- 29 Aralık 2015
- 748
- 1.522
- 113
- Konu Sahibi Mavi dalgalarrr
-
Kesinlikle önce sınıfını değiştirin sonrasındaysa o öğretmeni şikayet edin milli eğitim bakanlığına kadar gidin gerekirse. Çocuğunuzu üzmeye, psikolojisini bozmaya sizin bile hakkınız yokken öğretmeni nasıl yapar bunu. Ama önce mutlaka sınıfını değiştirin ki, bütün bu şikayet sürecinde çocuğa daha fazla eziyet etmesin.
Psikolojik baskı. Şimdiden bunu yapan öğretmen annesinin şikayeti üzerine daha fazla öfkelenip çocuğu sınıf içinde aşağılaya, küçük düşüre bilir.Konuda bahsi geçen öğretmeni savunmuyorum yanlış anlaşılmasın ama "çocuğa daha fazla eziyet etmesin" derken kafanızda öğretmen hakkında nasıl birşey canlandı,nasıl bir eziyete maruz kaldığını düşündünüz merak ettim doğrusu..
Psikolojik baskı. Şimdiden bunu yapan öğretmen annesinin şikayeti üzerine daha fazla öfkelenip çocuğu sınıf içinde aşağılaya, küçük düşüre bilir.
Tabi ki sadece çalışmasını yırtmasından değil, bütün yazıyı okudukta öğretmenin böyle baskı yapabilecek biri olduğu kanısına vardım. Öncelikle diğer çocukların cerenden rahatsız olduğunu söylemesi üzerine öğretmenin çocuğu okuldan göndermek istemesi ne derecede adil acaba? Kendisi pek güzel bir şekilde çocuklar arasindaki arkadaşlığı düzelte bilir, değil mi? Zaten öğretmenin görevleri arasina dahil değil mi bunlar da? O bu çocuğu gönderince daha akıllı, uslu bir çocuk olacağını mı zannediyor? Üstelik rehberliğin bu sorunla hiç ilgilenmemesi başlı başına şikayet sebebi değil de ne?Sınıfta öğrenciye nasıl bir tavır içinde olduğundan herhangi bir bilginiz var mı? Çocuğun çalışmasını yirtmasindan mı bu sonuca vardınız bilemedim..
Evet çocuğun çalışmasını yırtmak asla tasvip edilebilir birşey değil ama bu olay çocukta derin yaralar açacak birşey de değil.
Öğretmenin buradaki hatası; doğruyu öğretirken yanlışı taklit ederek öğretmeye çalışması...
Çocuklara yanlış yaptığını göstermek için o davranışı tekrarlamak çözüm olmaz, aksine; çocuk, biri ona yanlış yaptığında aynı şekilde karşılık vermeyi öğrenmiş olur bu şekilde.. Ama çoğu öğretmen maalesef ki bunu yapıyor ve bunu hırs ya da öfkeyle değil doğrusunu bu şekilde öğretebileceğini düşünerek yapıyor.
Bunun doğrusu şudur; çocuk eğer arkadaşının çalışmasını yırttıysa yırtan çocuğun önüne koyulur o çalışma ve "bunu düzeltmek için bir çözüm bul,arkadaşının mutlulukla yaptığı çalışmayı yırtarak onu üzdün bu yüzden de çalışmasını eski hale getirmelisin çünkü sen bu hale getirdin" diyerek yaptığı yanlış da anlatılmış olunur,başkasının duygusu da hissettirilmiş olunur ve kendi yaptığı hatanın bedelini de kendi çekmiş olur..
Ama öğretmen çocuğun çalışmasını yırttı diye de eziyet etmiş olmaz.. Hemen asıp kesmek de çok doğru birşey değil..
Tabi ki sadece çalışmasını yırtmasından değil, bütün yazıyı okudukta öğretmenin böyle baskı yapabilecek biri olduğu kanısına vardım. Öncelikle diğer çocukların cerenden rahatsız olduğunu söylemesi üzerine öğretmenin çocuğu okuldan göndermek istemesi ne derecede adil acaba? Kendisi pek güzel bir şekilde çocuklar arasindaki arkadaşlığı düzelte bilir, değil mi? Zaten öğretmenin görevleri arasina dahil değil mi bunlar da? O bu çocuğu gönderince daha akıllı, uslu bir çocuk olacağını mı zannediyor? Üstelik rehberliğin bu sorunla hiç ilgilenmemesi başlı başına şikayet sebebi değil de ne?
bende boyle bir ogretmenimin yaptigi seyi hiç unutmuyorum ya..İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır sözünü seviyorum
Ne güzel anlatmışsınız çocuğun verebileceği zararları,yardım alması gerektiğini
Buraya kadar tamam ama neden bu öğretmenin İlerde başka çocuklara başka yanlışlar yapıp daha büyük zararlar verebileceğini düşünmüyorsunuz.Bugün sinirine hakim olamayıp kağıt yırtan yarın vurdu bende vurdum demez mi?
