- 10 Kasım 2007
- 2.209
- 651
- 723
- Konu Sahibi Mavi dalgalarrr
-
Ben yaptigim yapmadigim sey icin size hesap vermek zorunda miyim pardon? Ogrtmenin egitiminden memnun degilseniz alin evinizde egitin cocugunuzu, yaraticiliginizi falan gelistirirsiniz bol bolHiç etkinlik yaptırmayın öğretmenim o zmn illa kağıt mı kesmeli 4 yaşında ki çocuk
Sizin gibi ona ne de buna der diyennoldığu sürece çocuklarımızın yaratıcılığı yerin de sayar. Kendimizi biraz geliştirin küçük kas gelişimini sadece kesme çalışmasın da sınırlandırmayın
Valla kusura bakmayin da sizin gibi velileri 50 yil egitmeye calissak zor.. Ogretmene emir veren bir insan egitilmeye degmez bir kere. Herkes kendi isini yapsa zaten egitim sistemi bu kadar bozulmazdi. Tekrar soyluyorum; okuldaki egitimden memnun degilsen cocugunu al evinde egit..etkinlikleri veli gordugunde "bu ne? Bu nasil etkinlik?" Vb cumlelerle cocugun ozguvenini alt ust edebiliyor.Teacher01 ben bu yazdığınıza takıldım...
O zmn işe önce Veli'yi eğitmekle başlayın, kısa Videolar çekip slaytlar hazırlayın, çocukların gelişim alanlarını anlatın vs
Toplum olarak ne derler demektense ne yapmalıyım demeliyiz
Sadece konuyu değil konu sahibinin bütün konularını biliyorum ben zira sizinde birçok konunuza denk geldim.Naif olduğunuzu düşündüren o kadar çok ifadeniz vardı ki bu konudaki yorumlarınızı okuyunca tuhafıma gitti.Yaşanmışlığa veriyorum ama meslektaşsınız diye zor çocuklar gördünüz diye hala "öğretmene gelene kadar çocukta şöyle yapmış böyle yapmış" demeniz bile bir garip.4 yaşındaki çocukla kazık kadar kadını mı yarıştıralım yani hatalar silsilesinde.
Arkadaşlarının kağıdını yırttın al bende seninki yırtıyorum diyen bir zahmet o okula kendini yazdırsın.
Siz şu yaşta şikayet edilirsem insani duygularım ölür dediniz. 2 ayda 4 5 yaşlarındaki çocuğun sürekli şikayet edildiğini düşündümde hem çocuğa hem annesine acıdım
etkinlikleri veli gordugunde "bu ne? Bu nasil etkinlik?" Vb cumlelerle cocugun ozguvenini alt ust edebiliyor.Teacher01 ben bu yazdığınıza takıldım...
O zmn işe önce Veli'yi eğitmekle başlayın, kısa Videolar çekip slaytlar hazırlayın, çocukların gelişim alanlarını anlatın vs
Hadi anlıyorum anasınıfı zorunlu değil su an, isteğe bağlı ve öğretmen insiyatif kullanıp uyumsuz çocuğun sınıf değişimini ya da okula seneye yazılmasını isteyebiliyor.
Bu cocuk ilköğretim çağında olsa ve aynı uyumsuz davranışları gösterse ne olacaktı? Zorunlu ilköğretimde öğretmen bunu yapsın da goreyim. Sınıf değiştirdin, okul değiştirdin bu mu cozum? Her öğretmen uyumsuz öğrenciyi sınıfından yollarsa bu çocukların eğitim-öğretim hakkı gasp edilmiş olmaz mı? Uyumsuz çocuğu izole edip eğitim kurumlarından uzaklaştıralım mı?
Kaynastırma öğrencilerine bile aynı tavır var. Sınıfın düzenini bozuyor, uyumsuz diye Yok Veli imzası topla Yok müdürle konus da okuldan atsınlar derken bu cocuklar kayıt olacak okul bulamıyor. Ki konu sahibinin çoçuğunun bu tarz bi sorunu da Yok.
Öğretmenlik sadece orta zekalı makul hareketlere sahip uslu çocuklarla eğitim/öğretim isi olmamalı. Sorunlu cocuklar her daim var ve malesef ki işinin niteliği gereği öğretmen bu öğrencileri de sınıfında bulundurmak zorunda.
Konu sahibi öncelikle müdürle müdür yardımcısıyla görüş. Öğretmene durumu bir kez daha açıkla. Ne yapabiliriz diye sor. Anasınıfı zorunlu olsaydı ki seneye olacak deniliyor- yine aynı şeyi yapar mıydınız de. Çocuk e-okul sistemine kaydederken yası müsait ki sorun çıkmadı. Yas bu durumda bahane olmamalı.
