- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.557
- 598
- Konu Sahibi Mavi dalgalarrr
-
valla konunun hepsini okumadım ama şimdi tv de izlediğim haber beni şok etti, zihinsel engelli küçük çocuk altına kaçırdı diye tüm sırtına oda spreyi sıkıp, snap atıp gülmüş, yani bu konu denk gelince yazmak istedim, nadir de olsa bazı öğretmenler bazı çocuklara takabiliyor, konu sahibinin öğretmeni öyle mi bilemiyoruz tabii
Katılmıyorum size. Madem anaokulu öğretmenisiniz şöyle bir soru sorayım. 20 kişilik bir sınıfın öğretmenisiniz. Öğrencinizin yaş grubu sınıfınıza uygun değil ama müdürünüz kabul ediyor siz de almak zorunda kalıyorsunuz. Ama öğrenciniz sınıfa uyumsuz, diğer öğrencilerin sırtına kalem batırıyor, izinsiz tuvalete gidiyor, 2 öğrencinin etkinliklerini alıp yırtıyor. Diğer veliler şikayetçi. Ama problemli öğrencinin velisi bunu pek önemsemiyor ve sizi suçluyor öğrencinin başka bir sınıfa alınmasını söylemenize rağmen. Burada sizin diğer 19 öğrenciden de mesul olduğunuzu hatırlatırım. Çocuklardan birisi bu çocuk yüzünden zarar görse diğer velilere bunu nasıl açıklayacaksınız? "Yaa velimizin durumu çok kötü az anlayış gösteriverin" mi diyeceksiniz? Böyle olmaz diğer çocukları da düşünmelisiniz.
Öğrencinin ödevini yırtmak, onu aşağılamak elbette yanlış. Ancak konu sahibinin çocuğu da sorunsuz bir çocuk değil pedagog/psikolog eşliğinde tedavi görmesi gerekiyor. Keza konu sahibinin de psikolojisi gördüğü şiddet ve boşanma yüzünden etkilenmiş, çocuğuna da bunu yansıtmış. O yüzden bütün hata öğretmene yüklenemez burada. Öğretmen çocukların eğitimi ve toplum kurallarına uymasından sorumludur ama çocuğun beden ve ruh sağlığından en başta aile sorumludur.
Az önce aynı haberi ben de izledim.
Ama burada konu farklı, konu sahibi çocuğunun bir problemi olmadığını iddia ediyorken, konunun altından öfke dolu, saldırgan, uyumsuz bir çocuk çıktı. Çocuğunu kendisi başından atmaya çalışıyor tabiri caizse ama tüm özveriyi öğretmenden bekliyor.
Öğretmen pür haklı diyemeyiz, hatalı davranışları var, ama esas hatanın büyüğünün konu sahibinde olduğunu düşünüyorum.
Burada açtığı konusuna dahi yalanlarıyla başladı.
konu farklı biliyorum canım ama haberden çok etkilendim ya, zaten bu konunda hepsini okumadın ilk sayfa sadece, bayağı sayfalarca yazılmış
Ya bişey dicem. Bu kadının çocuğu birinin çocuğunun sırtına değil de gözüne kalem soksa ve o çocuk kör olsa hala anneye mu destek vereceksiniz ????
Ben de onü eksi sözlükte görmüştüm. Üzülürüm diye videosunu izleyememistim. Hamileyim ne olur ne olmaz diye parfüm bile sıkmıyorum. Her türlü kimyasaldan uzak durmaya çalışıyorum. Benim bu kadar özenle sahip olmaya çalıştığım çocuğa o öğretmen gelip ne olduğu belirsiz oda spreyi sıkacak ona içiririm o spreyi. Oda spreyi ne kadar tehlikeli. Üstünde solunmamasi lazım cilde sıkmayın vs yazıyor her birinin. Hadi bu fiziksel zarar. Bir de cocugu aşağılamak için yapmış. Şerefsiz. İşte insanlara güvenmek istiyoruz. Çocuğumuzu emanet ettiğimiz öğretmenin iyi niyetli olduğunu sanıyoruz, ya da canımızı emanet ettiğimiz hemşirenin veya doktorun. Ama herkes gerçekten gittikçe manyaklasiyor. Kimseye güvenmemek lazım. Özellikle çocukla ilgilenen kişileri anne babaların hep haberli habersiz denetlemesi lazım. Çocuğun sahipsiz olduğunu dusunmemeliler.
