- 19 Ağustos 2014
- 1.770
- 5.229
- 208
- Konu Sahibi acembuselik
Henüz 20 yaşındayım. 1.5 aylık evliyim. Üniversiteyi yarıda bıraktım. Şimdi aşık olduğum ve çok istediğim bölüm "Türk Dili ve Edebiyatı" için tekrar hazırlanıyorum. Sağolsun eşim çok destek oluyor. Bazen evim dağınık oluyor, yemeği aparatifle geçiştiriyoruz falan hiç sesini çıkarmıyor çok anlayışlı. İstediğin şey için çabala, ev işini bugün yapamazsan yarın yaparsın sonra yaparsın diyor. Zaten polis memuru oluğu için 2 hafta gece çalışıyor. O olmadığında geceleri ders çalışıyorum. Düğün borçları falan derken maddi durumumuz sıkışık o yüzden dersaneye yazılmadım. Eşim istersen yazıl diyor ama onu sıkıştırmak istemiyorum. Hem çalışıp hem sınava hazırlanırsam da çok fazla vakit ayıramam diye düşünüyorum o yüzden şu an çalışmayı düşünmüyorum. Ben öğretmen olmak istiyorum ama iki senem istemediğim bi bölümde boşa geçti gitti. 2 sene kaybettiğim için sanki şimdi tekrardan aynı şeyler boşa emek, geç kalmışlık gibi geliyor. 4 yıl üniversite, kpss falan sanki çok geç olacakmış gibi geliyor. Neden böyle bilmiyorum. Eşim ise herkes 27 28 yaşında memur oluyor hiç bi şey için geç değil yaparsın ben inanıyorum diyor. Nedense ben eşimin bu destek olma çabalarını boş vaat olarak görüyorum ailem de yaşın genç yapabilirsin diyor ama ben kendimi 1 - 0 yenik hissediyorum.
Bana yardımcı olur musunuz? Neden böyle hissediyorum, boşa geçen 2 sene mi bunun sebebi... Çünkü sürekli kendime zamanında o bölümü tercih etsem daha çok çalışsam şimdi 2. sınıf bitcekti 3. sınıf olcaktım falan deyip duruyorum.. Öğretmen olmak için geç mi kaldım ?
Bu günlerinizin kıymetini bilin...
Eşiniz anlayışlı, yemekler aperatiflerle geçiştirilebiliyor.
İleride çocuklarınız ve ilerlemiş yaşınızla pişman olmak istemiyorsanız hayallerinizin peşinden gidin...
Çalışmak ayrı öğretmen olmak apayrı güzellikler...
İleride evladınız eğitimiyle ilgili sorunlar yaşarsa pes etmemenin ne demek olduğunu annesinden öğrenecek.
Ki yeni neslin en büyük ihtiyacı öğütçü değil örnek ebeveynler...
Maddi manevi kendinizi sapasağlam hissedecek, planlarınızı bu rahatlıkla yapacaksınız.
Ailenizin, eşinizin, evladınızın gururu, örneği olacaksınız...
Öğretmen olma fikrinizi pek sevdim, inşallah konunuzu mezuniyetinizle güncellersiniz...