- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.799
- 348
- Konu Sahibi Mavi dalgalarrr
-
Bu konuda size katiliyorum velinin de kabullenmesi gerekenler var. Bu donemki duygusalligina veriyorum ben. Anladigim kadariyla veli naif bir insan kiran doken biri degil. O yuzden bu kadar tepeden bakiyor bence ogretmen. Ama bu ogretmenin vasat alti olusunu degistirmiyor ne yazik ki.Hoca sıkıntılı evet ama veli de kızının uyumsuz olduğunu kabul etmiyor. Çocuk sınıfa fazla hareketli ve uyumsuz davranışları var. Annenin gözünde sorunsuz ama. Öğretmen de ya kendince empati kursun diye almış ödevini yırtmış çocuğun, böyle saçmasapan bir düşüncesi var, ya da öğrenci ve velilerden çok şikayet gelince başından atmak istemiş. Kimse çocuğu okuldan atmakla tehdit edemez, öğretmenin şikayet edilmesi lazım ama velinin de kendi çocuğunu tanıyıp kabullenmesi, kendi yaş grubuna uygun bir sınıfın olduğu okula göndermesi lazım.
ya neresi anlayissiz size birsey demedim ki sadece cocuklara biraz ilgi sizi kotulemedim..İzin almadan kafasına göre tuvalete giden çocuğun başına bir şey gelse
ondan sorumlu olan öğretmendir biliyor musunuz?
Bu çok ciddi bir sorun aslında.
Ama tuvalete gittiği o sürede başına bir iş gelse öğretmene hesap sormayı iyi bilirsiniz.
Kusura bakmayın ama o kadar uzun yazarak, sizi gerçekten anlamaya çalışarak yazdığım halde
işinize gelen yorumları beğenip onları alıyorsunuz.
İşinize gelen bilgileri paylaşıp yanlış yönlendiriyorsunuz.
Bu nedenle size yardımcı olmayı burada noktalıyorum.
İşte öğretmenlik bu tarz veliler yüzünden çok ama çok zor..
Çocuklarla olan sıkıntılar çözülür elbet..
Çözümsüz olan sizlersiniz.
Ozaman ısrar etmeyin çocuğu mutlu olmadığı ortamda bırakıp daha fazla hırçınlaştırmayın. Müdürle konşp neresi uygunsa oraya verin bencede..4 sinif var..
sabah grubu da var..
ilgilenmek istemiyorlar ya kisaca..
Elbette ona uyumu, kuralları öğretmek görevimiz.
Ama ısrarla öğrenmek istemeyen ne çeşit çocuklar var bilseniz..
Biz aslında sabırlıyız ama veliler sabırsız.
Örneğin ben yaramaz çocukları kazanmak adına mücadele ederim, anlayış gösterebilirim.
Ama onun kafasını şişirdiği, dudaklarını patlattığı çocukların velileri bizim gibi sabır göstermiyor.
Göstermek istemiyor.
Devamlı x ten şikayetçiyiz hocam x şöyle x böyle.
Bu böyle olmaz diye sizi rahatsız ediyorlar.
Herkesin canı kendine kıymetli çünkü.
Benim çocuğu onunla oturtmayın diye diye o çocuklara oturacak yer bulamıyoruz biliyor musunuz?
İşimiz oradan bakınca çok basit görünüyor ama değil maalesef..
Bu konuda size katiliyorum velinin de kabullenmesi gerekenler var. Bu donemki duygusalligina veriyorum ben. Anladigim kadariyla veli naif bir insan kiran doken biri degil. O yuzden bu kadar tepeden bakiyor bence ogretmen. Ama bu ogretmenin vasat alti olusunu degistirmiyor ne yazik ki.
ya neresi anlayissiz size birsey demedim ki sadece cocuklara biraz ilgi sizi kotulemedim..
bazi ogretmenler islerine geldigi gibi davraniyor bunu kabul edin lutfen..
zenginin cocuguna el pençe fakirin cocugunu atmak ..
bu bazi ogretmenlerin en iyi yaptigi bir iş..
Kesinlikle oyle. Oldu ki ogretmen uyarildi ve bu davranislarina son verdi yine de cocuk o sinifta yapamaz artik. Cocuk sinifa uyumsuz bu gercek ama ogretmen onun sinifa isinmasini saglamak yerine iyice itiyor.Biraz çocuğunu almamakta inatçı gördüm veliyi ve şey tavrı var nasıl desem "Benim çocuğumun aslında hiçbir sorunu yok", ama çok fazla sorun diye nitelendirilebilecek davranış anlattı. Çocuk ya ortama uyum sağlayamamış ya da yaşı küçük olduğundan henüz toplum kurallarına uyum sağlayamamış. Veli de oturmuş öğretmenle inatlaşıyor. Tamam şikayetini etsin ama inatla da çocuğum orada kalsın demek mantıksız. Çocuk mutsuz olur zaten, en kötü MEB'e başvurup "Ben okul bulamadım, çocuğumu kendi yaş grubunun olduğu bir okula yerleştirin" diye dilekçe verebilir.
