ÖGRETMEN SORUNU !!!!!ÇOK YORULDUMMM

Şikayet etmeli miyim bu ogretmeni???,

• evet

OY: 49 53,3%
  • hayir

OY: 43 46,7%

• Ankete Katılan
    92
Şahsen velilere antipatim var. Bir aile bir öğretmenle muhattap ama bir öğretmen 30 öğrencisi+30 anne+30 baba+bilmem kaç abi, abla, teyze, anneanne vs ile muhattap oluyor haliyle her biri nasılsınız dese bile afakanlar basıyor. Düzeltme adına eleştirmek var, şikayet adına eleştirme var. Çözüm mü bekleniyor ego tatmini mi yapılıyor belli değil.
Her işi iyi yapan-kötü yapan insanlar var. O halde her gün herkesi şikayet edelim bir yerlere. Markette kasiyerin suratsızlığından memnun değilim, bankada işimi yavaş yapan memurdan değilim, fırının sıcak ekmeği öğlen çıkarmasından da memnun değilim, doktorun işe yaramayan ilaçları bana dayatmasından da. Ama işte herkes insan olduğuna göre herkese bir hata payı bırakmak ve bilmediğimiz işe çok da müdahil olmamak gerekiyor diye düşünüyorum.
Fikirlere açık olunmalı ama iş farklı boyutlara ulaşınca, saldırıya dönünce dinlenmeyecek noktaya gelmesi çok normal.

diyorum ya benim eleştirim genele değil zaten,
bazı arkadaşlarımızda bu sen kimsin bana işimi öğretiyorsun tavrına,
oysa kendi meslektaşından çok nazik bir dille bir öneri almış mesela biri,
kabul edilir- edilmez ama her eleştiriye kulak tıkayarak, herkese önyargıyla yaklaşarak, bana işimi öğretmezsincilik oynayarak bir adım ileri gidemeyiz.
mesele bilmek bilmemek de değil aslında, hangimiz saç kesmeyi biliyoruz ama kuaförden çıkıp b.k gibi kesti diyoruz 40 yıllık kuaföre, ya da hayatımızda elimize sırınga almdığımız halde 20 yıllık hemşireye ne biçim kan aldın kolum mosmor oldu diyoruz, sanki hiçbiri burdaki öğretmenler kadar tepki vermiyor. git kendi saçını kendin boya o zaman diyen kuaföre hiç denk gelmedim, ya da götür ananı kendin ameliyat et diyen doktor duymadım, ama burda çocuğunu okula yollama kendin eğit denmiş mesela...

özetle "sen eleştirinde haksızsın" demek başka, "sen beni eleştiremezsin" demek başka bişey. koskoca ülke yöneticilerinin (bizimkinin değilse de) eleştirileri kabul ettiği, evet haklısınız diyebildiği bir dünyada, bir öğretmenin eleştirileri kabul etmemesini anlamlandıramıyorum sadece.

Benim annemn okulu var bikac tane kiziniz gibi cocuk var hatta diyorum.nasil taamul ediyosunuz die inan disardan ole olmuyo herkes kendi cocugunu hakli goruyo ama ortama adapte olamiyo belliki bazen bedagoglar gelip egitim veriyo bazi cocuklar etkilere tepki olarak bu tur seyler yapabiliyormus bence sen pedagoga getir cunki ogretmnde degil sorun nereye giderse ayni uyumusuzlugu yasiycak kucuk melek

Pelin çok haklısın. Bu benim meslekte 14. Yılım. Hizmet puanı denen illet yüzünden hiç iyi yere gelemedim. Dolayısı ile hiçbir veli beni elestiremedi, o kadar bilgisizler ve fikirsizler ki sadece yüzüme bakıyorlar, o da okula gelirlerse. Elestirilmek güzel şey. Belki de 14 yıldır yaptığım yanlışlar var ve bunları bilmiyorum. İyi ya da kötü eleştiri olmadan gelişim olamaz.

