- 5 Ağustos 2020
- 1.139
- 1.969
- 83
Başta tamam dediğine göre kesin çok bilmiş bir cahilden akıl aldı.Haklısınız çok yorucu.Öncelikle söylemlerinize katılıyorum.Kesinlikle veliye zihinsel bir problemi var demedim,öğrenme güçlüğü olabilir,erkenden önlem alalım dedim.
Veli başta tamam dedi.
Bu arada çocukla birebir ilgilenemesem de sorumluluk verdim,özel olarak konuştum.
Ama bir şey var çözemediğim.
Veliye doktor olayını sorduğumda doktor”Bu çocukta bir şey yok,o ne biçim öpretmen”demiş ki hiç bir doktor demez.
Kaldı ki gittiğine dair bir belge istedim,o da yok..
Kadına sinirliyim,artık benim de bir sabrım var.Dayanamıyorum .
Gel de anlatVeliler şunu anlamıyor, o çocuklar eğitim almadığı sürece zaten istedikleri makama gelemeyecekler ki. En azından hayatlarını daha normal idame ettirsinler diye uğraşıyor bunca eğitimci.
Ondan kaynaklı bile olabilir. İnsan anlıyor çünkü simarik cocukla özel gereksinimli farkı çok bariz belli ediyor kendini.Tek,tüp bebek olmuş.Anne çocuk arasındaki yaş farkı fazla.
Gel de anlat
Yaptığınız tüm görüşmeleri resmi kayıt altında yaptıysanız ki siz yapmadıysanız bile okul psikolojik danışmanı sisteme işlemiştir, onları delil gösterip 183 ü arayın. Ortada ciddi bir ihmal var.Merhaba arkadaşlar.
Bu sene 4.sınıfları okutuyorum,sınıf öğretmeniyim.
Bir öğrenci velisini öğrenciyi pskiyatre göndermesi için ikna edemiyorum.
Durum şu şekilde:Çocuk akademik düzeyde aşırı geri,okuma yazma birinci sınıf düzeyinde.Davranış problemleri var.Döverek sevme,enseye indirip arkadaşını yere fırmatma ve bunları da sevmek zannetme.Bugünkğ vakamızda erkeklerin pantolonlarınu indirme..
konuşma problemi var,bebeksi konuşuyor.
Sınıf düzenini aşırı şekilde bozuyor.
Söylediklerimi anlaması için yanına bir kaç defa gelip yönlendirmem gerekiyor.
Bunu yapsam da beş dakika sonra aynı soruyu tekrar soruyor.
Veli hiç bir şekilde benimşe iletişim kurmuyor,hakaret edip gidiyor.
Çocuğun kendine zarar veren davranışları da var.Yüksek yerlere tırmanmak,tehlikeli işler yapmak gibi.
Yüksek bir ihtimalle zihinsel gerilik olduğun düşünüyorum.rehberliğe yönlendirdim.Aynı yönlendirmeyi onlar da yaptı.
Celhasıl kelam,çocuk gözümün önünde eriyor.
Hiç bir faydam dokunmuyor.Bazen sabrım taşıyor..Kızınca vicdan azabı çekiyorum.Uyarıyorum ,anlamıyor.Şoka girmiş gibi davranıyor..
Be yapacağımı bilmiyorum.
Ben biri biraz çocuğumu çalıştırsın diye haftalık 1800 ödeme yapıyorum, delirmesinBenim böyle bir velim var . Benim öğrencim de okuma biliyor yazı korkunc asla deftere birsey yazamaz , dikkat dağınıklığı çok fazla , bir dakikadan fazla beni dinleyemez . Anne kabul etmiyor , çocuğunun geleceğini kararmakla beni suçluyor ,kural tanımaz , sınır tanımaz . Böyle öğrenci de veli de çok zor . Mevcudum 50 tek öğrenci bütün sınıfın düzenini bozuyor . Ben artık görmezden geliyorum onla ilgileneyim derken diyen çocukların hakkına giremem .
En son toplantıda söyledim bazı ailelerin bilmezliği , cahilliği bütün sınıfı etkiliyor .
Veli bana diyor ki ne var öğretmensin çıkışta biraz yalnız çalıştır çocuğu
Her birinci sınıf aldığımda derim ben dört yıl ilgileneceğim ama bir ömür sizinle .Ben biri biraz çocuğumu çalıştırsın diye haftalık 1800 ödeme yapıyorum, delirmesin
Bazı veliler hiç hayatımız yok gibi davranıyor.
Benim özel eğitim sınıfını kabul etmeyen velim şu an çok pişman, anladı onun çocuğuyla anca birkaç dakika ilgilenebileceğimi.
Bugün konuştuk,idare ile görüşme sağlanıp veli ikna edilecek.Olmazsa bildiri de bulunulacak.Yaptığınız tüm görüşmeleri resmi kayıt altında yaptıysanız ki siz yapmadıysanız bile okul psikolojik danışmanı sisteme işlemiştir, onları delil gösterip 183 ü arayın. Ortada ciddi bir ihmal var.
Hayır,haber vermedim.Okul rehberlik servisine, yaşanan olayları ve gözlemlerinizi raporlayarak bilgi verin. Yazılı olsun raporunuz. Aynı raporu dilerseniz okul müdürüne de verin. Sümenaltı edilmesinden korkuyorsanız evrak işlerinizi yapan memura gidip evraka kaydettirebilirsiniz. Müdürünüzün haberi olmadı mı şimdiye kadar bu durumdan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?