• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖGRETMEN SORUNU !!!!!ÇOK YORULDUMMM

Şikayet etmeli miyim bu ogretmeni???,

• evet

OY: 49 53,3%
  • hayir

OY: 43 46,7%

• Ankete Katılan
    92
Ya çocuğu kabul etse olacak olacak ta.
Ne kendine toz konduruyo ne çocuğa.
Tek suçlu öğretmen.
Hayret bişey ya.
Senin evde egitemedigine öğretmen ne yapsın. .
seninde cocugun olacak ..
guzel egitte gorelim seni..
cok bilmis hanim..
herkes kinadigini yaşamadan olmez..

:KK70: Daha beterlerini yazsam aklınız şaşar :)
yok ya bu tarz velilere bende sinir olurim ..
ama ben hic boyle beklenti icine girmedim..
kadinin biri evinde co uhuna daha yemek yapmiuor gelmis kreste hergun niye sut olmuyor diyor ..
boyke insanlar zor ..
ama ben bu konuladda anlayisli davranirim cogu zamn..

Ben öğretmenin yerinde olsam çıldırırdim o hala sevgili velim diye hitap ediyor.

Mesela bir tanesi de fotoğrafta yerli malı için gönderdiğim kuruyemiş yok öğretmenler mi yedi diye sormuştu.

Öğretmen şöyle bişey yazdı,sevgili velim kuruyemiş çok olduğu için sınıfa almıştım ödül olarak veririm diye ama bu sorunuzdan sonra buyurun burada diye kadın foto attı,evinize yolluyorum çocukla dedi.

Böyle veliler de var.

Ayy ne kadar utanmazlar yaa..
İşte bunlarla uğraşıyoruz.

Sonra bu bizi eleştirecekmiş, bunun önerisini dikkate alacakmışız öyle diyorlar.

Kusura bakmasın kimse ama bu durum çok...
Nasıl desem?
Mide bulandırıcı..

Konu sahibi bu tavrı öğretmene de takındıysa,öğretmenle inatlaştıysa uzlaşma sağlanamaması çok normal. Çocuğunun davranışlarının normal bir çocuğun yapacağı ufak tefek yaramazlıklardan ibaret görüyor. Olayın vehametinin farkında değil..Burada onu uyaran,yanlış yol izlediğini söyleyen insanlara atarlaniyor.
Bir sorunun çözülebilmesi için ilk olarak sorunu kabul etmek lazım. Sorunu kabul etmeyen bir anne varken,tüm yükümlülüğü öğretmene yüklemişken,öğretmen sorunlu çocuğu idare etmek,hoş görmek ve onun için ekstra bir çabaya girmek zorunda değil..

İlk olarak annenin psikolojik yardım alması gerekli ki gerçekleri görebilsin..
kim diyor ya sorunu kabul tmwdigimi..

Şahsen velilere antipatim var. Bir aile bir öğretmenle muhattap ama bir öğretmen 30 öğrencisi+30 anne+30 baba+bilmem kaç abi, abla, teyze, anneanne vs ile muhattap oluyor haliyle her biri nasılsınız dese bile afakanlar basıyor. Düzeltme adına eleştirmek var, şikayet adına eleştirme var. Çözüm mü bekleniyor ego tatmini mi yapılıyor belli değil.
Her işi iyi yapan-kötü yapan insanlar var. O halde her gün herkesi şikayet edelim bir yerlere. Markette kasiyerin suratsızlığından memnun değilim, bankada işimi yavaş yapan memurdan değilim, fırının sıcak ekmeği öğlen çıkarmasından da memnun değilim, doktorun işe yaramayan ilaçları bana dayatmasından da. Ama işte herkes insan olduğuna göre herkese bir hata payı bırakmak ve bilmediğimiz işe çok da müdahil olmamak gerekiyor diye düşünüyorum.
Fikirlere açık olunmalı ama iş farklı boyutlara ulaşınca, saldırıya dönünce dinlenmeyecek noktaya gelmesi çok normal.
her ogretmeninde her insaninda hatalari olabilir..
benim amacim sikayet etmek degil..
sadece cocuhumu okuldan atmasina kiziyorum yoksa..
hatalari olabilir ama ..

