• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen Mutsuz Ve Umutsuz

Ya yeter valla baydi su ogretmen 3000 aliyor muhabbeti.Maas bordromuzu cikartmayin lutfen.Cizredeki ogretmenlere ustu kapali kacin caninizi kurtarin mesaji atildi dun ogle saatlerinde.Kacinizin haberi var bundan? 1 bavulla arkalarina bakmadan memleketlerine dondu bu 3000 lira maas alan ogretmenler.

Valla ülkenin bir mühendisi olarak benim de çok mutlu olduğum söylenemez.
Mühendislerin dili olayım bizim meslekte de havalara uçan yok.
Aslında genel ruh durumumuz buna döndü.
Her şey negatif çevremizde.
SAbah kalkıp gördüğümüz inşaattan tutun da, çalışma şartlarına kadar.
Motive eden tek şey sağlığımız ve ailemiz.

Öğretmenlerin kendini acındırması daha çok baydı bence.
Biraz şükredin.
Salt maaşınızı değil ek ders ve kurslarla beraber size gelen paraya bakın.

Gitmişlerse ne olmuş? Zaten mesleği elinde. Hak kazanmış. Onca insan içinden sıyrılıp işine kavuşmuş insanlar bunlar.
Tehlikeli bir durumda tabii ki önlem alınacak. Gitmesi gereken gidecek kendi güvenliği için.
Geçici bir süre bu. Dram yaratmayın.

Ya yeter valla baydi su ogretmen 3000 aliyor muhabbeti.Maas bordromuzu cikartmayin lutfen.Cizredeki ogretmenlere ustu kapali kacin caninizi kurtarin mesaji atildi dun ogle saatlerinde.Kacinizin haberi var bundan? 1 bavulla arkalarina bakmadan memleketlerine dondu bu 3000 lira maas alan ogretmenler.

aslında bakma onlar da mutlu değil de, miş gibi yaşamayı kabul ediyorlar bence.. bir paket bezin 35tl, bir kutu mamanın 40 tl ve asgari ücretin 1000tl olup, her aileye 3 çocuk önerildiği bir ülkede mutlu olmak imkansız..

onların ki mutluluk ya da mutsuzluk değil öğrenilmiş çaresizlik bence.

Biraz şükredin.

Gitmişlerse ne olmuş? Zaten mesleği elinde. Hak kazanmış. Onca insan içinden sıyrılıp işine kavuşmuş insanlar bunlar.
Tehlikeli bir durumda tabii ki önlem alınacak. Gitmesi gereken gidecek kendi güvenliği için.
Ben şahsım adına zaten ek dersli halini söylüyorum ve 3000 lira etmiyor o halde.. Ben şükürsüzlük asla etmiyorum, benim derdim milletin gözünün maaşımizda olması..

Biraz şükredin.

Nesin sen ya nasıl bunları normalleştirebiliyorsun
Bakkala gittim iki ekmek aldım laylay lom bumu yani

Nesin sen ya nasıl bunları normalleştirebiliyorsun
Bakkala gittim iki ekmek aldım laylay lom bumu yani

Sicacik evinden ya da konforlu ofisinden anca bu kadar dokuluyor parmaklarindan.Gitmislerse nolmus? Hayatinda koy yolunu cocukken tatilde gittigi koy disinda gormeyenler gelip su anda savasin,terorun icinden tek valizle " yine oraya donecegini bilme tedirginligiyle" gidene nolmus yani diyebiliyor.Insan hayret ediyor.Evet o insanlarin isi devlet isinde ve isi garanti ama hayatlari degil ! Bir de bunu idrak edebilseler.

hayır yani herkes iyi ücretler alsın neden az çok alıyorsunuz muhabbetine giriyorsunuz anlamıyorum
ben geçen sene anaokulundan çalıştım çocuklardan çok o istedikleri belgeler şu bu daha çok yoruyor okulda bırakıp gelemiyorsunuz sürekli aktif olmak zorundasınız sürekli düşünmek zorundasınız ki
ilkokul lise öğretmenleri için daha zordur diye düşünüyorum
birazda herkes ayağını yorganına göre uzatsın ohhh elindeki kartları bedava gibi harca lüksün dibine vur
çok var böyle etrafımda biz tek maaşla geçiniyoz o kadar borca rağmen (mecburi bi borc şükürki az kaldı )
çok daha iyi olmalımı evet
sadece öğretmenlerin değil tüm çalışanların ama durum bu napak ölek mi ?

