• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖGRETMEN SORUNU !!!!!ÇOK YORULDUMMM

Şikayet etmeli miyim bu ogretmeni???,

• evet

OY: 49 53,3%
  • hayir

OY: 43 46,7%

• Ankete Katılan
    92
Ben öğretmenin yerinde olsam çıldırırdim o hala sevgili velim diye hitap ediyor.

Mesela bir tanesi de fotoğrafta yerli malı için gönderdiğim kuruyemiş yok öğretmenler mi yedi diye sormuştu.

Öğretmen şöyle bişey yazdı,sevgili velim kuruyemiş çok olduğu için sınıfa almıştım ödül olarak veririm diye ama bu sorunuzdan sonra buyurun burada diye kadın foto attı,evinize yolluyorum çocukla dedi.

Böyle veliler de var.
Ay bu ne ya gorgusuz.ben o sınıf içinde olan birşeyi whatsapp a atmaktan nefret ediyorum çok nadir yaparım çünkü bu tarz saçma şeyler oluyor.ben de bir kere attığımda bir veli hocam niye ali kızların arasında siz zorla mı oturttunuz diye yazmıştı,ya da benim oğlan niye surda benim kız niye üzgün gorunuyor saçma sapan sorular.artik nadir foto atiyorum

yok iste maalesef oyle bir pedegog..
olsa ben kendim kosa kosa gidecem..
ozel varmiş bir tane oda aylik 80 tl aliyormus bu benim icin cok buyuk meblag..
kaldiki ben bu ay dogalgaz kac gelecek onun hesabini yapiyorum..
ya kimseyle inatlastigim yok..
sadece cocuguma anormal.cocuk muamelesi yapilmasindan rahatsizim ..
bazi hatalari var ama onormal degil..

Anormal bir çocuk değil, neden anormal olsun, kimse kimseyi öyle yaftalayamaz. Ama saldırgan davranışları var, boşanmadan önce eşinizle yaşadığınız bazı tatsız olaylara şahit olmuş, boşanma sürecinden etkilenmiş, yani altında bir sürü sebebi olabilir. Eğer müdahale edilmezse, ruh sağlığı daha da bozulabilir, bu sefer geri dönüşü olmayabilir. Bunu ufak tefek bir sorun olarak görmeyin, ileride sıkıntısı büyük olabilir. Nerede yaşıyorsunuz, ben sizin için araştırayım belki yardımcı olabilirim.

Psikiyatr ilgilenmez hanımefendi, 10 dk muayene eder hiperaktivite tanısı koyar kendince Ritalin falan artık bir hiperaktivite ilacı yazar gönderir. Çocuğunuzu lütfen ama lütfen bir çocuk "psikoloğuna" ya da pedagoguna götürün ve terapi alsın. Maddi durumunuz yetersizmiş sanırım o yüzden çok da baskılayamıyorum ama psikiyatr size yardımcı olamaz. Ya da terapi yapan bir psikiyatr bulabilirsiniz ama onlar daha da fazla para isteyebiliyorlar. Ama çocuğunuzu heba etmeyin nolur, daha çok küçük. Herkes onun iyiliği için konuşuyor, siz herkesle inatlaşıyorsunuz. Hakaret ettiklerini mi düşünüyorsunuz bilmiyorum ama kesinlikle değil, etkilenmesi çok normal. Keşke siz de terapi alabilseniz, yaşadıklarınız zor şeyler.

Bilmedigim icin soruyorum. Yurt disindayim ve ritalin kirmizi receteyle veriliyor ve her psikiyatrist yazamiyor. Turkiyede de ayni mi?

Yani 4 yasinda bir cocuga hangi ilac verilebilir ?

Pedagog disinda ne onerilebilir?

Bilmedigim icin soruyorum. Yurt disindayim ve ritalin kirmizi receteyle veriliyor ve her psikiyatrist yazamiyor. Turkiyede de ayni mi?

Yani 4 yasinda bir cocuga hangi ilac verilebilir ?

Pedagog disinda ne onerilebilir?

