• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen olmak için geç mi?

23 yaşındayım 4 yıllık bölüm okumayı düşünüyorum. Geç diye hayıflanmak mantıksız bence kime göre geç neye göre geç. Ha çocuk falan düşünüyorsanız birşey diyemem okulla zor olur

ben de vazgeçmek üzereyim valla ne yapmayı planlıyorsunuz ilerisi için
Memurluk tercihi yapacagim ama o da olmayacak. Puanim dusuk diye hatirliyorum. O kadar bikmisim ki puanima bile bakmadim henuz. Ne is olsa yaparim modundayim su ara. Evde olmaktan feci sıkıldım.

Memurluk tercihi yapacagim ama o da olmayacak. Puanim dusuk diye hatirliyorum. O kadar bikmisim ki puanima bile bakmadim henuz. Ne is olsa yaparim modundayim su ara. Evde olmaktan feci sıkıldım.
aynen ders çlşmak gelmıo içimden sıkıldım evde iice

Henüz 20 yaşındayım. 1.5 aylık evliyim. Üniversiteyi yarıda bıraktım. Şimdi aşık olduğum ve çok istediğim bölüm "Türk Dili ve Edebiyatı" için tekrar hazırlanıyorum. Sağolsun eşim çok destek oluyor. Bazen evim dağınık oluyor, yemeği aparatifle geçiştiriyoruz falan hiç sesini çıkarmıyor çok anlayışlı. İstediğin şey için çabala, ev işini bugün yapamazsan yarın yaparsın sonra yaparsın diyor. Zaten polis memuru oluğu için 2 hafta gece çalışıyor. O olmadığında geceleri ders çalışıyorum. Düğün borçları falan derken maddi durumumuz sıkışık o yüzden dersaneye yazılmadım. Eşim istersen yazıl diyor ama onu sıkıştırmak istemiyorum. Hem çalışıp hem sınava hazırlanırsam da çok fazla vakit ayıramam diye düşünüyorum o yüzden şu an çalışmayı düşünmüyorum. Ben öğretmen olmak istiyorum ama iki senem istemediğim bi bölümde boşa geçti gitti. 2 sene kaybettiğim için sanki şimdi tekrardan aynı şeyler boşa emek, geç kalmışlık gibi geliyor. 4 yıl üniversite, kpss falan sanki çok geç olacakmış gibi geliyor. Neden böyle bilmiyorum. Eşim ise herkes 27 28 yaşında memur oluyor hiç bi şey için geç değil yaparsın ben inanıyorum diyor. Nedense ben eşimin bu destek olma çabalarını boş vaat olarak görüyorum ailem de yaşın genç yapabilirsin diyor ama ben kendimi 1 - 0 yenik hissediyorum.

Bana yardımcı olur musunuz? Neden böyle hissediyorum, boşa geçen 2 sene mi bunun sebebi... Çünkü sürekli kendime zamanında o bölümü tercih etsem daha çok çalışsam şimdi 2. sınıf bitcekti 3. sınıf olcaktım falan deyip duruyorum.. Öğretmen olmak için geç mi kaldım ?

canım çok geç değil ama atanma yokki okusan ne olcak. Ben tarih mezunuyum formasyon almak için arkadaşımlarım birbirini yedi ama atanan falan yok 3000 kişi grio 300 kişi atanıyor. Ben atanmak imkansız diye formasyon dahi almadım. Gideceğimiz yer doğu. Ailelerimiz batıda eşim batıda kim gidebilir. Keşke başka bişi okusaydım diyorum

canım çok geç değil ama atanma yokki okusan ne olcak. Ben tarih mezunuyum formasyon almak için arkadaşımlarım birbirini yedi ama atanan falan yok 3000 kişi grio 300 kişi atanıyor. Ben atanmak imkansız diye formasyon dahi almadım. Gideceğimiz yer doğu. Ailelerimiz batıda eşim batıda kim gidebilir. Keşke başka bişi okusaydım diyorum

dusuncenize saygi duyuyorum fakat ben imkansiz olacagina inanmiyorum cunku azicik da olsa insan atanabiliyor neden onlardan biri olmayasiniz ki ne eksiginiz ve ya ne fazlaniz var da siz formasyon bile almiyorsunuz atanmak imkansiz diye beni yanlis anlamayin ama bu kendi ayagina sikmak gibi bir sey. ustelik bir bolumu is olanagi yuzunden okumak ayri istedigin icin okumak apayri olduguna inaniyorum. dogu veya bati kuzey yada guney turk bayraginin dalgalandigi her yer demisler ;) bunu en basindan gozu alamiyorsaniz evet baska bir bolum en mantiklisi

