ÖGRETMEN SORUNU !!!!!ÇOK YORULDUMMM

Şikayet etmeli miyim bu ogretmeni???,

• evet

OY: 49 53,3%
  • hayir

OY: 43 46,7%

• Ankete Katılan
    92
Merhaba,
Ben bir öğretmenim. Anlattığınız durumu tek taraflı dinledik. Bir de öğretmenden diğer velilerden dinleseydik. Öğretmen küçüçük bir çocuğa neden taksın. Anlatmadığınız şeyler olabilir mi? Daha önce öğretmenle tartışma yaşadınız mı? İki ay sonra mı yaşı sorun oldu. 2012 hiç de küçük yaş değil. Seneye 2012 doğumlular birinci sınıfa başlayacak
Ocak,Şubat doktor raporuyla.
Mart ,Nisan,Mayıs veli isteğiyle okula göndermeyebilir
Haziran ,Temmuz, Ağustos veli isterse dilekçeyle okula kayıt yaptırabilir
Eylül, ekim hiç bir şekilde okula kaydı yapılmaz.
Ama zor şeyler yaşamışsınız. Eşinizden ayrılmışsınız. Maddi sıkıntılarınız var. Bu süreçte çocuğunuz etkilenmiş ve uyum problemleri yaşamış olabilir. Aynı öğretmenle devam etmemenizi tavsiye ederim. Çocuğunuzu daha fazla yıpratmayın
Başka okul, anneanne , babaanne vb kişiler de olabilir. Öğretmen bu kadar kafaya takmışsa, çocuğunuz da gitmek istemez zaten

Çok ilginç tüm öğretmenler çocuk da sorun olabilir uyum sorunu olabilir demiş.
Iyi de her ne olursa olsun çocuk tüm gün yerinde oturmasa dahi bu öğretmenin bu çocuğu okuldan atma lüksu var mı yahu ?
Zaten amaç uyum sorunu varsa ortadan kaldırmak değil mi?
Ben de okul öncesi öğretmeniyim çok hareketli cocuklarimda oldu ,yaşı küçük çocuklarım da oldu ama asla okuldan gitsinler diye düşünmedim.
Öğretmen gariban görmüş karşısında ki uğraşmak istemiyor kısaca olay bundan ibaret.
Şimdi kim emek sarf edecek de kim çocuğu kazanacak da falan filan zor iş !!!

F fozgeb annenin tüm mesajlarını dikkatle okursanız bence öğretmene hak bile verirsiniz. anne önerilerin hiçbirine sıcak bakmıyor. kaldı ki çocuk geçen yıl da kreşe gitmiş sanırım ve orda da sıkıntılar yaşanmış. ayrıca psikolog/ psikiyatr a götürüp ilaç verdiğini ama ilaç kullanmak istemediğini de yazmıştı galiba. ayrıca öğretmene hakaretler var vs. ben anneden yana olamıyorum

Şikayet edildiği an işlem başlatılıyor

Polis savcılık dava süreç işliyor

Eğer morarma vs varsa rapor alınıp şikayet edilir

Gözle görülmeyenler için de birkaç kişilik şikayet ile Aslı astarı olmasa bile soruşturma başlatılıyor bu aşamada

Elbette ki her çocuk eğitim öğretimi hakediyor. Bu da öğretmenin görevi. Ancak bazen sadece öğretmenin çabası ile bu mümkün olmuyor. Ebeveyn desteği ve işbirliği olmadan olmuyor bazen. Ana baba görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmeyip, çocuğu ihmal edip bazen de ailevi sorunlarının içinde bırakıp; okula sıra gelince"Öğretmense bu işi yapacak. Görevi bu" demekle, sorumluluğu bir kişinin üzerine atmakla düzelmiyor bu çocuklar.

Çocuk ne yaparsa yapsın öğretmenin okuldan gönderme gibi bir yetkisi yok.benim ne öğrencilerim oldu ama okuldan alın diyemedim hic, diyemem de.ogretmenin şikayetleri olabilir daha önce de yazdım uygun bir dille aileye söylenecek tabiki.ama okuldan alma olamaz.ama burda çocuğun doğum ayı çok önemli,3. Kez soruyorum cevap anlamıyorum eğer anasınıfına uygun yaş değilse zaten öğretmenin okuldan alın demeye de hakkı var.ayrica şunu söylemeden edemiycem arkadaşlar geçmiş konularından bahsetmiş ben de hatırlıyorum bir konusunu çok kizmistim.resmen çocukla basedemiyorum babasına mi biraksam diyordu ,babası da yurt disinda gormemeyi göze alıyordu yani.anne bile dayanamıyor öğretmeni suçluyor gerçekten ilginç .

