- 14 Kasım 2014
- 8
- 1
- 42
-
- Konu Sahibi selma barlak
ödevleriyle hem ben, hem babası ilgileniyoruz zaten, her gün yıldız vermesin, ama kontrol etsin istiyorum, hiç kontrol etmiyor.
2 defa konuştum, ödevleri kontrolü yapmıyorsunuz diye çocuğum ödev yapmıyor dedim,
Ama öğretmen 23 mevcutlu sınıfta yoğunluğu bahane etti.
30'ar saniye ayırsa toplam 10 dakika eder.
Böyle bir eksiği varsa başka ne eksikleri vardır diye tedirgin oluyorum.
Temel sağlam olmazsa devamıda öyle gider diye düşünüyorum
Diğer öğretmenleri araştırdım, her gün ödev kontrolü yapıyorlar mesela.
Birde Öğretmenin otoritesi yok, her gün çocuğumu dövüyorlar
Çocuk bile sınıfımı değiştirin diyor
Ben de ogretmenim ben de odev kontrolune karsiyim. O sorumluluk cocuga ait. Bakin odev kontrolu yapildiginda cocugunuz o sorumlulugu icsrllestirememis. Sirf otorite icinyani ogretmen icin yapmis. Bu cok yanlis. Oysa ki tam tersi olsaydi cocuk da gorev bilinciyle onu yapardi. Anahtar cumle ogretmen bakmiyor nasilsa brn de odevlerimi onemsemiyorum. Bunu hayatinin her alanina yayabilir coxuk kural var kurali uygulayan var coxuk ona uyar. Ama uygulayici olmadigi anda yanlis davranis. Ogretmeni sorgulamak yerine cocugunuza odevleri ogretmen bakmasa da yapmasi gerektigini, onun sorumlu oldugunu gorevini yerine getordiginde distan bir mekanizmanin oduluyle degil kendi kendine mutlu olmasi gerektigini anlatmalisiniz.
Ogretmenim bakmiyor ben de ozen gostermiyorum
bu cumlenin siz3 herseyi anlatiyor olmasi lazim. Bu cocgun omru boyunca ogretme i mi yaninda olacak da bu cocuk hep dogruyu yapacak. Lutfen bana buyuyunce yapmaz kendi sorumlulugunu alir demeyin. Kendinizi kandirmis olursunuz.
Ben size siz ilgilenmiyorsunuz demedim ki. Cok tepkilisiniz ben size bisey anlatabilecegimi dusunmuyorum. Yasar kuru diye bir pedegog var int.ten takip edebilirsiniz. Bakin iyi niyetle soyluyorum birden sorumluluknyuklemek o daha kucuk diye bakmak filan yanlis olan seyler bunlar. neyse yazip yazip bicok seyi sildim. Annesiniz hassasiyetinizi anliyorum.
Benim de ilkokulda bakmıyordu oğretmenlerim ama yapardım tüm odevlerimi. Çunku ödevlerin sırf öğretmen bakacak diye yapılmadığının bilincindeydim. Her çocuk da bu bilince sahip olmalı. Bu bilinci de aile ile birlikte oğretmenleri ona aşılamalı diye düşünüyorum..
bbız her gun yaptıgı odevın suanda e ve l yazıyoruz bazı cok guzel olanları ben kalp ıcıne alıp yanına ufak sstıcker yapıstırıyorumBen de ogretmenim ben de odev kontrolune karsiyim. O sorumluluk cocuga ait. Bakin odev kontrolu yapildiginda cocugunuz o sorumlulugu icsrllestirememis. Sirf otorite icinyani ogretmen icin yapmis. Bu cok yanlis. Oysa ki tam tersi olsaydi cocuk da gorev bilinciyle onu yapardi. Anahtar cumle ogretmen bakmiyor nasilsa brn de odevlerimi onemsemiyorum. Bunu hayatinin her alanina yayabilir coxuk kural var kurali uygulayan var coxuk ona uyar. Ama uygulayici olmadigi anda yanlis davranis. Ogretmeni sorgulamak yerine cocugunuza odevleri ogretmen bakmasa da yapmasi gerektigini, onun sorumlu oldugunu gorevini yerine getordiginde distan bir mekanizmanin oduluyle degil kendi kendine mutlu olmasi gerektigini anlatmalisiniz.