ÖGRETMEN SORUNU !!!!!ÇOK YORULDUMMM

Şikayet etmeli miyim bu ogretmeni???,

• evet

OY: 49 53,3%
  • hayir

OY: 43 46,7%

• Ankete Katılan
    92
ben genelde herseyi anlattim ben kaydederken mudur yardimcisina gittim ..
2012 li oldugunu biraz kucuk oldugunu bile soyledim..
daha ne diyecektim..

Takmissin cocugun etkinligini ogretmenin yapmasina. Demekki bununla ilgili bir yaran var. Muhtemelen bransi okul oncesi olmayan birisin (bir ogretmensin demiyorum farkindaysan) bana gore baskalarinin isine karisan biri ASLA egitimci olamaz.
Aksine okulöncesi hem eğitimcilik yaptım bu akan da hem yöneticilik senin gibi öğretmenleri çok gördüm en güzel çalışma benim diyenleri
Öğretmen yapınca güzel olur. Taktım çünkü yanlış ben işine karışmadım sen itiraf ettin ben de doğru bulmadığımı belirttim

ben gayet ilgileniyorum ..
kusura bakmayinda..

cocugumda n esorun varmis bence sende sorun var..
kucucuk cocuga ne diyorsun...
Küçücük çocuk arkadaşının sırtına kalem geçiriyor. Kreste diğer çocukları dövuyör annesine vuruyor geber diyor.
Salak gerizekalı diyor annesine.
Bunlar senin yazdıkların.
Küçücük çocuk Muş peh.
Madem adam gibi yetistiremeyecektin ne diye doğurdun. Hadi doğurdun öyle oldu hatayi kabul et bari. O da yok.
Siz ve sizin gibiler anca milletin başına bela olur..

Bazen çocuklar yaşadıkları ortam ve olaylardan etkileyebiliyor .
Annesi bir uzmanla görüşmeli, çocuğu ine en güzel yardımı yapmış olur
Mavi dalgalarrr

Bazen çocuklar yaşadıkları ortam ve olaylardan etkileyebiliyor .
Annesi bir uzmanla görüşmeli, çocuğu ine en güzel yardımı yapmış olur
Ya çocuğu kabul etse olacak olacak ta.
Ne kendine toz konduruyo ne çocuğa.
Tek suçlu öğretmen.
Hayret bişey ya.
Senin evde egitemedigine öğretmen ne yapsın. .

Yazilanlari tek tek okudum. Pedagog ve ögretmenin görevleri bir anlamda karistirilmiş gibi. Bir öğretmenden saldirgan, uyumsuz, ailevi problemler yaşayan bir çocuk için çözüm bulmasini beklemek bence yanlıştır. Öğretmen kızınızı diyelimki sınıf ortamında idare etti. Peki ileride ne olacak ? Sağlıklı bir birey olması için uzman yardımı almalı.

ne saklayacam ya..
bir anlik bunalimdan oyle bir karar aldim ..
yoksa basimdan atmak istedigimden degil..

Ya çocuğu kabul etse olacak olacak ta.
Ne kendine toz konduruyo ne çocuğa.
Tek suçlu öğretmen.
Hayret bişey ya.
Senin evde egitemedigine öğretmen ne yapsın. .
benim evde egitmedigimi kim soyledi..
sen 24 saat benle ayni evde misin??
eksikliklerimiz var ama okuldan atilacak kadr abarti bisey yok..

bize hocalarımız hep iyi öğretmen eleştiriye açıktır, iyi öğretmen demokratiktir, iyi öğretmen özeleştirisini de yapar, gelişime, yeniliklere açıktır diye ders verdiler.
ama burda tam aksini görüyorum, bazı öğretmen arkadaşlarım en ufak eleştiriye tahammül edemiyorlar.
arkadaşlar bir mesleği 40 yıl icra etsek de yanlışlar yapabiliriz, eleştirilebiliriz, bazen o eleştirilerden haklı olanları alıp kendimizi geliştirebiliriz, neden hep veliler rererö, neden onların öğretmenleri eleştirmeye hakkı yok, neden öğretmene hık diyince saygısız, terbiyesiz oluyorlar, cidden üzüldüm bazı yorumlara umarım bu yazdıklarım için bana da saldırmazsınız, şimdi birdenbire (veli bile sayılmadığım halde) cahil, terbiyesiz, saygısız muamelesi görmek istemiyorum... ne diyeyim tutamadım içimde...

Konu sahibi bu tavrı öğretmene de takındıysa,öğretmenle inatlaştıysa uzlaşma sağlanamaması çok normal. Çocuğunun davranışlarının normal bir çocuğun yapacağı ufak tefek yaramazlıklardan ibaret görüyor. Olayın vehametinin farkında değil..Burada onu uyaran,yanlış yol izlediğini söyleyen insanlara atarlaniyor.
Bir sorunun çözülebilmesi için ilk olarak sorunu kabul etmek lazım. Sorunu kabul etmeyen bir anne varken,tüm yükümlülüğü öğretmene yüklemişken,öğretmen sorunlu çocuğu idare etmek,hoş görmek ve onun için ekstra bir çabaya girmek zorunda değil..