Bimere şikayet edin diyenler biraz insaflı olun derim tek yönlü konuyu biliyoruz öğretmeni idareyi dinlemedik bile..

Anasınıfi yönetmeliğini bilmiyorum ama Anasınıfi zorunlu değil ülkemizde bu nedenle okulun öğrenciyi seçme hakkı olabilir belki diye düşündüm

Etkinlik kağıdını yırtmış demişsiniz hiçbir öğretmenin böyle birşey yapabileceğine inanmak istemiyorum bunu size çocuğunuz mu söyledi ve yanlışlıkla yırtilmış olabilir mi

Çocuğunuz küçükse zaten o sınıftan verim alamaz ya sınıf ya da okul değiştiriniz

Son olarakta diyelim ki öğretmen hatalı çocuğunuzu istemiyor peki idare rehber öğretmen bunların ne çıkarı var sizin çocuğunuzun o okuldan gitmesinde

Tüm sayfaları okumadım eksik bildiğim ya da yanlış anladığım birşey varsa şimdiden affola..

olayin ogretmen ogrenci iliskisinden de farkli olarak diger ogrenciler acisindan da etkilerine bakmak gerek. konunun ana hatlarini anlattiginiz kanaatinde degilim. eksik parcalar var. ve fakat eger olay ogretmenin keyfine bagli bir istekse milli egitim bakanligini arayin. konu detayiyla incelenir.

Burdaki bütün konuları tek yönlü dinliyoruz ve ona göre yorum yapıyoruz
Ve evet bu öğretmen anlattığı gibiyse şikayet edilmeli
Okul babasının tarlası mı kimi nerden alın diyor
Yok anlattığı gibi değilse zaten çıkar ortaya
Bimer sorgusuz sualsiz adam asıp kesen bir yer değil
Korkacak birşeyi olmayan vicdanı rahat olan insan şikayet edilmekten rahatsız bile olmamalı

Bugüne dek hiç şikayet edilmedim.
Bir kez 15 tl kitap parası dedim diye kendi istekleri ile alacakları kitabın parası için müdüre
gitmişti biri ne parası bu diye.

O bile yetmişti benim içimdeki insani duyguları öldürmeye.
Çok üzülmüştüm ve o veliyi özür dilediği halde affedememiştim.

Suçum olmadığı halde, evet vicdanım rahat yaptığım işten uyduruk bir sebeple şikayet edilsem
içimdeki tüm güzel duygular ölürdü.

Bu yeterli rahatsız olmak için.
İyi niyetimin öldürülmesini istemiyorum çünkü..

Hiç bir öğrencinizin velisine çocuğu okuldan alın dediniz mi ya da yırttınız mı kağıdını

Hiç bir öğrencinizin velisine çocuğu okuldan alın dediniz mi ya da yırttınız mı kağıdını

Bu öğrenciyi bu sınıfta istemiyorum demiştim evet.
Arkadaşlarının gözünü morartan, ders işletmeyen, sıraların altında top gibi yuvarlanan,
Gözlerimin içine bakarak bildiğiniz en kötü küfürü sus demenize rağmen 3 kere eden bir çocuktu.

Ya da şöyle bir soru sorayım
Bu öğretmen özel bir okulda çalışsaydı da aynı tepkilerimi verecekti çocuğa ya da veliye okuldan alın diyecekmiydi

Konunun tüm sayfalarını okumasanız da hiç değilse son iki sayfayı da okusanız daha
sağlıklı bir yorum yapma şansınız olur.

Konu sahibi eksik bilgiler verdi.
Kızı başkalarına vuran, arkadaşının sırtına kalem batıran bir çocuk.

Öğretmenin etkinlik yırtmasına kadar konuşacak sorun çok yani.

Ben özelde de olsam farklı biri olmazdım o öğretmeni bilemem.
Ortama göre şekil değiştiren biri değilimdir.

