• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖGRETMEN SORUNU !!!!!ÇOK YORULDUMMM

Şikayet etmeli miyim bu ogretmeni???,

• evet

OY: 49 53,3%
  • hayir

OY: 43 46,7%

• Ankete Katılan
    92
Öğretmenin ufacık 4 yaşında kj bir çocuğa kin gudup kafayı takmış hali yoktur heralde öyle anlatmissiniz. Her anneye kendi çocuğu kiymetlidir belki gerçekten çocuğunuz uyum saglayamiyordur. Mesela bakın benim arkadaşımın oğlu okil cikisi sadece 30 dk bizimle kalıyordu mesai bitene kadar sadece 30 dk bütün çalışanlar saniye sayardik evrak mj yirtmazdi bilgisayarımi bozmazdi bize tekme tokat mj dalmazdi ama annesine sorun çocuğu çok akıllı sadece fazla zekiydi gelin birde bana sorun.

Yerinizde olsam sınıfı değiştirip konuyu bimere yazardım.Öğretmene hakaret içermeyen ifadeler kullanın yazarken.Olayları ve size söylenenleri objektif olarak yazın sadece.
İlgili bütün kurumlara gider yazılan şikayet ve mutlaka sonuç verir.

Hayır ana sınıfında da kendi içinde yaş grupları oluyor..
Bence 5 yaş grubu ağır geliyor çocuğa o yüzden de sıkılıp hareketleniyor.

Öğretmen keşke 4 yaşa geçirelim gibi bir öneri sunsaydi.
oyle bir oneri sunmadi maalesef..
sadece baska okula gonderin dedi..
komsumun oglu var benim cerenden kucuk..
oda baska okula anasinifina gonderdi..
yasla cok alakasi yok..
millet ufrasmak istemiyor basindan atmaya yer aliyor..

Bir ogretmen olarak soyluyorum sikayet etmelisin ilce milli egitim mudurlugune. Ama bence zaten sen cocugunu al o ogretmenden yavrum o da huzursuz olur o ortamda.

ogretmenin isine hicbirzamn karismadim..
ne derse yaptim..
cocugum icin ne varsa yaptim..
yani..
ben ogretmenden cocuguma ayri davrqnsin istemdim sadece dislamasin yetwr..
herkes oyun oynuyor ceren yok..
resimde.
sen niye oynamdin dedim..
benim canim istemdi dedi..
burda ogretmen ne ise yariyor ..
ben ogretmen olsam o cocugu bir sekilde oyuna katip heveslendirirdim..
ama yok o ne yaparsa yapsin hali uzerine terk etmis gibi..
bu cocuk niye oynamiyor bu cocugu uzen ne??
ben bunun pesindeyim..
keske ogretmen olsaydim ..
Siz kizinizin oyun oynamamasinda bile ogretmeni sucluyorsunuz. Bazen bahce oyunlarina cikiyoruz 1 2 ogrencim istemiyir o an resim yapmak istiyor. Zorlamiyorum onlari o an ne mutlu edecekse imkan varsa izin veriyorum.
Siz farkinda degilsiniz ama ogretmenin isine hem karismis hem tavir almissiniz.
Birakin belki anlayissizdir onemli olan sizin cocugunuz alin sinifindan.

Öğretmenin ufacık 4 yaşında kj bir çocuğa kin gudup kafayı takmış hali yoktur heralde öyle anlatmissiniz. Her anneye kendi çocuğu kiymetlidir belki gerçekten çocuğunuz uyum saglayamiyordur. Mesela bakın benim arkadaşımın oğlu okil cikisi sadece 30 dk bizimle kalıyordu mesai bitene kadar sadece 30 dk bütün çalışanlar saniye sayardik evrak mj yirtmazdi bilgisayarımi bozmazdi bize tekme tokat mj dalmazdi ama annesine sorun çocuğu çok akıllı sadece fazla zekiydi gelin birde bana sorun.
benim coc ugun eksigi yok demiyorum ama bu anlattiginiz dan hicbirini yapmiyor..
bazi seylerde uyum saglayamiyor oalabilir..
ama bu cocugun anormal oldugu anlamina gelmiyor..
ojuksan atilacak ne yapti benim ceren..
birini kafasini mi yardi..
ne yapti da okuldan atiliyor..
gecerli sebep ne??