Hekim değilim o yüzden ilaçlar hakkında çok detaylı bir bilgim yok, psikolog olarak ilaç yazma yetkisine de sahip değilim. Ritalin dediğiniz gibi burada da aynı şekilde "verilmesi gerekiyor" fakat son zamanlarda Ritalin çocuklara verilmiyor aslında yan etkileri fazla olduğundan dolayı, gençler kullanıyor genelde el altından sınavlara falan odaklanabilmek için. Burada almaları rahat, çok büyük yaptırımı yok. DEHB için bir zamanlar Ritalin özdeşleştirilirdi ya ondan ilk o aklıma geldi :) Concerta falan verilebiliyor onun dışında ama tabi 6 yaşından küçük olmaması lazım. Dediğim gibi hekim olmadığımdan çok detay veremiyorum, özür dilerim.

her ogretmeninde her insaninda hatalari olabilir..
benim amacim sikayet etmek degil..
sadece cocuhumu okuldan atmasina kiziyorum yoksa..
hatalari olabilir ama ..
Bakın çocuğunuzu okuldan çıkarma yetkisi yok yaşı anasinifi yasi en kucuklerden ama yönetmeliğe uygun.eger henüz küçük bu sene de uyum saglayamiyor seneye gonderseniz iyi olur şeklinde öneri sunmayip direk uyumsuz okuldan almak zorundasın çocuğunu dediyse, boyle şey olmaz tamamen yanlış.m esela benim de bu sene herkese vuran küfür eden bir erkek ogrencim var bütün veliler şikayetçi hatta hocam okuldan atilsin diyenler oldu böyle bir yetkimiz yok dedim.o çocuğu düzeltmek için çabalıyoruz ama ailesi son derece ilgisiz.ben de sizin öğretmen için söylediğiniz gibi şikayet ediyorum yani çocuğun yaptığı şeyleri söylüyorum diğer velilerin şikayetlerini söylüyorum ,yapmaları gerekenleri söylüyorum.tam uymasalar da yine de cabaladilar kufuru bitirdik mesela vurmalar da baya azaldı.ama herşey tam anlamıyla bitmiyor yine de cunku son derece ilgisiz bir aile var.ama birşeyi söylerken uslubuma dikkat ediyorum,yanlis davranışı söylerken coxugun iyi bir ozelliginden de bahsediyorum.boylece karsimdaki veli daha ilimli yaklasiyor bana da..sizin öğretmen nasıl yaklasti gerçekten merak ediyorum.ya bu tarz yaklaşmayı bilmiyor şikayet ederken yanlış bir uslup kullandı sizin hatalarınizi anlamamaniza neden oldu ya da anlayışla davransa da siz kabul edemeyen velilerdenseniz herşeyi yanlış anladınız.bilemiyorum tanımıyoruz sizi sonucta.
Bir velim vardı,yaptığım herşeye müdahele ederdi herşeye.. Hergün eleştirecek,söyleyecek birşey bulurdu muhakkak..Görmezden geldim,sadece dinledim cevap vermedim,toplantılar düzenledim öğretmenin yapması gereken şeyleri anlattım. Madde madde yazı hazırlayıp eve gönderdim.Okunmadan çocuğun çantasında geri geldi. Kadın durmuyordu,diğer velileri bile örgütlüyordu.

Sınıf kapımı dinliyordu ve ders bitiminde diyordu ki; "hocam ben dinledim bazi yerlerde yanlışlık tespit ettim,bu şekilde olmaz ki bu" dedi birgün..Ben şok tabii, kitlendim birşey diyemedim o şokla. Sonrasında neyin yanlış geldiğini sordum,dogrusunu açıkladım.

Yine birgün geldi; "hocam çocukları bir kız bir erkek oturtuyormuşsunuz, benim kızım bundan çok rahatsız, istediği arkadaşıyla oturmak hakkı,okulu sevmesi için çocukların isteklerini yapıp onları hoş tutmalısınız,bunları bilmeniz gerek sizin" dedi. Bunun açıklamasını da yaptım.

Yine başka bir gün; "kızım sınıfta her istediğini yapamadığından şikayetçi,ben çocuğumu mutlu edin diye gönderiyorum ama siz mutsuz ediyorsunuz benim çocuğumu, böyle öğretmenlik olmaz,çoban bile olmaz senden,imza toplayıp gerekeni yapicam attiricam seni,sen bizim aidatlarımızla ekmek yiyorsun" dedi. Ben o anda kadına saldırmamak için zor tuttum kendimi.

Başladım konuşmaya; "Öncelikle kendine gelip haddini bileceksin sen dedim.Hangi bilginle ve donanımınla bana yapacağım işi öğretmeye çalışıyorsun? Senin karşında bir öğretmen, bir eğitimci var nasıl konuşman gerektiğini bilmiyorsun hatta maaşımızı nereden aldigimizi bilmeden bana patronluk yapıyorsun? Bir öğretmenle nasıl konuşulduğunu öğrendiğinde gel karşıma eğer öğrenemezsen bir daha benimle asla muhattap olma..Yoksa hakkımı devlet memuruna hakaretten mahkemede arayacağım" dedim.. Kadın durdu mu? durmadı..Benimle muhattap olmadı ama imza toplamaya çalışıyordu,elinde kağıtla geziyodu okulda beni attıracagini düşünerek...3 sene oldu,kendi imzasından başka bi imza bulmuş mudur merak ediyorum.:KK70:

İşte böyle tipler kalksın bizi eleştirsin..Bir de bazı arkadaşlar da eleştiriye açık olunmalı desin.

