• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen olmak için geç mi?

dusuncenize saygi duyuyorum fakat ben imkansiz olacagina inanmiyorum cunku azicik da olsa insan atanabiliyor neden onlardan biri olmayasiniz ki ne eksiginiz ve ya ne fazlaniz var da siz formasyon bile almiyorsunuz atanmak imkansiz diye beni yanlis anlamayin ama bu kendi ayagina sikmak gibi bir sey. ustelik bir bolumu is olanagi yuzunden okumak ayri istedigin icin okumak apayri olduguna inaniyorum. dogu veya bati kuzey yada guney turk bayraginin dalgalandigi her yer demisler :KK66: bunu en basindan gozu alamiyorsaniz evet baska bir bolum en mantiklisi
canım evet imkansız 120 kişi mezun olduk daha atanan bir arkadaşım dahi yok. Atananlarda anca doğu. Benim eşim özel sektörde mühendis onu bırakıp da doğuya gidemem malesef. Çünkü tain dedğin olayda kolay çıkmıyor. Bir sürü öğretmen intihar ediyor vs boşuna mı bunlar. Hiç alım yok. Ben bu kadar kötü olduğunu bilsem okumazdım. Formasyonuda parayla veriyorlar ve atanma ihtimalin yüzde 4 gibi bir oran bence hiç mantığı yok

4 yıllık iibf mezunuyum. Kpss den istediğim puanı alamadım ve tekrar hazırlanıyorum. Eğer üni sınavına tekrar dönebilsem, 2 yıllık sağlıkla ilgili bir bölümü yazadım, ve direkt memur olurdum. Yaşın daha çok genç ama evlilik bazı sorumlulukları gerektiriyor. Bu sene bölümü kazansan 4 sene okuyacaksın, son sene sınava girsen atanıp atanmayacağın muamma. Ya da bir dersane de çalışacaksın ki çok zor. O sıra da evliliğin ilerleyecek ve belki de bebek isteyeceksiniz. Şuan da atama tercihlerine bakıyorum da ahh ahh... Sağlık bölümüne o kadar çok bölüm açılıyor ki, hiç değilse kısa zamanda iş garantisi oluyor. Demem o ki, evlenince hayaller bir nebze değişiyor, açıkcası benim için öyle oldu.

Sizde kendimi gördüm resmen . Sağlık bölümleri kesinlikle çok avantajlı fakat önlisans sağlık bölümlerinde devlet üniversitelerinde neredeyse hiç yer kalmıyor (Sml çıkışlıların öncelik hakkı ve sınavsız geçişleri yüzünden)
Bende iki bölüm okuyorum yine de sağlık için ilerde şansımı tekrar denemeyi düşünüyorum

Back