Yaş grupları oluyor ana sınıfında.
4 yaş sınıfı 5 yaş sınıfı diye..

Küçük çocuk için de sıkıntılı oluyor durum aslında öğretmen sadece diğerlerini
koruyor gibi görülmesin. Küçük öğrenciyi de bu durumda korumak istiyor.

Çünkü uyum sağlayamayan çocuk bir süre sonra hırçınlaşır, davranış sorunları görülmeye başlar.

Anne durumu dışlanmak olarak algılamış, zor bir dönemden geçiyor kendisini anlıyorum ama burada
evladı için sağlıklı bir öneri söz konusu.

Yaşıtları ile çok daha mutlu bir okul hayatı olacak.
İmkan varsa çocuğa bu şartlar sağlanmalı..
Belli ki başka sınıf yok. Peki o öğrenci yaramaz bileolsa ona uyumu ve hayatı ve kuralları öğretmesi gerekmezmi? Okul öncesi eğitimin amacının bir kısmıda bu değilmi?
Diğer arkadaşlarının gözünde rencide etmeye hakkı yok nolursa olsun bi öğretmenin. Sabırlı olamayan öğretmen olmamalı bence..

Bir ogretmen olarak soyluyorum sikayet etmelisin ilce milli egitim mudurlugune. Ama bence zaten sen cocugunu al o ogretmenden yavrum o da huzursuz olur o ortamda.
Sizde ogretmensiniz. Sadece veli nin soylediklerini anlattiklarini biliyoruz. Bunlar yeyer mi sikayete
Ya eksikse bildiklerimiz ya oncesi sonrasi varsa yapilanlar anlatilmiyorsa

Siz kizinizin oyun oynamamasinda bile ogretmeni sucluyorsunuz. Bazen bahce oyunlarina cikiyoruz 1 2 ogrencim istemiyir o an resim yapmak istiyor. Zorlamiyorum onlari o an ne mutlu edecekse imkan varsa izin veriyorum.
Siz farkinda degilsiniz ama ogretmenin isine hem karismis hem tavir almissiniz.
Birakin belki anlayissizdir onemli olan sizin cocugunuz alin sinifindan.
valla bilemiyorum ben..
oynamiyor ama orda duran cocuga acaba ilgi gosterdi mi benim derdim bu??
yoksa oyun oynayip oynamamasi degil..
sizin ogrenciniz orda uzgun oturuyor siz bakmiyor sunuz bu normal mi yani??????

önce durumu objektif değerlendirdiğinizden emin olun bence ki doktara gittim demişsiniz. ama ne olursa olsun çocuğunuzu bu öğretmenle bırakmayın çünkü istemiyorsa çocuğu da sıkıştırıyodur.
ben size şöyle bir örnek vermek istiyorum beni ilkokulda hoca yerime oturtamazmış sınıfta gezermişim ben hatırlamıyorum ama annemler anlatıyor üstelik kendi yaş grubumun içindeydim ama öğretmenimden hiç olumsuz bir tavır görmedim -ki zaten iyi öğretmen olmak burada ortaya çıkıyor bence- bugün okumayı, öğrenmeyi bu kadar seviyorsam bunu öğretmenime borçluyum.
Ama kız kardeşimin öğretmeni sorunlu bir adamdı değil çocuklara velilere bile psikolojik şiddet uyguluyordu kardeşimde boyun eğmediği için aynı sizin hocanız gibi şikayette bulunmuş. aile kardeşimi pedogoga götürdüler ve yine aynı şekilde pedagog normal olduğunu söylemiş ailemde bunu bir raporla ispatlamışlar. daha sonra da müdürden başlayarak şikayet ettiler ve kardeşimin sınıfı değişti sonunda (ailem arkasında olmasına rağmen hala bu hoca yüzünden çarpım tablosonu ezberlemedi ve üniye gidiyor şimdi )
arkasında durup takip edemiyecekseniz bence şikayet etmeyin. bu yaşlarda hoca çok önemli şikayet etmeseniz bile sınıfını değiştirin bence çünkü onun etkinliğini yırtması falan çok saçma. sanki hoca da sağlıklı davranmıyor.

