ÖGRETMEN SORUNU !!!!!ÇOK YORULDUMMM

Şikayet etmeli miyim bu ogretmeni???,

• evet

OY: 49 53,3%
  • hayir

OY: 43 46,7%

• Ankete Katılan
    92

Az önce aynı haberi ben de izledim.
Ama burada konu farklı, konu sahibi çocuğunun bir problemi olmadığını iddia ediyorken, konunun altından öfke dolu, saldırgan, uyumsuz bir çocuk çıktı. Çocuğunu kendisi başından atmaya çalışıyor tabiri caizse ama tüm özveriyi öğretmenden bekliyor.

Öğretmen pür haklı diyemeyiz, hatalı davranışları var, ama esas hatanın büyüğünün konu sahibinde olduğunu düşünüyorum.
Burada açtığı konusuna dahi yalanlarıyla başladı.

Arkadaşım öğretmen. Özel bir okulda öğretmen ve her sınıfında böyle özel bir çocuk varmis. Hatta bazı sınıflarında 2-3 tane olduğunu söylüyor. Rehberlik bölümünün bu çocuklar ve öğretmenleri ile ciddi çalışmaları varmış. Arkadaşım tabii şikayet ederek anlattı çünkü her çocuk için rehberliğinde öğretmenden beklediği bazı görevleri oluyormuş. Onları gerçekleştirmek, dersi yönetmek ve anlatmak çocuklara mukayet olmak vs çok yoruluyorum diyordu. Cocuk zaten derste problem cikariyor vs diye anlatiyordu. Ama yapıyor mu yapıyor. Oradaki her öğretmen yapıyor.

Devlette öğretmen olan arkadaşımızda kendi okulundaki uygulamayi anlatı bunun uzerine aradaki fark belli zaten. Devlette herhangi bir uygulama yok. Aslında devlet okullarında da yapılması gereken bu. Rehberlik kadrolarını boşuna açmıyorlar.

Şimdi her sınıfta en az 1 tane kaynaştırma öğrencisi yok mu? Var tabi. Ama o öğrenciler hep dislanıyor veya istenmiyor. Haberlere bile çıktı. Öğretmen hakkında soruşturma açılıyor, öğretmen veliler ile anlaşıyor veliler ayaklanıyor. Bu çocuk tek birakılmaya çalışıyor.

Öğretmen çok önemli. Anne ile işbirliği yapması lazım. Ama öğretmen daha anne ile doğru dürüst iletişim bile kurmuyor. Çocugun ne kadar problemli olduğu ortaya cikti ama ben hala öğretmeni suçlu buluyorum galiba.

konu farklı biliyorum canım ama haberden çok etkilendim ya, zaten bu konunda hepsini okumadın ilk sayfa sadece, bayağı sayfalarca yazılmış

konu farklı biliyorum canım ama haberden çok etkilendim ya, zaten bu konunda hepsini okumadın ilk sayfa sadece, bayağı sayfalarca yazılmış

Ben de onü eksi sözlükte görmüştüm. Üzülürüm diye videosunu izleyememistim. Hamileyim ne olur ne olmaz diye parfüm bile sıkmıyorum. Her türlü kimyasaldan uzak durmaya çalışıyorum. Benim bu kadar özenle sahip olmaya çalıştığım çocuğa o öğretmen gelip ne olduğu belirsiz oda spreyi sıkacak ona içiririm o spreyi. Oda spreyi ne kadar tehlikeli. Üstünde solunmamasi lazım cilde sıkmayın vs yazıyor her birinin. Hadi bu fiziksel zarar. Bir de cocugu aşağılamak için yapmış. Şerefsiz. İşte insanlara güvenmek istiyoruz. Çocuğumuzu emanet ettiğimiz öğretmenin iyi niyetli olduğunu sanıyoruz, ya da canımızı emanet ettiğimiz hemşirenin veya doktorun. Ama herkes gerçekten gittikçe manyaklasiyor. Kimseye güvenmemek lazım. Özellikle çocukla ilgilenen kişileri anne babaların hep haberli habersiz denetlemesi lazım. Çocuğun sahipsiz olduğunu dusunmemeliler.

