İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır sözünü seviyorum
Ne güzel anlatmışsınız çocuğun verebileceği zararları,yardım alması gerektiğini
Buraya kadar tamam ama neden bu öğretmenin İlerde başka çocuklara başka yanlışlar yapıp daha büyük zararlar verebileceğini düşünmüyorsunuz.Bugün sinirine hakim olamayıp kağıt yırtan yarın vurdu bende vurdum demez mi?
Lise 1 de özel bir sınıftaydım.Özel derken yanlış anlaşılmasın düz liseydi orta okul diploma notu en yüksek 50 öğrencinin toplandığı bir sınıf.Herkes çalışkandı.Haylaz tek bir çocuk bile yoktu.Bir derse de okulun müdürü giriyordu.Sert mizaçlıydı.Birgün geldi ikinci yazılı sonuçlarını açıklayacak.Adını söylediğim ayağa kalkıp önce ilk yazılı notunu söyleşin dedi.İkincisi ilkinden düşük olanları yanına çağırıp tokat attı.Hiç unutmam 100 almıştım ilkinden ikincisi 95.Hayatımda yediğim ilk ve tek tokattı bu benim.Büyük ihtimal çoğumuzunda ilkti.Bu olayı biz ondan sonraki dersin hocasına anlattık.Kısa süreli şaşkınlıktan sonra öğretmeninizin vardır bir bildiği diyip kapattı konuyu.En az Haksız yere yediğim tokat kadar dokundu.Örnek öğrenciyim diye yanıma okul hayatım boyunca bir çok yaramaz çocuk oturtuldu.O zamanlar sinir oluyordum da ama hiç birinin adını sanını hatırlamıyorum.O iki adamın(öğretmen demiyorum) adıysa mıh gibi aklımda maalesef.
Konu sahibine yardım al önce kendine çocuğuna bak diyorsunuz da o öğretmene de önce kendine bak diyen kim?
Biliyor mu hatasını
Evet hatalı ama yerinde ben olsam şikayet etseler incinirim insani duygularım ölür demeyin.O zaman "vardır bir bildiği" diyen adamla aynı olursunuz
Bu öğretmeninde törpülenecek düzeltilecek yönleri var ne kadar erken öğrenirse o kadar iyidir diyin
öğretmen oldu diye mükemmel olsun demiyoruz ama hataların üzeri de böyle örtülmemeli
Bimer hakkında ne biliyorsunuz bilmiyorum ama konunun tek taraflı incelenmediğine emin olun.aksine her iki tarafında objektif olarak değerlendirileceği daha sağlıklı bir ortam oluşacaktır
bende boyle bir ogretmenimin yaptigi seyi hiç unutmuyorum ya..
bir tane ogretmenim vardi garipti sinirli biraz..
hoca derste dediki::bir konudan bahsetti kerbelaydi..
sonra dediki dersten sonra bu kitabi okumak isteyen varsa yanima gelsin veriyim dedi..
bende gittim hiç orali olmadi vermeid kitap falan..
o zamn cok uzulmustum..
benki o zamn okul kiyapligini bitirip halk kutuphanesine uye olan biriydim..
yani bir insanin hevesini kirmak kadr kotu bir sey yok hayatta..
ben benim cocugum iyi birsey yapiyor demiyirum..
yaptigi sey hiç hoş degil..
ama bu cocuk daha 5 yasina girmemis bir cocuk..
yani ogretemn onun gozunde cok degerli cok onemli iyi biri gozukur her zamn..
ama birde kendisinin etkinligini yirtan bir ogretemn cocugun gozunde nasil gozukur ..
bunu cok iyi dusunmek lazim..
cocuklarda bu tarz davranislar beyinlerine kaziniyor cok kotu duygusal hasar birakabiliyor..
ogretmen ha çocugu dovmuş ha da etkinligini yirtmiş bu çocugun gozunde ayni sey..
bana gore boyle bence bu konuyu uzmana sormak lazim..
ben daha once rehber uzmanina gittim..
ogreymenlerin yaptigi hareketleri cok yanlis buldu..
mesela cocuklar bahçeye cikiyorlardi ceren le bir arkadasi yaramazlik yapiyorlar diye sinifta bekliyorlardi..
bunu anlattim o uzmana bu tarz davranislar tamamen cocugu dislamaktir dedi..
ogretmen boyle yaparsa diger cocuklar tabiki de dislar oynamaz dedi..
bu baskasinin gozlemi bir uzmanin yani..