- 14 Ağustos 2016
- 4.559
- 21.570
- 238
- Konu Sahibi Mavi dalgalarrr
-
Ben bu üyeyi hatırladım.şu anda sadece çocuk için endişeli ve üzgünüm.Aynen öyle ya.
Kadının çocuğu Thé exorcist gibi bişey :) demiyor benim çocuğum sorunlu diye.
Öğretmen yine iyi dayanmış
Bu da velayet sorunu adlı konunuzdan:
"Benim maddi imkanim da yok..
Ona cogi imkani veremem ki aldigim maas 500 tl bile degil..
Maddiyati da gectim ..
Ben simdiye kadr esimden siddet gordum..
Cocugumdan da ayni seyleri gormek isteyorum ben..
Bana vuruyor geber diyen bir cocugum var..
Krese gitti ordaki cocuklari dovdu..pisikolaga gotrurdum ..
Normal dedi buyuyunce duzelir dedi..
Bana da vurdugunu soyledim..
Yani babasinda kalsin okuluna gonderir..
Buyur yine gorusuriz.."
Yalnız öyle bir anlatmışsınız ki hakikaten de öğretmen çocuğa takmış dedim ama diğer konularınızı okuyana kadar... "Velayet sorunu" ve "Çocuğumla kaliteli vakit geçirmek" adlı konularınızda çocuğunuzun hırçın olduğundan, size vurduğundan, kreşteki çocukları dövdüğünden, bir arkadaşının sırtına kalem batırdığından bahsetmişsiniz; buurada ise çocuğunuzun uyumsuz olmadığını, öğretmenin çocuğa taktığını ima ediyorsunuz. Çocuğunuz uyumsuzluğun ötesinde şiddete meyilli bir çocuk, devlet anaokulu öğretmeniyle olacak iş değil bu, ciddi bir pedagog desteği alması lazım.
Siz de zor şeyler yaşamışsınız, belli ki çocuk da sizin sorunlarınızdan fazlasıyla etkilenmiş. Size önerim ihmal etmeyin, en kısa zamanda bir pedagog ile görüşün.
Ayy kendi öz çocuğuna kendisi bile katlanamiyor. Çocuk o derece bişey.Eski konunuzu çok net hatırlıyorum çok üzülmüştüm çünkü.Çocuğunuzun sizi sevmedigini babasını sevdiğini size şiddet gösterdiğini söyleyip velayeti babasına vermek istiyodunuz.Başınızdan atıyodunuz kendi yavrunuzu yani.
Ceren kendi annesinin bile sabrını zorlayan velayeti babaya vermesini düşündüren bir çocuk. Kendi annesinin dahi bu tavırla yaklaştığı bi çocuğa öğretmeni anlayış göstermek zorunda mı ya.Sizin çocuğunuzun da sizinde psikolojik destek alması lazım. Şu konuya bakan hastalıklı bi öğretmen düşünecek allahtan eski konular var da neyin ne olduğu çıkıyor ortaya
ay nasıl sinirlendim sabah sabah.
bende sorunlu bir öğrenciydim (lise döneminde) haftada 1 müdür annemi okula çağırırdı annem her defasında müdüre ağzının payını verirdi çünkü saçma sapan nedenlerden dolayı çağırıyor. sen o öğretmen müsveddesine bi sert çık bakalım ya. karşısında sakın ezik durma. ahmet rahatsız oluyomuş lafa bak o zaman ahmetin annesi oğlunu farklı bi okula alsın.
önce müdüre git durumu anlat eğer hocanız kendisini düzeltmezse kızımla iletişimini düzeltmezse her yere şikayette bulunacam hocanızı uyarın de.
daha geçen gün eşim eneryayı bimere şikayet etti şimdi enerya ceza yiyecek. bence sende bimere şikayet et. milli eğitime şikayet et. o hoca müsveddesini öyle bırakma
Çoğu kişinin yorumlarını okudum..cidden çoğu hiçbir şey bilmeden,sınıf ortamını bilmeden oturduğu yerden almış eline telefonu ya da bilgisayarı sallamış durmuş..
Sınıftaki durum nedir,çocuğun davranışları nasıldır,öğretmenin sınıf yönetimi ve çocuğa tavrı nasıl, görüp şahit oldunuzda mı bu kadar kolay konusabiliyorsunuz?
Hele ki;şu şikayet et diyenler ciddi anlamda çok komiksiniz.. Neyi şikayet edecek,somut ne var ortada? Sadece konu sahibinin kendi tarafindan baktığı bir durum var ortada.. Ayrıca kafanız bozulduğunda,öğretmenin bir davranışı hoşunuza gitmediğinde hadi şikayet edelim,yuhlayalim diyebileceğiniz oyuncaginiz değildir öğretmenler.. önce bunun farkına varın..Bilmediğiniz,emin olmadığınız şeyler hakkında da bu kadar keskin yorumlar yapmayın!
