• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖGRETMEN SORUNU !!!!!ÇOK YORULDUMMM

Şikayet etmeli miyim bu ogretmeni???,

• evet

OY: 49 53,3%
  • hayir

OY: 43 46,7%

• Ankete Katılan
    92
Bilmiyorum Hangi fakülteden mezunsunuz ama benim okulumda bu bahsedilenlerin eğitimi verilmedi. ne nasıl öğretilir, Çocuğun gelişim dönemleri vs bunları görüp öğrendik Dört yıl boyunca. veli eğitimi diye bir konumuz olduğunu hiç hatırlamıyorum.

Bu mesajı bi saat kadar önce yazdım ama yollayıp yollamamakta kararsız kaldım. şimdi @iyivegucluol un mesajını okuyunca Olduğu gibi yolluyorum. bizler eğitimciyiz. görevimiz akademik eğitimle birlikte toplumsal yaşam konusunda da yol göstermek. birilerini tedavi etmek, birilerinin çocuk bakıcılığını yapmak değil. iki gündür bir çok şey yazdık, hala inanıyorum ki eksiklikler var. anne çıkıp bir Kelime yazmadı. bize 2012 li dedi çocuk için başka bir konuya 2011 li diye yazmış. bu konuda bilmediğimiz çok şey var. bildiklerimiz de yanlı olarak anlatılıyor. keşke Çocuğun öğretmeni ile görüşme imkanımız olsaydı da bir de ondan dinleseydik meseleyi.
Bu bahsettiklerim hiç bir okulda anlatılmıyor. Evet . Ben dersimi anlatır gideyim deme bir lüx yok anasınıfı öğretmenin . Öğretmen Veli'yi aileyi tanımadan çocuğunu eğitemez yaklaşamaz. Neresinden tutarsa elinde kalır .
Bir günlük eğitim akışını fotoğraflayıp panoya asıp çıkışta konuşsa anlatsa bunu bile yeter.
Olmuyor anlamıyor diyip çocuğun etkinliği yapılması yanlış

Çocuğuna eğitim veremeyecek kadınlar doğurmasın,devamlı başkasına zarar verme potansiyeli olan çocukların aileleri sorgulansın. Doktora götürmesi gereken çocuğu doktora götürmeyen,ilacını kullandırmayan velilerin çocukları ellerinden alınsın,ilgisizlik istismardır çünkü.iki çocuğum var. Bıktım ilgisiz,mıymıntı,çocuğuyla ilgilenmeyen,öğretmen hep benimkiyle ilgilensin,sevsin,diye mızmızlanan,çocukturlar anlaşırlar diyip çocuğuna vurma diyemeyen,sınıfta kurallara uy diyemeyen,çocuğuna terbiye veremeyen,terbiyeyi veren öğretmene sanane diyen kadınlardan.Bunlar yüzünden okullarda eğitim namına birşey kalmadı. Öğretmenin işi gücü bu çocuklar. Her gün o beni itti bu bana tükürdü. Bizim öğretmen bıkmış artık karışmıyor. Karışınca okuyup öğretmen olmasaydın bu iş böyle diye akıl veriyormuş hanımlar.Çocuk yetiştiremeyecekseniz doğurup bizimkilere musallat etmeyin.

Çocuğuna eğitim veremeyecek kadınlar doğurmasın,devamlı başkasına zarar verme potansiyeli olan çocukların aileleri sorgulansın. Doktora götürmesi gereken çocuğu doktora götürmeyen,ilacını kullandırmayan velilerin çocukları ellerinden alınsın,ilgisizlik istismardır çünkü.iki çocuğum var. Bıktım ilgisiz,mıymıntı,çocuğuyla ilgilenmeyen,öğretmen hep benimkiyle ilgilensin,sevsin,diye mızmızlanan,çocukturlar anlaşırlar diyip çocuğuna vurma diyemeyen,sınıfta kurallara uy diyemeyen,çocuğuna terbiye veremeyen,terbiyeyi veren öğretmene sanane diyen kadınlardan.Bunlar yüzünden okullarda eğitim namına birşey kalmadı. Öğretmenin işi gücü bu çocuklar. Her gün o beni itti bu bana tükürdü. Bizim öğretmen bıkmış artık karışmıyor. Karışınca okuyup öğretmen olmasaydın bu iş böyle diye akıl veriyormuş hanımlar.Çocuk yetiştiremeyecekseniz doğurup bizimkilere musallat etmeyin.
Öyle valla nefret ettim velilerden.. Ben evde yeterince kızıyorum sen kızma çocuğuma diyor. Niye ben sabır taşı mıyım? Senin çocuğunun tükürdüğü, tırnakladığı çocuk da anasının kuzusu değil mi? Kimse bu açıdan bakmıyor, öğretmen sabretsin, kızmasın, şöyle davransın, böyle davransın..