Arkadaşım öğretmen. Özel bir okulda öğretmen ve her sınıfında böyle özel bir çocuk varmis. Hatta bazı sınıflarında 2-3 tane olduğunu söylüyor. Rehberlik bölümünün bu çocuklar ve öğretmenleri ile ciddi çalışmaları varmış. Arkadaşım tabii şikayet ederek anlattı çünkü her çocuk için rehberliğinde öğretmenden beklediği bazı görevleri oluyormuş. Onları gerçekleştirmek, dersi yönetmek ve anlatmak çocuklara mukayet olmak vs çok yoruluyorum diyordu. Cocuk zaten derste problem cikariyor vs diye anlatiyordu. Ama yapıyor mu yapıyor. Oradaki her öğretmen yapıyor.
Devlette öğretmen olan arkadaşımızda kendi okulundaki uygulamayi anlatı bunun uzerine aradaki fark belli zaten. Devlette herhangi bir uygulama yok. Aslında devlet okullarında da yapılması gereken bu. Rehberlik kadrolarını boşuna açmıyorlar.
Şimdi her sınıfta en az 1 tane kaynaştırma öğrencisi yok mu? Var tabi. Ama o öğrenciler hep dislanıyor veya istenmiyor. Haberlere bile çıktı. Öğretmen hakkında soruşturma açılıyor, öğretmen veliler ile anlaşıyor veliler ayaklanıyor. Bu çocuk tek birakılmaya çalışıyor.
Öğretmen çok önemli. Anne ile işbirliği yapması lazım. Ama öğretmen daha anne ile doğru dürüst iletişim bile kurmuyor. Çocugun ne kadar problemli olduğu ortaya cikti ama ben hala öğretmeni suçlu buluyorum galiba.
Benim velilerim gibi velilerle karsilasmamissin ne guzel :) Ayrica soylemek istedigimi de tam anlamamissin. Sorun veliye begendirmek degil, cocugunun eline simdiye kadar boya bile verilmemis cocuk makasi eline alinca kendinden gecip tam bir canavara donusuyor, yani amac tehlikeli durumu ortadan kaldirmak. Neyse..Siz etkinliklerin yüzde 80ini yapıyor musunuz bilmiyorum ama ben yüzde 1ini bile yapmıyorum.Yalnızca rehberlik ediyorum,eğri de olsa yamuk da olsa çocuğun çalışmasına asla müdahele edip güzelleştirmeye çalışmıyorum. Çünkü önemli olan çocuğun bunu öyle ya da böyle başarmış olması ,başladığı işi bitirebilmesi. Ve veliye begendirme gibi bir kaygım da olmadı hiçbir zaman..
Veli etkinlikle ilgili özgüven zedeleyici birşey derse de anında uyarıyorum ve veliye yaptığının yanlış olduğunu izah ediyorum ve bu sorun da kalkmış oluyor ortadan..
Anlamadiginiz sistemi ben soyleyeyim size; saglam bir torpili var demekki. Biz ogretmenler ne cektiysek bu torpillilerden ve herseyi bildigini iddia eden bilincsiz velilerden cektik :)tabikide bu anlattiklarim.sinifta tek bi kisiye yapilan davranislar degilki. veliler cok cekimser kaliyor akil.sir erdiremiyoruz.toplanalim diye anlasildi cocuklari dayak yedigini soyledigi halde gelmedi hic bir veli. bazi cocuklarsa ailesine soyleyemiyor.tesadufen morluklardan anladi velinin bir tanesi.oda darp raporu aldi sikayet etti ama sonuc yok. nasil bir sistem.bilmiyorum anlamiyorum.
Evet okudum çocuk problemli ama öğretmenin yöntemleri de yanlış. Gerçi şimdi anneye de güvenemedim ama annesi merdiven silerek geçmeye çalışan bir kadın. Bu kadının maddi ve manevi durumu ortada. Ceren gibi çok çocuk var maalesef. Çocuk öfkeli ve çocuk kazanılabilir. İyi öğretmenlere denk gelen çok sayıda çocuğun hayatı çok sefer kurtuldu bu ülkede.