Bir velim vardı,yaptığım herşeye müdahele ederdi herşeye.. Hergün eleştirecek,söyleyecek birşey bulurdu muhakkak..Görmezden geldim,sadece dinledim cevap vermedim,toplantılar düzenledim öğretmenin yapması gereken şeyleri anlattım. Madde madde yazı hazırlayıp eve gönderdim.Okunmadan çocuğun çantasında geri geldi. Kadın durmuyordu,diğer velileri bile örgütlüyordu.

Sınıf kapımı dinliyordu ve ders bitiminde diyordu ki; "hocam ben dinledim bazi yerlerde yanlışlık tespit ettim,bu şekilde olmaz ki bu" dedi birgün..Ben şok tabii, kitlendim birşey diyemedim o şokla. Sonrasında neyin yanlış geldiğini sordum,dogrusunu açıkladım.

Yine birgün geldi; "hocam çocukları bir kız bir erkek oturtuyormuşsunuz, benim kızım bundan çok rahatsız, istediği arkadaşıyla oturmak hakkı,okulu sevmesi için çocukların isteklerini yapıp onları hoş tutmalısınız,bunları bilmeniz gerek sizin" dedi. Bunun açıklamasını da yaptım.

Yine başka bir gün; "kızım sınıfta her istediğini yapamadığından şikayetçi,ben çocuğumu mutlu edin diye gönderiyorum ama siz mutsuz ediyorsunuz benim çocuğumu, böyle öğretmenlik olmaz,çoban bile olmaz senden,imza toplayıp gerekeni yapicam attiricam seni,sen bizim aidatlarımızla ekmek yiyorsun" dedi. Ben o anda kadına saldırmamak için zor tuttum kendimi.

Başladım konuşmaya; "Öncelikle kendine gelip haddini bileceksin sen dedim.Hangi bilginle ve donanımınla bana yapacağım işi öğretmeye çalışıyorsun? Senin karşında bir öğretmen, bir eğitimci var nasıl konuşman gerektiğini bilmiyorsun hatta maaşımızı nereden aldigimizi bilmeden bana patronluk yapıyorsun? Bir öğretmenle nasıl konuşulduğunu öğrendiğinde gel karşıma eğer öğrenemezsen bir daha benimle asla muhattap olma..Yoksa hakkımı devlet memuruna hakaretten mahkemede arayacağım" dedim.. Kadın durdu mu? durmadı..Benimle muhattap olmadı ama imza toplamaya çalışıyordu,elinde kağıtla geziyodu okulda beni attıracagini düşünerek...3 sene oldu,kendi imzasından başka bi imza bulmuş mudur merak ediyorum.:KK70:

İşte böyle tipler kalksın bizi eleştirsin..Bir de bazı arkadaşlar da eleştiriye açık olunmalı desin.

Sanırım böyle tiplerle karşılaşılmadigi için bu keskin düşüncede olunuyor..

Son düzenleme:
seninde cocugun olacak ..
guzel egitte gorelim seni..
cok bilmis hanim..
herkes kinadigini yaşamadan olmez..
Şimdi de beddualara başladık. Vol 1.
Konu Sahibi Allah aşkına psikolojik yardım al..
Ayrıca beddua döner dolaşır sahibini bilir

Son düzenleme:
her ogretmeninde her insaninda hatalari olabilir..
benim amacim sikayet etmek degil..
sadece cocuhumu okuldan atmasina kiziyorum yoksa..
hatalari olabilir ama ..
Demek ki okuldan atılacak durumda çocuğunuz. Çözüm aramak ve neden demek yerine öfke saçmanın manası yok.

Benim bir öğrencim vardi hiperaktifti.sinifimda kaynaştırma öğrencisiydi.o kadar tehlikeli hareketler yapiyorduki anlatamam.durmadan dolabın üstüne çıkıp oyuncak firlatiyordu kaç çocuğun kafasina geldi ,sürekli engel olmaya çalışıyordum ama cok zordu.ben çocuklara hikaye anlatırken o masaların istunde geziyordu.diger çocuklar da doğru düzgün dinleyemiyordu hikayeyi.bircok konuda diğer öğrencilere haksızlık oluyordu.tabi velilerden durmadan şikayet geliyordu .yapacak hiçbirşey olmuyor çünkü kaynaştırma öğrencisini de almak zorundayız.annesine ne desem de fayda yok.sonra idarem anlayışlıydı annesiyle konuştuk 2 gunlugune getiriyordu okula,gitse milli eğitime şikayet etse biz hak iddia edemezdik çünkü almak zorundayız.annesi sıkıntı çıkarmadı da hallettik.boyle durumlar var bir de
benim cocugum kimseye bu kadar zarar vermezken ..
benim zoruma giden hic anlayisli olmamalari..
yaninazicik isare etseler..
cocugum 4 /4 luk demiyorum ama..
atilacak kadr yaramaz hareketli de degil ya..

