çok
destek olmalıydı öğretmen.
Ceren'le sıkıntı yaşıyoruz.
Ben sabırlıyım ama diğer veliler sabırsızlık ediyor, zorlaşıyor işim.
Yaşıtlarıyla bir sınıf imkanınız varsa değerlendirin lütfen çocuk için.
Gibi bir konuşma yapabilirdi.

Ama iki kez arkadaşının etkinliğini yırtan, izinsiz tuvalete giden çocuk birlikte çizgi film izliyor
diye uyumlu görülemez.
Orada sadece oturup çizgi film izlemiyorlar sonuçta.

Oyuna katılmamış diye öğretmene suç bulmak da yanlış.
Bazen çocuklar ben oynamak istemiyorum der ve köşeye çekilir, resim falan yapmak ister.
Çocuğu zorlamak ne kadar doğru?
Zorlasak onu beğenmeyen veli de olur hoş :)

Allah razi olsun ..
beni azda olsa anladigin icin..
bu ogrtmenin kendisi bana dedi ..
siz ilgili annesiniz bunu biliyorum ama elimden birsey gelmiyor diye..
hergun cocugumu en guzel sekilde hazirliyorum ..
saçlarini hergun baska sekil yapiyorum tertemiz giydiriyorum..
hikaye ojuyorum oyun oynuyorum..
ona nasihat veeiyorum iyi bir anne olmaya çalisiyorum buna ragmen ogretmen ..
cocuga sahop cikmiyor at gitsin diyor ..
ben su kis gunu hangi okulu bulupta kaydedeyim ..
okula giderken bazen ellerim buz tutuyor sogukdan..
en yakin mesafe oldugu halde..
ben napayim ya..
gecen sene gittim psikologa ogretmeni sucladi adam ..
cocugu anlattim normal dedi.

bu cocuk ne badireler atlatti bende..
babasiz ..
babasi ayri anne ayri..
yani cocugun azicik ruh halini anlasa su ogretmen azicik..
Başetmeye çalıştığınız sıkıntılatınızı öğretmene anlattınızmı?

#nomunamuchua arkadasim sen bana kiziyorsunda..
bana sunun aciklamasini yapar misin???
ben bu okukdaki rehber ogretmenine gittim durumu anlattim..
dediki senin cocugun gayet normal ..
ben gozlemledim hicbir anormallik yok dedi..
x hoca biraz abartiyor dedi....
senin cocugunu ferştahi gelse atamaz k8msenin boyle bir hakki yok dedi..
bu ogretmen simdi doneklik yapiyor isene gelmiyor kaciyor ugrasmiyor..
hani nerde soyledikleri ..
hani kimse atamazdi noldu?,??,
ne degisti ya..
hani benim cocuk normaldi noldi???
bir gunde ne degisti ya ne???
cunki adamin isine gelmiyor baktiki ofretmenlw zit düsecek ugarsmak istemedi kaçti..
bana dediki ben x ogrtmenle cok samimiyim konusurum..
ven ona ismiyle hitap ederim..
ben hep bazi etkinlikleri ondan yardim alip yaparim dedi..
adam bakti zit dusecek vazgecti bana yardim etmekten..
herkes isine geldigi gibi hareket ediyor..
tabiki kotu veliler var..
ama umursmaaz ogretmenlerde var bunu kabul edin lutfen...

Siz beni inatla görmüyor ya da görmezden geliyorsunuz da yazayım yine de. :) Psikoloğum bir çocuk gelişimci kadar detaylı bilgim olmasa da çocuğun psikolojik bir sorunu olmayabilir. Uyumsuz olması illa ki dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olduğu anlamına gelmez. Doktorluk bir durumu olmasa bile çocuğunuz uyumsuz davranışlar gösteriyor. Yaşının sınıfa uyumsuz olabileceğini kabul etmeyip burada herkesle inatlaşıyorsunuz. Öğretmenin yaptıkları çirkin ama kızınız da diğer öğrencilerin etkinliklerini alıp yırtıyor, izinsiz tuvalete gidiyor, kendi kendine hareket ediyor. Sınıf kuralları toplum kurallarına adapte sürecidir. Kızınız adapte olamıyor, demek ki kendinden küçüklerle başka bir sınıfta başlamalı.

