ÖGRETMEN SORUNU !!!!!ÇOK YORULDUMMM

Şikayet etmeli miyim bu ogretmeni???,

• evet

OY: 49 53,3%
  • hayir

OY: 43 46,7%

• Ankete Katılan
    92
etkinlikleri veli gordugunde "bu ne? Bu nasil etkinlik?" Vb cumlelerle cocugun ozguvenini alt ust edebiliyor. Teacher01 ben bu yazdığınıza takıldım...
O zmn işe önce Veli'yi eğitmekle başlayın, kısa Videolar çekip slaytlar hazırlayın, çocukların gelişim alanlarını anlatın vs
Toplum olarak ne derler demektense ne yapmalıyım demeliyiz

Ben yaptigim yapmadigim sey icin size hesap vermek zorunda miyim pardon? Ogrtmenin egitiminden memnun degilseniz alin evinizde egitin cocugunuzu, yaraticiliginizi falan gelistirirsiniz bol bol

Valla kusura bakmayin da sizin gibi velileri 50 yil egitmeye calissak zor.. Ogretmene emir veren bir insan egitilmeye degmez bir kere. Herkes kendi isini yapsa zaten egitim sistemi bu kadar bozulmazdi. Tekrar soyluyorum; okuldaki egitimden memnun degilsen cocugunu al evinde egit..

Kızımı okula yazdırdığım ilk sene sınıfında bir öğrenci tüm arkadaşlarını rahatsız etmeye başladı.İtme,gözüne kalem sokma,yerinde oturmama,öğretmene tekmeler. Anne terapiye götürdümü götürmedi mi bilmem. Çocuğumun ilgiye ihtiyacı var falan diye hep ağlardı. Üstelik öğtetmeni suçladı yok sevgi vermedi,anlayışsız,merhametsiz. Adam işini yapamadı ki bu çocuk yüzünden. Tüm gün bu çocukla uğraştı. Sarıldı öptü dayak yedi ama olan neticede bizim çocuklara oldu.Hem rahatsız edildiler hem öğretmenden gerekli ilgiyi göremediler.Öğretmenler doktor değil.Bazı çocukların özel eğitime ihtiyacı var.Bu da 20 kişilik sınıfla ilgilenen bir öğretmenden beklenemez. Biz ne yaptık okulumuzu değiştirdik. Kızımın okuması hala iyi değil. Eminim o öğrencinin annesinin hiç umurunda olmamıştır.Hiç kendine sormuşmudur bu çocuğum neden başka çocuklara bu şekilde zarar veriyor diye!Bazı çocuklar doğuştan sıkıntılı onları tedavi edecek olan doktordur,öğretmen değil. Aksi taktirde diğer çocuklar eğitim alamaz. Bazıları da malesef ailede eğitim alamamıştır, ve bencil bir bir aileleri vardır. Kendi çocuğu dışındaki öğrencileri yok sayar, terbiyeyi de öğretmenden bekler.

Cocuktan once senin sorunlarini halletmen gerekli. Simdi yaziyorum boyle ama sen yine hakaret, seni ezmeye çalışma olarak algiliyacaksin. Mutlu olmak istiyorsan bir yerden baslamalisin. Böyle hep geriye gidiyorsun, çocuğun ileride çok sorunlu, başı beladan kurtulmayan biri olduğunda daha da kotu şeyler yasayacaksin sunun farkında olmalısın. Maddi durumun yok anlıyorum, çocuğun pedagog eşliğinde tedavi gormeli. İlacsa ilac kullanmalı.
Benim yegenim 4 yaşında ilaç kullanımına başladı 18-19 yaşında bıraktı. Şimdi surada yazan üyelerin bir çoğundan mantıklı, akıllı ve iyi durumda. O derece düzeldi yani. Normal ustu oldu, okudu, okurken KPSS kazandı, bir yandan çalışıyor bir yandan okuyor, üni bitince de dahada yükselecek. Demem o ki, kendi küçük dünyamızda kararlar verip yanlış hamleler yapmamaliyiz. İşin ehli insanlardan yardım almalıyız.
Çocuğunu öğretmen kazanamaz, çok sorunları var çünkü. Bunu sen yapabilirsin sadece. Sen de yılgın, üzgün, mutsuzsun bu yüzden senin kendine de bakman ve iyileşmeye çalışman gerekli. Bir ömür böyle geçer mi? Ne kadar erken baslarsan o kadar iyi olur. Bir plan yap, konus, sor insanlardan akıl al. Bunu yaparken her fikre açık ol. Sana yapılmış saldırı ya da aşağılama olarak düşünme. Üzülüyorum senin için. Mutlu olmayı herkes kadar hak ediyorsun. Ama unutma çok az kişiye bu mutluluk tepsiyle sunuluyor. Ben de dahil diğer büyük kesim kendi kazanmaya çalışıyor bu mutluluk denen şeyi.
Şimdi öğretmeni bırak neler yapabilirsin bunun için bir konu aç mesela. Maddi durumunu, yaşadığın şehri yaz mesela. Belki devlet hastanesi doktor tavsiyesi bile gelebilir. Beyin firtinasi yapman gerekli cunku kendine yetemiyorsun. Umudunu kaybetme.