Yalnız öğretmenlik bunlardan apayrıdır. Aslen hepsinin görev tanımı bellidir ekstra bir şey çok beklenmez. Kuaför saç keser, keserken neden muhabbet etmedi, neden bana falancanın saçı da çok güzel dedi nispet mi yaptı denmez. Doktordan ameliyat beklenir iyi-kötü onu yapar ama daha fazla bir şey beklenmez. Doktora gidince de ayda yılda bir yarım saat vakit harcar size. Zaten bütün bunlara ayda kaç kere işimiz düşer ki? O yüzden insanlar daha hoşgörülü.

Biz öyle değiliz. Aynı veliyi her gün sabah akşam görüyoruz, yetmiyor bazen ders saatleri içinde aranıyoruz. O da yetmiyor hafta sonu da hizmet bekleniyor. Sürekli her dakika velilerle muhattap olmak ayrı net bir hizmet tanımımız olmaması da ayrı. Her şey bekleniyor bizden, özel ilgi, sevgi, şefkat, merhamet, üstün bir sabır vs...Çocuk neden beslenmesini yememiş, teneffüste neden düşmüş, neden montunun önü kapalı değil, arkadaşı ona neden vurmuş, okulda neden kötü yazmış, neden başkan olmamış, neden arkada oturmuş neden neden neden... O yüzden eleştiri var eleştiri var, aslında aynı şeyleri söylüyoruz

Ben eleştiriye ve öneriye açığım ama şartlarım var.

Manavı, bakkalı, ev hanımı bana işimi öğretemez.
Ben bankacıya, doktora işini öğretmeye kalkmam mesela.

Bir de yine başka bir öğretmen öneride bulunmuş demişsiniz.
Ne öğretmeni ama?
Şahsen ben sınıf öğretmeni olarak Matematik öğretmenine ya da okul öncesi öğretmenine
işini anlatamam..
Bir sorunlu veli ile sorunu çözmesi adına kendimce tavsiyede bulunabilirim.
Bunlar hepimizin ortak işi çünkü.
Ama etkinlik uygulama konusunda tavsiye veremem çünkü branş ayrılığım beni o noktada durdurur mesela.

Ya da aynı şekilde özelde çalışan bir sınıf öğretmeni arkadaşım bana benim şartlarımı hesaba katarak
öneride bulunsun.
Onun en kötü velisi eşinden medeni bir şekilde boşanmayı başarabilmiş biridir.
Benim en kötü velimin kumasıyla aynı evde yaşamayı kabul etmiyor diye öğrencimin önünde boğazına bıçak dayanmıştır.
Onun en kötü öğrencisi hiç değilse burnu akınca temizlemeyi bilir.
Benimki sümüğünü bir güzel hüüüp diye yalar, yutar.

Şartlar, şartlar şartlar diyorum..

Olaylara sadece kendi açısından bakan, işine geldiği kadar bilgiler doğrultusunda bir tarafı gömme amaçlı konu açan birine
diğer tarafı dinlemeden eleştiri, öneri yapılırsa sağlıksız olur bunu da bilirim.

Herkesin de bilmesini istiyorum evet.

Bu hafta yeni bir şey duydum Koalina.
Okuldan kaçan bir öğrenci için öğretmeni suçlamış bir veli.
Neden kaçmadan önce haber vermemiş diye
Öğretmen de demiş ki kaçacağını biliyordun madem sen niye okula yolladın?

Yurdum velisinin eleştirisini seveyim

Biliyor musun aynisini kardesim de soyluyor :) o daha yeni tabi meslekte 5. Yili ama 5 yildir koy ogretmeni, bu sene ilk defa birlestirilmis sinif okutuyor, velilere anlatiyorum anlatiyorum sen bilirsin hocam dan baska cevap veren yok diyor. Cocugun bir sorunu mu var diye 40 kere soruyorum yok diyor sonra ogreniyorum ki gecen yil babasini kaybetmis, kardesi epilepsi hastasiymis vs vs ama veli yok ne derdi olacak yaramaz iste diyormus...

Her etkinlik için dememiştir bunu.
Kesme işi zor olan etkinliklerin kesmesini kendisi yapıyordur ki bu da etkinliğin çoğu demektir zaten.