bu sinif 19 kisilik..
ogretemen hepsiyle ilginemiyorum diyor tek basima zor okuyor diyor yardimci yok..
temizlik ablalari var..
O zaman almıcaklardı zorla mı kaydettin ozamn öğretmenin aldığı maaşta kesilsin ki bazı Doğu yerlerinde kaç kişilik sınıfa girenler var su meslektaşlarımın bazılarını anlamıyorum bilere bi Veli'ye niye böyle konuşuyor gitsin müdürle konuşsun bazı sınıfların kişi sınırı var doğrudur belkiöyle sınır vardır nerde yaşadığınızı bilmiyorum ama anlamadığım su niye aldılar o zaman öğrencinizi kesinlikle alın

Değil canım etkinlik yırtma konusu yanlış.

Okuldan alın demek yerine boşanmış, tek başına hayata tutunan bir anneye daha çok
destek olmalıydı öğretmen.
Ceren'le sıkıntı yaşıyoruz.
Ben sabırlıyım ama diğer veliler sabırsızlık ediyor, zorlaşıyor işim.
Yaşıtlarıyla bir sınıf imkanınız varsa değerlendirin lütfen çocuk için.
Gibi bir konuşma yapabilirdi.

Ama iki kez arkadaşının etkinliğini yırtan, izinsiz tuvalete giden çocuk birlikte çizgi film izliyor
diye uyumlu görülemez.
Orada sadece oturup çizgi film izlemiyorlar sonuçta.

Oyuna katılmamış diye öğretmene suç bulmak da yanlış.
Bazen çocuklar ben oynamak istemiyorum der ve köşeye çekilir, resim falan yapmak ister.
Çocuğu zorlamak ne kadar doğru?
Zorlasak onu beğenmeyen veli de olur hoş :)
Cok haklisin. Iste senin burada yazdigin gibi ogretmen olaya bu sekilde yaklassaydi olay buralara kadar gelmezdi bence. Veli de birden bu kadar koruma ic gudusune burunmezdi savunma mekanizmasiyla. Keske her ogretmen sen gibi olsa.

Siz çocuğun yanında da böyle konuşuyorsanız çocuğunuz öğretmene saygı duymaz ee haliyle takmaz onu. Üslup çok çirkin
cocuguma he4 zamn ogretmenin cok iyi diyorum ama sabrim kalmadi artik ..
birisi surekli sizin cocugunuzu kotuluyor ..
okuldan atmqk istiyor canim yaniyor benimde..
niye diyorum benim cocugum boyle ..
neden benim cocugum sikayet ediliyor ..
uzuluyorum ..
bu cocugun yuzu gulmeyecek mi ??
hep ezik mi olacak??
hep kotulenecek mi??

Anlaşılan yavrunuz bulunduğu ortama uyum sağlayamamış. Öğretmeni geçtim, diğer çocuklar bile şikayet ediyorsa yavrunuz sandığınız kadar sorunsuz değil demek ki. Sizin yavrunuzun hakları olduğu kadar, diğer çocukların da orada eğitim alma hakları var. Orada bir çocuk ısrarla sizin yavrunuzun bir şeylerini yırtıp dursaydı sizi de görürdük. O diğer çocukların hakkı, psikolojisi yok mu? Yavrunuza uygun bir ortam değilse, daha yaşına ve karakterine uygun eğitim merkezleri araştırabilirsiniz. Bu şekilde gitmez çünkü. Öğretmenin tek hatası yavrunuzun kağıdını yırtmak. Onun dışında tüm sınıfı bırakıp bir çocuğun peşinde koşamaz. Size yavrunuzu yaşına uygun sınıfa aldırın demekle iyilik etmiş. Okula gidecekler diye ne sizin yavrunuz mağdur olsun, ne geri kalan yavrular.
Ek olarak yavrunuza okul, saygı, hak hukuk gibi eğitimler vermeniz hayrınıza olur. Yok benim yavrumu başkan yapmamış filan... orası prensleri prensesleri pohpohlama yeri değil. Çocuğunuza ve kendinize gaz vermeyin. Sonra çok çekersiniz o yavrudan haberiniz olsun.

anliyorum ama..
b3nde cok anlayisli degilim ama ben ve cocugum az seyler yasamadik..
iste deigim gibi sadece istedigim surekli hergun sikayet etmesinlwr afedersinde cocuk gaz kacirsa utanmasa onu bile ogretmen bana sikayet edecek..
istedigim biraz anlayis..
cocuk gibi herseyi sikayet etmek degil..
venim cocuk biraz uyumsuz bunu kabul ediyorum ..
ama sunu da biliyorum bunlar asilmayacak seyler degil biraz hassasiyetle asilacak seyler..

