Öğretmen olmak için geç mi?

Bu günlerinizin kıymetini bilin...

Eşiniz anlayışlı, yemekler aperatiflerle geçiştirilebiliyor.

İleride çocuklarınız ve ilerlemiş yaşınızla pişman olmak istemiyorsanız hayallerinizin peşinden gidin...

Çalışmak ayrı öğretmen olmak apayrı güzellikler...

İleride evladınız eğitimiyle ilgili sorunlar yaşarsa pes etmemenin ne demek olduğunu annesinden öğrenecek.

Ki yeni neslin en büyük ihtiyacı öğütçü değil örnek ebeveynler...

Maddi manevi kendinizi sapasağlam hissedecek, planlarınızı bu rahatlıkla yapacaksınız.

Ailenizin, eşinizin, evladınızın gururu, örneği olacaksınız...

Öğretmen olma fikrinizi pek sevdim, inşallah konunuzu mezuniyetinizle güncellersiniz...

Çok güzel motive ettiniz, çok teşekkür ederim. evet çevremdeki çoğu kişi şanslı olduğumu söylüyor. çünkü bazılarının eşleri ehliyet kursuna gitmelerine bile izin vermemiş :/ bende şu an imkanım varken başarmak istiyorum, allah emeklerimi ziyan etmesin. herkesin gönlüne göre versin inşallah. bende konuyu yazarken "mezun oldum kızlaaaaarrrrr " yazacağım günleri hayal ettim :)))

Türk Dili ve Edebiyatı bölümü olarak atamaları zor şu an Türkçe öğretmenliği kazanırsan nispeten daha kolay. Yani Fen Edebiyat degil de Eğitim fakültesi kazansan iyi olur bir de bir sene formasyon okumak durumu var. Onun haricinde benim annemle teyzem beraber mezun olmuslar annem emekli olmasına beş altı sene kala teyzem göreve başladı o döneme kadar çocuklarını büyüttü çok geç bi yaşta başladı ve şu an hala devam ediyor annem emekli yani hiç geç degil yaşında genç zaten kendine bir 30 yaşa kadar süre verebilirsin rahatlıkla çünkü insanlar kpss filan ancak atanıyor normal yaş yani.

okumak için geç değil de canım atanma sıkıntısı malum, gerçi tarih okuyan bi arkadaşı bitirdiği yıl atandı. ya bilemedim şimdi kalbin ne diyorsa onu dinle

şimdi tabi herşey toz pembe gözüküyo sana ama aklın varsa okuma o bölümü derim , okadar harcadıgın emeğin kpss sınavı yüzünden yarım kaldıgını görünce çok üzülürsün. kpss den 90 alamazsan zaten boşa okumuş olcaksın meslegıni icra edemeyeceksinki diplomalı işsizler ordusuna katılıcaksın, binlerce edebiyat bölümü mezunu var atanamayan, sen mezun olana kadar bı kat daha artar, yinede sen bilirsin tabi uyarmadınız deme sonra bize : ) haberin olsun.

bende 20 yaşındayım hatta eylülde 21 den gün aldım şimdi sınava hazırlanıyorum hedefim de öğretmenlik hiç birşey için geç değil . bence dershaneyede git benden büyükler bile var

Neden geç diye düşünüyorsun hayır bence hiç değil... ben 25 yaşndaym nişanlıyım, geçtiğimz haziran mezun oldum ve şmdi tekrar başlıcam öğretmenlik için formasyon almam gerekiyor ona başlıcam kasım sonu bilen bilir... bizim okulda okurken yoktu o ders maalesef şmdi onu ayrıca istiyorlar öğretmenlik yapmak için şart. Bence yaşa başa bakmıyor kariyer... kendini hazır hissediyorsan hele de daha çocuğun flan da yok yapacaklarını yap ne güzel eşin de anlayışlıymış... şansın bol olsun.....

Yaşın 30 falan sanıorum bende.
Hem zaten mezun olup atanana kadar 26 olursun.
Normal sartlarda mezun olup atama bekleyenlerle aynı zamanda neredeyse atanırsın.
Ben erken basladım da noldu.23-28 yas aralıgımı dağların arasında geçirdim.Keşke biraz geç atansaymsım diyorum bazen.O yuzden geç olmasının da bir hayrı vardır.