Kendisi yapsın diye çocuğa bıraktığınızda ortada etkinlik bile kalmıyor yanlış yerlerden kesip paramparça edebiliyorlar.
Sonra bir de ağlıyorlar mesela.

Şahsen velinin bu ne biçim etkinlik demesinin bir önemi yok.
Ama bir çocuğun güzel kesmeyi başaramadığı için ortaya istediği etkinliği çıkarıp ağlayamaması öğretmenine dokunur.
Çocuk üzüldüğü için hadi birlikte yapalım üzülme deriz.

Branşınız nedir bilmiyorum ama şahsen sınıf öğretmeni olarak okul öncesi öğretmenime
akıl verme hakkını kendimde göremem.
O bana gelip okuma yazma konusunda akıl verse benim işimi benden iyi mi biliyor diye düşünürüm çünkü..

Rahatsız etmeyen bir üslupla şunu denesek nasıl olur acaba öğretmenim?
Faydalı olur mu? Denemeye değer mi? diye fikir alışverişinde bulunurum.

Kısacası sevgili öğretmenim, üslup çok önemli bir şeydir..

Bu durumda geriye sadece ayni okulda ayni yas grubuna egitim verdiginiz ayni bransin ogretmenleri kaliyor... peki o zaman...
Dedigim gibi bize egitim fakultesinin hocalari hep elestiriye acik olun, ogrenciye, veliye kulak verin dediler, atanamadim, kulak veremedim o ayri, ama ben hicbir meslegin dokunulmaz olmadigini, birini elestirmek icin o isin gurusu olma zorunlulugum olmadigini dusunenlerdenim. Ulkenin kotu yonetildigini soylemek icin politikaci, pastanin tatsiz oldugunu soylemem icin asci olmam gerekmiyorsa, ogretmenin dersi verimsiz isledigini(az once ornek vermistim 40 dk yi sirayla konu okuyarak dolduran ogretmenler gibi), cocuga hakaret edemeyecegini ya da ne bileyim ogretmenler gununde hediye siparis etmesinin yanlis oldugunu soylemem icin egitim fakultesi profesoru olmak gerektigini dusunmuyorum.
Farkli bakis acilarindan gorus almak ve fikirlere saygi duymak guzeldir, gelistirir, nacizane tavsiye ederim, haddim olmayarak...

Daha güzelini söyleyeyim.. Öğrencilerin öğle tatilinde eve gidebilmesi için velilerin onay verip imzalayacağı izin belgesi düzenlendi. İzin veren veliler belgeyi imzalayıp gönderdi.
Ve yurdum velisinin eleştirisi şu oldu;çocuk okul dışına çıkacak ama ya eve gelmezse kim verecek bunun hesabını,takip edilmeli eve girip girmediği..

Kim demiş gerekmiyor diye?

Bunu düşünen sizsiniz.
Şahsen ben konusunda uzman olmadığım, o şartlarda deneyimlemediğim hiç bir iş için
atıp tutma hakkını görmem kendimde.
Bu arada verdiğiniz örnekler tuhaf.
Çocuğa hakaret, hediye vs konusu için elbette yorum yapabilirsiniz.
Çünkü o konulara yorum yapabilmeniz için insan olmanız yeter.
Ya da aklı başında insan olmanız yeter diyelim :)

Kimse size bu konuda eleştiri yapamazsınız demiyor.

Ama evet bir bankacı ya da pastacı gelip bana okuma yazmayı öyle öğretme böyle öğret diyemez.
O etkinlik öyle yaptırılmaz böyle yaptır diyemez.

Ben de bir pastacıya o pasta böyle yapılır diye akıl veremem.
Ya da bir aşçıya şu yemek şöyle olur diyemem.

En fazla ben tadını sevmedim yemem diyebilirim.

Çünkü işinin uzmanı o, eğitimini almışı, deneyimlemişi odur.
Benim bu konuda kendimi marifetli ya da bilgili görmemin hiç bir değeri olamaz.

İzin vermiyorum desin o zaman, okuldan çıkmasın desin yahu.
Ayy başıma ağrılar giriyor şu kafalar yüzünden..