Şahsen sürekli şikayetten hoşlanmam.
Ben en yaramaz çocuğu bile ailesine kolay kolay şikayet etmem.
En son artık aile bilmeli, tek başıma olmayacak dediğim yerde onlarla paylaşırım.

Evet öğretmenin etkinliği yırtması yanlış dedim kaç mesajımda zaten.
Ama bunun üzerinde çok durmaya gerek yok çünkü daha ciddi sorunlarımız var.

Bugün arkadaşının sırtına kalem batıran çocuk yarın gözüne batırıp çocuğu kör etse
yine öğretmenin etkinlik yırtmasını mı konuşacaksınız?

Gözünden olan çocuk sizin çocuğunuz olsun ama öyle cevap verin olur mu?

Yine konu sahibine ve onun çocuğuna mı acıyacaksınız?

Herkesin hayatında belli sıkıntılar var hanımefendi.
Bu hırçın ve agresifliklerimiz konusunda bizi özgürleştirmiyor.
Bu hakkı bize vermiyor.

Başkalarına zarar verecek kadar sorunların varsa yardım alacaksın.
Ama bunu önce kabul etmen gerek.

Önce bir öğretmenle nasıl konuşmanız gerektiğini öğrenin olur mu?
Fikirlerinizi ne bileyim veliler eğitilebilir, önce onları değiştirmek daha sağlıklı olabilir diye düşünüyorum
gibi belirtseniz neyse..

40 tane üniversite bitirse böyle bilmiş bilmiş konuşan, akıl veren velinin
gözümde hiç değeri yoktur..

Gidin bir doktora şu ilacı yazın, şu karışımı hazırlayın diye akıl verin olur mu?
Boyunuzun ölçüsünü verir yollar gerçi..

Bilmediğin o kadar belli ki..

" e-okul sistemine kaydederken yası müsait ki sorun çıkmadı. Yas bu durumda bahane olmamalı." demişsin..

E-okul sistemi seni bile kaydeder anasınıfına.. Yaş kriteri var ama e-okul sisteminde kayıt aşamasında yaş sınırı yok.. 1960 doğumluyu bile kaydediyor..

Konu sahibinin eksik anlattığı şeyler var..Yoksa öğretmen sınıfımda istemiyorum dese bile okul müdürü buna müsaade etmez. Bir gerekçe var ki böyle birşey söylenilmis ama biz bunu bilmiyoruz konu sahibinin anlattığı kadarını biliyoruz.

Ogretmen hem veliyi egitsin, hem cocugu egitsin, gitsin evinin isini yapsin, kendi cocugunla ilgilensin, hayatla mucadele etsin. Robot zaten bu insanlar. Anne baba cocugu dogursun gerisini ogretmen halletsin. Baska iste gibi varsa ogretmenlerden onlari da soyleyin. Temizligi eksik cocuklarin mesela evlerine temizlige de gitsin mi?

Bu yazıya yüzde yüz katılıyorum. Çocuklar önce ailede eğitilir. Böyle ilgisiz ailelerin çocukları yüzünden olan öğretmene değil diğer terbiyeli çocuklara oluyor

Arkadaşım ben eğitimciyim benim ki bir öneriydi.
Öğretmen arkadaşımız etkinliklerin çocuklardan çocuklardan çok kendinin yaptığını söylemiş ben de bir eğitimci olarak bundan rahatsız olduğumu yaptığının yanlış olduğunu vurguladım. Veliler bune yamul yumuk demesinler diye bir çocuğun becerisi hayal dünyası sekteye uğrayabilir mi. ???
Bi yerde yanlış varsa düzeltilmeli veli yanlış düşünüyorsa Veli'yi düzeltmeli... yanlışım nerde söyler misin?

haftada altı sınıfta 180 öğrenciyle muhatabım. Eve dinlenmeye bile vaktım kalmıyor emin ol yoğunluktan. bide video çekip slaytla velilere lütfen çocuklarınızı evde eğitiniz eğitimi vereyim. Ve yine emin ol her veli toplantısında bu konular konuşuluyor ve yine yine emin ol zihniyet asla değişimiyor. İlgili veli zaten ilgili olmaya ilgisiz olan çareyi öğretmenlere yüklenerek kendini rahatlatma yoluna gidiyor

O zmn hiç okuyup öğretmen olmasın
Ben başından bunlar bilinen şeyler

Ben bir eğitimci gözüyle baktım
Yanlış sizin veli baskısından çocukların etkinliklerini yapıp durmanız.
Yine söylüyorum , öğretmen illa kağıt kestirecek gibi etkinlik Yok. Kas gelişimini başka şeylerlefe destekleyebilirsiniz ... dedim yanlış bunun neresinde
Siz yine çocukların etkinliklerini yapmaya devam edin .