İlk olarak annenin psikolojik yardım alması gerekli ki gerçekleri görebilsin..

Eleştiri var, "eleştiri var" ... Birşeyi eleştirirken o konu hakkında az-çok bilgi sahibi olunmalı. Bilgi sahibi olunmadan ezbere yapılan eleştiriler rahatsız edici oluyor. Kişinin mesleğinin ne gerektirdiğini tam olarak bilmeden,eğitim hakkında en ufak bir bilgisi olmadan sadece kafasında yarattığı bir kaç fikre uymayan bir durum olduğunda hadii hoop 147yi arayalım,bimere şikayet edelim,müdüre gidelim vs vs..gibi şeylerle öğretmen yerden yere vurulup eleştirildiği zaman kimse buna açık olamaz...

geçmiş sayfaları okudunuz mu bilmiyorum ama bazı arkadaşlarımız öyle söylemlerde bulunmuş ki: meslektaşım bana ne yapacağımı söyleyemez, veli beni eleştiremez, e öğrencinin zaten ne haddine... o zaman kim eleştirecek öğretmeni, kimse mi? neden? ya ortada bir yanlış varsa? hangimizin (en iyi ihtimalle) sınıfa girip başla çocuğum 30. sayfa, ayşe sen devam et diye 40 dk yı dolduran, derste 6 lı ganyan oynayan vs vs yani az ya da çok olumsuz tutumlar sergileyen öğretmeni olmadı? birileri bunları eleştirmeli, ama kim?
işini yavaş yapınca bankacıyı, ekmeği fazla pişirmişse fırıncıyı, iğne yaparken acıtırsa hemşireyi, yanlış teşhis koyarsa doktoru eleştiriyoruz da öğretmeni neden eleştiremiyoruz...
lafım tabi ki hepimize değil, daha stajyerken, 15 senelik öğretmen olduğu halde sence bu dersi nasıl daha verimli anlatabilirim diye beyin fırtınası başlatan, benden eleştiri bekleyen öğretmen de gördüm, aman anlatsan da dinlemezler yorma kendini diyen de...

Bana göre de sikayet edilecek bir mesele yok (ilk mesaja gore). Sikayet sonucu birsey de cikmaz zaten. ayrica idevi yirtmasi dışında bir sey goremedim ama abartmaya da gerek yok yani. çocuk ay farki da olsa uyum saglayamamis demek ki. yoksa öğretmen niye kendi yasitlarinin arasina gondermek istesin. anasinifi kres degil ki.

ne saklayacam ya..
bir anlik bunalimdan oyle bir karar aldim ..
yoksa basimdan atmak istedigimden degil..

Bir anlık bunalım mı? Siz daha kendi durumunuzu kabul etmiyorsunuz ki çocuğunuzu fark edip kabullenesiniz. Ne diyeyim, umarım düzenli psikolojik destek almanın bir yolunu bulabilirsiniz.

Bende okul oncesi öğretmeniyim bir defa kullandığınız tabir yanlış adi fln hoş değil ikincisi davranışın nedenini bilmiyoruz bir öğretmen kolay kolay bu noktaya gelmez diye düşünüyorum. Gecen sene bir öğrencim vardi hic yerinde durmuyor arkadaslarina siddet uyguluyor her yeri dağıtıyor etkinlik akisini bozuyordu ama anneye sorsaniz mukemmel cocugu hic sinifa girip cocugunuzu gozlemleme şansınız oldu mu? Aile katilimi etkinlikleri olur bizde veliler sirasi ile gelir cocuklarla vakit geçirir böyle bir talepte bulunsaniz ayrica korkmayin atamazlar cocugu oyle kolay bu benim öğrencim ozelden atilip gelmisti devlete.

İşte diyorum ya eleştiri var "eleştiri var" mantıklı eleştirilere açık olunmalı ama bazen öyle şeylerle karşılaşılıyor ki ne diyeceğini bilemiyor insan.. Eleştiri ya da öneri farklı birşey,bilip bilmeden konuşmak başka birsey.
İnsanların çocukları söz konusu olduğunda bambaşka bir ruh haline bürünüp kendi isteklerini,fikirlerini empoze etmeye çalışıyolar buna uymayan öğretmen de eleştiri bombardımanına tutulup yerin dibine sokuluyor genelde,anlatmak istediğim bu aslında. O yüzden bankacıyı,fırıncıyı,hemşireyi eleştirmekle öğretmeni eleştirmek pek aynı olmuyor..Öğretmenler daha farklı boyutta eleştiriliyorlar genelde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…