hayır yani herkes iyi ücretler alsın neden az çok alıyorsunuz muhabbetine giriyorsunuz anlamıyorum
ben geçen sene anaokulundan çalıştım çocuklardan çok o istedikleri belgeler şu bu daha çok yoruyor okulda bırakıp gelemiyorsunuz sürekli aktif olmak zorundasınız sürekli düşünmek zorundasınız ki
ilkokul lise öğretmenleri için daha zordur diye düşünüyorum
birazda herkes ayağını yorganına göre uzatsın ohhh elindeki kartları bedava gibi harca lüksün dibine vur
çok var böyle etrafımda biz tek maaşla geçiniyoz o kadar borca rağmen (mecburi bi borc şükürki az kaldı )
çok daha iyi olmalımı evet
sadece öğretmenlerin değil tüm çalışanların ama durum bu napak ölek mi ?

Bence konuda kimse öğretmenler çok alıyor demedi Elif. Alınganlık yapıyor öğretmen arkadaşlar..

Ağlanıyorsunuz ama iyi kötü 2500 civarı alıyorsunuz, ek derslerle 3 bini buluyor ki buda ülke koşullarında iyidir dedi.

Ayrıca konu öğretmenler ve maaşlarının yetmemesi arkadaşlar, ne konuşalım, ayıların çiftleşme mevsimini mi?

Bence konuda kimse öğretmenler çok alıyor demedi Elif. Alınganlık yapıyor öğretmen arkadaşlar..

Ağlanıyorsunuz ama iyi kötü 2500 civarı alıyorsunuz, ek derslerle 3 bini buluyor ki buda ülke koşullarında iyidir dedi.

Ayrıca konu öğretmenler ve maaşlarının yetmemesi arkadaşlar, ne konuşalım, ayıların çiftleşme mevsimini mi?

banane çiftleşmeden :KK53:

hayır kıyas yapılması

farkında değilmisiniz kıyasa girilmiş bizden çok-az diye

banane çiftleşmeden :KK53:

hayır kıyas yapılması

farkında değilmisiniz kıyasa girilmiş bizden çok-az diye

Ben de girdim, hatta ilk mesajımda tamam çok almıyorlar dedim ama asgari ücretin 1000 tl olduğu bir ülkede tüm maaşlar zaten trajikomik.

Ama yinede öğretmen ve polisler ve çoğu memur ülke koşullarında iyi alıyor. Bunu kabul etmek gerek. Kötünün iyisi.

Gerçekten özel sektör kan ağlatıyor işçiye...

Ben de girdim, hatta ilk mesajımda tamam çok almıyorlar dedim ama asgari ücretin 1000 tl olduğu bir ülkede tüm maaşlar zaten trajikomik.

Ama yinede öğretmen ve polisler ve çoğu memur ülke koşullarında iyi alıyor. Bunu kabul etmek gerek. Kötünün iyisi.

Gerçekten özel sektör kan ağlatıyor işçiye...
özel sektör her mesleğe kan ağlatıyor mesela özelde çalışan arkadaşlarım var 1300 alanda var 700 alanda 500 alanda
en iyi alan rehabilitasyonda
elbette kötünün iyisi
ancak hesaplı kitaplı yaşanırsa yetmeyeceğinide sanmıyorum herkes bi lüks peşinde avmlerde insan kaynıyor bi tanıdığım var karı koca memur sağlıkcı en az 6-7 bin giriyor evlerine ve borç içinde yüzüyorlar
neden ? çünkü hesapsız yaşamak az ile mutlu olamayan bi toplum olduk

asgari ücrete yorum gerçekten yapamayacağım :110:bildiğim bi fabrikada verdiği maaşın 100 lirasını geri alan var ve hiçbir işci çıkıpta sen napıyorsun demiyor hepsi ayağa kalksa o adam yalvarır gelin diye ancak nerde 1-2 itiraz onlarda çıkarılır işten
sonra tuğla fabrikası şu an 1600 maaş veriyormuş bi tanıdığıma söylediğim tozun toprağın içinde ne işim var diyor 2000 verilecekmiş seneye yaniiii
şu 1000 liraya çalışıyor
oktada var yaydada

kolay iş yok her meslek kendi içinde ne zorluklar barındırıyor tüm çalışanlara emekçilere saygılar benden:KK28:

eveeet öğretmenleri taşlayalım başlıklı bir konuya daha hoş geldiniz:KK70:

bu ülkede üst düzey bürokratlar ve siyasiler dışında kim hak ettiği maaşı alabiliyor ki?