Sanırım böyle tiplerle karşılaşılmadigi için bu keskin düşüncede olunuyor..
Ay çok kötü ya yine iyi sabretmissin
benim cocugum kimseye bu kadar zarar vermezken ..
benim zoruma giden hic anlayisli olmamalari..
yaninazicik isare etseler..
cocugum 4 /4 luk demiyorum ama..
atilacak kadr yaramaz hareketli de degil ya..
Evet çok berbat durumda olan cocuklar var hak veriyorum size bu konuda,her cocuk iyi olamaz,her sene psikolojik sorunu olan öğrencilerimiz oluyor biz de ogretmensek sabretmeliyiz onlara da.ama veliler de lütfen anlayışsızlık yapmayıp çocuğunun durumunu kabullenip öğretmenle ortak hareket etsinler.ogretmenle dikleserek çocuğu duzeltemezler
Konu sahibi bu sorunun cevabını bende merak ediyorum
2012 agustosmus.

selam arkadaslar
Basliktada belirttigim gibi sorun çok buyuk..
benim bir yavrum var ..
devlet okulunun ana sinifina basladi bu sene ekim ayinda biraz gecikmeyle..
okula gittim kayitta hiçbir sorun olmadi..
ama okula basladiginin ilk ikinci haftasinda ogretmeni ..
adi ogretmen basladi sikayet etmeye..
yok ceren surekli ayaga kalkiyor yok soyle yok boyle eften püften sebepler..
sonrada başindan atmaya bir bahane bulacak ya..
sonra bana dedi ki cocugun yasi kücuk de ben bilmiyordum bunu da falan filan ..
aradn iki ay gecti daha ogretmen cocugun kac yasinda oldugunu ayini yeni ogreniyor..
bu da ayri bir konu..
neyse biz bosandik ..
iste bu yuzden olsa gerek benim arkamda duracak kimsem yok ya bunuda biliyor .benim yavrumu basindan atmak istiyor..
benim cocukda cidden cok akilli sevildigi zamn ne dense yapan cocuk hareketlilkk var illaki her cocukta oluyor bu..
neyse ogretmenin sikayetleri ... benim yavrumun arkadasi tuvalete gidince adi leyla benim cerende pesinden gidiyormus..
ikincisi otur deyince oturmuyormus..
3 etkinlik yaparken ceren arkadasinin etkinligini yirtmis iki kere ogretmende benim kizin etkinligini alip yirtmis ..
NE KADAR APTALCA HAREKET ÇOCUKLA COCUK OLMAK
daha neler nelr..
esas kobuya gelelim ..simdi bu ogretmen benim cocugumu artik okukda istemiyor arkadslarini rahatsiz ediyormus..
yani benim cocugu okuldan atacaklar..

sindi bana akil verin ben haksizmiyim??
hakliysam hakkimi nasik arayabilirim??
rehberlife gittim durumu anlattim anladi kinse birsey yapamaz dedi..
feriştahi gelse senin cocugu kimse atamaz dedi atti tuttu ..
gecen yanina gittim ..
adam hicbirsey demiyor kaçiyor iaine gelmiyor cunku ...
bana niye yardim etsin ki ??
kendini niye sikintiya soksunn..
bu arada ben merdiven yikiyorum ..
bu yuzden cocugumu ana okuluna verdim..
yoksa evde durur bu sene ama mecburum buna..
bana yardimci olur musunuz kirmadan incitmeden..
hakkimi nasil alabilirim..
bir tane de dengesiz veli ogretmene demis ki ahmet rahatsiz oluyor cerenden demis..
bunu da ogretmen soyledi bana..
kafayi yiyeem arkadslar..
ben bu cocugu nereye verecm ..
benim cocugumda hicbirsey yok doktora goturdum gayet normal dedi fevri hareketleri yok..
bana yardim edin arkadaslar..
cok kotiyum resmen benim yavrum dislaniyor ya hazmedemiyorum bunu..
birde ogretmen benim yavruma diyormuşki;sen başka okula kuçuk cocujlarin oldugu yere gideeksin diyormus bana da dedi ki en fazla bir hafta idare ederim cocugunuzu baska yere gonderin dedi..
bende ocagin sonuna kadr yardimci olun dedim:KK43::KK43:
Geçen sene oğlum 4 yaşında başladı anasınıfına tek çocuk olduğu için yolladım özellikle. Ders sırasında hep oyuna kaçıyor du. Öğretmen herşeyi anlatırdı. Bende ne yapmalıyım derdim. Ben sıkmıyorum o şu an kreş yaşında oyun çocuğu seneye düzelir dedi. Bu yıl özellikle aynı öğretmeni istedim. Bizimki büyüdü ama aynen alıştığı gibi devam etmek istedi. Bizde öğretmen ile kordine olduk. Hergün öğretmen e ben soruyorum nasıl diye. Ödül sistemi koydum. Sınıfta ders saatinde ders oyun saatinde oyun oynar öğretmeni uzmezse o gün istediği bir şeyi yapıyorum ona. Eğer uzduyse birşey yok normal devam ceza da yok ama. Bu arada geçen yıl da öğretmen in daha küçük demesine rağmen sınıfta ne yaptı ne etti bilir düzeltmeye çalışırdım.

