- 23 Eylül 2023
- 3.534
- 21.806
- 228
Aklım fikrim gayet yerinde. Her şey çocukluktan yetiştirilmeyle başlıyor. Psikolojisi bozuk olan tüm çocuklar tedavi edilmeli. Hele ki içinde şiddet varsa. Hepsi birer psikolog eşliğinde tedavi gördükten sonra okula dönsün dönecekse. Bunun neresi yanlış? O suç makinesi de zamanında tedavi görseydi eminim böyle olmayacaktı. Öğrenciler tarafından öldürülen Öğretmenlerin haddi hesabı yok. Şiddet gören öğretmenler, saldırgan veliler,öğrenciler. Hatta sadece öğrenci değil devlet direk o öğrencinin ailesini de öğrenciyş de psikolog eşliğinde zorunlu tedaviye almalı. Ortalık katil kaynıyor. Bilmem farkında mısınız? 9 yaşındayken benim bilincim gayet yerindeydi. Doğruyu yanlışı çok güzel ayırt edebiliyordum. Kardeşlerime bakıp ev işini yapıp yemek bile yapıyordum. Gayet olgundum. Çocuk diyip geçiştirmek ne kadar doğru? Tedavi edilsin sonra okutulsun dememin neresi yanlış?
Anlıyorum ama sistem bu dediğinize izin vermiyor,keşke olsa.Ben bu olayı idareye iletsem emin olun idare ilgilenmediği gibi beni yetersizlikle suçlayacak.Aklım fikrim gayet yerinde. Her şey çocukluktan yetiştirilmeyle başlıyor. Psikolojisi bozuk olan tüm çocuklar tedavi edilmeli. Hele ki içinde şiddet varsa. Hepsi birer psikolog eşliğinde tedavi gördükten sonra okula dönsün dönecekse. Bunun neresi yanlış? O suç makinesi de zamanında tedavi görseydi eminim böyle olmayacaktı. Öğrenciler tarafından öldürülen Öğretmenlerin haddi hesabı yok. Şiddet gören öğretmenler, saldırgan veliler,öğrenciler. Hatta sadece öğrenci değil devlet direk o öğrencinin ailesini de öğrenciyş de psikolog eşliğinde zorunlu tedaviye almalı. Ortalık katil kaynıyor. Bilmem farkında mısınız? 9 yaşındayken benim bilincim gayet yerindeydi. Doğruyu yanlışı çok güzel ayırt edebiliyordum. Kardeşlerime bakıp ev işini yapıp yemek bile yapıyordum. Gayet olgundum. Çocuk diyip geçiştirmek ne kadar doğru? Tedavi edilsin sonra okutulsun dememin neresi yanlış?
Ogretmen misiniz bilmiyorum ama ben 17 yıllık sınıf öğretmeniyim en sinirli öğrencim bile bu cümleyi kuramaz , okul ile ev ortamı bir değildir , evde asicam kesicem numaralarını yapabilir ama bu okulda diyen öğrenciden hersey beklenir , büyüdüğün de öğretmen de dover , öğretmen de oldurur , söz konusu çocuklar olunca basıl da normalleştiriyorsunuz herseyiO bir çocuk sinirli olması evet kötü, tedavi olmalı. Ama gerçekte döveceği anlamına gelmiyor. Siz sinirlendiğinizde uslu uslu kenarda mı durursunuz
Kimse beni buna mecbur bırakmadı emin olanilirsiniz. Her zaman abla olmaktan anneme yardım etmekten ve yemek yapmaktan zevk duyan bir çocuktum. Her şeyi alışmışsınız tramvaya bağlamaya. Sorumluluk vermeye vermeye çocuklar aptal oldu gitti. Öfkesini yönetmeyi bilmeyen çocuğu bir öğretmen değil ancak bir psikolog tedavi eder.O zaman şöyle bir şeyi çok açıkça söyliyim, 9 yaşında bir çocuğun ev işi yapmakla övünmesi, yemek yapması, kardeşlerine bakmak durumunda bırakılması çok yanlış bir şey. Keşke bunları yapıyor olman gerekmeseymiş. Belliki bunları yapmaya mecbur bırakılmışsın. Ki bunlar bir çeşit çocuk istismarıdır. Çocuğa yemek yaptırılmaz, kendisi gibi çocuk kardeşlerine çocuk bakıcılığı yaptırılmaz.
Ortada sadece öfkesini yönetmeyi bilmeyen bir çocuk var. Nereye kimi uzaklaştırıp, nerede tedavi ediyorsun. Sokaktaki yaralı köpek mi bu? Barınağa mı atalım veterinere mi verelim?
Yanlış şekilde yetiştirilmişsin, bunu savunuyorsun, üstelik mevcut düşüncende çok yanlış.
Çocuğun durumu öğretmenimizi aşıyor aslında ama teneffüste bahçede oynanan top emin olun diğer çocuklara zarar veriyor.Bizim öğrencinin yüzüne hızla gelen top burnunu kırdı teneffüste,o yüzden bizde de yasak ,beden eğitimi dersi dışında top oynamak.Diğer öğretmen haksız. Hani eskiden mahallede bir amca olur, gider mahallelinin çocuklarının topunu keserdi ya o şekilde davramış. Öğretmen mesleğine yakışmamış... Nasıl konuşursunuz bilemedim.
Çocuğun erken ergenlik sorunu olabilir mi? O kadar sinir zarar... Önceden Ram lar olurdu. Orayla görülür müsünüz. Çocuk için yardımları olabilir belki....
