• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen olmak için geç mi?

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.665
1.021
158
Henüz 20 yaşındayım. 1.5 aylık evliyim. Üniversiteyi yarıda bıraktım. Şimdi aşık olduğum ve çok istediğim bölüm "Türk Dili ve Edebiyatı" için tekrar hazırlanıyorum. Sağolsun eşim çok destek oluyor. Bazen evim dağınık oluyor, yemeği aparatifle geçiştiriyoruz falan hiç sesini çıkarmıyor çok anlayışlı. İstediğin şey için çabala, ev işini bugün yapamazsan yarın yaparsın sonra yaparsın diyor. Zaten polis memuru oluğu için 2 hafta gece çalışıyor. O olmadığında geceleri ders çalışıyorum. Düğün borçları falan derken maddi durumumuz sıkışık o yüzden dersaneye yazılmadım. Eşim istersen yazıl diyor ama onu sıkıştırmak istemiyorum. Hem çalışıp hem sınava hazırlanırsam da çok fazla vakit ayıramam diye düşünüyorum o yüzden şu an çalışmayı düşünmüyorum. Ben öğretmen olmak istiyorum ama iki senem istemediğim bi bölümde boşa geçti gitti. 2 sene kaybettiğim için sanki şimdi tekrardan aynı şeyler boşa emek, geç kalmışlık gibi geliyor. 4 yıl üniversite, kpss falan sanki çok geç olacakmış gibi geliyor. Neden böyle bilmiyorum. Eşim ise herkes 27 28 yaşında memur oluyor hiç bi şey için geç değil yaparsın ben inanıyorum diyor. Nedense ben eşimin bu destek olma çabalarını boş vaat olarak görüyorum ailem de yaşın genç yapabilirsin diyor ama ben kendimi 1 - 0 yenik hissediyorum.

Bana yardımcı olur musunuz? Neden böyle hissediyorum, boşa geçen 2 sene mi bunun sebebi... Çünkü sürekli kendime zamanında o bölümü tercih etsem daha çok çalışsam şimdi 2. sınıf bitcekti 3. sınıf olcaktım falan deyip duruyorum.. Öğretmen olmak için geç mi kaldım ?

Sana eşimden bahsedeyim. Çok zeki bir adamdır kendisi.Buraya yazsam bir çoğunuzun dudağı uçuklayacak 3 üniversitenin 3 ayrı bölümünde okumuş. Hepsinden diplomayı almış ama bu benim istediğim meslek değil diye mezun olduğu sene sınava girip başka bir bölüm ve başka bir okul yazmış. En son okulundan 30 yaşında mezun olmuş. Askerlik ıvır zıvır derken 31 yaşında ancak işe başlamış. Şu an bir çok insanın yerinde olmak isteyeceği bir konumda çalışıyor.

Bir de yengem var, liseden çocuk gelişimi mezunu. 22 yaşında evlendi abimle. Bir bebekleri oldu, yıllar geçti. Kız ilkokuldayken üniversiteyi kazandı okudu, bitirdi. Kpssyi kazanıp atandığında 40 yaşından gün almasına bir ay vardı. İlk ve son şansıydı yani. 40 yaşında mesleğe başladı. Kızı lisedeyken aldı onu da doğunun bir iline gitti abimi bırakıp. 2 sene boyunca tayin bekledi. Tayini de gelince rahat ettiler.

Okumanın yaşı olmaz, geçi erkeni olmaz. Bu konuda onlarca örnek sayabilirim sana çevremden.

3. üniversitemi bende evlendikten sonra okumayı düşünüyorum :KK59:

kesinlikle geç değil.. üstelik zaten sözel bir bölüm.. günde bir iki saat bile ezber yaparak her şeyin üstesinden gelebilirsin.. içinde kalacağına yap.. hem ileride çocuklarınada çok güzel bi örnek olursun.. dersaneye gitmesen bile evde kendine denemeler alıp ona göre bi düzen tutabilirsin.. zaten internetteki puan hesapları bire bir aynı.. Allah yardımcın olsun. inşallah vazgeçmezsin :)

Sen istedikten sonra yaparsın. Hem 70 yaşında üniversite bitiren insanlar var ki ne mutlu onlara... Kararsız kalma bence, isteğini gerçekleştir.