Bu yollardan sonuç alamazsan üst mercilere başvur. Öncelik ogretmene haddini bildirmekten ziyade çocuğun eğitiminin aksamaması olsun.
Bu yazıya yüzde yüz katılıyorum. Çocuklar önce ailede eğitilir. Böyle ilgisiz ailelerin çocukları yüzünden olan öğretmene değil diğer terbiyeli çocuklara oluyorKızımı okula yazdırdığım ilk sene sınıfında bir öğrenci tüm arkadaşlarını rahatsız etmeye başladı.İtme,gözüne kalem sokma,yerinde oturmama,öğretmene tekmeler. Anne terapiye götürdümü götürmedi mi bilmem. Çocuğumun ilgiye ihtiyacı var falan diye hep ağlardı. Üstelik öğtetmeni suçladı yok sevgi vermedi,anlayışsız,merhametsiz. Adam işini yapamadı ki bu çocuk yüzünden. Tüm gün bu çocukla uğraştı. Sarıldı öptü dayak yedi ama olan neticede bizim çocuklara oldu.Hem rahatsız edildiler hem öğretmenden gerekli ilgiyi göremediler.Öğretmenler doktor değil.Bazı çocukların özel eğitime ihtiyacı var.Bu da 20 kişilik sınıfla ilgilenen bir öğretmenden beklenemez. Biz ne yaptık okulumuzu değiştirdik. Kızımın okuması hala iyi değil. Eminim o öğrencinin annesinin hiç umurunda olmamıştır.Hiç kendine sormuşmudur bu çocuğum neden başka çocuklara bu şekilde zarar veriyor diye!Bazı çocuklar doğuştan sıkıntılı onları tedavi edecek olan doktordur,öğretmen değil. Aksi taktirde diğer çocuklar eğitim alamaz. Bazıları da malesef ailede eğitim alamamıştır, ve bencil bir bir aileleri vardır. Kendi çocuğu dışındaki öğrencileri yok sayar, terbiyeyi de öğretmenden bekler.
Arkadaşım ben eğitimciyim benim ki bir öneriydi.Önce bir öğretmenle nasıl konuşmanız gerektiğini öğrenin olur mu?
Fikirlerinizi ne bileyim veliler eğitilebilir, önce onları değiştirmek daha sağlıklı olabilir diye düşünüyorum
gibi belirtseniz neyse..
40 tane üniversite bitirse böyle bilmiş bilmiş konuşan, akıl veren velinin
gözümde hiç değeri yoktur..
Gidin bir doktora şu ilacı yazın, şu karışımı hazırlayın diye akıl verin olur mu?
Boyunuzun ölçüsünü verir yollar gerçi..
haftada altı sınıfta 180 öğrenciyle muhatabım. Eve dinlenmeye bile vaktım kalmıyor emin ol yoğunluktan. bide video çekip slaytla velilere lütfen çocuklarınızı evde eğitiniz eğitimi vereyim. Ve yine emin ol her veli toplantısında bu konular konuşuluyor ve yine yine emin ol zihniyet asla değişimiyor. İlgili veli zaten ilgili olmaya ilgisiz olan çareyi öğretmenlere yüklenerek kendini rahatlatma yoluna gidiyoretkinlikleri veli gordugunde "bu ne? Bu nasil etkinlik?" Vb cumlelerle cocugun ozguvenini alt ust edebiliyor.Teacher01 ben bu yazdığınıza takıldım...
O zmn hiç okuyup öğretmen olmasınOgretmen hem veliyi egitsin, hem cocugu egitsin, gitsin evinin isini yapsin, kendi cocugunla ilgilensin, hayatla mucadele etsin. Robot zaten bu insanlar. Anne baba cocugu dogursun gerisini ogretmen halletsin. Baska iste gibi varsa ogretmenlerden onlari da soyleyin. Temizligi eksik cocuklarin mesela evlerine temizlige de gitsin mi?
Ben bir eğitimci gözüyle baktımValla kusura bakmayin da sizin gibi velileri 50 yil egitmeye calissak zor.. Ogretmene emir veren bir insan egitilmeye degmez bir kere. Herkes kendi isini yapsa zaten egitim sistemi bu kadar bozulmazdi. Tekrar soyluyorum; okuldaki egitimden memnun degilsen cocugunu al evinde egit..
O zmn hiç okuyup öğretmen olmasın
Ben başından bunlar bilinen şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?