Benim velilerim gibi velilerle karsilasmamissin ne guzel :) Ayrica soylemek istedigimi de tam anlamamissin. Sorun veliye begendirmek degil, cocugunun eline simdiye kadar boya bile verilmemis cocuk makasi eline alinca kendinden gecip tam bir canavara donusuyor, yani amac tehlikeli durumu ortadan kaldirmak. Neyse..
Çocuk kazanılabilir evet..ama bunun olması için en başta annenin çocuğun problemli bir çocuk olduğunu kabul etmeli.. Psikoloğa götürmüş,psikolog demiş ki bu çocuk normal,öğretmen hatalı..Rehberlik servisine götürmüş denmiş ki çocuk normal. .Hayır, ne psikolog ne de rehber öğretmen normal demez boşanmış bir ailesi olan,şiddete birçok kez şahit olmuş ve şiddet eğilimi olan bir çocuğa..Konu sahibi haklı çıkmak adına doğruyu söylemiyor ve eksik anlatıyor ve olaya tamamen kendi penceresinden bakıyor.Soğukta çocuğu okula getiriyorum ellerim üşüyor,merdiven siliyorum,sahipsizim vs gibi söylemlerde bulunarak demogoji yapıyor yani O'nun da psikolojisi bozuk..
Anne istiyor ki, öğretmen çocuğumu idare etsin,davranışlarını görmezden gelsin,sorunlu davranışlarını bana söylemesin vs vs.
Bence öğretmen çok iyi bir öğretmen;çocuğun uyumda sıkıntıları olduğunu anlayıp anneye söylüyor ki bir çözüm üretilsin çünkü biliyor ki çözüm sadece öğretmende değil anne,öğretmen işbirliğinde..Bu işbirliğine uymayan da annedir... Okuldan alın denmesini asla savunmuyorum ancak öğretmenin ve idarenin bunu söylemesinde bir gerekçe vardır ama annenin bunu burada anlatmadığı muhakkak..
Öğretmenler sihirli değneği olan kişiler değillerdir..Sorunlu öğrenci olduğu zaman işbirliği içinde çözülür bu sorun.
"Mahmut Hoca"cılık oynamaya gerek yok..
Çocuk kazanılabilir evet..ama bunun olması için en başta annenin çocuğun problemli bir çocuk olduğunu kabul etmeli.. Psikoloğa götürmüş,psikolog demiş ki bu çocuk normal,öğretmen hatalı..Rehberlik servisine götürmüş denmiş ki çocuk normal. .Hayır, ne psikolog ne de rehber öğretmen normal demez boşanmış bir ailesi olan,şiddete birçok kez şahit olmuş ve şiddet eğilimi olan bir çocuğa..Konu sahibi haklı çıkmak adına doğruyu söylemiyor ve eksik anlatıyor ve olaya tamamen kendi penceresinden bakıyor.
Soğukta çocuğu okula getiriyorum ellerim üşüyor,merdiven siliyorum,sahipsizim vs gibi söylemlerde bulunarak demogoji yapıyor yani O'nun da psikolojisi bozuk..
Anne istiyor ki, öğretmen çocuğumu idare etsin,davranışlarını görmezden gelsin,sorunlu davranışlarını bana söylemesin vs vs.
Bence öğretmen çok iyi bir öğretmen;çocuğun uyumda sıkıntıları olduğunu anlayıp anneye söylüyor ki bir çözüm üretilsin çünkü biliyor ki çözüm sadece öğretmende değil; anne,öğretmen işbirliğinde..Bu işbirliğine uymayan da annedir... Okuldan alın denmesini asla savunmuyorum ancak öğretmenin ve idarenin bunu söylemesinde bir gerekçe vardır ama annenin bunu burada anlatmadığı muhakkak..
Öğretmenler sihirli değneği olan kişiler değillerdir..Sorunlu öğrenci olduğu zaman işbirliği içinde çözülür bu sorun.
"Mahmut Hoca"cılık oynamaya gerek yok..
Ayni yorumumdaki "Makas tehlikeli bir alet oldugu icin cocuga ben yardim ediyorum, bu durumda da etkinligi ben yapmis oluyorum" cumlemi okumamissin demekki kendine gore yorum yaparken.Yüzde 80ini öğretmen yapıyor dediğin için,veliler güzel etkinlik görmediği zaman eleştiriyor dediğin için kendi adıma o yorumu yaptım. 10 yıllık meslek hayatımda o yüzde 80lik dilimde olmadığını belirttim.. Neyse...