Lise 1 de özel bir sınıftaydım.Özel derken yanlış anlaşılmasın düz liseydi orta okul diploma notu en yüksek 50 öğrencinin toplandığı bir sınıf.Herkes çalışkandı.Haylaz tek bir çocuk bile yoktu.Bir derse de okulun müdürü giriyordu.Sert mizaçlıydı.Birgün geldi ikinci yazılı sonuçlarını açıklayacak.Adını söylediğim ayağa kalkıp önce ilk yazılı notunu söyleşin dedi.İkincisi ilkinden düşük olanları yanına çağırıp tokat attı.Hiç unutmam 100 almıştım ilkinden ikincisi 95.Hayatımda yediğim ilk ve tek tokattı bu benim.Büyük ihtimal çoğumuzunda ilkti.Bu olayı biz ondan sonraki dersin hocasına anlattık.Kısa süreli şaşkınlıktan sonra öğretmeninizin vardır bir bildiği diyip kapattı konuyu.En az Haksız yere yediğim tokat kadar dokundu.Örnek öğrenciyim diye yanıma okul hayatım boyunca bir çok yaramaz çocuk oturtuldu.O zamanlar sinir oluyordum da ama hiç birinin adını sanını hatırlamıyorum.O iki adamın(öğretmen demiyorum) adıysa mıh gibi aklımda maalesef.
Konu sahibine yardım al önce kendine çocuğuna bak diyorsunuz da o öğretmene de önce kendine bak diyen kim?
Biliyor mu hatasını
Evet hatalı ama yerinde ben olsam şikayet etseler incinirim insani duygularım ölür demeyin.O zaman "vardır bir bildiği" diyen adamla aynı olursunuz
Bu öğretmeninde törpülenecek düzeltilecek yönleri var ne kadar erken öğrenirse o kadar iyidir diyin
öğretmen oldu diye mükemmel olsun demiyoruz ama hataların üzeri de böyle örtülmemeli
Bimer hakkında ne biliyorsunuz bilmiyorum ama konunun tek taraflı incelenmediğine emin olun.aksine her iki tarafında objektif olarak değerlendirileceği daha sağlıklı bir ortam oluşacaktır
her saldirgan ogrenci atilmiyor ama sadece ceeen atiliyor gecenlerde bir cocuk ahmetdin sirtini cizmis ...Konuyu bu sayfaya kadar okuduktan sonra, o öğretmenin çok gereksiz eleştiri aldığına kanaat getirdim. Sanki kadın " alın bu çocuğu atın, gözüm görmesin de ne olursa olsun" demiş. O öğretmenin bu çocuğun normal olmadığını söylemesi bile çözüm yolunda atılan bir adım, yerinin orasının olmasını söylemesi de keza çözüm önerisi. Belki başka çözümleri de olmuştur, bilmiyoruz. Onun da elinde sihirli değnek yok, düzeltsin her sorunlu çocuğu. Yapabilecekleri sınırlı. Lakin karşımızda çocuğunun normal olmadığını kabul bile etmeyen bir veli var. Kimbilir öğretmenin önerisine nasıl taş koydu daha... Öğretmen daha ne yapsın ya? Kendi annesi bile idare etsinler diye bahsediyor çocuğundan, o kadın diğer bütün çocukları bırakıp sorunlu bir çocukla mı uğraşsın? Valla velinin kendi çocuğu için uğraşmaya niyeti yoksa öğretmen ne yaparsa yapsın kalıcı olmaz. Bir de diğer çocukların hakkımı düşünmek lazım tabii. Orada eğitim için hazır bulunan öğrencilere hiç kimsenin çocuğu saldırıp kağıdını mağıdını yırtamaz. Onların da hakkı ve psikolojisi var. Orada ne için bulunduğunu anlamamış ve saldırgan bir çocuk da gerekli tedaviyi ve kendine uygun eğitimi görmeli.
