İlköğretim Yorum ve Soruları Öğretmen davranışları

ani78ani

ALLAH OL DER VE OLUR 🙏🤲🕋
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2014
73
154
45
Slm arkadaşlar benim bu sene 1 ci sınıf a giden bir yeğenim var yeğenim çok akıllı bir o kadar da yaramaz öğretmen bugün okul a anne ve babasını okul çıkışında konuşmak için çağırmış toplantı yapmışlar sizlere sormak istediğim öğretmen arada çoçuğunuzu çırpabilirsiniz yani dövebilirsiniz demiş bunu veliye söyleyen bir öğretmen sınıfta neler yapmaz ki daha bu çoçuk birinci sınıf zaten annesi ve babası çoçuk sınıfda yaramazlık yapıyo diye devamlı çoçuklarına öğüt veriyolar

Yaramaz çocuklar kurnaz olur. Ne demek dövebilirsiniz?

Döverek bir insan eğitilmez, öğretilmez!
Aksine daha da soğuturlar.

Bu tür "NASIHATLAR" vereceğine Ergoterapist'e görünsün dese, sıkıntı yok.
Ergoterapist: ruhsal ve zihinsel engelli insanlara günlük hayatlarında ve aktivitelerinse kolaylık sağlayan bir meslek. Benim mesleğim.

Engelli dediğime bakma, buna otizm, hiperaktivite, konsentrasyon dağınıklığı, kalem tutamama, harfleri tanıyamama vs vs... eklenir.

O çocuğun dikkat bozukluğu var. Hiperaktivitesi var. Onunla çeşitli etkinlikler yaparak yormak lazım. Aslında o öğretmeni iyi bir çırpmak gerekir !

Valla öyle bende zaten bugün aynı kelimeleri kullanarak kardeşim e söyledim çıpmak konusunda ben zaten çok karşıyım korkutarak birşey öğrenilmez diye sizce nasıl bir etkinlik yapılması lazım. Bizler mi öğretmeni mi bu etkinliği yapması lazım engin bilgilerinize dayanarak soruyorum

Öğretmenler yapmaz. Imkanınız ve vaktiniz varsa sizler yapabilirsiniz, aksi takdirde Ergoterapist'e gitmesini öneririm. Çünkü fizyoterapistin bir üstü, doktorun da bir altında olan meslek. Psikoliji ile daha çok ilgileniliyor.

Etkinlik olacak olursa, eğer yeriniz var ise, kaykayın üzerine karın üstü yatırın, salonun bir ucuna boncukları koyun, diğer ucuna da ipi koyun, gidip teker teker sizlerin söylediği rengi alıp gelecek, o ipe dizecek.

Her gidişinde bir boncuk alacak. O şekilde git gel yapacak. Ama mesafesi olmalı biraz, 5-6 metre minimum.

Ya da harfleri seçebiliyorsa, kağıtların üzerine abeceyi yazın, hamağa uzansın, aynı şekilde sallanarak harfleri toparlasın.

Ya da mesela park oyunu var, hoş alır mısınız bilmiyorum ama, alacak olursanız ismi "rush hour".

Bu boyama sayfaları oluyor ya, bilgisayardan / internetten çıktısını alın, sayfanın altına strafor koyun, iğneyle onun etrafına aynı mesafede (0,2 - 0,3 cm) aralıklarla iğneyi çizginin üzerinden batırarak geçsin.

Veyahut, bir leğene çeşitli renklerle ponponları koyun, iple çapraz, yani elinin arasından geçeceği şekilde bağlayın, eline maşa verin, söylediğiniz renkteki ponponu çıkarsın.

Bunları zamana karşı da yapabilirsiniz.

Daha nicesi var, şimdi çocuğu görmediğim için hangi tarafa yönlendirebileceğimi kestiremiyorum hareketliliğinden ötürü. Ama bu saydıklarım standart.

Çoçuğun zeka maşallah çok iyi yaptığı veya söylenen bir şeyi unutmaz asla başka birşeyle ilgilenir yada yaparken senin yaptığın yada söyledin birşeyi hemen kapar hafıza ya biz evde genelde şifreli konuşmalar yaparız bebekliği çok usluydu büyüdükçe yaramazlıkda prof. oldu diyebilirim size biz antalya dayız havayı güzel bulunce bisikletini kapınca park a gider ailede o an kim boş uygunsa annesi babası halası olarak ben götürürüz sadece yaptığı bir işde çabuk sıkılan bir çoçuk oyun oynarken ders yaparken çabuk sıkılıyo bide bunun yanında kardeş kıskançlığı var yeğenim tam 2 yaşındayken annesi hamile oldu o dönemlerde ve kardeşi doğdukdan sonra hep ben ilgilendim gezdik aktiveler yaptık hep şuan büyük yeğenim 7 yaşında kardeşi de 3 yaşında evde halen kardeş kavgası kıskançlık da mevcut malesef

Antalyanın neresinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…