Ögretmen mi Doktor Mu ???

Kubela28

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2022
156
63
32
Öncelikle herkese hayırlı kandiller dilerim.
Benim önceki konumdan bilirsiniz ama cok çok kısa özet geçmek istiyorum.
3 yaşında kızıma bir doktor otzm bir doktor uyaran eksikliği tanısı koymuştu.
Rama çıkıp değerlendirme sonucu otizm değil uyaran eksikliği dikkat dağınıklığı olabilir denilmişti. Benim içim rahat etmedi dün bir doktora daha gittik. Kesinlikle otizm değil dedi.
Kreşe basladik 10 gün oldu kreş öğretmenimiz genellikle kendi başına oynuyor bazı anlamsiz sesler çıkarıyo dedi.
İsdiklerini işaret ediyor ama göz teması çok kısa dedi. Bende uyaran eksikliği tanısı aldı faln deyip bütün süreci anlattım.
Uyaran eksikliği değil silik otizm dedi.
Doktora dönüş yaptım bu tanıyı ancak biz koyarız başka bı doktor dese ammenna öğretmen bu tanıyı koyamaz dedi.
Doktorumuz işinin ehli bı doktor tanınan biri.
Acaba yanılıyor olabilir mi yarın baska bı doktora çıkacağız şehir dışına...
Dil terapist hocamız da çok acele etmeyin kreşe başlayalı daha 10 gün çok kısa bir süre en az 1 ay geçmeli diyor.
Artık çok bunaldım bu belirsizlikten ne yapsam bilmiyorum. İnanın çok çabalıyorum ama kafam çok karışıyor olumsuz bir şey duyunca sadece yazmak istedim hepinize teşekkür ederim.
Evet kızlar bugün ayrı bir çocuk piskyatrsine daha gorunduk evet bazı bulguları var otizme dair ama çok çok silik dedi nörolojiye çıkacağız bazı testler yapılacak ama eğitime çok açık bir çocuk dedi
1 yıl gibi kısa bir sürede toparlar dedi

Son düzenleme:

Öğretmen gerçekten tanı koyamaz. Sonuçta ortada 6-7 yaşında bir çocuk yok. 3 yaş bebek sayılır. Alanında uzman doktorlar bile bir süre takip ermeden teşhiş koyamazken, 10 günde ne tanısı. Birde öğretmenlere bu şekilde tanı koyabilecekleri bir eğitim verilmiyor. Ne alaka ordan burdan duyduğu şeylerle tanı koymak. Ha, gözlemler, şüphe eder ama direkt böyle diyemez. Ama 10 günde bu imkansız. Bu çok cahilce bir yaklaşım.

Bilmiyorum anlamadım tamm kabul ediyorum bazı davranış bozuklugu var ama doktorlar ve özel eğitim hocaları uyaran eksikliğinden kaynaklanan bir durum bu diyor. Otizm olsa benden saklayacak halleri yok sanırım

Kreş ve dil terapist desteği alıyoruz gerekirse özel eğitime baslicagim ama
O zaman tanıya takılmayın, özel eğitim de alın. Zaten artık keskin tanilardan uzak duruluyor, sadece ücretsiz rehabilitasyon desteği için tanı gerekiyor . Lütfen sakin olun içiniz rahat olsun.

Yarın gid cegiz bu gidecgim 4. Doktor olacak
İşte şu anda neden bir doktor daha gerek var mı ? Hem kendiniz yipraniyorsunuz. İçinize sinen doktorla devam edebilirsiniz . Bu arada kimlere gittiniz özelden de yazabilirsiniz merak ettim .

Doktor doktor gezmeyin biraz zaman verin. Tv tl tablet komple ekrani kesin. Kreste 2 ayda degisimi gozlemleyeceksiniz. Derin nefes alin kendinizi de cocugu da rahat birakin.

Benim oğlum da atipik hafif derece de otizm genelde kararı gelişimsel pediatri ve piskolog veriyor . Ankara şehir hastanesi tavsiyem bu konuda çok güzel hocalar tecrübeli doktorlar var özellikle gelişimsel pediatri de Pelin hocamı tavsiye ediyorum . Şuan özel eğitime gidiyoruz göz temasimiz uzadi kelimeler cümleler kurmaya başladık ( yaş 2 ) şükürler olsun yoluna giriyor gereken eğitimle çözülüyor inşaallah

aslında en sonunda doktorun dediği yere geliyorsunuz... oğlumun dil sorunu vardı. bazı harfleri çıkaramıyordu. doktora gittik. normaldir anaokuluna devam etsin düzelir dedi. düzelmedi.. düzelmedi çünkü çocukların konuşması yasakmış. çok sondan fark ettik. çocukta ketum birşey anlatmadı.. dil terapistine de başladık. bir harften sonra devam etmedik. oğlum hocayla anlaşamadı... her neyse ilk okulda sesleri öğrendikçe düzeldi... 1 harfi kaldı. adam akıllı anaokuluna gideydi düzelecekti çocuk...

okul çok önemli bakın. içize sinmezse değiştirin. korkmayın.. doktor doğru söylüyordur mutlaka.. yinede başka bir doktora daha gidin... aklınızda kalmaz... bazı öğretmenler çocukla çok da ilgilenmiyorlar. dikkat edin.

Ne gibi belirtiler vardi sizde

Nasi yasakmis. Okulda mi yasakmis. Anaokulunda

Öğretmen tanı koyamaz ama şüphelenebilir. İçiniz rahat etsin istiyorsanız araştırıp farklı bir doktora götürebilirsiniz.

Televizyon telefon izletiyir musunuz dogumdan itibaren ne kadar maruz kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…