Belli ki başka sınıf yok. Peki o öğrenci yaramaz bileolsa ona uyumu ve hayatı ve kuralları öğretmesi gerekmezmi? Okul öncesi eğitimin amacının bir kısmıda bu değilmi?
Diğer arkadaşlarının gözünde rencide etmeye hakkı yok nolursa olsun bi öğretmenin. Sabırlı olamayan öğretmen olmamalı bence..
4 sinif var..
sabah grubu da var..
ilgilenmek istemiyorlar ya kisaca..

Elbette ona uyumu, kuralları öğretmek görevimiz.
Ama ısrarla öğrenmek istemeyen ne çeşit çocuklar var bilseniz..

Biz aslında sabırlıyız ama veliler sabırsız.

Örneğin ben yaramaz çocukları kazanmak adına mücadele ederim, anlayış gösterebilirim.
Ama onun kafasını şişirdiği, dudaklarını patlattığı çocukların velileri bizim gibi sabır göstermiyor.

Göstermek istemiyor.
Devamlı x ten şikayetçiyiz hocam x şöyle x böyle.
Bu böyle olmaz diye sizi rahatsız ediyorlar.

Herkesin canı kendine kıymetli çünkü.

Benim çocuğu onunla oturtmayın diye diye o çocuklara oturacak yer bulamıyoruz biliyor musunuz?

İşimiz oradan bakınca çok basit görünüyor ama değil maalesef..

Sizde ogretmensiniz. Sadece veli nin soylediklerini anlattiklarini biliyoruz. Bunlar yeyer mi sikayete
ben genel olarak anlatilan sikayetler ne varsa anlattim..
birde izin almiyormus tuvalete giderken..
hepsi bu....

Her ne sebeple olursa olsun cocukla cocuk olup etkinligini yirtan, diger ogretmen ve annesinin yaninda cocugun orda oldugunubile bile ceren yetersiz uyum saglayamiyor diyen bir ogretmen yetersizdir bana gore bir de okul oncesi ogretmeni olacak. Velinin de haksiz taraflari olabilir ama veliyo yokusa surup cocugu okuldan atacagini ima eden birinden egitimci olmaz. Keske boylelerinin sorusturma yiyince akli basina gelse ama zor.

Okuldan atilma diye bir sey olmaz. Sadece yas grubu uygun degilse uygun bir sinif~okul bulunur idare tarafindan. Bunun sebebi de yine cocugun egitim hayatidir. Kres ~ anasifi cocuklar ise giderken birakilan aksam donuste alinan bi yer degil. Hayata hazirliyoruz davranis sekillendiriyor ogrenme hevesi asiliyoruz.

Bir ogrenci ne yaparsa yapsin (taciz vs gibi durumlar haric) ilkokulda okuldan ATILAMIYOR.
birakin okukdan atmayi sinifta birakamiyoruz.

Her ne sebeple olursa olsun cocukla cocuk olup etkinligini yirtan, diger ogretmen ve annesinin yaninda cocugun orda oldugunubile bile ceren yetersiz uyum saglayamiyor diyen bir ogretmen yetersizdir bana gore bir de okul oncesi ogretmeni olacak. Velinin de haksiz taraflari olabilir ama veliyo yokusa surup cocugu okuldan atacagini ima eden birinden egitimci olmaz. Keske boylelerinin sorusturma yiyince akli basina gelse ama zor.

Hoca sıkıntılı evet ama veli de kızının uyumsuz olduğunu kabul etmiyor. Çocuk sınıfa fazla hareketli ve uyumsuz davranışları var. Annenin gözünde sorunsuz ama. Öğretmen de ya kendince empati kursun diye almış ödevini yırtmış çocuğun, böyle saçmasapan bir düşüncesi var, ya da öğrenci ve velilerden çok şikayet gelince başından atmak istemiş. Kimse çocuğu okuldan atmakla tehdit edemez, öğretmenin şikayet edilmesi lazım ama velinin de kendi çocuğunu tanıyıp kabullenmesi, kendi yaş grubuna uygun bir sınıfın olduğu okula göndermesi lazım.

o öğretmenden başka öğretmen yok mu?
başka okul ya da öğretmen bulmaya çalışın bence.

ben genel olarak anlatilan sikayetler ne varsa anlattim..
birde izin almiyormus tuvalete giderken..
hepsi bu....