bana göre maaşımız şükür yetiyor bunun için ağlayacak değilim ancak şurada öğretmen maaşına atıfta bulunan arkadaşlar, milletvekilleri oturduğu yerden hiç bir şey yapmayarak öğretmenin kaç katı maaş alıyor sizlerin ki de cidden çok değilmiş demek yerine nişe coşuyor anlamıyorum?

dediğim gibi ben maaşımdan şikayetçi değilim ancak hiç bir işe yaramayan bir milletvekili ile kıyaslayıp arada ki farkı görünce de cidden üzülüyorum.sadece kendi mesleğim adına da değil tüm meslekler adına üzülüyorum.

eveeet öğretmenleri taşlayalım başlıklı bir konuya daha hoş geldiniz:KK70:

bu ülkede üst düzey bürokratlar ve siyasiler dışında kim hak ettiği maaşı alabiliyor ki?

bana göre maaşımız şükür yetiyor bunun için ağlayacak değilim ancak şurada öğretmen maaşına atıfta bulunan arkadaşlar, milletvekilleri oturduğu yerden hiç bir şey yapmayarak öğretmenin kaç katı maaş alıyor sizlerin ki de cidden çok değilmiş demek yerine nişe coşuyor anlamıyorum?

dediğim gibi ben maaşımdan şikayetçi değilim ancak hiç bir işe yaramayan bir milletvekili ile kıyaslayıp arada ki farkı görünce de cidden üzülüyorum.sadece kendi mesleğim adına da değil tüm meslekler adına üzülüyorum.

Bir de ben maasinin dusuklugu sebebiyle aglasan ogretmen ornekleri gormek istiyorum bu platformda.Ben doguda calismanin zorluguna deginmek disinda maddi olarak bir serzeniste hic bulunmadim.Ha diyorlarsa sendikalar yuruyus yapiyor,grev yapiyor.Iste bunlar ornek yetmez mi diye.Bu onlarin gorevi tabiki daha iyi sartlar icin hukumetle kopru gorevi kurmak icin ugrasacaklar.
Kim istemez herkes esit sartlara sahip olsun.Kim istemez ozel sektor daha rahat olup daha yuksek maas alsin.Ama bunu belirtmenin yolu ogretmeni alaşagi etmek mi yani?

öğretmen, maaşını beğenmeden çalışıyorsa o, olmamıştır. mesleği bıraksın ticaret yapsın, istediği
parayı kazanır.

öğretmenlerin durumuna acıyorum, ülkemin geleceğine üzülüyorum... şimdiki öğretmenin asıl sorunu
aile eğitimi almamış sorunlu öğrenciler, eğitim politikaları,diğer politikalar saymakla bitmez keşke bunları konuşsalar.
tek dertleri para ve konuları yetiştiremediiiğğğm..eve iş gelme meselesiymiş, gülüyorum bunu duyunca.
bütün planları internetten indiriyorlar, okulların açılmasından önceki hafta plan yapmak yerine yatıyorlar.
konuya hakim olmak için evde çalışıyorlarsa kusura bakmasınlar da bu da iş değil öğrenmektir.
konuyu nasıl anlatacaklarına kafa yoran öğretmen yok, öğretim tekniklerine kafa yoran öğretmenler de
bunu yük görmüyorlar bu işten zevk alıyorlar. onlar zaten tatili de maaşı da hakediyorlar.

bir de şu empati yoksunluğu var...
dağın başında çalışıyorsan oraya isteyerek gittin ya oradaki çocuklar? onlar doğuştan oradalar. savaş mı dersin sefalet mi dersin onun tam ortasındalar büyük ihtimalle de ölene kadar bu halde olacaklar..
kendi çocuğuna acıyorsun da diğer çocukları mesajına katmıyorsun..ve bunu öğretmenlik üzerinden yapıyorsun.
orada senelerce yaşayıp çocukları canla başla eğitmek isteyen atanamayan öğretmenler var. beğenmeyen bıraksın onlara yer açsın. kente atanmak için yeterli puanı alamıyorsa kentli gibi yaşayacağı başka mesleğe yönelsin. gerçekten çalışmak isteyenlere yer açsın, ölümüne oraya giden(belkide bu zorlukların içinden gelmiş) atama bekleyen yüzlerce öğretmen çıkar.

He bi öğretmenler mutsuz diğer herkes mutlu. Maaşları bize göre iyi, çalışma şartları iyi, tatil çok, maaş tık sarkmaz. Evet onlar mutsuz biz mutluyuz ;) 4 ay maaş alamayan var, haftada 1 gün tatil, uzun çalışma saatleri ohooo neyse sinirlerim bozuldu.

Back