Bir velim vardı,yaptığım herşeye müdahele ederdi herşeye.. Hergün eleştirecek,söyleyecek birşey bulurdu muhakkak..Görmezden geldim,sadece dinledim cevap vermedim,toplantılar düzenledim öğretmenin yapması gereken şeyleri anlattım. Madde madde yazı hazırlayıp eve gönderdim.Okunmadan çocuğun çantasında geri geldi. Kadın durmuyordu,diğer velileri bile örgütlüyordu.
Sınıf kapımı dinliyordu ve ders bitiminde diyordu ki; "hocam ben dinledim bazi yerlerde yanlışlık tespit ettim,bu şekilde olmaz ki bu" dedi birgün..Ben şok tabii, kitlendim birşey diyemedim o şokla. Sonrasında neyin yanlış geldiğini sordum,dogrusunu açıkladım.
Yine birgün geldi; "hocam çocukları bir kız bir erkek oturtuyormuşsunuz, benim kızım bundan çok rahatsız, istediği arkadaşıyla oturmak hakkı,okulu sevmesi için çocukların isteklerini yapıp onları hoş tutmalısınız,bunları bilmeniz gerek sizin" dedi. Bunun açıklamasını da yaptım.
Yine başka bir gün; "kızım sınıfta her istediğini yapamadığından şikayetçi,ben çocuğumu mutlu edin diye gönderiyorum ama siz mutsuz ediyorsunuz benim çocuğumu, böyle öğretmenlik olmaz,çoban bile olmaz senden,imza toplayıp gerekeni yapicam attiricam seni,sen bizim aidatlarımızla ekmek yiyorsun" dedi. Ben o anda kadına saldırmamak için zor tuttum kendimi.
Başladım konuşmaya; "Öncelikle kendine gelip haddini bileceksin sen dedim.Hangi bilginle ve donanımınla bana yapacağım işi öğretmeye çalışıyorsun? Senin karşında bir öğretmen, bir eğitimci var nasıl konuşman gerektiğini bilmiyorsun hatta maaşımızı nereden aldigimizi bilmeden bana patronluk yapıyorsun? Bir öğretmenle nasıl konuşulduğunu öğrendiğinde gel karşıma eğer öğrenemezsen bir daha benimle asla muhattap olma..Yoksa hakkımı devlet memuruna hakaretten mahkemede arayacağım" dedim.. Kadın durdu mu? durmadı..Benimle muhattap olmadı ama imza toplamaya çalışıyordu,elinde kağıtla geziyodu okulda beni attıracagini düşünerek...3 sene oldu,kendi imzasından başka bi imza bulmuş mudur merak ediyorum.
İşte böyle tipler kalksın bizi eleştirsin..Bir de bazı arkadaşlar da eleştiriye açık olunmalı desin.
Sanırım böyle tiplerle karşılaşılmadigi için bu keskin düşüncede olunuyor..