bende boyle bir ogretmenimin yaptigi seyi hiç unutmuyorum ya..
bir tane ogretmenim vardi garipti sinirli biraz..
hoca derste dediki::bir konudan bahsetti kerbelaydi..
sonra dediki dersten sonra bu kitabi okumak isteyen varsa yanima gelsin veriyim dedi..
bende gittim hiç orali olmadi vermeid kitap falan..
o zamn cok uzulmustum..
benki o zamn okul kiyapligini bitirip halk kutuphanesine uye olan biriydim..
yani bir insanin hevesini kirmak kadr kotu bir sey yok hayatta..
ben benim cocugum iyi birsey yapiyor demiyirum..
yaptigi sey hiç hoş degil..
ama bu cocuk daha 5 yasina girmemis bir cocuk..
yani ogretemn onun gozunde cok degerli cok onemli iyi biri gozukur her zamn..
ama birde kendisinin etkinligini yirtan bir ogretemn cocugun gozunde nasil gozukur ..
bunu cok iyi dusunmek lazim..
cocuklarda bu tarz davranislar beyinlerine kaziniyor cok kotu duygusal hasar birakabiliyor..
ogretmen ha çocugu dovmuş ha da etkinligini yirtmiş bu çocugun gozunde ayni sey..
bana gore boyle bence bu konuyu uzmana sormak lazim..
ben daha once rehber uzmanina gittim..
ogreymenlerin yaptigi hareketleri cok yanlis buldu..
mesela cocuklar bahçeye cikiyorlardi ceren le bir arkadasi yaramazlik yapiyorlar diye sinifta bekliyorlardi..
bunu anlattim o uzmana bu tarz davranislar tamamen cocugu dislamaktir dedi..
ogretmen boyle yaparsa diger cocuklar tabiki de dislar oynamaz dedi..
bu baskasinin gozlemi bir uzmanin yani..
Bu şekilde bir yere varamazsınız. Daha kendiniz bile çocuk gibi savunmalar veriyorsunuz. Niye diğerleri de atılmıyormuş... diğer çocuklar değil, sizin kendi çocuğunuz ilgilendiriyor sizi. Kimbilir o sınıfta neler oluyor ki çocuğunuz için bu raddeye gelinmiş. Burada her şeyi anlatmadığınız için bilmiyoruz. Ama bir çocuk, hele de 4 yaşındaki bir çocuk için okuldan atılmaktan kolay kolay bahsedilmez. Ben nerede yanlış yaptım da bu çocuk böyle oldu, bundan sonra ne yapabiliriz demiyorsunuz da çocuk gibi inat ediyorsunuz hala. Ben sizin samimi bir şekilde çocuğunuzu düşündüğünüze bile inanmıyorum artık. Sizin derdiniz biri çocuğunuzu sizin başınızdan alsın da idare etsin. Yazık.her saldirgan ogrenci atilmiyor ama sadece ceeen atiliyor gecenlerde bir cocuk ahmetdin sirtini cizmis ...
onlar atilmadi sadece ceren ..
madem boyke cocuklar atilacak hepsi atilsin o zamn niye sadece benim çocuk???????,,,,,,
Bu okuldan atma meselesinin tam olarak nasıl olduğunu merak ettim.ogretmen size bunu ne şekilde söyledi,daha küçük yaş grubuna gonderseniz daha iyi olur ya da seneye gönderin bu sene uygun değil falan mı dedi yoksa çocuğunuzu okula alamam artık okuldan atilcak falan mı dedi
Canım benim mi yanlışım var anasinifina eylül ayı itibariyle 48 ayını doldurmuslar alınır yani 2012 eylül ayına kadar alınabilir.yinetmelikte böyle yazıyor diye biliyorum zaten yaşı uygun olmasa konu sahibine denecek söz belliydi yaşı uygun olmadigindan öğretmen almayabilir,okuldan da çıkarabilir uyum saglamazsa.ama burda durum farkli yas anasınıfına uygun.ama ben uyum saglamazsa veliye henüz zorlanıyor isterseniz seneye dusunun anasinifi diye öneride bulunabilirim bunu yaptım daha önce ama ısrarla gondermek isterse birşey diyemem.acaba bu öğretmen de sadece öneri mi sundu diye merak ettim.Ben az-çok tahmin ettim durumu..Çocuk 2012 ağustos doğumlu yanlış hatırlamıyorsam. Bu nedenle de bu sene anasınıfı yaşı değil. Bu yıl 2012 mart doğumlulara kadar olan çocuklar alınıyor. Bu çocuk da aradan kaydedilmiş ya da okul idaresi öğretmeni ve yönetmeliği hiç dikkate almadan kaydetmiş.
