ÖGRETMEN SORUNU !!!!!ÇOK YORULDUMMM

Şikayet etmeli miyim bu ogretmeni???,

• evet

OY: 49 53,3%
  • hayir

OY: 43 46,7%

• Ankete Katılan
    92
Şunu yapın, bunu edin, şunları şöyle yapın.

Bence bir eğitimcinin eğitimci arkadaşına bu şekilde olmamalı önerisi.

Bence ama..
Bu benim fikrim..
Siz o eğitimcinin yanlışı vurgulandığını da nasıl bir uslüpla konuştuğunu okumadınız sanırım.
Veli anlamıyorsa anlatın dememin neresi yanlış
Neyse konu başka şekiller aldı. Konu sahibi
Tekrar yazıyorum bir uzman desteği alın, kızınızı rehberlik servisine yöndeyim uzman görüşü alarak bir pedagog yada çocuk psikoloğu ile görüşülsün derim

Bu onerildi yapildi ama kucuk yerde kaldigini ifade etti.

Bir kere goturmeyi denemis, buyuyunce gecer denilmis. Celiskili ifadeleri var.

En basta uzman destegini kendisi icin almasi lazim. Ben onu yermek icin soylemiyorum . Zaten konuda yeterince yikici elestiri yapan var.

Konu sahibi konuya gelip bir iki yorum yapip cikiyor. Bir arpa boyu yol alinamiyor.

Kızlar size bir şey söyleyeceğim neden böyle hissettiğimi inanın bilmiyorum ama komiğime gitmiyor değil.
Öğretmenlerin yanına giderken kendimi kaynana gibi hissediyorum, bir gelin kaynanasını nasıl sever diye düşünüp davranışlarıma şekil verdiğimden beri sanki daha mı iyi oldu ne
Gerçi ben hiç problem yaşamadım şimdiye kadar lakin iletişimimiz farklı oldu.
Sosyal medyada öğretmenlerden o kadar çok veliden nefret ediyorum sözünü duydum ki sanırım sebep bu.

Evet doğruya doğru bizim mesleğin en sevimsiz kısmı veli kısmı.

Ama öyle böyle değil bir kitap yazsak gördüklerimiz, muhattap olduklarımız kaynana ile yarışır iyi
bulmuşsunuz yani :)

Velilerden nefret etmiyoruz kendi adıma cevap vereyim.ama her sene 2-3 velim çok anlayışsız oluyor ve o kadar saçma şeyler yaşıyoruz ki onlarla anlatamam.mesela burda konu acmistim bu sene bir velim çocuğunun poposunu silemedigini ,bu konuda ne yapmam gerektiğini sordu sanırım benden bekledi.her sene oluyor böyle veliler onlardan şikayetçiyim yoksa çok sevdiğim yıllardır hala arayıp soran bir suru velim oldu

Evet doğruya doğru bizim mesleğin en sevimsiz kısmı veli kısmı.

Ama öyle böyle değil bir kitap yazsak gördüklerimiz, muhattap olduklarımız kaynana ile yarışır iyi
bulmuşsunuz yani :)
İnanıyorum valla bizzat gözümle şahit olduklarımda var, ben hiç karışmamaya gayret ediyorum.
Öğretmenimizde gerçekten seviyorum, o huzurlu olursa zaten eğitimini daha iyi verir.
Tabi bazen dilimiz sürçüyor art niyetli olmasakta.

Evet biliyorum konunu, ya öğretmenliğin iş tanımı tam olarak nedir bilmiyoruz .
Bazen bizimde ricalarımız oluyor öğretmenimizden ama vicdanen yaptığının farkında olarak.
Mecbur değil yapmaya, sorun bu sanırım.

Zaten ben bir veli bana olmayacak birşey söylediğinde ya da sorduğunda gerçekten iyi niyetliyse bilmediğinden soruyorsa hissediyorum ben de gayet saygılı bir şekilde acikliyorum ama saygısızlığa tahammülüm yok a o zaman gerekeni söylüyorum.ki velilere karşı tavrımdan dolayı genelde çok severler velilerim beni hep güzel şeyler duyarim.velilere ön yargılı yaklaşıp gereksiz yere ters davranan meslektaşlarım da var biliyorum yani ama gerçekten azınlık.bazi veliler o kadar haddini aşan şeyler soyluyorlar ki öğretmen gereken cevabı verince de öğretmenler kötü oluyor.

Zaten ben bir veli bana olmayacak birşey söylediğinde ya da sorduğunda gerçekten iyi niyetliyse bilmediğinden soruyorsa hissediyorum ben de gayet saygılı bir şekilde acikliyorum ama saygısızlığa tahammülüm yok a o zaman gerekeni söylüyorum.ki velilere karşı tavrımdan dolayı genelde çok severler velilerim beni hep güzel şeyler duyarim.velilere ön yargılı yaklaşıp gereksiz yere ters davranan meslektaşlarım da var biliyorum yani ama gerçekten azınlık.bazi veliler o kadar haddini aşan şeyler soyluyorlar ki öğretmen gereken cevabı verince de öğretmenler kötü oluyor.

