- 10 Kasım 2007
- 2.209
- 651
- 723
- Konu Sahibi Mavi dalgalarrr
-
Siz o eğitimcinin yanlışı vurgulandığını da nasıl bir uslüpla konuştuğunu okumadınız sanırım.Şunu yapın, bunu edin, şunları şöyle yapın.
Bence bir eğitimcinin eğitimci arkadaşına bu şekilde olmamalı önerisi.
Bence ama..
Bu benim fikrim..
Siz o eğitimcinin yanlışı vurgulandığını da nasıl bir uslüpla konuştuğunu okumadınız sanırım.
Veli anlamıyorsa anlatın dememin neresi yanlış
Neyse konu başka şekiller aldı. Konu sahibi
Tekrar yazıyorum bir uzman desteği alın, kızınızı rehberlik servisine yöndeyim uzman görüşü alarak bir pedagog yada çocuk psikoloğu ile görüşülsün derim
Kızlar size bir şey söyleyeceğim neden böyle hissettiğimi inanın bilmiyorum ama komiğime gitmiyor değil.
Öğretmenlerin yanına giderken kendimi kaynana gibi hissediyorum, bir gelin kaynanasını nasıl sever diye düşünüp davranışlarıma şekil verdiğimden beri sanki daha mı iyi oldu ne
Gerçi ben hiç problem yaşamadım şimdiye kadar lakin iletişimimiz farklı oldu.
Sosyal medyada öğretmenlerden o kadar çok veliden nefret ediyorum sözünü duydum ki sanırım sebep bu.
Velilerden nefret etmiyoruz kendi adıma cevap vereyim.ama her sene 2-3 velim çok anlayışsız oluyor ve o kadar saçma şeyler yaşıyoruz ki onlarla anlatamam.mesela burda konu acmistim bu sene bir velim çocuğunun poposunu silemedigini ,bu konuda ne yapmam gerektiğini sordu sanırım benden bekledi.her sene oluyor böyle veliler onlardan şikayetçiyim yoksa çok sevdiğim yıllardır hala arayıp soran bir suru velim olduKızlar size bir şey söyleyeceğim neden böyle hissettiğimi inanın bilmiyorum ama komiğime gitmiyor değil.
Öğretmenlerin yanına giderken kendimi kaynana gibi hissediyorum, bir gelin kaynanasını nasıl sever diye düşünüp davranışlarıma şekil verdiğimden beri sanki daha mı iyi oldu ne
Gerçi ben hiç problem yaşamadım şimdiye kadar lakin iletişimimiz farklı oldu.
Sosyal medyada öğretmenlerden o kadar çok veliden nefret ediyorum sözünü duydum ki sanırım sebep bu.
İnanıyorum valla bizzat gözümle şahit olduklarımda var, ben hiç karışmamaya gayret ediyorum.Evet doğruya doğru bizim mesleğin en sevimsiz kısmı veli kısmı.
Ama öyle böyle değil bir kitap yazsak gördüklerimiz, muhattap olduklarımız kaynana ile yarışır iyi
bulmuşsunuz yani :)
Evet biliyorum konunu, ya öğretmenliğin iş tanımı tam olarak nedir bilmiyoruz .Velilerden nefret etmiyoruz kendi adıma cevap vereyim.ama her sene 2-3 velim çok anlayışsız oluyor ve o kadar saçma şeyler yaşıyoruz ki onlarla anlatamam.mesela burda konu acmistim bu sene bir velim çocuğunun poposunu silemedigini ,bu konuda ne yapmam gerektiğini sordu sanırım benden bekledi.her sene oluyor böyle veliler onlardan şikayetçiyim yoksa çok sevdiğim yıllardır hala arayıp soran bir suru velim oldu
Zaten ben bir veli bana olmayacak birşey söylediğinde ya da sorduğunda gerçekten iyi niyetliyse bilmediğinden soruyorsa hissediyorum ben de gayet saygılı bir şekilde acikliyorum ama saygısızlığa tahammülüm yok a o zaman gerekeni söylüyorum.ki velilere karşı tavrımdan dolayı genelde çok severler velilerim beni hep güzel şeyler duyarim.velilere ön yargılı yaklaşıp gereksiz yere ters davranan meslektaşlarım da var biliyorum yani ama gerçekten azınlık.bazi veliler o kadar haddini aşan şeyler soyluyorlar ki öğretmen gereken cevabı verince de öğretmenler kötü oluyor.Evet biliyorum konunu, ya öğretmenliğin iş tanımı tam olarak nedir bilmiyoruz .
Bazen bizimde ricalarımız oluyor öğretmenimizden ama vicdanen yaptığının farkında olarak.
Mecbur değil yapmaya, sorun bu sanırım.