Evet öğretmen anlayışsızmış. Ceza olarak çocuğun kağıdını yırtmak kabul edilemez. Ama sizin çocuğunuz da başkasının kağıdını yırtmamalı. Geçen sene oğlum baska bir öğrencinin yüzünü çizmiş ama kavga falan değil yanlışlıkla olmuş. Okuldan çıkar çıkmaz arkadaşına özür hediyesi aldık.

Ben hem sizi hem öğretmeni eksik buldum bu konuda. Öğretmen çocuğa takmış siz Öğretmen e derken çocuğun davranışları kontrol edilmiyor. Şikayet edilmeli kesinlikle. Okuldan atmak ne demek yok bide disipline versin bari haspam

Ödevi yırtmamalıydı demiş herkes ya. Öğretmenin işini yine en iyi öğretmen bilir. İlkin uyarılır, sonra çok istediği birşeyden mahrum bırakılabilir ve neden bunun yapıldığı açıklanır. Eğer anlamadıysa bu gibi davranışlara devam ediyorsa öğretmen de ödevi yırtmıştır. Çünkü çocuğun empati yapması beklenir. Orada arkadaşının emeği olduğunu görmesi sağlanır. Öğretmenlerin işine lütfen karışmayın bilmeden etmeden. O anki durumu şahit olmadan bilemezsiniz. Ama ayrımcılık yapıldığını düşünüyorsanız tabi ki idareye başvurun.

Geçen sene oğlum 4 yaşında başladı anasınıfına tek çocuk olduğu için yolladım özellikle. Ders sırasında hep oyuna kaçıyor du. Öğretmen herşeyi anlatırdı. Bende ne yapmalıyım derdim. Ben sıkmıyorum o şu an kreş yaşında oyun çocuğu seneye düzelir dedi. Bu yıl özellikle aynı öğretmeni istedim. Bizimki büyüdü ama aynen alıştığı gibi devam etmek istedi. Bizde öğretmen ile kordine olduk. Hergün öğretmen e ben soruyorum nasıl diye. Ödül sistemi koydum. Sınıfta ders saatinde ders oyun saatinde oyun oynar öğretmeni uzmezse o gün istediği bir şeyi yapıyorum ona. Eğer uzduyse birşey yok normal devam ceza da yok ama. Bu arada geçen yıl da öğretmen in daha küçük demesine rağmen sınıfta ne yaptı ne etti bilir düzeltmeye çalışırdım.

Evet öğretmen anlayışsızmış. Ceza olarak çocuğun kağıdını yırtmak kabul edilemez. Ama sizin çocuğunuz da başkasının kağıdını yırtmamalı. Geçen sene oğlum baska bir öğrencinin yüzünü çizmiş ama kavga falan değil yanlışlıkla olmuş. Okuldan çıkar çıkmaz arkadaşına özür hediyesi aldık.