Bi iki konusuna baktim da. Uyenin uslubu bozuk, uye ilac kullanmak istemiyor, uye asil sorunundan cok tamamen farkli seylere takiyor, uye psikolojik olarak rahatsiz oldugunu da kabul etmiyor, uye cocugunun bir sorunu oldugunu da kabul etmiyor vs vs...

Tek basina cocuk buyutmenin zorluklari var.Maddi zorluklarin da var ama bu sekilde olmaz. Kendini egitmelisin once ki cocuguna yardimci olabilesin.

Ben ogretmenin tutumunu da hos bulmadim. Egitim ailede baslar dogru da ama bu sekilde kestirip atilamaz. Biz nasil burada oneride bulunuyorsak bir ara yol bulunmali.

Ve ilac kullanimina bu kadar karsi olma. Sen cocugunu da zehirliyorsun bu tutumunla. Bir yerden baslamalisin hem kendin hem cocugun icin.

Öyle valla nefret ettim velilerden.. Ben evde yeterince kızıyorum sen kızma çocuğuma diyor. Niye ben sabır taşı mıyım? Senin çocuğunun tükürdüğü, tırnakladığı çocuk da anasının kuzusu değil mi? Kimse bu açıdan bakmıyor, öğretmen sabretsin, kızmasın, şöyle davransın, böyle davransın..
Tabi canım onun cocuğu millete tükürebilir, dalga geçebilir, hatta dövebilir. Karşı taraf da bizim öğrencimiz onu korumaya çalışacağız tabii ki de. Tamam kendi eğitmiyor anladık orasını ama eğitmeye çalışan insanlara karışmasınlar bi zahmet. Zorbalığa maruz kalanlar da dediğin gibi birilerinin çocuğu

Son düzenleme:
Bilmiyorum Hangi fakülteden mezunsunuz ama benim okulumda bu bahsedilenlerin eğitimi verilmedi. ne nasıl öğretilir, Çocuğun gelişim dönemleri vs bunları görüp öğrendik Dört yıl boyunca. veli eğitimi diye bir konumuz olduğunu hiç hatırlamıyorum.

Bu mesajı bi saat kadar önce yazdım ama yollayıp yollamamakta kararsız kaldım. şimdi @iyivegucluol un mesajını okuyunca Olduğu gibi yolluyorum. bizler eğitimciyiz. görevimiz akademik eğitimle birlikte toplumsal yaşam konusunda da yol göstermek. birilerini tedavi etmek, birilerinin çocuk bakıcılığını yapmak değil. iki gündür bir çok şey yazdık, hala inanıyorum ki eksiklikler var. anne çıkıp bir Kelime yazmadı. bize 2012 li dedi çocuk için başka bir konuya 2011 li diye yazmış. bu konuda bilmediğimiz çok şey var. bildiklerimiz de yanlı olarak anlatılıyor. keşke Çocuğun öğretmeni ile görüşme imkanımız olsaydı da bir de ondan dinleseydik meseleyi.

Konu sahibinin çocuğuyla ilgili sakladığı yığınla şey var, buradakilerin onu haklı bulup vicdanının rahatlamasını sağlamak için. Bir konusunda da bakamadığı ve yeniden evlenmek istediği için (çocuğun ayak bağı olabileceği düşüncesiyle) yurtdışında yaşayan babasına vermek istediğini yazmış.

Konu sahibi, beni okuduğunuza dair herhangi bir işaret alamıyorum ama çocuğunuzla maddi ve manevi ilgilenmeye hazır değilseniz ve babasıyla ayrılmış olsanız bile onun iyi bakacağını düşünüyorsanız, ciddiyim, velayeti babaya verin. O çocuk heba olacak bu gidişle.

Katılmıyorum size. Madem anaokulu öğretmenisiniz şöyle bir soru sorayım. 20 kişilik bir sınıfın öğretmenisiniz. Öğrencinizin yaş grubu sınıfınıza uygun değil ama müdürünüz kabul ediyor siz de almak zorunda kalıyorsunuz. Ama öğrenciniz sınıfa uyumsuz, diğer öğrencilerin sırtına kalem batırıyor, izinsiz tuvalete gidiyor, 2 öğrencinin etkinliklerini alıp yırtıyor. Diğer veliler şikayetçi. Ama problemli öğrencinin velisi bunu pek önemsemiyor ve sizi suçluyor öğrencinin başka bir sınıfa alınmasını söylemenize rağmen. Burada sizin diğer 19 öğrenciden de mesul olduğunuzu hatırlatırım. Çocuklardan birisi bu çocuk yüzünden zarar görse diğer velilere bunu nasıl açıklayacaksınız? "Yaa velimizin durumu çok kötü az anlayış gösteriverin" mi diyeceksiniz? Böyle olmaz diğer çocukları da düşünmelisiniz.

