- 10 Haziran 2010
- 1.795
- 2.362
- 333
- Konu Sahibi Mavi dalgalarrr
-
Hayır ana sınıfında da kendi içinde yaş grupları oluyor..
oyle bir oneri sunmadi maalesef..Bence 5 yaş grubu ağır geliyor çocuğa o yüzden de sıkılıp hareketleniyor.
Öğretmen keşke 4 yaşa geçirelim gibi bir öneri sunsaydi.
Siz kizinizin oyun oynamamasinda bile ogretmeni sucluyorsunuz. Bazen bahce oyunlarina cikiyoruz 1 2 ogrencim istemiyir o an resim yapmak istiyor. Zorlamiyorum onlari o an ne mutlu edecekse imkan varsa izin veriyorum.ogretmenin isine hicbirzamn karismadim..
ne derse yaptim..
cocugum icin ne varsa yaptim..
yani..
ben ogretmenden cocuguma ayri davrqnsin istemdim sadece dislamasin yetwr..
herkes oyun oynuyor ceren yok..
resimde.
sen niye oynamdin dedim..
benim canim istemdi dedi..
burda ogretmen ne ise yariyor ..
ben ogretmen olsam o cocugu bir sekilde oyuna katip heveslendirirdim..
ama yok o ne yaparsa yapsin hali uzerine terk etmis gibi..
bu cocuk niye oynamiyor bu cocugu uzen ne??
ben bunun pesindeyim..
keske ogretmen olsaydim ..
benim coc ugun eksigi yok demiyorum ama bu anlattiginiz dan hicbirini yapmiyor..Öğretmenin ufacık 4 yaşında kj bir çocuğa kin gudup kafayı takmış hali yoktur heralde öyle anlatmissiniz. Her anneye kendi çocuğu kiymetlidir belki gerçekten çocuğunuz uyum saglayamiyordur. Mesela bakın benim arkadaşımın oğlu okil cikisi sadece 30 dk bizimle kalıyordu mesai bitene kadar sadece 30 dk bütün çalışanlar saniye sayardik evrak mj yirtmazdi bilgisayarımi bozmazdi bize tekme tokat mj dalmazdi ama annesine sorun çocuğu çok akıllı sadece fazla zekiydi gelin birde bana sorun.
Belli ki başka sınıf yok. Peki o öğrenci yaramaz bileolsa ona uyumu ve hayatı ve kuralları öğretmesi gerekmezmi? Okul öncesi eğitimin amacının bir kısmıda bu değilmi?Yaş grupları oluyor ana sınıfında.
4 yaş sınıfı 5 yaş sınıfı diye..
Küçük çocuk için de sıkıntılı oluyor durum aslında öğretmen sadece diğerlerini
koruyor gibi görülmesin. Küçük öğrenciyi de bu durumda korumak istiyor.
Çünkü uyum sağlayamayan çocuk bir süre sonra hırçınlaşır, davranış sorunları görülmeye başlar.
Anne durumu dışlanmak olarak algılamış, zor bir dönemden geçiyor kendisini anlıyorum ama burada
evladı için sağlıklı bir öneri söz konusu.
Yaşıtları ile çok daha mutlu bir okul hayatı olacak.
İmkan varsa çocuğa bu şartlar sağlanmalı..
Sizde ogretmensiniz. Sadece veli nin soylediklerini anlattiklarini biliyoruz. Bunlar yeyer mi sikayeteBir ogretmen olarak soyluyorum sikayet etmelisin ilce milli egitim mudurlugune. Ama bence zaten sen cocugunu al o ogretmenden yavrum o da huzursuz olur o ortamda.
valla bilemiyorum ben..Siz kizinizin oyun oynamamasinda bile ogretmeni sucluyorsunuz. Bazen bahce oyunlarina cikiyoruz 1 2 ogrencim istemiyir o an resim yapmak istiyor. Zorlamiyorum onlari o an ne mutlu edecekse imkan varsa izin veriyorum.
Siz farkinda degilsiniz ama ogretmenin isine hem karismis hem tavir almissiniz.
Birakin belki anlayissizdir onemli olan sizin cocugunuz alin sinifindan.
4 sinif var..Belli ki başka sınıf yok. Peki o öğrenci yaramaz bileolsa ona uyumu ve hayatı ve kuralları öğretmesi gerekmezmi? Okul öncesi eğitimin amacının bir kısmıda bu değilmi?