Şimdi de beddualara başladık. Vol 1.
Konu Sahibi Allah aşkına psikolojik yardım al..
ne bedduasi ya..
sadece sen diyorsun ya..
cocugun sorunlu falan diye..
ben niye beddua ediyim azicik kendini benim yerime koy ya..
benim psikolojimi kisiligimi elestirmeden once bir insan oldugumu dusun..
neler yaaadigimi bilmeden ordan oturdugun yeeden elstirmek cok kolay olsa gerek..

Bu onerildi yapildi ama kucuk yerde kaldigini ifade etti.

Bir kere goturmeyi denemis, buyuyunce gecer denilmis. Celiskili ifadeleri var.

En basta uzman destegini kendisi icin almasi lazim. Ben onu yermek icin soylemiyorum . Zaten konuda yeterince yikici elestiri yapan var.

Konu sahibi konuya gelip bir iki yorum yapip cikiyor. Bir arpa boyu yol alinamiyor.
uzmana goturecem ins..
kendimde gitmek istiyorum ama iste benim istedigm pedegog ya..

ne bedduasi ya..
sadece sen diyorsun ya..
cocugun sorunlu falan diye..
ben niye beddua ediyim azicik kendini benim yerime koy ya..
benim psikolojimi kisiligimi elestirmeden once bir insan oldugumu dusun..
neler yaaadigimi bilmeden ordan oturdugun yeeden elstirmek cok kolay olsa gerek..
Bak canım. Sorunlu bi evlilik boşanma vs. Çocuğun bunlardan belli ki çok etkilenmiş. Burada kimse buna kızmiyo. Sen çocuğun zor bi dönemden geçtiğini kendinin zor zamanlar yaşadığını ve desteğe ihtiyaç duydugunuzu kabul etmek istemiyorsun. İstiyorsun ki herkes öğretmene saydirsin . Ama oyle bi dunya yok. Sıkıntı burada. Çocukta davranış bozukluğu mevcut. Aynı zamanda sende seninle aynı fikirde olmayan herkese atarlaniyosun. Bu şekilde sorunlar çözülür mu sence.

Aynen öyle..

Bir velim de çocuğu ile ilgili durumları öğrenip onu ilgilendirmeyen dedikodu içeren konuları hiç
duymak istemeden gitmek isterdi toplantıdan.
Neden? Çünkü kadının derdi oğlunun eğitimi. Dedikodu peşinde değil.

Öğretmencilik oynama derdinde değil.

Beni ilgilendiren bir mevzu var mı hocam o zaman izninizle diyerek ayrılırdı.
Diğerleri de kadının şu tutumuna bakıp utanmazlardı, bir çıkarımda bulunmazlardı.
Çok hayret ederdim..
ben bir veliyle konustum okula biraz gec basladik bazi sebepleeden dolayi..
o veliye bazi seyler sordum ne yaptilar falan filan..
o veli de hemen gitmis benim sordugum sorulari carpitarak ogretmene soylemis..
benim sordugum cizgi flm ne kadr izliyorlar falan sordum..
oda artik bire bin katip ne soylediyse..
insanlari anlamak cidden cok zor yuzune gulupte arkandan iki yuzluluk yapan insanlardan nefret ediyorum arkadaslar ya...

arkadaslar yeni gelismeler oldu..
bir tane veli cereni sikayet eden..
o veli dun mesaj atti watsabda velilerin gruba..
ahmeti biri sirtini cok hafif cizmis ..
adi da mehmet le efe..
bunlari yazdi gruba..
bende kizdim o kisiye ..
yok benim cocugun tek kiyamiyoruz ona bu sekilde olmasin falan da filan da neler nelr yazmis..
Aaaaa uslu ceren başka çocuğun sırtını kalemle mi çizmiş bak sen şu işe. Meğer ceren hiç şimdiye kadar arkadaşlarına hiç saldırmıyordu dimi. Konu sahibi senin psikolojin normal değil. Çocukla ilgilenmiyorsun çok belli. Çocuk da sınıf arkadaşlarına saldırıyor olan bu. Watsaptaki veli çok haklı. Çocuğunu madem doğurdun ilgilen doktora götür biraz zahmet olacak senin için ama