Öğrencinin ödevini yırtmak, onu aşağılamak elbette yanlış. Ancak konu sahibinin çocuğu da sorunsuz bir çocuk değil pedagog/psikolog eşliğinde tedavi görmesi gerekiyor. Keza konu sahibinin de psikolojisi gördüğü şiddet ve boşanma yüzünden etkilenmiş, çocuğuna da bunu yansıtmış. O yüzden bütün hata öğretmene yüklenemez burada. Öğretmen çocukların eğitimi ve toplum kurallarına uymasından sorumludur ama çocuğun beden ve ruh sağlığından en başta aile sorumludur.
Ben bir öğretmen olarak sorunun nedenini bulmaya çalışırım, aileyle ılımlı konuşur,çocuğu sık sık yanıma alır sarılır öper ilgi alanını keşfetmeye çalışırım hanımefendi 10 yıldır nelerle karşılaştım, anneyle ılımlı konuşsa sürekli şikayet edeceğine olumlu yanlarını keşfetse inanın herşey daha güzel olur.
Size tavsiyem naçizane, Aamir khan ın her çocuk özeldir filmini izleyin!

Ben bir öğretmen olarak sorunun nedenini bulmaya çalışırım, aileyle ılımlı konuşur,çocuğu sık sık yanıma alır sarılır öper ilgi alanını keşfetmeye çalışırım hanımefendi 10 yıldır nelerle karşılaştım, anneyle ılımlı konuşsa sürekli şikayet edeceğine olumlu yanlarını keşfetse inanın herşey daha güzel olur.
Size tavsiyem naçizane, Aamir khan ın her çocuk özeldir filmini izleyin!

Her çocuk özeldir ama çocuklardan sırf öğretmen sorumlu değildir. Çocukların ruh ve beden sağlığından öncelikle aile sorumludur. Bir çocuğun ruh sağlığı bozuksa öğretmenin öpüp okşamasıyla sağlıklı olmaz. Aileden sevgi yoksa ne olacak? Yeter mi? Düşünce tarzınızı yanlı buldum. Bu çocuğun terapi görmesi lazım, psikolojik destek lazım.

Her çocuk özeldir ama çocuklardan sırf öğretmen sorumlu değildir. Bir çocuğun ruh sağlığı bozuksa öpüp okşamakla sağlıklı olmaz. Düşünce tarzınızı yanlı buldum. Bu çocuğun terapi görmesi lazım, psikolojik destek lazım.
Aslında aynı şeyden bahsediyoruz ben de diyorum tedavi görsün ama ılımlı da yaklaşsın sorunu çözmeye çalışırım derken onu kastettim canım

Aslında aynı şeyden bahsediyoruz ben de diyorum tedavi görsün ama ılımlı da yaklaşsın sorunu çözmeye çalışırım derken onu kastettim canım

Evet öğretmen zaten komple haklıdır demiyorum ama konu sahibi önerilen her düşünceye karşı çıkıyor burada sayfaları okursanız görürsünüz. Çocuğunun sorunları olabileceğini kabul etmiyor ki çocuk cidden agresif davranışlar gösteriyor, evde annesine "Geber" diyor falan. Yani bu çocuğa sırf öğretmen yetmez, yetmeyecektir. Çünkü ailesi parçalanmış, annesinin de ruh sağlığı yerinde değil, öğretmen sadece okuldaki davranışlarından mesul olabilir. Bu çocuk evde, toplumda ne yapacak mesela? O yüzden destek almalı. Zaten öğretmenin ilgilenmesi gereken 20 öğrencisi daha var. Sırf onunla ilgilenebilmesi imkansız. Konu sahibi öğretmenin sırf onunla ilgilenmesini, diğer velilerin toleranslı olmasını istiyor ama o çocuklara da zarar veriyor konu sahibinin çocuğu.

Evet öğretmen zaten komple haklıdır demiyorum ama konu sahibi önerilen her düşünceye karşı çıkıyor burada sayfaları okursanız görürsünüz. Çocuğunun sorunları olabileceğini kabul etmiyor ki çocuk cidden agresif davranışlar gösteriyor, evde annesine "Geber" diyor falan. Yani bu çocuğa sırf öğretmen yetmez, yetmeyecektir. Çünkü ailesi parçalanmış, annesinin de ruh sağlığı yerinde değil, öğretmen sadece okuldaki davranışlarından mesul olabilir. Bu çocuk evde, toplumda ne yapacak mesela? O yüzden destek almalı. Zaten öğretmenin ilgilenmesi gereken 20 öğrencisi daha var. Sırf onunla ilgilenebilmesi imkansız. Konu sahibi öğretmenin sırf onunla ilgilenmesini, diğer velilerin toleranslı olmasını istiyor ama o çocuklara da zarar veriyor konu sahibinin çocuğu.
Söylediklerinin hepsine katılıyorum canım ama öğretmende baştan savmamalı tabiki çocuğu o hale yaşadıkları getirmiş ve bi sorun var umarım hallolur

Öğretmenliği ve öğretmenleri ; ailenin bozduğu,davranış bozukluğu olan,psikolojisi bozuk olan çocuklara her durumda tahammül etmek zorunda olan,veliye itaat eden ve elinde sihirli değneği olan, tüm bu olumsuzlukları düzeltebilen bir varlık zannediyorlar.