Etkinliği eğer kızınız bilerek yırttıysa yani kazayla değil bilerek isteyerek yırttıysa öğretmen kızınızın empati yapabilmesi için etkinliği yırtmış olabilir. Diğer arkadaşının emeğine saygı dıyabilmesi açısından. Ben o konuda öğretmene biraz hak verebilirim.ancak somut olarak bir dışlama söz konusuysa okul idaresiyle görüşün. Boşanma sürecinden de etkinlenmiş olabilir yavrunuz.

Ogretmen arkadaslar merak ettim, siz veli egitimi de aliyor musunuz? Bir veli cocuguna nasil iyi anne ve baba olur gibi bir goreviniz var mi?

Öğretmen senin çocuğunu düzeltmek için uğraşmış ama netice alamamış olabilir. Peki sen çocuğunu düzeltmek için ne yaptın? Sırf bırakacak yerin olmadığı için çocuğu göndermişsin, çocuğun uyumsuz, arkadaşlarını rahatsız ediyor. Üç gün sonra ciddi bir zarar verse, aaa öğretmen hiç haber vermedi diyeceksin. Şimdi çocuğun durumundan haberdar edip uyarınca benim çocuğumu şikayet ediyor.. Kime şikayet etsin? Anası sensin sen de ilgilen diye uyarmış belli ki ama ilgilenmemişsin düzelmeyen çocuğun da kimseyi rahatsız etme hakkı yok. Tekrar tekrar pedagog yardımı alacaksın. Öğretmen çocuğunun etkinliğini alıp yırtmasaydı belki de çocuğun bunun nasıl bir duygu olduğunu anlamayacal ve diğer arkadaşlarının etkinliklerini de yırtmaya devam edecekti.. Zaten kime sorsan çocuğu zeki akıllı uslu uyumlu. Kimse de yoğurdum ekşi demiyor. Ben de evde ilgileneyim uğraşayım davranışlarını düzeltsin demiyor. Kimisi çocuğu evde dayak arsızı yapıyor yolluyor okula. O çocık okulda uyarmaktan anlamıyor, kızmaktan anlamıyor, tatlı dille konuşmaktan anlamıyor. Evde her şey şiddetle halledilmiş oluyor maalesef ki.

O zmn hiç okuyup öğretmen olmasın
Ben başından bunlar bilinen şeyler

Bilmiyorum Hangi fakülteden mezunsunuz ama benim okulumda bu bahsedilenlerin eğitimi verilmedi. ne nasıl öğretilir, Çocuğun gelişim dönemleri vs bunları görüp öğrendik Dört yıl boyunca. veli eğitimi diye bir konumuz olduğunu hiç hatırlamıyorum.

Bu mesajı bi saat kadar önce yazdım ama yollayıp yollamamakta kararsız kaldım. şimdi M Mutlak Butlan un mesajını okuyunca Olduğu gibi yolluyorum. bizler eğitimciyiz. görevimiz akademik eğitimle birlikte toplumsal yaşam konusunda da yol göstermek. birilerini tedavi etmek, birilerinin çocuk bakıcılığını yapmak değil. iki gündür bir çok şey yazdık, hala inanıyorum ki eksiklikler var. anne çıkıp bir Kelime yazmadı. bize 2012 li dedi çocuk için başka bir konuya 2011 li diye yazmış. bu konuda bilmediğimiz çok şey var. bildiklerimiz de yanlı olarak anlatılıyor. keşke Çocuğun öğretmeni ile görüşme imkanımız olsaydı da bir de ondan dinleseydik meseleyi.

"Benim maddi imkanim da yok..
Ona cogi imkani veremem ki aldigim maas 500 tl bile degil..
Maddiyati da gectim ..
Ben simdiye kadr esimden siddet gordum..
Cocugumdan da ayni seyleri gormek isteyorum ben..
Bana vuruyor geber diyen bir cocugum var..
Krese gitti ordaki cocuklari dovdu..pisikolaga gotrurdum ..
Normal dedi buyuyunce duzelir dedi..
Bana da vurdugunu soyledim..
Yani babasinda kalsin okuluna gonderir..
Buyur yine gorusuriz.."

Eski konunda da böyle yazmışsın. Şimdi bu çocuk normal değil bu 1.
Bu davranışları sergileyen bir çocuğa hiçbir pedagog normal, büyüyünce düzelir demez bu 2.
Senin başedemediğin için diğer çocukların ve öğretmenin başına sardığın çocuğunu öğretmen nasıl şikayet etmesin bu da 3.
Kendin buraya yazıp yazıp önceki konunda şikayet edince bir şey yok, öğretmen şikayet edince kötü öğretmen.. Sana geber diyecek kadar çocuğun psikolojisini ana baba el birliğiyle bozun, öğretmen etkinliği yırttı diye ayyy çocuğumun psikolojisi bozulcak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…