Sana eşimden bahsedeyim. Çok zeki bir adamdır kendisi.Buraya yazsam bir çoğunuzun dudağı uçuklayacak 3 üniversitenin 3 ayrı bölümünde okumuş. Hepsinden diplomayı almış ama bu benim istediğim meslek değil diye mezun olduğu sene sınava girip başka bir bölüm ve başka bir okul yazmış. En son okulundan 30 yaşında mezun olmuş. Askerlik ıvır zıvır derken 31 yaşında ancak işe başlamış. Şu an bir çok insanın yerinde olmak isteyeceği bir konumda çalışıyor.

Bir de yengem var, liseden çocuk gelişimi mezunu. 22 yaşında evlendi abimle. Bir bebekleri oldu, yıllar geçti. Kız ilkokuldayken üniversiteyi kazandı okudu, bitirdi. Kpssyi kazanıp atandığında 40 yaşından gün almasına bir ay vardı. İlk ve son şansıydı yani. 40 yaşında mesleğe başladı. Kızı lisedeyken aldı onu da doğunun bir iline gitti abimi bırakıp. 2 sene boyunca tayin bekledi. Tayini de gelince rahat ettiler.

Okumanın yaşı olmaz, geçi erkeni olmaz. Bu konuda onlarca örnek sayabilirim sana çevremden.

Bu anlattıklarınız için çok teşekkür ederim. Yüzüm güldü okuyunca, acayip bi moral verdi... Bende yapabilirim inşallah... Çok teşekkür ederim, tekrar

kesinlikle geç değil. hele ki öğretmen olmak istiyorsanız mutlaka elinizden geleni yapın. bu işi isteyerek,severek yapan insanlara ihtiyacımız var diye düşünüyorum.

Hiç bi şi için geç değil bende üniv. bitirdim ama sevmiyorum bölümümü sevemedim.Bu sene tekrar sınava girip okul öncesi düşünüyorum.Belki de bittiğinde 28-29 olcam ama hiç sorun değil.

22 yaşındayım bu sene başladım hayalimdeki bölüm olduğu için. ilkini bende yarıda bırakmıştım. insan sevdiği bölüm olunca çokta isteyerek gidiyor okula. bence vazgeçme
:)

bi komsumyz vardi. oglu ilkokuldayken ogretmenlik okudu. oglan ortaokula basladi anne de goreve basladi ogretmen olarak. biz hepimz hayrandik ona.
bir baska tanidigim esi aldattigi icin hirs yapmis kocaman cociklari varken belki kirk yasinda dis hekimligi kazanip bitirmisti.
bir baska tanodigim evli ve cocuklu iken dis hekimligi kazandi. suan otuz yasinda ve okuyor.
kocaman cocigu varken egitim fakultesi kazanip okuyan ayni zamanda da bir okulda mustahdem olan birini taniyorum. coktan ogretmen olmustur herhalde.
hatta bizim emekli ogretmen bir ogrencimuz vardi. adam elli yasinda falan ikinci universitesini okuyordu.
bi d soyle birsey duustum. baba ogul ayni sinifta muhendislik okuyordu. hatta baba olan birincilikle bitirmisti. neler neler.
binlerce ornegi var yani...
yirmi yas nefir ki.

kesinlikle geç değil. hele ki öğretmen olmak istiyorsanız mutlaka elinizden geleni yapın. bu işi isteyerek,severek yapan insanlara ihtiyacımız var diye düşünüyorum.

