Ögretmen mi Doktor Mu ???

Bizimle kuruyo evet öğretmenle çok az kuruyomus
İyi de çekingen davranıyor olabilir zira 10 gün olmuş tanışalı henüz,yeni bir ortama girmiş çocuk bu sebeple de olabilir.
Öğretmende muhtemelen tecrübesine dayanarak söylemiş ama süre çok kısa bence. Doktorunuz haklı.
Biraz zaman verin çocuğa, zamanla alışacaktır

İyi de çekingen davranıyor olabilir zira 10 gün olmuş tanışalı henüz,yeni bir ortama girmiş çocuk bu sebeple de olabilir.
Öğretmende muhtemelen tecrübesine dayanarak söylemiş ama süre çok kısa bence. Doktorunuz haklı.
Biraz zaman verin çocuğa, zamanla alışacaktır
Tekrarlayan davranışları dışında hiç bir sorunu yok aslında dünkü çıktığımız doktor eğitime çok açık 1 yıl içinde silebilir bile dedi ama ben otizm diyemem dedi o da kararsız kaldı

Sizin doktorunuz uyaran eksikliği demiş ama başka bir doktor da otizm demiş. Bence başlık hangi doktor olmalıydı. Bence üçüncü bir doktora gidin en azından içiniz rahat eder

Öncelikle herkese hayırlı kandiller dilerim.
Benim önceki konumdan bilirsiniz ama cok çok kısa özet geçmek istiyorum.
3 yaşında kızıma bir doktor otzm bir doktor uyaran eksikliği tanısı koymuştu.
Rama çıkıp değerlendirme sonucu otizm değil uyaran eksikliği dikkat dağınıklığı olabilir denilmişti. Benim içim rahat etmedi dün bir doktora daha gittik. Kesinlikle otizm değil dedi.
Kreşe basladik 10 gün oldu kreş öğretmenimiz genellikle kendi başına oynuyor bazı anlamsiz sesler çıkarıyo dedi.
İsdiklerini işaret ediyor ama göz teması çok kısa dedi. Bende uyaran eksikliği tanısı aldı faln deyip bütün süreci anlattım.
Uyaran eksikliği değil silik otizm dedi.
Doktora dönüş yaptım bu tanıyı ancak biz koyarız başka bı doktor dese ammenna öğretmen bu tanıyı koyamaz dedi.
Doktorumuz işinin ehli bı doktor tanınan biri.
Acaba yanılıyor olabilir mi yarın baska bı doktora çıkacağız şehir dışına...
Dil terapist hocamız da çok acele etmeyin kreşe başlayalı daha 10 gün çok kısa bir süre en az 1 ay geçmeli diyor.
Artık çok bunaldım bu belirsizlikten ne yapsam bilmiyorum. İnanın çok çabalıyorum ama kafam çok karışıyor olumsuz bir şey duyunca sadece yazmak istedim hepinize teşekkür ederim.
Evet kızlar bugün ayrı bir çocuk piskyatrsine daha gorunduk evet bazı bulguları var otizme dair ama çok çok silik dedi nörolojiye çıkacağız bazı testler yapılacak ama eğitime çok açık bir çocuk dedi
1 yıl gibi kısa bir sürede toparlar dedi
öğretmenin öyle bi teşhis bilgisi yok ne yani kreşte çocuklarla oynuyor ders yapıyor diye teşhis koyacak kadar tecrübelimi oluyor doktora inanın bence onlarca hasat geliyordur uyaran eksikliği derken çokmu tv telefon alıyor yani bunun sebebi nedir diyorlar

Rama çıkıp değerlendirme sonucu otizm değil uyaran eksikliği dikkat dağınıklığı olabilir denilmişti. Benim içim rahat etmedi dün bir doktora daha gittik. Kesinlikle otizm değil dedi.
Kreşe basladik 10 gün oldu kreş öğretmenimiz genellikle kendi başına oynuyor bazı anlamsiz sesler çıkarıyo dedi.
İsdiklerini işaret ediyor ama göz teması çok kısa dedi. Bende uyaran eksikliği tanısı aldı faln deyip bütün süreci anlattım.
Doktora dönüş yaptım bu tanıyı ancak biz koyarız başka bı doktor dese ammenna öğretmen bu tanıyı koyamaz dedi.
Dil terapist hocamız da çok acele etmeyin kreşe başlayalı daha 10 gün çok kısa bir süre en az 1 ay geçmeli diyor.
Artık çok bunaldım bu belirsizlikten ne yapsam bilmiyorum. İnanın çok çabalıyorum ama kafam çok karışıyor olumsuz bir şey duyunca sadece yazmak istedim hepinize teşekkür ederim.
Evet kızlar bugün ayrı bir çocuk piskyatrsine daha gorunduk evet bazı bulguları var otizme dair ama çok çok silik dedi nörolojiye çıkacağız bazı testler yapılacak ama eğitime çok açık bir çocuk dedi
Öğretmenim ve biz yüzeysel eğitim alırız bu konularda. Hatta ben master mezunuyum ancak asla kimseye çocupunuz otistik diyemem. Ki zaten, belirti görürsek doktora yönlendirmek için eğitim alıyoruz. Kesinlikle öğretmenin tanı koymasına inanmayın ancak söylediği belirtileri not edin. Doktora anlatabilirsiniz sonradan. Bu arada, siz biliyorsunuzdur zaten ama mutlaka sıfır ekrana inin. Sadece çocuk değil, anne baba ve çocuk evdeyken sıfır ekran olacak bir süre. Otizm belirtisi gösteren birçok tanıdığım aile bu yöntemle belirtileri sildi🙏🏻 sıfır ekrandan kastım sıfır tv telefon tablet… sadece sohbet, kitap okuma ve etkinlik ile geçirilen vakitler

Bu durumda kres degil once ozel egitim olmaliydi cunku cocuklarin komut almama gibi davranis bozukluklarinin uzerine ozel egitimde gidiliyor kres sadeve sosyallesmesi icin. Yasitlariyla nasil oynayip kaynasacagini bilmeden kreste cocuk nasil adapte olsun doktorun once ozel egitim dememesine sasirdim cunku otizimde olsa otizim belirtileride olsa once ozel egitim almaliydi tabi dil sorunu varsa dil terapisi kres sonraki adim

Öğretmen tabiki tanı koyamaz ancak tecrübeli ve bu alanda yetkin bir öğretmense bu şekilde çocuklarla daha önce de çalışmış olabilir ve fikir yürüyebilir. Ramlara bazen pedagoglara aileleri biz yönlendiriyoruz ve görmezden gelinen bazı şsyker açığa çıkabiliyor. Ama çocuğunuz çok küçük ve basit düzeyde bir otizm bile olsa düzelebilir. Muhakkak ekran süresini yok edin. Kendiniz daha çok bağlantı kurmasını sağlayacak oyunlar oynayın Bireysel ilgilenin

Aklin bu kadar karismis iken -ki haklisin- ogretmene Rica et ve doktora beraber gidin

X