Zaten ben bir veli bana olmayacak birşey söylediğinde ya da sorduğunda gerçekten iyi niyetliyse bilmediğinden soruyorsa hissediyorum ben de gayet saygılı bir şekilde acikliyorum ama saygısızlığa tahammülüm yok a o zaman gerekeni söylüyorum.ki velilere karşı tavrımdan dolayı genelde çok severler velilerim beni hep güzel şeyler duyarim.velilere ön yargılı yaklaşıp gereksiz yere ters davranan meslektaşlarım da var biliyorum yani ama gerçekten azınlık.bazi veliler o kadar haddini aşan şeyler soyluyorlar ki öğretmen gereken cevabı verince de öğretmenler kötü oluyor.Evet biliyorum konunu, ya öğretmenliğin iş tanımı tam olarak nedir bilmiyoruz .
Bazen bizimde ricalarımız oluyor öğretmenimizden ama vicdanen yaptığının farkında olarak.
Mecbur değil yapmaya, sorun bu sanırım.
Ben böyle velileri duyunca çok şaşırıyorum , en değerlini teslim ediyorsun , hiç mi minnetin hiç mi saygın yok .Zaten ben bir veli bana olmayacak birşey söylediğinde ya da sorduğunda gerçekten iyi niyetliyse bilmediğinden soruyorsa hissediyorum ben de gayet saygılı bir şekilde acikliyorum ama saygısızlığa tahammülüm yok a o zaman gerekeni söylüyorum.ki velilere karşı tavrımdan dolayı genelde çok severler velilerim beni hep güzel şeyler duyarim.velilere ön yargılı yaklaşıp gereksiz yere ters davranan meslektaşlarım da var biliyorum yani ama gerçekten azınlık.bazi veliler o kadar haddini aşan şeyler soyluyorlar ki öğretmen gereken cevabı verince de öğretmenler kötü oluyor.
Ben böyle velileri duyunca çok şaşırıyorum , en değerlini teslim ediyorsun , hiç mi minnetin hiç mi saygın yok .
Ben neredeyse el pençe duracağım.
Acemilikte oluyor biliyor musunuz ama ben çocuğumla öğretmeni ilgilenmiyor demesin diye çok sık gidip gelirdim meğer öyle olmuyormuş o iş.
Çoğu olay yanlış anlamadan da oluyor işte.
Ben de bu şekil yapmaya gayret ediyorum artık.Size bir şey itiraf edeyim.
Benim bir velim vardı okula en az gelen, beni en az arayan velim oydu ama en ilgili velim de oydu.
İlgi okula zırt pırt gelmekle, kapılarda beklemekle, devamlı aramakla olmuyor.
Bu velim çocuğun gelmeyeceği günler beni arar ne işleyeceksiniz hocam ne yaptırayım derdi.
Dediklerimi aynen uygulardı ve sanki o çocuk hiç devamsızlık yapmamış gibi olurdu.
Saygı onda, ilgi onda.
Az laf çok iş daha ne olsun.
En sevdiğim veli profili budur işte.
Evet ya ne kadar doğru zaten sürekli okulda olanlar en çok da işe karışanlar oluyor bazen.zaten nerde herşeye karışan olmadık isteklerde bulunan veli varsa onların çocuğu sorunlu.ben de yıllardır bunu görüyorum.Size bir şey itiraf edeyim.
Benim bir velim vardı okula en az gelen, beni en az arayan velim oydu ama en ilgili velim de oydu.
İlgi okula zırt pırt gelmekle, kapılarda beklemekle, devamlı aramakla olmuyor.
Bu velim çocuğun gelmeyeceği günler beni arar ne işleyeceksiniz hocam ne yaptırayım derdi.
Dediklerimi aynen uygulardı ve sanki o çocuk hiç devamsızlık yapmamış gibi olurdu.
Saygı onda, ilgi onda.
Az laf çok iş daha ne olsun.
En sevdiğim veli profili budur işte.
Evet ya ne kadar doğru zaten sürekli okulda olanlar en çok da işe karışanlar oluyor bazen.zaten nerde herşeye karışan olmadık isteklerde bulunan veli varsa onların çocuğu sorunlu.ben de yıllardır bunu görüyorum.
Bizim de whatsapp da veli grubumuz var,anaokulu grubu.
Aman Allah'im öğretmene gelen sorular içler acısı.ilk gün öğretmen çocuklar kahvaltı yaparken çekip gruba attı velinin biri hocam çocuklar boş süt mü içiyor dedi.hanım efendi çikolatalı vs süt bekliyormuş
Sonra ki günlerde de bu saçma sorular devam etti.
Öğretmenlere diyeceğim tek şey Allah sabır versin :)
Daha beterlerini yazsam aklınız şaşar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?