Ya bişey dicem. Bu kadının çocuğu birinin çocuğunun sırtına değil de gözüne kalem soksa ve o çocuk kör olsa hala anneye mu destek vereceksiniz ????

Ben kendi adıma anneyi hatalı buluyorum zaten. Ama öğretmen daha hatalı geliyor gözüme. Anne gerçekle yüzleşemiyor. Yalan söylemiyor diyelim sadece gerçeği kabul edemiyor bence.

canım şu cam sil şişesi gibi olan oda parfümlerinden sıkıyor ya, tüm sırtına sıktı ama devamını seyredemedim, kanal değiştirdim, bi anlık boşluğuma geldi yoksa ben de izlemem, düşün bizim izlerken psikolojimiz bozuluyor, izleyemiyoruz

Kaynaştırma öğrencisi durumu farklı. Ben zaten öğretmen çok masumdur demedim. Yaptığı çok fazla yanlış davranış var ve veliyle düzgün iletişim kuramamış. Ama linç yemeyi de hak etmiyor bana kalırsa çünkü konu sahibi gördüğüm kadarıyla çocuğunun problemlerini göz ardı edip suçu başkalarına atmaya daha meyilli. Eski konularına biraz bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Benim velilerim gibi velilerle karsilasmamissin ne guzel :) Ayrica soylemek istedigimi de tam anlamamissin. Sorun veliye begendirmek degil, cocugunun eline simdiye kadar boya bile verilmemis cocuk makasi eline alinca kendinden gecip tam bir canavara donusuyor, yani amac tehlikeli durumu ortadan kaldirmak. Neyse..

Anlamadiginiz sistemi ben soyleyeyim size; saglam bir torpili var demekki. Biz ogretmenler ne cektiysek bu torpillilerden ve herseyi bildigini iddia eden bilincsiz velilerden cektik :)

Çocuk kazanılabilir evet..ama bunun olması için en başta annenin çocuğun problemli bir çocuk olduğunu kabul etmeli.. Psikoloğa götürmüş,psikolog demiş ki bu çocuk normal,öğretmen hatalı..Rehberlik servisine götürmüş denmiş ki çocuk normal. .Hayır, ne psikolog ne de rehber öğretmen normal demez boşanmış bir ailesi olan,şiddete birçok kez şahit olmuş ve şiddet eğilimi olan bir çocuğa..Konu sahibi haklı çıkmak adına doğruyu söylemiyor ve eksik anlatıyor ve olaya tamamen kendi penceresinden bakıyor.

Soğukta çocuğu okula getiriyorum ellerim üşüyor,merdiven siliyorum,sahipsizim vs gibi söylemlerde bulunarak demogoji yapıyor yani O'nun da psikolojisi bozuk..

Anne istiyor ki, öğretmen çocuğumu idare etsin,davranışlarını görmezden gelsin,sorunlu davranışlarını bana söylemesin vs vs.
Bence öğretmen çok iyi bir öğretmen;çocuğun uyumda sıkıntıları olduğunu anlayıp anneye söylüyor ki bir çözüm üretilsin çünkü biliyor ki çözüm sadece öğretmende değil; anne,öğretmen işbirliğinde..Bu işbirliğine uymayan da annedir... Okuldan alın denmesini asla savunmuyorum ancak öğretmenin ve idarenin bunu söylemesinde bir gerekçe vardır ama annenin bunu burada anlatmadığı muhakkak..

Öğretmenler sihirli değneği olan kişiler değillerdir..Sorunlu öğrenci olduğu zaman işbirliği içinde çözülür bu sorun.

"Mahmut Hoca"cılık oynamaya gerek yok..

Öğretmen hatalı. Başından atmak yerine çözüm yolları ortaya koymalıydı. Konu sahibi de rahatlar bu kadar çaresiz kalmazdı. Çocuğu başka sınıfa ya da okula almak sorunu çözecek mi? Gittiği yerde de aynı tepkilerle karşılaşacak kadın. Çocuk ana sınıfına gitmese bile 1. sınıfa başlayacak eninde sonunda. Hep böyle hırçın zor bir çocuk kalacak yardım edilmez ise. Hep şikayet hep şikayet... Anne de maddi manevi çökmüş faydası yok. Bir çocuk böyle mi hayata kazandırılır öğretmenlerim?