Sadece konuyu değil konu sahibinin bütün konularını biliyorum ben zira sizinde birçok konunuza denk geldim.Naif olduğunuzu düşündüren o kadar çok ifadeniz vardı ki bu konudaki yorumlarınızı okuyunca tuhafıma gitti.Yaşanmışlığa veriyorum ama meslektaşsınız diye zor çocuklar gördünüz diye hala "öğretmene gelene kadar çocukta şöyle yapmış böyle yapmış" demeniz bile bir garip.4 yaşındaki çocukla kazık kadar kadını mı yarıştıralım yani hatalar silsilesinde.
Arkadaşlarının kağıdını yırttın al bende seninki yırtıyorum diyen bir zahmet o okula kendini yazdırsın.
Siz şu yaşta şikayet edilirsem insani duygularım ölür dediniz. 2 ayda 4 5 yaşlarındaki çocuğun sürekli şikayet edildiğini düşündümde hem çocuğa hem annesine acıdım

Cevap yazmayayin dedim ama buna dayanamayacagim artik.hanimefendi zengin velinin parasi ogretmenin cebine girmiyor ya da fakirinki ogretmenden cikmiyor.hele ki devlet okulunda hic.hele hele anasinifinda hic ama hic.ozel ders veercek hali yok ya cocuklara.ogretmenin belli bir maasi vardir.velisi ister zengin ister fakir olsun ogretmen o maasi alir.o yuzdende cocugun zengin ya da fakir olmadi ogretmeni hic ilgilendirmez.ne sacma bir dusunce yarabbin ya

Zaten zengin ailelerden rusvet alıyor öğretmenler dememiş ki. Evet normal şartlarda dediğiniz gibi olmalı ama malesef ki bazı öğretmenler maddi açıdan şanslı çocuklara daha 'sevecen' davranabiliyor.
Kaç yıl önce benim ilkokul öğretmenim sınıfın oturma planını dahi maddiyata göre yapardı. Eskiden de vardı bu, belki simdi de vardır. Mesleki hassasiyetlerle bazı gerçekleri yadsımayın.

Hadi anlıyorum anasınıfı zorunlu değil su an, isteğe bağlı ve öğretmen insiyatif kullanıp uyumsuz çocuğun sınıf değişimini ya da okula seneye yazılmasını isteyebiliyor.

Bu cocuk ilköğretim çağında olsa ve aynı uyumsuz davranışları gösterse ne olacaktı? Zorunlu ilköğretimde öğretmen bunu yapsın da goreyim. Sınıf değiştirdin, okul değiştirdin bu mu cozum? Her öğretmen uyumsuz öğrenciyi sınıfından yollarsa bu çocukların eğitim-öğretim hakkı gasp edilmiş olmaz mı? Uyumsuz çocuğu izole edip eğitim kurumlarından uzaklaştıralım mı?

Kaynastırma öğrencilerine bile aynı tavır var. Sınıfın düzenini bozuyor, uyumsuz diye Yok Veli imzası topla Yok müdürle konus da okuldan atsınlar derken bu cocuklar kayıt olacak okul bulamıyor. Ki konu sahibinin çoçuğunun bu tarz bi sorunu da Yok.

Öğretmenlik sadece orta zekalı makul hareketlere sahip uslu çocuklarla eğitim/öğretim isi olmamalı. Sorunlu cocuklar her daim var ve malesef ki işinin niteliği gereği öğretmen bu öğrencileri de sınıfında bulundurmak zorunda.

Konu sahibi öncelikle müdürle müdür yardımcısıyla görüş. Öğretmene durumu bir kez daha açıkla. Ne yapabiliriz diye sor. Anasınıfı zorunlu olsaydı ki seneye olacak deniliyor- yine aynı şeyi yapar mıydınız de. Çocuk e-okul sistemine kaydederken yası müsait ki sorun çıkmadı. Yas bu durumda bahane olmamalı.

Bu yollardan sonuç alamazsan üst mercilere başvur. Öncelik ogretmene haddini bildirmekten ziyade çocuğun eğitiminin aksamaması olsun.

Hiç etkinlik yaptırmayın öğretmenim o zmn illa kağıt mı kesmeli 4 yaşında ki çocuk
Sizin gibi ona ne de buna der diyennoldığu sürece çocuklarımızın yaratıcılığı yerin de sayar. Kendimizi biraz geliştirin küçük kas gelişimini sadece kesme çalışmasın da sınırlandırmayın

Son düzenleme:
Burda ki çocuk öğretmenin ilgisini bekliyor. Öğretmenin ilgisini çekmek için olumsuz davranışlar sergiliyor.
BUNÇOCUĞU OKULDAN ALIN DEMEDEN ÖNCE ÖĞRETMEN ÇOCUĞU KUCAKLAMALI SEVGİYLR EĞİTMELİDİR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…