Her bir çocuk peşine özel dedektif tutarız yeter ki üzülmesinler. :)

Iste diyorum ya bakis açısı farki, ben yaptigim isle ilgili elestirileri alirken insanlarin sosyal statulerini degil yaptiklari elestirinin niteligini dikkate alirim, siz sadece sizinle birebir ayni konumda olanlarin soz hakki oldugunu dusunursunuz. Sadece nacizane bir oneride bulundum, bazen yaptigimiz ise kendi meslektaslarimiz degil tamamen farkli gozler daha objektif bakabilirler, dikkate alirsiniz almazsiniz...
Evet begenmedigimiz pastayi yememe, begenmedigimiz filmi izlememe sansimiz var ama bu ulkede ciddi bir cogunluk begenmedigi ogretmeni degistiremiyor ne yazik ki, belki ondandir elestirilerinin dikkate alinma beklentileri, ama daha cok bekleyecekler gibi gorunuyor.
Neyse soyleyecegim her seyi soyledim, tekrara dusuyorum artik, o yuzden iyi aksamlar :)

İyi de bir bankacının bana okuma yazma konusunda şöyle öğret gibi bir tavsiyesi ya da eleştirisi
ne kadar nitelikli olabilir ki? :)

Aslında benzer şeyleri söylüyoruz.
Siz de niteliğine bakarım diyorsunuz.
Ama nitelikli bir eleştiriyi her sosyal statüden, önüne gelen herhangi biri veremez diyorum ben de..

Neyse aynen katılıyorum.
Bu konuya ne desek boş.

Konu sahibi gerekeni almadı gibi geliyor bana hayırlısı..
Size de iyi akşamlar..

Branşım okulöncesi
Bu alanda hem yöneticilik hem öğretmenlik yaptım
Hem özel de hem devlette çalıştım
Bilmeden kimseyi yanlış bulmadım
Uslübüm da da yanlışlık Yok

Branşım okulöncesi
Bu alanda hem yöneticilik hem öğretmenlik yaptım
Hem özel de hem devlette çalıştım
Bilmeden kimseyi yanlış bulmadım
Uslübüm da da yanlışlık Yok

Şunu yapın, bunu edin, şunları şöyle yapın.

Bence bir eğitimcinin eğitimci arkadaşına bu şekilde olmamalı önerisi.

Bence ama..
Bu benim fikrim..

Bir veli benim ders anlatisimi elestiremez diye bir şey olamaz. Eleştirir, ben bilgiliysem ona neden böyle yaptığımı açıklayabilirim. "Senin haddin degil" diyemem, onu aydınlatmak görevimdir.

İyi doktorlar da her konuda sürekli açıklama yaparlar mesela. Gebeliğim boyunca anlamasam da sürekli konuşmuştu doktorum, aklımda soru işareti kalmasın diye. "Senin tıp bilgin ne ki, beni yoruyorsun" diye düşünmedi. İyi meslek icraatı bu şekilde olur. Doktorsan hastanı, ogretmensen velini, bankaciysan musterini AYDİNLATACAKSİN.

Benim bir öğrencim vardi hiperaktifti.sinifimda kaynaştırma öğrencisiydi.o kadar tehlikeli hareketler yapiyorduki anlatamam.durmadan dolabın üstüne çıkıp oyuncak firlatiyordu kaç çocuğun kafasina geldi ,sürekli engel olmaya çalışıyordum ama cok zordu.ben çocuklara hikaye anlatırken o masaların istunde geziyordu.diger çocuklar da doğru düzgün dinleyemiyordu hikayeyi.bircok konuda diğer öğrencilere haksızlık oluyordu.tabi velilerden durmadan şikayet geliyordu .yapacak hiçbirşey olmuyor çünkü kaynaştırma öğrencisini de almak zorundayız.annesine ne desem de fayda yok.sonra idarem anlayışlıydı annesiyle konuştuk 2 gunlugune getiriyordu okula,gitse milli eğitime şikayet etse biz hak iddia edemezdik çünkü almak zorundayız.annesi sıkıntı çıkarmadı da hallettik.boyle durumlar var bir de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…