Yaşının ve sosyal,bilişssel,motor alanlarda hazirbulunusluk düzeyinin sınıfa uygun olmadığını,küçük yaş grubunun bulunduğu bir okula kaydedilebileceğini bu nedenle de okuldan almasının daha uygun olacağını filan söylemiş olabilir öğretmen.
Ama konu sahibi çocuğunu her ne kadar kabul etmiyo gibi gözükse de çocuğunun huyunu bildiği için,öğretmen de çocuğun durumunu farkedip anneye bir kaç kez söyledi ve anne de bu sebeple okuldan atıyorlar gibi bir düşünceye büründü... Halbuki işin özü o değil bence...
Canım benim mi yanlışım var anasinifina eylül ayı itibariyle 48 ayını doldurmuslar alınır yani 2012 eylül ayına kadar alınabilir.yinetmelikte böyle yazıyor diye biliyorum zaten yaşı uygun olmasa konu sahibine denecek söz belliydi yaşı uygun olmadigindan öğretmen almayabilir,okuldan da çıkarabilir uyum saglamazsa.ama burda durum farkli yas anasınıfına uygun.ama ben uyum saglamazsa veliye henüz zorlanıyor isterseniz seneye dusunun anasinifi diye öneride bulunabilirim bunu yaptım daha önce ama ısrarla gondermek isterse birşey diyemem.acaba bu öğretmen de sadece öneri mi sundu diye merak ettim.
Tamam işte 2012 eylül dogumlular 48 aylık eylulde.bir an herkese yanlış bilgi mi verdim dedim paniğe kapıldım çünkü okulda çok soran oluyor bilgilendiriyoruz ya.2 012 mart dogumlular 54 aylık oluyor eylülde.2012 doğumlular alınıyor ancak ay sınırlaması var..2012 ocak -şubat - mart... Okulların açıldığı eylül ayı itibariyle 48 ayını doldurmuş çocuklar alınıyor. Bu da 2012 mart ayına kadar olanlara tekabül ediyor.
O yüzden öğretmen yüksek ihtimal yaşı uygun olmadığı için uyum sağlayamadığını söylemiş olabilir. Tabii bu benim tahminim.. Konuda çok eksik var..
Nasil ya ben kacirmisim ogretmen cocugun etkinliginimi yirtmis niye:/bende boyle bir ogretmenimin yaptigi seyi hiç unutmuyorum ya..
bir tane ogretmenim vardi garipti sinirli biraz..
hoca derste dediki::bir konudan bahsetti kerbelaydi..
sonra dediki dersten sonra bu kitabi okumak isteyen varsa yanima gelsin veriyim dedi..
bende gittim hiç orali olmadi vermeid kitap falan..
o zamn cok uzulmustum..
benki o zamn okul kiyapligini bitirip halk kutuphanesine uye olan biriydim..
yani bir insanin hevesini kirmak kadr kotu bir sey yok hayatta..
ben benim cocugum iyi birsey yapiyor demiyirum..
yaptigi sey hiç hoş degil..
ama bu cocuk daha 5 yasina girmemis bir cocuk..
yani ogretemn onun gozunde cok degerli cok onemli iyi biri gozukur her zamn..
ama birde kendisinin etkinligini yirtan bir ogretemn cocugun gozunde nasil gozukur ..
bunu cok iyi dusunmek lazim..
cocuklarda bu tarz davranislar beyinlerine kaziniyor cok kotu duygusal hasar birakabiliyor..
ogretmen ha çocugu dovmuş ha da etkinligini yirtmiş bu çocugun gozunde ayni sey..
bana gore boyle bence bu konuyu uzmana sormak lazim..
ben daha once rehber uzmanina gittim..
ogreymenlerin yaptigi hareketleri cok yanlis buldu..
mesela cocuklar bahçeye cikiyorlardi ceren le bir arkadasi yaramazlik yapiyorlar diye sinifta bekliyorlardi..
bunu anlattim o uzmana bu tarz davranislar tamamen cocugu dislamaktir dedi..
ogretmen boyle yaparsa diger cocuklar tabiki de dislar oynamaz dedi..
bu baskasinin gozlemi bir uzmanin yani..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?