Bunları öğretmenle inatlaşarak, onu şikayet etmeyi düşünerek aşamazsın ama.
Ona kendini anlat.
Samimiyetle paylaş yaşadığın zorlukları.
Sen açmadan bilemez.
Zor bir dönemden geçiyoruz size ihtiyacımız var hocam diyebilirsin.

İnan ben hiç kolay şikayet etmem öğrencimi.
Kendim halletmeye çalışırım velilerimi küçük meselelerle üzmek istemem.
Onlara da en başında bunu söyledim çok açık şekilde.

Ama ilk kez bu yıl şunu gördüm.
Hiç paylaşmayınca da çocuklarını mükemmel sanıp size karşı anlayışsız oluyorlar bu kez.
Demek şikayet etmem gerekiyormuş.
Her gün üzsem işimin zor olduğu gerçeği anlaşılır belki..

Bakın ağlamayana meme yok diyorsunuz aynı hesap.
Ağlamayınca işimizi çok basit, çocuklarını mükemmel sanıyor veliler.

Herkes kendi açısından haklı işte.

oyle bir oneri sunmadi maalesef..
sadece baska okula gonderin dedi..
komsumun oglu var benim cerenden kucuk..
oda baska okula anasinifina gonderdi..
yasla cok alakasi yok..
millet ufrasmak istemiyor basindan atmaya yer aliyor..
Herkes bisey diyor inatla kafanizdaki diye diretiyorsunuz. ogretmen basindan atiyor istemiyor disliyor vb. ogretmen %100 hakli demiyorum kagit yirtmada sonuna kadar haksiz ama diger konularda hakli buluyorum. ogretmene ha bir ogrenci fazla ha bir ogrenci eksik farketmez ama ogrenci yasi kucukse ve etkinliklere katilmak istemiyorsa arkadaslarinin etkinliklerine zarar veriyorsa ve oyunlarda onlara katilmiyorsa bu sorundur. o cocugun sinif icerisinde gelisim ozellikleri bakimindan sorun yasadigini ve onlarla ortak etkinliklere katilmakta zorlandigini ve sinifinin degismesi gerektigini gosterir. diger arkaslari ile oyun oynamasi icin gerekli gelisim olgunluguna sahip olmadigi icin katilmiyordur buda ogretmenin sucu degil onu o sinifa yerlestiren idarenin sucudur. siniflara gelen kayitta ogretmen pek karismaz. ogretmenin oyunlarda sinifta tesvik etmedigini nerden biliyorsunuz. tamam sizin cocugunuz kotu yda yaramaz degil ama uyum sorunu yasadigi icin bu davranislari sergiliyor ve hala kalmasi icin diretirseniz dahada artarak devam edecektir. ben sikayet edilecek birsey gormedim etsenizde bisey cikmaz sizin cocugunuzun yas probleminden oturu sergiledigi davranislardan ogretmen suclu degil.. ben hem anne olarak hemde ogretmen olarak yaziyorum bu yaziyi sizi anliyorum ama ilk seferde ogretmenin boyle sert ifadeler yerine daha yumusak konustugunu siz aynen burda ki gibi diretince tepki gosterdigini dusunuyorm. birde ogrtmen sizin cocuunuza takmaz emin olun herkesin cocuguna takmaktan daha onemli islerimiz ve en onemlisi kendi ailemiz var. baska bir cocuk sizin cocugunuzu huzursuz etse ogretmen tepki gostermiyo diye kizardiniz hatta sinifi degismeli diye dusunurdunuz ama sizin cocugunuz olunca ogretmen basindan atmak istiyo oluyo.. yapmayin eksik ve sadece sizi hakli cikaracak kisimlari yazmayin. birde son tesbit eger siz sonuna kadar hakli olsaydiniz alin siniftan dediginde ortaligi ayaga kaldirirdiniz ocaga kadar kalsin diye yalvarmazdiniz. bu da son tesbit...