Allah razi olsun ..hocayi sikayet edin. cocugunda kaydini baska devlet okuluna alin. Kimsede sizi ezemez kocaniz yok diye. Arkanizda kimse yok diye.Siz annesiniz ekmeginizi bu sogukta merdiven silerek cikariyorsaniz sizi yanliz degil güçlü goruyorum .Bir ogretmen olarak meslektasimi kiniyor size de hayatta gonulden basarilar ve mutluluklar diliyorum.Lutfen sikinti etme emekci kardesim Allah sabredelerle beraberdir...
baska okul var biraz uzak..Bir ilkokulda mudur yardımcısiyim. Hiç bir öğretmen çocuğunuzu sınıfta istemiyorum vs diyemez Müdüre bile anlatsaniz size hak verecektir. En etkili yöntem Bimer i arayip anlatın o öğretmen mutlaka soruşturma geçirir. AMA !! istediğiniz bu mu ona karar verin. Çocuğunuz iyi bir eğitim alsın istiyorsanız ogretmeniyle iyi anlasmaniz gerek. Öğretmen velisiyle çok ciddi sorun yaşadığı öğrenciyi ne kdar istese de sevemez. Başka okula verme şansınız var mı ?
Ozaman ısrar etmeyin çocuğu mutlu olmadığı ortamda bırakıp daha fazla hırçınlaştırmayın. Müdürle konşp neresi uygunsa oraya verin bencede..
O konuda size katılıyorum evet. Geçen sene kızımın sınıfındaki erkek çocuklar oynarken sürekli kızıma zarar veriyolardı.
Oyun dediysem kutu kutu pense değil tekmeli tokatlı oyun, çete olurşturmuştu 3 çocuk.
Bi defasında sene sonuna doğru koşarken kızıma çarpmştı gözü hafiften morarmıştı ve önce telefonla ve yüzyüze müdüre sonra çook uzun bir mektupla öğretmene detaylıca içimden geçenleri söyledim.
onlarda hergün şikayette bulunuyoruz ailelere zaten artık gözetim altında tutuyoruz özellikle demişti.
Bu sene onlar olacaksa asla göndermicem dedim.
Allahtan ilkokula başladılarda kurtuldum.
Amin nerde yasıyorsunuz eşinizden ayrı olduğunuzdan bi geliriniz var mı sadece temizlikle mi kazanıyorsunuz güçlü ol kardeşim yanındayız insanlık olmedi benimde kızım varbaska okul var biraz uzak..
onu dneyecem bilmiyorum ki rabbim yardimcim olsun..
#nomunamuchua arkadasim sen bana kiziyorsunda..İzin almadan kafasına göre tuvalete giden çocuğun başına bir şey gelse
Ama tuvalete gittiği o sürede başına bir iş gelse öğretmene hesap sormayı iyi bilirsiniz.
Kusura bakmayın ama o kadar uzun yazarak, sizi gerçekten anlamaya çalışarak yazdığım halde
baska gelirum cocuk parasi aliyorum onun haricinde hicbir gelirim yok ya..Amin nerde yasıyorsunuz eşinizden ayrı olduğunuzdan bi geliriniz var mı sadece temizlikle mi kazanıyorsunuz güçlü ol kardeşim yanındayız insanlık olmedi benimde kızım var
Nomu yorumlarini cok begendigim bir uyesin eminim ogretmenligin de hakkini vererek yapiyorsun hic suphem yok. Bu tuvalet konusunda da haklisin ama sence bu ogretmen cok mu normal peki?İzin almadan kafasına göre tuvalete giden çocuğun başına bir şey gelse
oz elestiri yaparim her zaman..Anlattıklarınıza göre öğretmenin tavrı hiç hos değil. Bu saatten sonra o öğretmenle devam etmeniz zor. Çirkinleşmiş durum.
Ancak cogu velinin sorunu su benim cocugum aslında cok iyi ama öğretmen böyle söyle. Yanlıs düşünüyorsunuz öğretmen yanlıs davranmıs olabilir, yanlıs cümleler kurmus olabilir. Siz bırakın öğretmeni simdi cocugunuzu düşünün. Çogunluk tarafından sikayetci olunan bir durum var.Anladığım kadarıyla cocugunuz arkadaslarına agresif davranıyor . Cocugunuzun psikolojik problemleri olabilir.
Ayrıca çalıştıgınız için okuldan alamayacagınızı söylemişssiniz. Acaba öğretmene bakıcı oldugu hissini vermiş olabilir misiniz?
Dediklerim yanlıs anlasılmasın. Öğretmen cok cok hatalı. Ama sizin hatanız ne sorguladınız mı? Ya da cocugunuz gerçekten dediğiniz gibi sorun cıkarmaz mı?
Tekrarlıyorum bu sorduklarımın cevabı ne olursa olsun bu durum öğretmeni asla haklı cıkarmaz. Siz sadece cocugunuzun ve kendinizin farkına varmalı, öz eleştiri yapmalısınız.
Özele bakar mısınbaska gelirum cocuk parasi aliyorum onun haricinde hicbir gelirim yok ya..
temuxlik olursa gidiyorum..
evin tum eksigi bana ait..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?