İzin almadan kafasına göre tuvalete giden çocuğun başına bir şey gelse
ondan sorumlu olan öğretmendir biliyor musunuz?

Bu çok ciddi bir sorun aslında.

Ama tuvalete gittiği o sürede başına bir iş gelse öğretmene hesap sormayı iyi bilirsiniz.

Kusura bakmayın ama o kadar uzun yazarak, sizi gerçekten anlamaya çalışarak yazdığım halde
işinize gelen yorumları beğenip onları alıyorsunuz.

İşinize gelen bilgileri paylaşıp yanlış yönlendiriyorsunuz.

Bu nedenle size yardımcı olmayı burada noktalıyorum.

İşte öğretmenlik bu tarz veliler yüzünden çok ama çok zor..

Çocuklarla olan sıkıntılar çözülür elbet..
Çözümsüz olan sizlersiniz.

Elbette ona uyumu, kuralları öğretmek görevimiz.
Ama ısrarla öğrenmek istemeyen ne çeşit çocuklar var bilseniz..

Biz aslında sabırlıyız ama veliler sabırsız.

Örneğin ben yaramaz çocukları kazanmak adına mücadele ederim, anlayış gösterebilirim.
Ama onun kafasını şişirdiği, dudaklarını patlattığı çocukların velileri bizim gibi sabır göstermiyor.

Göstermek istemiyor.
Devamlı x ten şikayetçiyiz hocam x şöyle x böyle.
Bu böyle olmaz diye sizi rahatsız ediyorlar.

Herkesin canı kendine kıymetli çünkü.

Benim çocuğu onunla oturtmayın diye diye o çocuklara oturacak yer bulamıyoruz biliyor musunuz?

İşimiz oradan bakınca çok basit görünüyor ama değil maalesef..
anliyorum isiniz cok zor ne ikiyuzlu adi ser.f..siz ... insanlar var..
ama o cocujlar sevgiye ac ya ilgiye..
ogretmeni arada simartsa onlari kazanmak icin ne bilwyim cok mu zor ya..
cok uzuluyorum inan ..
bir tane veli var ahmet in annesi bu x sahis yuzume guldu konustu..
sonra ogretmene gidip sikayet etmis..
ama arkadaslar ahdim var varya..
bu kadina cocugumun okulu bittiginde telf acip agzima geleni saymazssam bende xxxx degilim..
kendinin de cocugu uyumsuz ogretmen onuda soyledi etkinlik yapmiyormus inad edip oturuyormus bu cocukda 2012 li..
kendi cocugu cok uyumlu gibi utanmadn benim cocugu sikayet ediyor..
inanin kafam zonkluyo ya..
benim cocukla dertleri ne bu insanlarin ya..

İzin almadan kafasına göre tuvalete giden çocuğun başına bir şey gelse
ondan sorumlu olan öğretmendir biliyor musunuz?

Bu çok ciddi bir sorun aslında.

Ama tuvalete gittiği o sürede başına bir iş gelse öğretmene hesap sormayı iyi bilirsiniz.

Kusura bakmayın ama o kadar uzun yazarak, sizi gerçekten anlamaya çalışarak yazdığım halde
işinize gelen yorumları beğenip onları alıyorsunuz.

İşinize gelen bilgileri paylaşıp yanlış yönlendiriyorsunuz.

Bu nedenle size yardımcı olmayı burada noktalıyorum.

İşte öğretmenlik bu tarz veliler yüzünden çok ama çok zor..

Çocuklarla olan sıkıntılar çözülür elbet..
Çözümsüz olan sizlersiniz.

Deminden beri yorumlarınızı beğenip duruyorum, en çok da size hak verdim. Öğretmen abuk subuk tavırlara girmiş olabilir ama konu sahibi biraz taraflı anlatıyor gibi geldiğinden çok da güvenemiyorum açıkçası. Çocuk sınıfa net uyumsuz.

Back