Diğer arkadaşlarının gözünde rencide etmeye hakkı yok nolursa olsun bi öğretmenin. Sabırlı olamayan öğretmen olmamalı bence..
Belli ki başka sınıf yok. Peki o öğrenci yaramaz bileolsa ona uyumu ve hayatı ve kuralları öğretmesi gerekmezmi? Okul öncesi eğitimin amacının bir kısmıda bu değilmi?
Diğer arkadaşlarının gözünde rencide etmeye hakkı yok nolursa olsun bi öğretmenin. Sabırlı olamayan öğretmen olmamalı bence..
ben genel olarak anlatilan sikayetler ne varsa anlattim..Sizde ogretmensiniz. Sadece veli nin soylediklerini anlattiklarini biliyoruz. Bunlar yeyer mi sikayete
Ya eksikse bildiklerimiz ya oncesi sonrasi varsa yapilanlar anlatilmiyorsa
Her ne sebeple olursa olsun cocukla cocuk olup etkinligini yirtan, diger ogretmen ve annesinin yaninda cocugun orda oldugunubile bile ceren yetersiz uyum saglayamiyor diyen bir ogretmen yetersizdir bana gore bir de okul oncesi ogretmeni olacak. Velinin de haksiz taraflari olabilir ama veliyo yokusa surup cocugu okuldan atacagini ima eden birinden egitimci olmaz. Keske boylelerinin sorusturma yiyince akli basina gelse ama zor.Sizde ogretmensiniz. Sadece veli nin soylediklerini anlattiklarini biliyoruz. Bunlar yeyer mi sikayete
Ya eksikse bildiklerimiz ya oncesi sonrasi varsa yapilanlar anlatilmiyorsa
Her ne sebeple olursa olsun cocukla cocuk olup etkinligini yirtan, diger ogretmen ve annesinin yaninda cocugun orda oldugunubile bile ceren yetersiz uyum saglayamiyor diyen bir ogretmen yetersizdir bana gore bir de okul oncesi ogretmeni olacak. Velinin de haksiz taraflari olabilir ama veliyo yokusa surup cocugu okuldan atacagini ima eden birinden egitimci olmaz. Keske boylelerinin sorusturma yiyince akli basina gelse ama zor.
ben genel olarak anlatilan sikayetler ne varsa anlattim..
birde izin almiyormus tuvalete giderken..
hepsi bu....
anliyorum isiniz cok zor ne ikiyuzlu adi ser.f..siz ... insanlar var..Elbette ona uyumu, kuralları öğretmek görevimiz.
Ama ısrarla öğrenmek istemeyen ne çeşit çocuklar var bilseniz..
Biz aslında sabırlıyız ama veliler sabırsız.
Örneğin ben yaramaz çocukları kazanmak adına mücadele ederim, anlayış gösterebilirim.
Ama onun kafasını şişirdiği, dudaklarını patlattığı çocukların velileri bizim gibi sabır göstermiyor.
Göstermek istemiyor.
Devamlı x ten şikayetçiyiz hocam x şöyle x böyle.
Bu böyle olmaz diye sizi rahatsız ediyorlar.
Herkesin canı kendine kıymetli çünkü.
Benim çocuğu onunla oturtmayın diye diye o çocuklara oturacak yer bulamıyoruz biliyor musunuz?
İşimiz oradan bakınca çok basit görünüyor ama değil maalesef..
İzin almadan kafasına göre tuvalete giden çocuğun başına bir şey gelse
ondan sorumlu olan öğretmendir biliyor musunuz?
Bu çok ciddi bir sorun aslında.
Ama tuvalete gittiği o sürede başına bir iş gelse öğretmene hesap sormayı iyi bilirsiniz.
Kusura bakmayın ama o kadar uzun yazarak, sizi gerçekten anlamaya çalışarak yazdığım halde
işinize gelen yorumları beğenip onları alıyorsunuz.
İşinize gelen bilgileri paylaşıp yanlış yönlendiriyorsunuz.
Bu nedenle size yardımcı olmayı burada noktalıyorum.
İşte öğretmenlik bu tarz veliler yüzünden çok ama çok zor..
Çocuklarla olan sıkıntılar çözülür elbet..
Çözümsüz olan sizlersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?