evet öğretmen olmak istiyorum. ama "türk dili ve edebiyatı" yada "türkçe" ikisi birbirine yakın olduğu için böyle yazdım. ben edebiyat aşığıyım, yazmayı, kitapları, yazarları, kalemi, kağıdı çok seviyorum. Lise yıllarımdan beri gözlemlediğim eğer bir edebiyat öğretmeni gerçekten edebiyatı seviyorsa öğrencilerine de sevdiyor ama sadece (yanlış anlaşılmasın) puanı yettiği için bu işi yapıyorsa edebiyat işkenceye dönüşüyor. ben bendeki edebiyat aşkını çevremdeki insanlara da aşılamak istiyorum. çünkü kitap okuma oranı her geçen gün azalıyor insanlar kendilerini artık ifade etmekte zorlanıyor, bunu bir nebze önleyebilecek bişeyler yapabilirsem bu bana nasip olursa ne mutlu

Henüz 20 yaşındayım. 1.5 aylık evliyim. Üniversiteyi yarıda bıraktım. Şimdi aşık olduğum ve çok istediğim bölüm "Türk Dili ve Edebiyatı" için tekrar hazırlanıyorum. Sağolsun eşim çok destek oluyor. Bazen evim dağınık oluyor, yemeği aparatifle geçiştiriyoruz falan hiç sesini çıkarmıyor çok anlayışlı. İstediğin şey için çabala, ev işini bugün yapamazsan yarın yaparsın sonra yaparsın diyor. Zaten polis memuru oluğu için 2 hafta gece çalışıyor. O olmadığında geceleri ders çalışıyorum. Düğün borçları falan derken maddi durumumuz sıkışık o yüzden dersaneye yazılmadım. Eşim istersen yazıl diyor ama onu sıkıştırmak istemiyorum. Hem çalışıp hem sınava hazırlanırsam da çok fazla vakit ayıramam diye düşünüyorum o yüzden şu an çalışmayı düşünmüyorum. Ben öğretmen olmak istiyorum ama iki senem istemediğim bi bölümde boşa geçti gitti. 2 sene kaybettiğim için sanki şimdi tekrardan aynı şeyler boşa emek, geç kalmışlık gibi geliyor. 4 yıl üniversite, kpss falan sanki çok geç olacakmış gibi geliyor. Neden böyle bilmiyorum. Eşim ise herkes 27 28 yaşında memur oluyor hiç bi şey için geç değil yaparsın ben inanıyorum diyor. Nedense ben eşimin bu destek olma çabalarını boş vaat olarak görüyorum ailem de yaşın genç yapabilirsin diyor ama ben kendimi 1 - 0 yenik hissediyorum.