Öğretmen anne
Anneye söylediklerinizde yerden göğe haklısınız. Ama ogretmen için coj iyi öğrenmen falan demişsiniz. Ogretmen anne ile birak isbirligini uzlasmaya bile yanasmiyor. Cocuk gitsin o ve sinifi bir problemden kurtulsun istiyor.
Öfke problemi olan 4 yasinda bir çocuğu kazanmaya çalışmak mahmut hocacılık mı oluyormuş?
Arkadaşlar öğretmen elbette hatalı çocuğa yanlış davranıyor gerçi bundan bile emin değilim çünkü karşımızda yalan söyleyen ya da eksik anlatan bir kadın var.
Ama hiç bir psikolog ya da danışman böyle bir çocuğa normal deyip göndermez.hele de boşanma öncesini,boşanma sırasını ve sonrasını bilen anneyi de biraz gözlemleyen bir psikolog siz normalsiniz demez.
Yani konuda anlatilmayan şeyler var.
Haselam arkadaslar
Basliktada belirttigim gibi sorun çok buyuk..
benim bir yavrum var ..
devlet okulunun ana sinifina basladi bu sene ekim ayinda biraz gecikmeyle..
okula gittim kayitta hiçbir sorun olmadi..
ama okula basladiginin ilk ikinci haftasinda ogretmeni ..
adi ogretmen basladi sikayet etmeye..
yok ceren surekli ayaga kalkiyor yok soyle yok boyle eften püften sebepler..
sonrada başindan atmaya bir bahane bulacak ya..
sonra bana dedi ki cocugun yasi kücuk de ben bilmiyordum bunu da falan filan ..
aradn iki ay gecti daha ogretmen cocugun kac yasinda oldugunu ayini yeni ogreniyor..
bu da ayri bir konu..
neyse biz bosandik ..
iste bu yuzden olsa gerek benim arkamda duracak kimsem yok ya bunuda biliyor .benim yavrumu basindan atmak istiyor..
benim cocukda cidden cok akilli sevildigi zamn ne dense yapan cocuk hareketlilkk var illaki her cocukta oluyor bu..
neyse ogretmenin sikayetleri ... benim yavrumun arkadasi tuvalete gidince adi leyla benim cerende pesinden gidiyormus..
ikincisi otur deyince oturmuyormus..
3 etkinlik yaparken ceren arkadasinin etkinligini yirtmis iki kere ogretmende benim kizin etkinligini alip yirtmis ..
NE KADAR APTALCA HAREKET ÇOCUKLA COCUK OLMAK
daha neler nelr..
esas kobuya gelelim ..simdi bu ogretmen benim cocugumu artik okukda istemiyor arkadslarini rahatsiz ediyormus..
yani benim cocugu okuldan atacaklar..
sindi bana akil verin ben haksizmiyim??
hakliysam hakkimi nasik arayabilirim??
rehberlife gittim durumu anlattim anladi kinse birsey yapamaz dedi..
feriştahi gelse senin cocugu kimse atamaz dedi atti tuttu ..
gecen yanina gittim ..
adam hicbirsey demiyor kaçiyor iaine gelmiyor cunku ...
bana niye yardim etsin ki ??
kendini niye sikintiya soksunn..
bu arada ben merdiven yikiyorum ..
bu yuzden cocugumu ana okuluna verdim..
yoksa evde durur bu sene ama mecburum buna..
bana yardimci olur musunuz kirmadan incitmeden..
hakkimi nasil alabilirim..
bir tane de dengesiz veli ogretmene demis ki ahmet rahatsiz oluyor cerenden demis..
bunu da ogretmen soyledi bana..
kafayi yiyeem arkadslar..
ben bu cocugu nereye verecm ..
benim cocugumda hicbirsey yok doktora goturdum gayet normal dedi fevri hareketleri yok..
bana yardim edin arkadaslar..
cok kotiyum resmen benim yavrum dislaniyor ya hazmedemiyorum bunu..
birde ogretmen benim yavruma diyormuşki;sen başka okula kuçuk cocujlarin oldugu yere gideeksin diyormus bana da dedi ki en fazla bir hafta idare ederim cocugunuzu baska yere gonderin dedi..
bende ocagin sonuna kadr yardimci olun dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?