23 bin edebiyat mezunu var hali hazirda.yasin genç.başkabolum oku 4 yil daha kaybetme derim.ggerçi 4 yila ne olur bilinmez

28 yasindayim
Evlendim başka şehre geldim benim de esim polis
Sinava hazırlanmaya karar verdim ve daha 2 sene vardi (KPSS)
2 sene hazirlandim ve Esim çok anlayis gösterdi
Yeri geldi ailesine ders calistigim için getirtmesi
Çok şükür onun güvenine layik olup 87 puan aldim. Atama bekliyorum. Haziranda olur inşallah.
Burda bir tanidigim abla 1 çocuğu varken hazirlanmis üniversite sinavina ve sinif öğretmenliği okumuş 1 çocukla
Sizin de neden olmasin ?
Yasiniz çok genç daha. Eainizin de dediği gibi 28-30 yasinda memur oluyor

Bosa gecen 2 sene mi?? Bak canim benim bosa gecen yillarimi dinle simdi. 17 yasinda uni kazandim ogretmenlik 1 sene devam ettim biraktim 20 yasinda baska bi bolum kazandim 2 sene devam ettim biraktim. Sonra ogrenci affi cikti ve 25 yasimda biraktigim ogretmenlik bolumune geri döndüm yarim dönem sonra biraktim sonrasinda evlendim yine ogrenci affu cikti yine ogretmenlik bolumune geri dondum yatay gecisle aofye gectim ve 1.ainiftan basladim bu sene 3. Siniftayim cok yaklastim bu defa bitircem insallah evet zamaninda okuyup bitirseydim yaklasik 8 senelik ohretmen olucaktim ama olmadi ee ah vah etsem neye yararki bi kac sene sonra bu gunlerim icinde ah vah ederim o zaman. Onun icin onüne bak yillar su gibi akip gidiyor sen daha 20 yasindasin istedigin bolumu kazan ve arkana bakma

Not: bebegimde var..

rahat olun artık ögretmenler bildigim kadarıyla eger degişmediyse 40 yaşına kadar atanabiliyor...geç kalmadınız.

Ben de 22 yasndaym ve isyedigm bolum icn calisiyorum en asagi 23te baslayip 27de bitirebilirum. Ustelik bolumum sayisal. Yani sansim pek yuksek degil. Ama hicbir sey o okuma askimin onune gecemez. Sakin uzulme hayflanma. Hayalinin pesinden git. İki sene nedir ki ben bes seneyi bile unuttum. Yeter ki kaybimiza uzulurken yeni kayiplar yasamayalim.

Din hocamız altmış yaşının üstündeydi ve hukuk fakultesini kazanmıştı
Derslerde bize anlatırdı hep "hocamız şöyle yaptı,böyle soru sordu vs"
Çok sevimli olurdu anlatırken saçı sakalı bembeyaz tonton bir dede düşünün
Hem öğretmenlik yapıyordu (lisede) hem de hukuk fakültesi Birinci sınıftaydi o zamanlar ve hiçbir şey için geç olacağını düşünmüyordu..

Altı torunum var derdi
Sizin çocuğunuz bile yok henüz.
Geç değil.

Benim kuzenim hamileydi ve otuz yaşındaydı hayalindeki meslek için sınava girdiğinde. Hem okudu hem bebeğini büyüttü. Sonra atandı başka şehire üç sene eş durumu bekledi kızıyla ama şimdi hayalindeki mesleği yapıyor. Hiç bir şey için geç değil

Gec degil....
bende 2 yillik bitirdik ustune 1 sene hazirlandim sifirdan 4 yillik kazandim. Simdi 25 yasinda mezun olucam.. ben bir ornegim sana. Ve benim gibi bir cok ksii var. Yeterince istersen hicte gec degil millet 4. Senesinde kazaniyor sinavi sen calis cabala ilk giriste kazan.. basari budur benim gozumde.

Gec kalmadin yasin daha kucuk..

ben de vazgeçmek üzereyim valla ne yapmayı planlıyorsunuz ilerisi için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…