Ayrıca ben de veliyim kızımın öğretmenine gayet saygiliyim.hatta bana tuhaf gelen birşey hissettiğimde bile gidip de şu niye böyle oldu demiyorum bir bildiği vardır diye karismamayi tercih ediyorum.ayrica veli toplantısında velilerin söylediklerini duyduğumda inanın utanıyorum ,yok hocam odevlere bakmiyormusunuz yoksa geçen farkettim de bakmamissiniz demeler yok hocam şu sınıftaki öğretmen şunu öğretmiş siz niye ogretmediniz demeler nasıl bir kafayla diyorlar sasiyorum

Ben böyle velileri duyunca çok şaşırıyorum , en değerlini teslim ediyorsun , hiç mi minnetin hiç mi saygın yok .
Ben neredeyse el pençe duracağım.
Acemilikte oluyor biliyor musunuz ama ben çocuğumla öğretmeni ilgilenmiyor demesin diye çok sık gidip gelirdim meğer öyle olmuyormuş o iş.
Çoğu olay yanlış anlamadan da oluyor işte.

Bu konunun ozu su.

Artik kabul etmek gerek, her cocuk kazanilamaz. Bunu konu sahibi veya cocugu ozelinde soylemiyorum.

Ama haberleri izleyip asilsin cigliklari attiginiz insanlarin da bir zamanlar cocuk oldugunu hatirlamaniz gerek. Ve cogu sinifindaki cocuklara da zorbalik yapip o cocuklarin gelisimini kotu etkiledi. Emin olun.

Buna benzer o kadar ornek goruyorum ki. Idealist ve tek cocugu kurtarmaya calisan ogretmenler bir yanda, bu yuzden kayip ve sinik, ezik yetiskinler olan cocuklar bir yanda.

Cocukla ilgili temel egitimlerin sorumlulugunun neredeyse tamami ailededir. Aile beceremez veya cocuk alamazsa, cocuk da belli bir standart icerisinde kalma sartini saglayamazsa, okullardan uzaklastirilmalarini yanlis bulmuyorum.

Inanin o 1 cocuga ayrilan vakit ile 10 cocugu muhtesem yetistirebilir ogretmenler. Bir zahmet aile kendi cocuguyla 10 cocukluk ilgilensin, olmuyorsa da olmuyor. Ek destek almak sart. Bu da ogretmenin sorunlulugunda degil.

Size bir şey itiraf edeyim.

Benim bir velim vardı okula en az gelen, beni en az arayan velim oydu ama en ilgili velim de oydu.
İlgi okula zırt pırt gelmekle, kapılarda beklemekle, devamlı aramakla olmuyor.

Bu velim çocuğun gelmeyeceği günler beni arar ne işleyeceksiniz hocam ne yaptırayım derdi.
Dediklerimi aynen uygulardı ve sanki o çocuk hiç devamsızlık yapmamış gibi olurdu.

Saygı onda, ilgi onda.
Az laf çok iş daha ne olsun.

En sevdiğim veli profili budur işte.

Ben de bu şekil yapmaya gayret ediyorum artık.
Öğretmeni sık boğaz etmemek lazımmış. Zaten yeterince insanla uğraşıyor.

Ben bu konu da velilere bilgi verilmesi gerektiğini düşünüyorum artık.
40 çocuk 40 veli kolay değil .

Evet ya ne kadar doğru zaten sürekli okulda olanlar en çok da işe karışanlar oluyor bazen.zaten nerde herşeye karışan olmadık isteklerde bulunan veli varsa onların çocuğu sorunlu.ben de yıllardır bunu görüyorum.

Bizim de whatsapp da veli grubumuz var,anaokulu grubu.

Aman Allah'im öğretmene gelen sorular içler acısı.ilk gün öğretmen çocuklar kahvaltı yaparken çekip gruba attı velinin biri hocam çocuklar boş süt mü içiyor dedi.hanım efendi çikolatalı vs süt bekliyormuş

Sonra ki günlerde de bu saçma sorular devam etti.

Öğretmenlere diyeceğim tek şey Allah sabır versin :)

Aynen öyle..

Bir velim de çocuğu ile ilgili durumları öğrenip onu ilgilendirmeyen dedikodu içeren konuları hiç
duymak istemeden gitmek isterdi toplantıdan.
Neden? Çünkü kadının derdi oğlunun eğitimi. Dedikodu peşinde değil.

Öğretmencilik oynama derdinde değil.

Beni ilgilendiren bir mevzu var mı hocam o zaman izninizle diyerek ayrılırdı.
Diğerleri de kadının şu tutumuna bakıp utanmazlardı, bir çıkarımda bulunmazlardı.
Çok hayret ederdim..

Daha beterlerini yazsam aklınız şaşar :)

Daha beterlerini yazsam aklınız şaşar :)

Ben öğretmenin yerinde olsam çıldırırdim o hala sevgili velim diye hitap ediyor.

Mesela bir tanesi de fotoğrafta yerli malı için gönderdiğim kuruyemiş yok öğretmenler mi yedi diye sormuştu.

Öğretmen şöyle bişey yazdı,sevgili velim kuruyemiş çok olduğu için sınıfa almıştım ödül olarak veririm diye ama bu sorunuzdan sonra buyurun burada diye kadın foto attı,evinize yolluyorum çocukla dedi.

Böyle veliler de var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…