• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen arkadaşlar ;

İşte sonra da eğitim sistemi kötü bilmem ne hepsi zincirleme gidiyor kötü tabi sistem ne kata bilir ki mesela sosyal hizmetler mezunu bu yaş grubu cocuklara
haklisin kesinlikle.bir ogretmen olarak sana hak veriyorum bende cocugumun okulunda oyle biri istemezdim cunku okuma yazma ogretmekle bitmiyor sinif ogretmenligi.degisik etkinlikleri felan oluyor ucretli ogretmenler anlamiyor bu islerden nasi olsa geciciyim diyerekten

İstanbulda durum bu kadar vahim mi ya? Yaşadığım şehirde bizim okulda 4 üctrtli var hepsi atanamamış sınıf öğretmeni. Sosyal hizmetler nedir? Normlar sene başı belli oluyor. Mesela şu sıra eş durumu tayinleri eli kulağında açıklaminacak. Umarım gelir okulunuza bir sınıfçı arkadaş.

Herkese iyi geceler çocuğum 2.sinif sözleşmeli öğretmen ile devam ediyor. Bu kadrolu öğretmen alımları nasıl oluyor ne zaman oluyor. Şuan ki öğretmenimiz istediği kadar kala biliyor mu okul müdürü öğretmen açığını belirtmek zorun dami Bu konu da bilgisi olan var mı mesela alim var mı nasıl işliyor bu konular bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim
Müdürle alakası yok, sisteme öğrenci sayısı sınıf sayısı girildiği an o okulun personel sayısını sistem otomatik kendi belirliyor.
İhtiyaç olsa dahi atamada kontenjan vermeyebilir
İkincisi illa yeni öğretmen atamasına gerek yok, il içinden veya il dışından o okula tayin döneminde mevcut öğretmen gelmek isteyebilir. İstemeyebilir de 😅 tayin döneminde tüm boş yerler hali hazırda çalışan yer değiştirmek isteyen personele görünüyor zaten. Bir sürü tayin dönemi var birinden birinde, bir atama gelir illa.

Mahrum yerse o şekilde devam eder maalesef. Başta müdür ilçeye bildirir ve başvuru yapanlar arasından seçilir öğretmen. Çocuğunuzun öğretmeni muhtemelen öğretmenlik mezunu ya da formasyonu olan biri değil bundan dolayı rahatsız oldunuz. Cidden öğretmen bulunamıyor mahrum yerlere ve müdürün elinde olan bir şey değil bu. Kadro açılması ve orda boşluk gözükmesi gerekiyor. Devlet artık zaten atama yapmıyor neredeyse. 2 yıllık Haritacılık bölümü mezununa sınıf öğretmenliği yaptıran saçma bir sistem var.

Herkese iyi geceler çocuğum 2.sinif sözleşmeli öğretmen ile devam ediyor. Bu kadrolu öğretmen alımları nasıl oluyor ne zaman oluyor. Şuan ki öğretmenimiz istediği kadar kala biliyor mu okul müdürü öğretmen açığını belirtmek zorun dami Bu konu da bilgisi olan var mı mesela alim var mı nasıl işliyor bu konular bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim
Öğretmenin kadrolu ya da sözleşmeli olmasından size ne ki? Yılı dolunca oda kadrolu olacak.

İşte sonra da eğitim sistemi kötü bilmem ne hepsi zincirleme gidiyor kötü tabi sistem ne kata bilir ki mesela sosyal hizmetler mezunu bu yaş grubu cocuklara
Ya tanıdığı yüksek mevkiden biri vasitasiyla gelmiştir,yoksa eğitim fakültesiyle alakası olmayan birinin sınıf öğretmenliğine getirmek içler acısı 🥺

İnsanların ücretliye başvurmamasi gerekiyor. Bunun önü başka türlü alınamaz. O kadar atama bekleyen öğretmen var ki onlara yazık değil mi 🥺

Yılda 1 il içi, 1 il dışı, 1 özür grubu, 1 norm fazlası tayini oluyor.
Son yıllarda ikişer kez oluyor.
Bunun dışında eylül ve şubatta norm fazlası öğretmenlerin görevlendirmesi oluyor.
İlk atama bazen oluyor, bazen olmuyor.
Bulunduğunuz yere göre değişir ama birinden birinde dolar herhalde kadro.
Ama merkeze uzaksanız dolmayabilir de.

Back