Çok sağolun.Çok üzüldüm.
Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.
Sağlık ihmali var görünüyor, veliye bunu anlatın eğer gitmezlerse bildirim de bulunacaginizi belirtin. Ya da direkt bildirimde bulunun.Merhaba arkadaşlar.
Bu sene 4.sınıfları okutuyorum,sınıf öğretmeniyim.
Bir öğrenci velisini öğrenciyi pskiyatre göndermesi için ikna edemiyorum.
Durum şu şekilde:Çocuk akademik düzeyde aşırı geri,okuma yazma birinci sınıf düzeyinde.Davranış problemleri var.Döverek sevme,enseye indirip arkadaşını yere fırmatma ve bunları da sevmek zannetme.Bugünkğ vakamızda erkeklerin pantolonlarınu indirme..
konuşma problemi var,bebeksi konuşuyor.
Sınıf düzenini aşırı şekilde bozuyor.
Söylediklerimi anlaması için yanına bir kaç defa gelip yönlendirmem gerekiyor.
Bunu yapsam da beş dakika sonra aynı soruyu tekrar soruyor.
Veli hiç bir şekilde benimşe iletişim kurmuyor,hakaret edip gidiyor.
Çocuğun kendine zarar veren davranışları da var.Yüksek yerlere tırmanmak,tehlikeli işler yapmak gibi.
Yüksek bir ihtimalle zihinsel gerilik olduğun düşünüyorum.rehberliğe yönlendirdim.Aynı yönlendirmeyi onlar da yaptı.
Celhasıl kelam,çocuk gözümün önünde eriyor.
Hiç bir faydam dokunmuyor.Bazen sabrım taşıyor..Kızınca vicdan azabı çekiyorum.Uyarıyorum ,anlamıyor.Şoka girmiş gibi davranıyor..
Be yapacağımı bilmiyorum.
Nereye bildirimde bulunmam gerekiyor?Sağlık ihmali var görünüyor, veliye bunu anlatın eğer gitmezlerse bildirim de bulunacaginizi belirtin. Ya da direkt bildirimde bulunun.
Bir de veli olarak kimle görüşüyorsaniz, diğeri ile görüşmeyi deneyin
Veli bu konuda duyarsızsa tek başınıza ses getirmeniz zor gibi. En başından aile geç kalmış öğrenci özel eğitim gibi duruyor. Bence rehberlik ısrarla aile ile iletişime geçmeli yada okul müdürü.Merhaba arkadaşlar.
Durum şu şekilde:Çocuk akademik düzeyde aşırı geri,okuma yazma birinci sınıf düzeyinde.Davranış problemleri var.Döverek sevme,enseye indirip arkadaşını yere fırmatma ve bunları da sevmek zannetme.Bugünkğ vakamızda erkeklerin pantolonlarınu indirme..
Çocuğun kendine zarar veren davranışları da var.Yüksek yerlere tırmanmak,tehlikeli işler yapmak gibi.
Yüksek bir ihtimalle zihinsel gerilik olduğun düşünüyorum.rehberliğe yönlendirdim.Aynı yönlendirmeyi onlar da yaptı.
Hiç bir faydam dokunmuyor.Bazen sabrım taşıyor..Kızınca vicdan azabı çekiyorum.Uyarıyorum ,anlamıyor.Şoka girmiş gibi davranıyor..
Devletteyim,rehber öğretmen de yönlendirme yaptı.Ama işe yaramadı.OGretmen veli idare is birligi bu durumda cok onemli. Goruldugu uzere veliden destek alamiyorsunuz. Bu durumu rehber ogretmene bildirip mutlaka idareye de bildirin. Ozel bir kurum mu yoksa devlette misiniz ? Ona gore bir yol haritasi cizelim.
Dönemi de bir şekilde bitiririz de hem çocuk için hem çevresi için çok zor..Öğretmen değilim ama üzüldüm ve kolaylıklar dilemeye geldim.. Özellikle o bilinçsiz umursamaz aileyle uğraşmak zorunda kaldığınız için Allah yardımcınız olsun
Dediğiniz her şeyi yaptım,çocuk da algı yok..Algı olsa anlatacak zaten.Benim böyle bı öğrencim vardı naparsam yapayım asla duzelmiyordu.kiziyordum bağırıyordum rehberliği gönderiyordum yok hala devam.butun okul ondan illallah etmişti.sonra bütün öfkemi bı kenara bırakıp ona sevgiyle yaklaştım.once çok şaşırdı bende yaparken çok zorlandım.cunku beni bu kadar sinirlendirirken ona sevgi gostermek çok zordu.zamanla o kadar degistiki anlatamam size.idare bile hayret ediyordu nasıl değişti diye.bence sizde bu yolu deneyin ilk zamanlar bı değişiklik olmadı ama ben pes etmedim.
Çocuk için de çok zor sizin için de. Allah yardimciniz olsun demeye geldim. Çocuğa çok üzüldüm ama. Böyle çocuklar böyle ailelerin yaninda dediğiniz gibi eriyip kayboluyor. Ya toplumdan dışlanip tamamen kopuyor ya da topluma sadece rahatsızlık veren bireyler haline geliyor. İs tamamen ailede bitiyor. Öğretmen değilim ablam öğretmen onun da boyle öğrencileri olabiliyor ama aile çok önemli bir faktör. Bazı aileler sizin veliniz gibi oluyor bazılari da çocuğu için çabalıyorDediğiniz her şeyi yaptım,çocuk da algı yok..Algı olsa anlatacak zaten.
Bu durum okuldaki rehberlik bölümünü ve okul müdürünü de ayreten bilgilendirerek bir çözüm üretilmesi durumudur. Siz tabiki tek başınıza yetersiz kalırsınız çünkü bu durumlar sınıf öğretmenlerini aşacak kadar ciddi bir durum. Siz bilgilendirmenizi yapın gerisi onların işi. Asla normal bir durum değil. Eğer diğer çocuklar ailelerine söylerse bu sefer okul müdürü sizi bilgilendirmeme konusunda sorumlu tutacaktır. Geçmiş olsun zor çok zor.Merhaba arkadaşlar.
Aile ve sosyal hizmetlereNereye bildirimde bulunmam gerekiyor?
Benimkinde de yoktu düşünün 4.sinif öğrencisi daha okumayı doğru düzgün bilmiyordu.derse katılım asla olmazdı.tek istediğimiz huylarinin degismesiydiDediğiniz her şeyi yaptım,çocuk da algı yok..Algı olsa anlatacak zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?