Ve sonra da çıkıp; tahammül edemeyeceksen öğretmen olmasaydın deme gafletinde bulunuyorlar..

Ayakta alkisliyorum seni :KK9::KK9:

Ben bir eğitimci gözüyle baktım
Yanlış sizin veli baskısından çocukların etkinliklerini yapıp durmanız.
Yine söylüyorum , öğretmen illa kağıt kestirecek gibi etkinlik Yok. Kas gelişimini başka şeylerlefe destekleyebilirsiniz ... dedim yanlış bunun neresinde
Siz yine çocukların etkinliklerini yapmaya devam edin .
Seni ilgilendirmez canim benim SANANEE..

Bu bahsettiklerim hiç bir okulda anlatılmıyor. Evet . Ben dersimi anlatır gideyim deme bir lüx yok anasınıfı öğretmenin . Öğretmen Veli'yi aileyi tanımadan çocuğunu eğitemez yaklaşamaz. Neresinden tutarsa elinde kalır .
Bir günlük eğitim akışını fotoğraflayıp panoya asıp çıkışta konuşsa anlatsa bunu bile yeter.
Olmuyor anlamıyor diyip çocuğun etkinliği yapılması yanlış
Takmissin cocugun etkinligini ogretmenin yapmasina. Demekki bununla ilgili bir yaran var. Muhtemelen bransi okul oncesi olmayan birisin (bir ogretmensin demiyorum farkindaysan) bana gore baskalarinin isine karisan biri ASLA egitimci olamaz.

Cevap yazmayayin dedim ama buna dayanamayacagim artik.hanimefendi zengin velinin parasi ogretmenin cebine girmiyor ya da fakirinki ogretmenden cikmiyor.hele ki devlet okulunda hic.hele hele anasinifinda hic ama hic.ozel ders veercek hali yok ya cocuklara.ogretmenin belli bir maasi vardir.velisi ister zengin ister fakir olsun ogretmen o maasi alir.o yuzdende cocugun zengin ya da fakir olmadi ogretmeni hic ilgilendirmez.ne sacma bir dusunce yarabbin ya
ben para aliyor demiyorum ..
demek istedigim onlara karsi daha kibar daha hassasiyetli olunuyor..
hepsi boyle yapmiyor ama bazilari yapiyor ya..

ben para aliyor demiyorum ..
demek istedigim onlara karsi daha kibar daha hassasiyetli olunuyor..
hepsi boyle yapmiyor ama bazilari yapiyor ya..
Konu Sahibi.
Elaleme bahane bulup suç bastiracagina , dön bi kendine bak. Normal değilsin. Yardıma ihtiyacın var. Çocuğun da normal değil . Milletin başına bela olmak yerine az kendinin farkında ol ya. Sen bile öz çocuğunu istememis babana veya kocaya vermeyi düşünmüştün bilmem anlayabiliyor muyum. Sorun sende ve çocuğunda.

Burda ki çocuk öğretmenin ilgisini bekliyor. Öğretmenin ilgisini çekmek için olumsuz davranışlar sergiliyor.
BUNÇOCUĞU OKULDAN ALIN DEMEDEN ÖNCE ÖĞRETMEN ÇOCUĞU KUCAKLAMALI SEVGİYLR EĞİTMELİDİR
arkadaslar yeni gelismeler oldu..
bir tane veli cereni sikayet eden..
o veli dun mesaj atti watsabda velilerin gruba..
ahmeti biri sirtini cok hafif cizmis ..
adi da mehmet le efe..
bunlari yazdi gruba..
bende kizdim o kisiye ..
yok benim cocugun tek kiyamiyoruz ona bu sekilde olmasin falan da filan da neler nelr yazmis..

Konu Sahibi.
Elaleme bahane bulup suç bastiracagina , dön bi kendine bak. Normal değilsin. Yardıma ihtiyacın var. Çocuğun da normal değil . Milletin başına bela olmak yerine az kendinin farkında ol ya. Sen bile öz çocuğunu istememis babana veya kocaya vermeyi düşünmüştün bilmem anlayabiliyor muyum. Sorun sende ve çocuğunda.
cocugumda n esorun varmis bence sende sorun var..
kucucuk cocuga ne diyorsun...

Back