Ya tatlım bu tarz konular yakin zamanda yine açıldı ben heo kendimi ormek veriyorum yasin daha okadar kucukki bubsene kayit olsan okuluna bittigi zaman aslinda hicbise kaybetmedigini göreceksin iyiki yapmisim diceksin ben 24yasindayim 25e giricm inumuzdeki ay.bu sene öğretmen olmak istiyorum dedim ve okumaya basladim ki arkamda elektronik, isletme ve endüstri Mühendisliğini biraktm..ilk universitemde degil yani..ne kaybim olacak ki..okumasam dort sene sonra simdiki gibi olacagim..okursam dort sene sonra istediğim diplomaya sahio olacam..buna deger bence..okumalisin..

20 yasindasin daha asla gec degil. bende 25 yasindayim turk d ve edbyt okuyrm 3. siniftym aciktan okuyrm bebegmde var

Sana eşimden bahsedeyim. Çok zeki bir adamdır kendisi.Buraya yazsam bir çoğunuzun dudağı uçuklayacak 3 üniversitenin 3 ayrı bölümünde okumuş. Hepsinden diplomayı almış ama bu benim istediğim meslek değil diye mezun olduğu sene sınava girip başka bir bölüm ve başka bir okul yazmış. En son okulundan 30 yaşında mezun olmuş. Askerlik ıvır zıvır derken 31 yaşında ancak işe başlamış. Şu an bir çok insanın yerinde olmak isteyeceği bir konumda çalışıyor.

Bir de yengem var, liseden çocuk gelişimi mezunu. 22 yaşında evlendi abimle. Bir bebekleri oldu, yıllar geçti. Kız ilkokuldayken üniversiteyi kazandı okudu, bitirdi. Kpssyi kazanıp atandığında 40 yaşından gün almasına bir ay vardı. İlk ve son şansıydı yani. 40 yaşında mesleğe başladı. Kızı lisedeyken aldı onu da doğunun bir iline gitti abimi bırakıp. 2 sene boyunca tayin bekledi. Tayini de gelince rahat ettiler.

Okumanın yaşı olmaz, geçi erkeni olmaz. Bu konuda onlarca örnek sayabilirim sana çevremden.
Böyle insanlara bayılıyorum .

Neden gec olsun 24 yasinda mezun oluyorsun ben 22 yasimda mezun oldum da ne olsu atansigimda 25 yasindaydim

canım benim 20 yaş ne ki? yolun başı daha. 35 yaşına kadar memuriyete başlayabiliyorsun bildiğin gibi :D

Henüz 20 yaşındayım. 1.5 aylık evliyim. Üniversiteyi yarıda bıraktım. Şimdi aşık olduğum ve çok istediğim bölüm "Türk Dili ve Edebiyatı" için tekrar hazırlanıyorum. Sağolsun eşim çok destek oluyor. Bazen evim dağınık oluyor, yemeği aparatifle geçiştiriyoruz falan hiç sesini çıkarmıyor çok anlayışlı. İstediğin şey için çabala, ev işini bugün yapamazsan yarın yaparsın sonra yaparsın diyor. Zaten polis memuru oluğu için 2 hafta gece çalışıyor. O olmadığında geceleri ders çalışıyorum. Düğün borçları falan derken maddi durumumuz sıkışık o yüzden dersaneye yazılmadım. Eşim istersen yazıl diyor ama onu sıkıştırmak istemiyorum. Hem çalışıp hem sınava hazırlanırsam da çok fazla vakit ayıramam diye düşünüyorum o yüzden şu an çalışmayı düşünmüyorum. Ben öğretmen olmak istiyorum ama iki senem istemediğim bi bölümde boşa geçti gitti. 2 sene kaybettiğim için sanki şimdi tekrardan aynı şeyler boşa emek, geç kalmışlık gibi geliyor. 4 yıl üniversite, kpss falan sanki çok geç olacakmış gibi geliyor. Neden böyle bilmiyorum. Eşim ise herkes 27 28 yaşında memur oluyor hiç bi şey için geç değil yaparsın ben inanıyorum diyor. Nedense ben eşimin bu destek olma çabalarını boş vaat olarak görüyorum ailem de yaşın genç yapabilirsin diyor ama ben kendimi 1 - 0 yenik hissediyorum.