Ben hem sizi hem öğretmeni eksik buldum bu konuda. Öğretmen çocuğa takmış siz Öğretmen e derken çocuğun davranışları kontrol edilmiyor. Şikayet edilmeli kesinlikle. Okuldan atmak ne demek yok bide disipline versin bari haspam
bende diyorum ogretmene ..
birseyi yaptigi zamn ben hediye aliyim diyorum..
mesela ben sunu farkettim ilk baslarda okulda ilk zamnlar panduf giymiyordu..
sonra ustune dustum ogretmenle konustum ..
hani unutursa hatirlatir misiniz diye..
sonra giydi galiba..
usur hasta olur diye benim endisem yerlwrde hali yok sonucta laminant..
bazen corabi pis olunca alti icimden diyorum yine panduf giymedi diyorum .
ama ben sunu butun samimiyetimle soyluyorum ki..
ben ogretmene takmadim sadece okuldan atmasina kiziyorum yoksa seviyorum ogretmeni ama bu konuda cok uzuluyorum..
bende aslinda duzelmesi icin ne gerekirse yapmak istiyorum..
ogretmene diyorum beraber ne yapalim diyorum bir cozum uretmiyor..
diyorum rehber ogretmeni ile konusalim hani ne yapmali diyorum..
ogretemen bana bu konuda yardimci olmuyor iste..
sorun bu yani..
yoksa benim kimseye taktigim yok..
yani bu cocuk ogretmwnini fazla dinlemiyormus..
benim istedigim dinlemesi icin ne yapmali bunu cozmek istiyorum..
hani ne yapmaliuiz ..
atmak yerine buna cozum yok mudur yani imkansI mi bu..
GECEN GUN BIR VELI BANA DEDIKI KIZI GEEN SENE HAREKETLIYMIS ..OGRTMENINI DINLEMIYORMUS FAZLA..
bunun icin doktora gitmis ilac vermisler kullanmis ..
faydasini gordum dedi..
tamm buraya kadar okey..
ama bundan sonra dedikleri beni ürkuttu..
bana dediki o veli;;; bu senede kurallara uysun diye yine ilac kullaniyor dedi..
yani sirf kurallara uysun diye o kucuk bedene ilac sart mi ya..
bunu benim aklim almiyor arkadslar ya

Ay bu ne ya gorgusuz.ben o sınıf içinde olan birşeyi whatsapp a atmaktan nefret ediyorum çok nadir yaparım çünkü bu tarz saçma şeyler oluyor.ben de bir kere attığımda bir veli hocam niye ali kızların arasında siz zorla mı oturttunuz diye yazmıştı,ya da benim oğlan niye surda benim kız niye üzgün gorunuyor saçma sapan sorular.artik nadir foto atiyorum
bende fotograf atilmasini nistiyorum ..
cunku kizimin ana sinifindan hatira kalacak diye ogretmwn atiyor bazen ama kimse elestirmiyor ..
bazen puslu cikiyor yuzu belli olmuyor onda biraz sapiyorum yoksa sorun yok..

bende diyorum ogretmene ..
birseyi yaptigi zamn ben hediye aliyim diyorum..
mesela ben sunu farkettim ilk baslarda okulda ilk zamnlar panduf giymiyordu..
sonra ustune dustum ogretmenle konustum ..
hani unutursa hatirlatir misiniz diye..
sonra giydi galiba..
usur hasta olur diye benim endisem yerlwrde hali yok sonucta laminant..
bazen corabi pis olunca alti icimden diyorum yine panduf giymedi diyorum .
ama ben sunu butun samimiyetimle soyluyorum ki..
ben ogretmene takmadim sadece okuldan atmasina kiziyorum yoksa seviyorum ogretmeni ama bu konuda cok uzuluyorum..
bende aslinda duzelmesi icin ne gerekirse yapmak istiyorum..
ogretmene diyorum beraber ne yapalim diyorum bir cozum uretmiyor..
diyorum rehber ogretmeni ile konusalim hani ne yapmali diyorum..
ogretemen bana bu konuda yardimci olmuyor iste..
sorun bu yani..
yoksa benim kimseye taktigim yok..
yani bu cocuk ogretmwnini fazla dinlemiyormus..
benim istedigim dinlemesi icin ne yapmali bunu cozmek istiyorum..
hani ne yapmaliuiz ..
atmak yerine buna cozum yok mudur yani imkansI mi bu..
GECEN GUN BIR VELI BANA DEDIKI KIZI GEEN SENE HAREKETLIYMIS ..OGRTMENINI DINLEMIYORMUS FAZLA..
bunun icin doktora gitmis ilac vermisler kullanmis ..
faydasini gordum dedi..
tamm buraya kadar okey..
ama bundan sonra dedikleri beni ürkuttu..
bana dediki o veli;;; bu senede kurallara uysun diye yine ilac kullaniyor dedi..
yani sirf kurallara uysun diye o kucuk bedene ilac sart mi ya..
bunu benim aklim almiyor arkadslar ya
Yok daha neler ne ilacı ya. Anasınıdında kim öğretmeni pür dikkat dinliyor. Bizim sınıf bu sene kalabalıktı öğretmen sesini duyuramadığı için düdük kullanmaya başladı. En son dersin sonunda gittim kadın düdüğü nefes nefese çalıyor hocam havalı korna paklar sizi dedim.