Birincisi bir öğretmen kolay kolay bu çocuğu okuldan gönderin demez. Çocuğunuz sınıfta farklı davranıyor evde farklı anlatıyordur muhtemelen. Öğretmenin hatası tabi ki olmuş o ödevi yırtmamalıydı ama bu demek değil ki öğretmen tamamen suçlu . Bakın bir çocuk sınıfta sıkıntı çıkarıyorsa ana sınıfı gibi bir ortamda çocukları toplamak kolay olmuyor. Çünkü yaş grupları çok küçük ve dikkatleri çok çabuk dağılıyor. Çocuğunuz sürekli sınıfta buna benzer şeyler yapıyorsa öğretmen bıkmış olabilir. Onu da anlayın siz evde bir çocukla zor baş ediyorsunuz 4-6 yaşlarında kaç çocuk oluyor öğretmenin başında . Bence siz öğretmene yardımcı olun güzel güzel durumu anlatın. Bu sorunu beraber aşalım deyin ama sert bir şekilde değil . Karşınızdaki kişinin sabır taşı olmadığını unutmayın. Ne velilerle karşılaşıyoruz inanın her veli kendini haklı buluyor onlara göre tek kötü olan öğretmen :) Tabi bunlar zamanla aşılıyor dediğim gibi öğretmene yardımcı olun her gün çocuğun öğretmenini sevmesi için bir şey yapın. Atıyorum bir oyuncak alın öğretmenin aldı deyin veya artık okulda kurallara uymalısın gibi konuşun. Onca çocuğun içinde öğretmen tek tek çocukların sorunlarıyla ilgilenemez . Çocuığunuz kural tanımıyor bunu öğrenmeli. Eğer çocuk bir de okula geç başladıysa bu da alışmayı zorlaştırıyor. Evde sürekli kuralları tekrarlayın ama sürekli okulda kurallar var öğretmenimizi dinleyeceğiz , öğretmenimiz kitap okurken sessizce oturacağız , ödev zamanı öğretmenimizin sözünden çıkmayacağız gibi. Zamanla aşılmayacak sorun yoktur. Çocuğun okuldan gitmesi gibi bir durum olamaz . Bence bir hediye alın ufak bir şey bir çiçek bir şal gibi. Kızınızla beraber seçin hem öğretmen mutlu olur hemde kızınız için öğretmen daha değerli olur. Çok uzattım okul değiştirilebilir ama şu an onu da çok uygun bulmuyorum ben . Bence benim dediklerimi uygulayın sorun çözülecektir.

Pedagoga cocugunu goturmelisin ama goturemem kucuk yerde yasiyorum dedin.

Sana kizamiyorum ben tek basina annelik zordur. Psikolojik olarak yipranirsin. Kizdigim nokta cozum arayisina girmemen.
mecburen psiyatriye goturecem ..
ama ordaki doktorlarin yaptigi tek sey hemen ilaç yazmak.benim istedigim bi cocugu incele konus neyi var bi bak..
hemen ilk gidiyom hemen sakinleştirirci ilaç yaziyor..
ben buna kiziyorum..
ilaç olsun ama once bir gozlemle ya neyi var..
hemn ilac yazip gonderme mantigina karsiyim ben...

ben bir veliyle konustum okula biraz gec basladik bazi sebepleeden dolayi..
o veliye bazi seyler sordum ne yaptilar falan filan..
o veli de hemen gitmis benim sordugum sorulari carpitarak ogretmene soylemis..
benim sordugum cizgi flm ne kadr izliyorlar falan sordum..
oda artik bire bin katip ne soylediyse..
insanlari anlamak cidden cok zor yuzune gulupte arkandan iki yuzluluk yapan insanlardan nefret ediyorum arkadaslar ya...

Velilerle pek muhattap olmayın.
Birbirlerinin kuyusunu kazıyorlar.
Bire bin katıp ortalık karıştırıyorlar.
Kimisi öğretmene yalakalık peşinde.
Hoş biz kimin ne olduğunu anlıyoruz da.
Hepiniz gözümüzde üç kuruş etmez oluyorsunuz ona yazık.

Ayrıca konu sahibi sen haksız yere öğretmene laf söylemeseydin kimse üzerine gelmezdi. Bazı gerçekleri kabul et milleti şikayet etme peşinde koşmadan önce

Back