Bakın sizler veli olarak bu çocukları kurtulunması gereken bir canavar olarak görmüşsünüz mesela.
Ama öğretmen her daim sabırlı olmalı değil mi?
Diğer velilerden gelen tepkilere, şikayetlere, diğer çocukların aldığı yaralara rağmen.
Biz de insanız tahammülümüzün bittiği noktalar oluyor.
Özellikle bir öğrencimin gözünü keyfine mor gördüğümde o kazanılması gereken çocuklara karşı sevgi dolu
ses tonumu kullanmakta zorlanıyorum.. Doğrudur.
gozunu mor gordugunde uzukursun canin yanar kizarsin icinden illaki ..
ama benim cocugum kimsenin gozunu moratmadi ya..
okukdan atilacak ne yapti ??

kurallara uymuyor dogru ama zamnla ogrenemz mi yani ..
ogretmen bunu asilayqmaz mi??
bu imkansiz mi yani ?,

Cok haklisin. Iste senin burada yazdigin gibi ogretmen olaya bu sekilde yaklassaydi olay buralara kadar gelmezdi bence. Veli de birden bu kadar koruma ic gudusune burunmezdi savunma mekanizmasiyla. Keske her ogretmen sen gibi olsa.

Beni beğenmeyenler de var canım :)

Valla hep diyorum bu zamanda iyi veli, iyi öğretmeni geç
iyi insan bulmak çok zor.
Bulan tutsun sıkı sıkı sarılsın, kıymet bilsin.
Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın. Amin..

Benim kizim da 2012 dogumlu, ozele gidiyor ama devlet de aliyordu 2012 lileri, yasi kucuk degil yani.
Konunun tamamini okumadim ama alintilardan gordugum kadariyla kiziniz haber vermeden tuvalete gidiyormus, ayni yasta bir cocuk annesi olarak ben bunu boyle olagan bir detay gibi goremiyorum. Daha ilk gun kizima ogretmeninden izinsiz asla siniftan çıkma, servise binip inerken ogretmeninin sozunu dinle elini birakma diye defalarca tembihlemistim. Habersiz ciktiginda ya basina bisey gelse? Devlet okulu bu 3-5 cocuk yok ki, ogretmen her birinin pesinde gezsin, sizin de kizinizi uyarmaniz lazim. Ogretmenin etkinlik yirtmasi kabul edilemez ama kizinizin da arkadasinin etkinliklerini neden yirttigini takip etmeniz gerekmiyor mu sizce? Yani sınıftaki bir cocuk 2 kez kizinizin etkinliklerini yirtsa bunun sebebini sorgulamaz misiniz?
Okulda 4 sınıf varmis madem, 2. Donem icin diger sınıflardan birine gecis talep edin, ama oncesinde kiziniza bazi olumlu davranislari kazandirmaya calisin. Hem ogretmeni hem siz yeterince ilgili olursaniz istenmeyen davranislari ortadan kalkacaktir.

Bir öğretmen de bu kadar ileri gitmez gidemez ,vicdanen o yükün altına girmek istemez diye düşünüyorum ,bence Burda eksikler var tam anlatmadığınız yada sadece kendi açınızdan bakıyorsunuz!!
Benim çocuğum akran zorbalığına maruz kaldı ve hiç böyle bir tavır sergilemedi ne öğretmen ne okul ,haklarınında olmadığını söylediler (talebimde bu değildi asla).bizimki özel ,belki devlet okulunda durum değişiyordur desem ,devlet okulundaki yeğenimin kafasına süpürge sapı ile vurdu arkadaşı kafası şişti ablama okulun tavrı ,kızınızın sınıfını değiştirelim isterseniz oldu .şiddet uygulayan çocuğa uyarı yapıldı o kadar , yani ben tam oturtamadım kafamda bu konuyu :(

Beni beğenmeyenler de var canım :)

Valla hep diyorum bu zamanda iyi veli, iyi öğretmeni geç
iyi insan bulmak çok zor.
Bulan tutsun sıkı sıkı sarılsın, kıymet bilsin.
Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın. Amin..
Ne guzel dua, amiin...

Back