Baya canına okuyor afacanlar. Ama anneler yapıyor bunu. Hala bazı çocuklar sınıfa girmemek için ağlıyor. Annesi gitmiyor kapı önünden. Öğretmen yolluyor çocuk içeri girince susuyor şen şakrak oynuyor. Belliki bu velinin bir yanlış tutumu var ki çocuk bunu kullanıyor.

Biz öğretmenden yana çok şanslıyız insallah ilk okul ogretmenimiz de böyle olur. Geçende anasayfa haberi olmama ramak kalmıştı bir ilk okul ogretmeninin çocuğa tavrını görünce.

Ben hep diyorum öğretmenimiz çok iyi falan diye eşim dediki ya işi o ki resmen cemkirdim adama ne demek işi o geri kafalımısın sen diye. Sonra 23 nisanda bir ana sınıfı ogretmeni gördü başka sınıfın. Bunu sadece iş olarak gören öğretmen nasıl olurmuş anladı. Hatta bu sene oğlumu o öğretmene vermek istediler. Kopegim olsa onu bile emanet etmem dedim. Ben öğretmenlere çok saygı duyarım ama idealist öğretmenlere. Bu işi hakkı ile yapmayanlar çocuğa davranışı ile belli oluyor.

Bu arada bizim öğretmen de süt liman değil. Geçen sene oğlumu seni bu sınıftan karşı sınıfa yollıycam diye çıkarmış yollamış. Yanında saz arkadaşları ile. Oğlum evde anlatıyor kim bilir ne yapmıştır dedim. Gittim hoca ile konuştum. Ama yanlış anlamasın diye 40 takla attım. Hocam cezanızı sorgulamak için değil yanlış anlamayında ne yaptı bu afacan da bukadar kızdırdı sizi diye sordum. Bu seneki velilerden birine öğretmen böyle birşey yapsa bilemiyorum ne yaparlar ama. Öğretmen üstünü giydirmemismis te yavruşu üsumus. Yahu öğretmen e bir sor. Çocuğa montunu giydiremiyor kimse başlıyor ağlamaya. Ama yok bir onun yavruşu var sınıfta.

Valla aklı selim veliler aklı selim5öğretmenler olmadığı sürece gelecek nesil pek içaçıcı görünmüyor

Allah yardımcınız olsun ne acayip insanlar var.

Çocuğunuz bana da biraz uyum sağlayamadı gibi geldi anlattıklarınizdan.
2 ay gözlemleme ve denemiş öğretmen de. Sorunlar devam edince yaşına ayına vs dikkat etmiş demekki.
Yani güllük gülistanlık bir durumda hiçbir öğretmenin bu şekilde konusacagini düşünmek istemiyorum
Belki üslup biraz daha iyi ayarlanabilirdi.
Ödev yırtma konusunda da genellikle empati yapabilmeleri için kendi yaptıkları hatalı davranışı onların da tatması için yapılmış bir uygulama olarak görüyorum be çok da etkili oluyor anasinifi düzeyindeki çocuklarda. Etkinliğini yırttığı çocuğa yirttirsaymis belki daha az tepki çekermiş :)
Her neyse umarım her iki taraf da uzlaşmaya çalışır ve çocuğun uyumu kolaylaşır.
Ogretmenini şikayet ettikten sonra tekrar ayni öğretmenle devam edecekseniz çok kötü olur. Şikayetten önce çözüm yolları düşünün.

Şahsen sürekli şikayetten hoşlanmam.
Ben en yaramaz çocuğu bile ailesine kolay kolay şikayet etmem.
En son artık aile bilmeli, tek başıma olmayacak dediğim yerde onlarla paylaşırım.

Evet öğretmenin etkinliği yırtması yanlış dedim kaç mesajımda zaten.
Ama bunun üzerinde çok durmaya gerek yok çünkü daha ciddi sorunlarımız var.

Bugün arkadaşının sırtına kalem batıran çocuk yarın gözüne batırıp çocuğu kör etse
yine öğretmenin etkinlik yırtmasını mı konuşacaksınız?

Gözünden olan çocuk sizin çocuğunuz olsun ama öyle cevap verin olur mu?

Yine konu sahibine ve onun çocuğuna mı acıyacaksınız?