Gelelim konu sahibinin durumuna; çocuk şiddetin hakim olduğu bir ailede büyümüş,parçalanmış bir ailenin çocuğu ve aynı zamanda çocukta da şiddet eğilimi varmış;anneye kötü sözler söyleyip, şiddet gösteriyormuş. Kadın çocuğu psikologa götürmüş ve psikolog da büyüyünce geçer demiş,hiçbir psikolog bunu söylemez söyleyemez konu sahibi burada samimi değil.
Çocukta belli ki aile içi yaşadığı şeylerden ötürü davranış bozukluğu ve uyum sorunu var.Öğretmen, anneye uyum sorunu olduğunu dile getiriyor ama anne kabul etmek yerine öğretmeni suçluyor durum böyle olunca çocuktaki sorun çözülemez ve öğretmen de bunu tek başına çözemez.. Okuldan alın demesi elbette ki kabul edilebilir birşey değil ama çocuk uyumda sorun yaşıyorsa,anne de buna direnç gösteriyorsa,öğretmen çözümsüz kalmış olup ve çocuğun yaşı da küçükse bu nedenle okuldan alın demiş olabilir. Öğretmen ne diye taksın el kadar çocuğa..
Aileler biraz iğneyi kendine batırmayı bilecek..
Kimse meslektasini cok kotu bir durum olmadigi surece uyaramaz oyle bir hakki yok. Bana niye cocugun etkinligini yapiyorsun derlerse seni ilgilendirmez der gecerim.
Etkinlik konusuna gelirsek, 4 yasinda cocugun makas tutma becerisi cok zayif olur (benimkiler oyle) makasla kendine zarar vermemesi icin mecburen boyle durumlarda ben yardim ediyorum haliyle etkinligi ben yapmis oluyorum.
Bir de duzgun kesilmemis yapilmamis etkinlikleri veli gordugunde "bu ne? Bu nasil etkinlik?" Vb cumlelerle cocugun ozguvenini alt ust edebiliyor.
Bu durumda evet anaokullarinda eve giden etkinliklerin %80 ini ogretmen yapiyor
Öğretmeni boşuna gomdüler desenize :)
Konu sahibi biraz (hatta baya) eksik anlatmış ilk mesajda olayları. Sondan başlayarak yorumları okuyun derim, çocuğun ciddi ailevi problemleri var bu yüzden hırçın davranışlar gösteriyor. Konu sahibinin taraflı anlattığına neredeyse emin gibiyim o yüzden öğretmene fazla yüklenilmesi taraftarı değilim. Evet çocuk sıkıntılı ama diğer çocuklara da zarar veriyor öğretmen hepsinin iyiliğini düşünmek zorunda. Konu sahibinin hem kendisi hem kızı psikolojik destek almalı ama maddi durumları yetersiz.
ben cereni uslu olarak düşündüm ya gerçekten arkadaşının sırtına kalem batırmak nedir. her çocuk yaramaz olur bazıları yerinde duramaz çok konuşur falan ama şiddet eğilimli bir çocuk denildiği gibi destek almalı. anneye de üzüldüm şimdi onun içinde kolay değil. cerene daha çok üzüldüm daha bu yaşta psikolojisi bozulmuş
O etkinlikleri ciddiye alan veli var mi ki?Kimse meslektasini cok kotu bir durum olmadigi surece uyaramaz oyle bir hakki yok. Bana niye cocugun etkinligini yapiyorsun derlerse seni ilgilendirmez der gecerim.
Etkinlik konusuna gelirsek, 4 yasinda cocugun makas tutma becerisi cok zayif olur (benimkiler oyle) makasla kendine zarar vermemesi icin mecburen boyle durumlarda ben yardim ediyorum haliyle etkinligi ben yapmis oluyorum.
Bir de duzgun kesilmemis yapilmamis etkinlikleri veli gordugunde "bu ne? Bu nasil etkinlik?" Vb cumlelerle cocugun ozguvenini alt ust edebiliyor.
Bu durumda evet anaokullarinda eve giden etkinliklerin %80 ini ogretmen yapiyor
alo 147 yi arayin sikayet edin .....malesef benim kardesimde ogretmende muzdarip.bir kurtulsak her gun beddua ediyoruz ama.ne okul degisiyor ne sinif ne ogretmen .galiba son care 147 yi arayp sikayet etmemiz olacak
Yorumlari okumadiniz galiba. Son 2 sayfayi okuyun derim.alo 147 yi arayin sikayet edin .....malesef benim kardesimde ogretmende muzdarip.bir kurtulsak her gun beddua ediyoruz ama.ne okul degisiyor ne sinif ne ogretmen .galiba son care 147 yi arayp sikayet etmemiz olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?