Bana yardımcı olur musunuz? Neden böyle hissediyorum, boşa geçen 2 sene mi bunun sebebi... Çünkü sürekli kendime zamanında o bölümü tercih etsem daha çok çalışsam şimdi 2. sınıf bitcekti 3. sınıf olcaktım falan deyip duruyorum.. Öğretmen olmak için geç mi kaldım ?
başlığın ilgimi çekti ve yazmak istedim ben 26 yaşındayım lise ve hatta ortaokul boyunca türk dili ve edebiyatı okumak istedim tek hayalim buydu ve bunun için liseden mezun olduktan sonra 3 sene boyunca dersaneye gittim 3 yıl össye hazırlandım başka bir çok puanı tutuyordu puanlarım ama ben direttim edebiyat olacak diye nihayetinde yeterli puanı aldım ve türk dili ve edebiyatı bölümünü kazandım dört yıl okudum okudum ama ne okuma bölümü okurken her türlü işkenceyi çektirdiler bize 2 vize bir final ödevler çeviriler makaleler derlemeler kırgız kazak azeri osmanlı dilleri arapça farsça ve daha sayamadığım bir çok dille uğraşmak zorunda kaldım yarım yamalak hepsini becerdim ve 2.sınıfta formassyonu kazandım 2 yıl içinde formasyon derslerini de verdim ve nihayet bir türk dili ve edebiyatı öğretmeni olarak mezun oldum.. işte hayat benim için yeni başlıyordu.. ilk sene eve gittim ciddi bunalımlar yaşadım kps stresi depresyon eklenince kafayı yıyecektim bir de üstüne öabt alan sınavı da eklenınce ben resmen bu işten vazgeçtim babama dedim ki baba ben evleneceğim 7 yıldır bir sevdiğim var kendisi de öğretmen evlenınce sınava çalışmaya devam edeceğim dedim söz verdim atanıcam baba diye o sebeple babam da izin verdi ve 15 eylül 2013 te evlendim .. ilk aylarda ders çalışmak gelmedi içimden yemek temizlik çok fazla oyalandım bir de yeni evliydim tadını çıkarmak istedim.. neyse bir süre sonra ders çalışmaya başladım.. çok bunalttım kendimi üstelik oturduğum yer çok küçük bir ilçe ve yapabileceğim başka hiçbişey yok ..son zamana kadar ders çalıştım bir deri bir kemik kaldım ağladım ağladım oturdum bi daha çalıştım.. sonuç kocaman bir hüsran aldığım puan 65 onca çalışmama rağmen atanan kişi sayısı 1000 ve başvuru sayısı da 25000 .. demem o ki artık edebiyat çok revaçta olan bir bölüm değil ve ataması da azaldı.. pek bişe bekleme bu bölümden ben yine çalışmak zorundayım sonuçta okudum bu bölümü ben.. mecburum atanmaya .. sana tavsiyem edebiyat falan okuma imkanın varsa sağlık oku boşta kalmazsın sana abla tavsiyesi okurken çok bunalacaksın edebiyat hayal ettiğin gibi değil .. yine de sen bilirsin..
yazım hataları için herkesten özür dilerim ...

başlığın ilgimi çekti ve yazmak istedim ben 26 yaşındayım lise ve hatta ortaokul boyunca türk dili ve edebiyatı okumak istedim tek hayalim buydu ve bunun için liseden mezun olduktan sonra 3 sene boyunca dersaneye gittim 3 yıl össye hazırlandım başka bir çok puanı tutuyordu puanlarım ama ben direttim edebiyat olacak diye nihayetinde yeterli puanı aldım ve türk dili ve edebiyatı bölümünü kazandım dört yıl okudum okudum ama ne okuma bölümü okurken her türlü işkenceyi çektirdiler bize 2 vize bir final ödevler çeviriler makaleler derlemeler kırgız kazak azeri osmanlı dilleri arapça farsça ve daha sayamadığım bir çok dille uğraşmak zorunda kaldım yarım yamalak hepsini becerdim ve 2.sınıfta formassyonu kazandım 2 yıl içinde formasyon derslerini de verdim ve nihayet bir türk dili ve edebiyatı öğretmeni olarak mezun oldum.. işte hayat benim için yeni başlıyordu.. ilk sene eve gittim ciddi bunalımlar yaşadım kps stresi depresyon eklenince kafayı yıyecektim bir de üstüne öabt alan sınavı da eklenınce ben resmen bu işten vazgeçtim babama dedim ki baba ben evleneceğim 7 yıldır bir sevdiğim var kendisi de öğretmen evlenınce sınava çalışmaya devam edeceğim dedim söz verdim atanıcam baba diye o sebeple babam da izin verdi ve 15 eylül 2013 te evlendim .. ilk aylarda ders çalışmak gelmedi içimden yemek temizlik çok fazla oyalandım bir de yeni evliydim tadını çıkarmak istedim.. neyse bir süre sonra ders çalışmaya başladım.. çok bunalttım kendimi üstelik oturduğum yer çok küçük bir ilçe ve yapabileceğim başka hiçbişey yok ..son zamana kadar ders çalıştım bir deri bir kemik kaldım ağladım ağladım oturdum bi daha çalıştım.. sonuç kocaman bir hüsran aldığım puan 65 onca çalışmama rağmen atanan kişi sayısı 1000 ve başvuru sayısı da 25000 .. demem o ki artık edebiyat çok revaçta olan bir bölüm değil ve ataması da azaldı.. pek bişe bekleme bu bölümden ben yine çalışmak zorundayım sonuçta okudum bu bölümü ben.. mecburum atanmaya .. sana tavsiyem edebiyat falan okuma imkanın varsa sağlık oku boşta kalmazsın sana abla tavsiyesi okurken çok bunalacaksın edebiyat hayal ettiğin gibi değil .. yine de sen bilirsin..