Herkesin hayatında belli sıkıntılar var hanımefendi.
Bu hırçın ve agresifliklerimiz konusunda bizi özgürleştirmiyor.
Bu hakkı bize vermiyor.

Başkalarına zarar verecek kadar sorunların varsa yardım alacaksın.
Ama bunu önce kabul etmen gerek.
İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır sözünü seviyorum
Ne güzel anlatmışsınız çocuğun verebileceği zararları,yardım alması gerektiğini
Buraya kadar tamam ama neden bu öğretmenin İlerde başka çocuklara başka yanlışlar yapıp daha büyük zararlar verebileceğini düşünmüyorsunuz.Bugün sinirine hakim olamayıp kağıt yırtan yarın vurdu bende vurdum demez mi?

Lise 1 de özel bir sınıftaydım.Özel derken yanlış anlaşılmasın düz liseydi orta okul diploma notu en yüksek 50 öğrencinin toplandığı bir sınıf.Herkes çalışkandı.Haylaz tek bir çocuk bile yoktu.Bir derse de okulun müdürü giriyordu.Sert mizaçlıydı.Birgün geldi ikinci yazılı sonuçlarını açıklayacak.Adını söylediğim ayağa kalkıp önce ilk yazılı notunu söyleşin dedi.İkincisi ilkinden düşük olanları yanına çağırıp tokat attı.Hiç unutmam 100 almıştım ilkinden ikincisi 95.Hayatımda yediğim ilk ve tek tokattı bu benim.Büyük ihtimal çoğumuzunda ilkti.Bu olayı biz ondan sonraki dersin hocasına anlattık.Kısa süreli şaşkınlıktan sonra öğretmeninizin vardır bir bildiği diyip kapattı konuyu.En az Haksız yere yediğim tokat kadar dokundu.Örnek öğrenciyim diye yanıma okul hayatım boyunca bir çok yaramaz çocuk oturtuldu.O zamanlar sinir oluyordum da ama hiç birinin adını sanını hatırlamıyorum.O iki adamın(öğretmen demiyorum) adıysa mıh gibi aklımda maalesef.
Konu sahibine yardım al önce kendine çocuğuna bak diyorsunuz da o öğretmene de önce kendine bak diyen kim?
Biliyor mu hatasını
Evet hatalı ama yerinde ben olsam şikayet etseler incinirim insani duygularım ölür demeyin.O zaman "vardır bir bildiği" diyen adamla aynı olursunuz
Bu öğretmeninde törpülenecek düzeltilecek yönleri var ne kadar erken öğrenirse o kadar iyidir diyin
öğretmen oldu diye mükemmel olsun demiyoruz ama hataların üzeri de böyle örtülmemeli
Bimer hakkında ne biliyorsunuz bilmiyorum ama konunun tek taraflı incelenmediğine emin olun.aksine her iki tarafında objektif olarak değerlendirileceği daha sağlıklı bir ortam oluşacaktır

Ödevi yırtmamalıydı demiş herkes ya. Öğretmenin işini yine en iyi öğretmen bilir. İlkin uyarılır, sonra çok istediği birşeyden mahrum bırakılabilir ve neden bunun yapıldığı açıklanır. Eğer anlamadıysa bu gibi davranışlara devam ediyorsa öğretmen de ödevi yırtmıştır. Çünkü çocuğun empati yapması beklenir. Orada arkadaşının emeği olduğunu görmesi sağlanır. Öğretmenlerin işine lütfen karışmayın bilmeden etmeden. O anki durumu şahit olmadan bilemezsiniz. Ama ayrımcılık yapıldığını düşünüyorsanız tabi ki idareye başvurun.

Nasıl başka bir çocuğa vurmanın cezası, o çocuğa vurmak değilse etkinliği yırtmanin cezası etkinliği yırtmak olamaz. 4 yaşında bir çocuk icin bu anlaşılır bir şey değildir.

İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır sözünü seviyorum
Ne güzel anlatmışsınız çocuğun verebileceği zararları,yardım alması gerektiğini
Buraya kadar tamam ama neden bu öğretmenin İlerde başka çocuklara başka yanlışlar yapıp daha büyük zararlar verebileceğini düşünmüyorsunuz.Bugün sinirine hakim olamayıp kağıt yırtan yarın vurdu bende vurdum demez mi?