Bana yardımcı olur musunuz? Neden böyle hissediyorum, boşa geçen 2 sene mi bunun sebebi... Çünkü sürekli kendime zamanında o bölümü tercih etsem daha çok çalışsam şimdi 2. sınıf bitcekti 3. sınıf olcaktım falan deyip duruyorum.. Öğretmen olmak için geç mi kaldım ?
Kesinlikle geç değil. Ömrün boyunca hep "keşke" ile başlayan bir cümle kuracaksın.
Zaman o kadar hızlı geçiyor ki bir bakmışsın 25 yaşına gelmişsin. Ve o zaman dersin ki: okusaydım şimdiye mezun olmuştum bile..

4 yıllık iibf mezunuyum. Kpss den istediğim puanı alamadım ve tekrar hazırlanıyorum. Eğer üni sınavına tekrar dönebilsem, 2 yıllık sağlıkla ilgili bir bölümü yazadım, ve direkt memur olurdum. Yaşın daha çok genç ama evlilik bazı sorumlulukları gerektiriyor. Bu sene bölümü kazansan 4 sene okuyacaksın, son sene sınava girsen atanıp atanmayacağın muamma. Ya da bir dersane de çalışacaksın ki çok zor. O sıra da evliliğin ilerleyecek ve belki de bebek isteyeceksiniz. Şuan da atama tercihlerine bakıyorum da ahh ahh... Sağlık bölümüne o kadar çok bölüm açılıyor ki, hiç değilse kısa zamanda iş garantisi oluyor. Demem o ki, evlenince hayaller bir nebze değişiyor, açıkcası benim için öyle oldu.

şimdi tabi herşey toz pembe gözüküyo sana ama aklın varsa okuma o bölümü derim , okadar harcadıgın emeğin kpss sınavı yüzünden yarım kaldıgını görünce çok üzülürsün. kpss den 90 alamazsan zaten boşa okumuş olcaksın meslegıni icra edemeyeceksinki diplomalı işsizler ordusuna katılıcaksın, binlerce edebiyat bölümü mezunu var atanamayan, sen mezun olana kadar bı kat daha artar, yinede sen bilirsin tabi uyarmadınız deme sonra bize : ) haberin olsun.

Ben yazamadım ama izguben yazmış.
Atananamamış bir öğretmen olarak ben de aynı fikirdeyim.

gec degıl ama secımın ımkansız gbı boşa emek harcama ......arkadasım o bölumu bıtırdı oğretmen olmak cın formasyon aldı 4 senedır atanmayı beklıyo....çok çok yuksek puanları kpss en az 85 alman lazım sanırım...çok zor hele evlıyken bence cok daha zor...
yanı yasınız kuçuk tabıkı okuyabıılırsınız ama sonuç buyuk husran olabılır.illakı yazan olmuştur öğretmen arkadaslardan...mutlaka cıddıye alın dedıklerımızı o bölum mezunlarınla konuşun nette arastırma yapın

aynen ders çlşmak gelmıo içimden sıkıldım evde iice
Ben de oyleyim valla. Calissam da olmayacagina inandim zaten. Zira deli gibi calisarak girdigim sene, bir kitap bile acmadigim seneden daha dusuk puan aldim. :) bu sinavin calisanla calismayani ayirt etmedigine bizzat sahit oldum yani. Ne diyelim, bir kapi acilir umarim bizlere ve herkese.

canım daha 20 yaşındasın ne geç kalması Allah aşkına!!!!böyle şeyler düşüneceğine geleceğini düşün..nekadar iyi bir eşin var sana destekte oluyor..boşuna kafanı yorma 35 yaşında memur oluyor insan..

Azmin elinden hic bisey kurtulamaz canim. Su an 25 yasindayim, uni mezunuyum, bi baltaya sap olmak icin hala ugrasiyorum. Esim benim tam tersim o kadar umutsuz ki, yasi 28,daha bu sabah bana diyor ki bazi seyler icin artik yasim gecti. Umutsuz umutsuz konusmaya basladi. Simdiki isinden memnun degil ama daha iyi sartlar icin cabalamiyor, sanki gelmis 50 yasina.
Canim sana tek tavsiyem sakin pes etme, pes ettigin an asil 1-0 yenik baslarsin.
Sana com cokkk basarilar diliyorumm:KK68:

Edebiyat geçen sene 75le kapattı. Belki daha da düşük. Bu sene de 80 ya da altına düştü sanırım. Yani o kadar yüksek değil ama 4 sene sonra ne olur kimbilir. Biraz araştırın bakın. Bu ülkede öyle hayaller falan işe yaramıyor. He doktor falan olacağım dersen ya da iş bulunacak başka bişi sonuna kadar git demek mantıklı olurdu.

Back