yazdıklarınızı çok iyi anlayabiliyorum. edebiyat güle oynaya bitirilebilecek bir bölüm değil bunun da bilincindeyim zaten.evet dediğiniz gibi bazen sıkıcı olabilen bir dal. ama ben her şeyi göze alıyorumevet osmanlıca vs vs vs vs ... sonuçta düşündüğümüzde emeksiz yemek olmaz. ben hit olduğu için kazncı çok diye vs falan diye değil istediğim için bu bölümü istiyorum orada mutlu olacağıma inanıyorum.

Maraba bende 29 yasindayim ikinci üniversitemiz okuyorum benim icimdede öğretmenlik kalmisti simdi çok istediğim öğretmenliği okuyorum okulun bitince 32 yasinda olucam hic sorun değil okumanin yaşiyok diye ddüşünüyorum hayallerinin peşinden git aklinda kalacagina diplomat yanibasinda dursun

Turk dili ve edebiyati mezunuyum. 2010'da mezun oldum. Ve hala atama bekliyorum. Gerci artik beklemiyorum vazgectim. Bu bolumden artik hayir yok. Okumanin yasi yok ama ne okuduguna bagli. Kontenjan sayimiz inanilmaz dustu. 1000 kisi atadilar bu yil. Ustelik alan sinavi da var. Cok ama cok yipratici, soyleyeyim dedim. Yine de basarilar...

Ay, ayni ben ya! Yas 26, 2013 ekimde evlilik. Ve atanamama. :(

Okunmaya okunur. Okumanın yaşı yok sonuçta. Ama şöyle de bir şey var artık az öğretmen alacağız dediler hatta bikaç seneye kadrolu bile almayacak deniliyor. Bence sonunda iş bulabileceğiniz biraz da olsa sevdiğiniz başka bölüm okumaya çalışın. Sonuçta ücretli köle olmak istemiyorsanız.eminim saçmaladığımı düşünenler falan olacaktır. Ama olay bu kpssyi yavaş yavaş kaldıracaklar. Şimdi bazı kurumları kpss sınavı olmadan atamaya başladılar. Mesela benim eşim mühendis normalde baya alırşardı en azından bölümünden ama şimdi sadece 120 kişi alıyorlar.çünkü baya bi kurumu kpss kapsamından çıkarmışlar. Neymiş kendileri sınav yapacakmış mülakat olcakmış falan. Anladınız işte. Keza bu ay Kaymakamlığı da kpss puanı ile almayacaklarını açıkladılar artık. Bunlar sadece örnek
Yakında sıra bize de gelecek bence. Ben de öğretmenim. Atanamayan arkadaşlarım hala umutlulardı ama bu sene umudu kestiler. İkisi edebiyat öğretmeni hatta teki özel okul bakıyor. Demem o ki 5 sene sonrasını da düşün.

Senle yaşıtız. Ben şu an üniversite 2. sınıfım. Sınıfımda 28 yaşında biri var. O 28 yaşında üniversiteye başlayabiliyorsa sen neden başlamıyorsun ki?
Hatta ben mezun olunca 2. üniversiteyi okumayı bile düşünüyorum. Yani 23 yaşında 2. üniversitemi okuyabilirim gayet.

Hiçbir şey hayallerini gerçekleştirmene engel olmasın. Daha çoook gençsin, genciz. Sıkı çalış, başarılar

Back