Konu sahibinden ziyade o çocuğun durumuna çok üzüldüm. Bir de istenmeyen çocuk tarafından bakın olaya. Onu kimse anlamıyor, dışlıyor. Onunla kimse ilgilenmiyor. Belki arkadaşları bir şey söyleyip dalga geçtikleri için sağa sola saldırıyor. Sınıftaki tek uyumsuz çocuğun o olduğunu ve bütün sorunların ondan kaynaklandığını hiç sanmıyorum. Öğretmen kendini öyle inandırmış ve onu okuldan gönderirse uyumlu bir sınıfa kavuşacağını sanıyor. Tamamen kendi rahatını düşünüyor. Rehber öğretmen de bir anda dönmüş. Sözünün arkasında durmamış. Öğretmen öğretmeni kolluyor. Olan bu.

Yüzde 80ini öğretmen yapıyor dediğin için,veliler güzel etkinlik görmediği zaman eleştiriyor dediğin için kendi adıma o yorumu yaptım. 10 yıllık meslek hayatımda o yüzde 80lik dilimde olmadığını belirttim.. Neyse...

Öğretmen anne

Anneye söylediklerinizde yerden göğe haklısınız. Ama ogretmen için coj iyi öğrenmen falan demişsiniz. Ogretmen anne ile birak isbirligini uzlasmaya bile yanasmiyor. Cocuk gitsin o ve sinifi bir problemden kurtulsun istiyor.

Öfke problemi olan 4 yasinda bir çocuğu kazanmaya çalışmak mahmut hocacılık mı oluyormuş?

Ayni yorumumdaki "Makas tehlikeli bir alet oldugu icin cocuga ben yardim ediyorum, bu durumda da etkinligi ben yapmis oluyorum" cumlemi okumamissin demekki kendine gore yorum yaparken.

İşbirliği diyorum.. Eğer anne direniyorsa,öğretmen idare etsin mantığında ise ve "psikolog, çocuk için normal,öğretmen hatalı dedi,rehber öğretmen normal dedi" deyip direnç gösteriyorsa evet mahmut hocacılık oluyor..

Arkadaşlar öğretmen elbette hatalı çocuğa yanlış davranıyor gerçi bundan bile emin değilim çünkü karşımızda yalan söyleyen ya da eksik anlatan bir kadın var.

Ama hiç bir psikolog ya da danışman böyle bir çocuğa normal deyip göndermez.hele de boşanma öncesini,boşanma sırasını ve sonrasını bilen anneyi de biraz gözlemleyen bir psikolog siz normalsiniz demez.

Yani konuda anlatilmayan şeyler var.

Yok canım psikolog demez böyle bir şey diyen zaten psikolog değildir. Psikologa maddi durumu yetersiz diye düşünüyorum ve seans ücretlerini zaten karşılayamayacaktır. Psikiyatra götürmüş olabilir o da zaten ilaç falan verir yani terapi yapmaz dolayısıyla yardımcı olamaz. Anne psikiyatra da konuyu böyle anlattıysa 10 dk muayene zaten uğraşmamıştır "Bir şeyi yok" demiş yollamıştır. Bu çocuğun işi psikolog ya da pedagogla.

Me
Ha

Devlet okullarında yaş grubu mu var anasınıflarında?

Konu sahibi önce öğretmene kızdım ama düşününce benim burda neyaptığımı kim olduğumu algılamıyo sözümü dinlemiyo onun yaşına inersem yaptığının yanlış olduğunu anlamasını sağlamak içinde yırtmış olabilir.

Çocuğunuz neden başkasının etkinliğini yırtıyo ? Başkasının eşyalarına dokunmaması enazından zarar vermemesi gerektiğini öğretmeniz gerekirdi.

Ayak sallıyo demiş öylesine sallanmış kısa süreli bi ayak öğretmenin dikkatini dahi çekmezdi sürekli ayak sallıyo demek ki.
Bu da ya dikkat dağınıklığından yada tik bozukluğundan olur.

Siz kızınızı alıp başka bi okula başka sınıfa versenizde şikayetlerin kesileceğini sanmıyorum.

Sizinde psikolojiniz belli ki iyi değil birlikte tedavi olmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…