Lise 1 de özel bir sınıftaydım.Özel derken yanlış anlaşılmasın düz liseydi orta okul diploma notu en yüksek 50 öğrencinin toplandığı bir sınıf.Herkes çalışkandı.Haylaz tek bir çocuk bile yoktu.Bir derse de okulun müdürü giriyordu.Sert mizaçlıydı.Birgün geldi ikinci yazılı sonuçlarını açıklayacak.Adını söylediğim ayağa kalkıp önce ilk yazılı notunu söyleşin dedi.İkincisi ilkinden düşük olanları yanına çağırıp tokat attı.Hiç unutmam 100 almıştım ilkinden ikincisi 95.Hayatımda yediğim ilk ve tek tokattı bu benim.Büyük ihtimal çoğumuzunda ilkti.Bu olayı biz ondan sonraki dersin hocasına anlattık.Kısa süreli şaşkınlıktan sonra öğretmeninizin vardır bir bildiği diyip kapattı konuyu.En az Haksız yere yediğim tokat kadar dokundu.Örnek öğrenciyim diye yanıma okul hayatım boyunca bir çok yaramaz çocuk oturtuldu.O zamanlar sinir oluyordum da ama hiç birinin adını sanını hatırlamıyorum.O iki adamın(öğretmen demiyorum) adıysa mıh gibi aklımda maalesef.
Konu sahibine yardım al önce kendine çocuğuna bak diyorsunuz da o öğretmene de önce kendine bak diyen kim?
Biliyor mu hatasını
Evet hatalı ama yerinde ben olsam şikayet etseler incinirim insani duygularım ölür demeyin.O zaman "vardır bir bildiği" diyen adamla aynı olursunuz
Bu öğretmeninde törpülenecek düzeltilecek yönleri var ne kadar erken öğrenirse o kadar iyidir diyin
öğretmen oldu diye mükemmel olsun demiyoruz ama hataların üzeri de böyle örtülmemeli
Bimer hakkında ne biliyorsunuz bilmiyorum ama konunun tek taraflı incelenmediğine emin olun.aksine her iki tarafında objektif olarak değerlendirileceği daha sağlıklı bir ortam oluşacaktır

Bu konuya belki 30 mesaj yazdım hiç birinde öğretmenin bir bildiği vardir demedim.
Öğretmenin yanlısı şu evet ama esas sıkıntı şurada diye ana probleme yoğunlaştım.

Siz konudan uzaklaşarak yorum yapıyorsunuz bence.
Buradaki öğretmen sizin gecmisinize göre değerlendirilmemeli.

Kesinlikle önce sınıfını değiştirin sonrasındaysa o öğretmeni şikayet edin milli eğitim bakanlığına kadar gidin gerekirse. Çocuğunuzu üzmeye, psikolojisini bozmaya sizin bile hakkınız yokken öğretmeni nasıl yapar bunu. Ama önce mutlaka sınıfını değiştirin ki, bütün bu şikayet sürecinde çocuğa daha fazla eziyet etmesin.

Nasıl başka bir çocuğa vurmanın cezası, o çocuğa vurmak değilse etkinliği yırtmanin cezası etkinliği yırtmak olamaz. 4 yaşında bir çocuk icin bu anlaşılır bir şey değildir.

Eğitimci ya da pedagog musunuz? Tabi ki 2si aynı şey değildir, yani vurmakla yırtmak. Sizinle bunu tartışmayacağım.

Son düzenleme:
Çocuğunuz bana da biraz uyum sağlayamadı gibi geldi anlattıklarınizdan.
2 ay gözlemleme ve denemiş öğretmen de. Sorunlar devam edince yaşına ayına vs dikkat etmiş demekki.
Yani güllük gülistanlık bir durumda hiçbir öğretmenin bu şekilde konusacagini düşünmek istemiyorum
Belki üslup biraz daha iyi ayarlanabilirdi.
Ödev yırtma konusunda da genellikle empati yapabilmeleri için kendi yaptıkları hatalı davranışı onların da tatması için yapılmış bir uygulama olarak görüyorum be çok da etkili oluyor anasinifi düzeyindeki çocuklarda. Etkinliğini yırttığı çocuğa yirttirsaymis belki daha az tepki çekermiş :)
Her neyse umarım her iki taraf da uzlaşmaya çalışır ve çocuğun uyumu kolaylaşır.
Ogretmenini şikayet ettikten sonra tekrar ayni öğretmenle devam edecekseniz çok kötü olur. Şikayetten önce çözüm yolları düşünün.
ayni ogretmene vermeti disunmuyorum..
ben sadece birinci donemi bitirsin istiyorum..
ikinci donem ins ..baska okul var oraya gonderirim alirlarsa..
yoksa isim zor..

Back