Sevgili girlinred,bir öğretmen her ne olursa olsun ilkokul çocuğuna ahlaksız,saygısız,terbiyesiz diyemez .Bir öğretmen böyle bir konuyu açıp açıp dursa deli herhalde çocuktan beter derim, hakkında hiç iyi şeyler düşünmem. Kadınla muhatap olma, çocuğa çalış. Sana da hırslanıyor bu çocuk, karşıdaki hocayı suçlamaktan vazgeç
Kimse beni buna mecbur bırakmadı emin olanilirsiniz. Her zaman abla olmaktan anneme yardım etmekten ve yemek yapmaktan zevk duyan bir çocuktum. Her şeyi alışmışsınız tramvaya bağlamaya. Sorumluluk vermeye vermeye çocuklar aptal oldu gitti. Öfkesini yönetmeyi bilmeyen çocuğu bir öğretmen değil ancak bir psikolog tedavi eder.
Çocuklar daha 10 yaşına gelmedik aşırı travmatik ve ajite davranıyorlar. Kendilerşne zarar veriyorlar. Nereye gidiyoruz böyleMerhabalar.Bu sene dördüncü sınıf okutuyorum.Erkek öğrenci nüfusum fazla.Sınıfımın yarısı travmatik geçmişi olan veya ailesinin travma sorunları olan öğrencilerden oluşuyor.Bu durum sınıf ve okul iklimine yansıyor.Çocuklar konusunda çok hassasım,bazen bu hassasiyetim kullanılır.Dün yaşanan sorun hakkında onlara da güvenmiyorum.
Üç yıldan beri problem yaşamadığım erkek öğrencim bu sene bana atarlanmaya başladı.Karşımda yetişkin bir insan var sanki.Saygısızlık yapmıyor ama ses tonunu yükselterek ve çirkin bakıyor.Bu durumun sebebi ise ceza vermem,hava soğuk olduğu için beden dersini sınıfta yapmam ya da iptal etmem vs.
Bu öğrencim arkadaşlarıyla bahçede top oynarken öğretmen topunu almış.Bizimki de “Ver topumu…”diyerek çekmiş.Öğretmen de çocuğa “Ahlaksız,saygısız …”gibi kelimeler kullanmış.
İlk etapta kadın bana böyle anlatmadı,aşırı öfkeliydi.Kusura bakmayın deyip öğretmeni reskin ettim.
Dınıfa topla girdiğimde çocuk sinir krizi geçiryordu.”Dövecem o kadını !”inletiyor ortalığı.
Mosmor olmuş sinirden.Kendine zarar veriyor elleriyle.
Söylediğine göre her nöbetinde bizimkilerin topunu alıyormuş,dışarda iken de (öğretmenle aynı mahallaedeler)yapmış,ve bunu diğer çocuklara yapmıyormuş.
Çocukluğumda benim de benzer bir sahnem olduğu için hassasiyetim daha da arttı.
Bir top yüzünden yediğim azar ve sonrasında annemin ve babamın o kişilere yemeğe gitmesi,olayı bildikleri halde içimde nefretle o masada oturmam….
Bu kadına öfkem daha da arttı.
Bu sene bu çocuğun saygı problemi de arttı.Özellikle bana karşı.Öyle büyük laflar ediyor ki yapa cağım en ufak bir hamle çocuğu kaybetmeme neden olabilir.
Sizce kim haklı arkadaşlar?Nasıl çıkayım sulh ile bu işin içinden?
Sanki ahlaksız terbiyesiz demeseydi çocuk zıvanadan çıkmayacaktı... meslekte 19. Yılı haziranda bitireceğim. İlkokulda 2.5 yıl çalıştım. Çocuklar azıp kudurup sonra “ama öğretmen bana x yaptı” demeyi çok iyi bilirler. Karşında problemli bir çocuk var. Öğretmen ne derse desin bu gerçeği değiştiremezsin. Sen seni çok seviyorum diyorsun da ne kazanıyorsun… kıdemli büyüğün olarak bu kafayla başın çok ağrır diyorumSevgili girlinred,bir öğretmen her ne olursa olsun ilkokul çocuğuna ahlaksız,saygısız,terbiyesiz diyemez .
Kimse bana kalk şunu yap bunu yap demedi. 9 yaşındaki bir çovuk bir çorba yapmayı öğrenebilir. Bir yumurta kırmayı da. Kardeşleriyle ilgilenebilecek seviyeye gelebilir. Bunda yanlış bir şey görmüyorum. Evi süpürebilir. Bunlar yapılabilir sorumluluklardır. Günümüzde anneler onu yapamaz bunu yapamaz diyerek çocukları köreltiğinin farkında mı acaba? Ben öğretmenin rehberlik edip düzelen bir öğrenci daha da görmedim. Buyrun siz gördüyseniz bana da gösterin. Evet hafif problemli çocuklarla ilgilenilşr, düzeltilir. Ama bu derece ileri seviyede şiddete meyilli bir çocuk destek almadan dü zel mez. Ayrıca ceza hayatımızda var olan bir kanundur. Şimdiden cezanın tadını almalı ki yetişebilsin.İşte bu yanlış bir şey. Çocuklara sorumluluk verilir ama ona yetişkin gibi sorumluluk yüklemek yanlış.
Öfkesini bilmeyen çocuğa öğretmen rehberlik edebilir. Bunun için 4 sene ne dersi alıyorlar sanıyorsun? Çocuk gelişimi, psikoloji dersleri var fakültede. O dersler ne için? Öğretmen bu durumda kaldığında öğrenciye rehberlik etsin diye.
Merhabalar.Bu sene dördüncü sınıf okutuyorum.Erkek öğrenci nüfusum fazla.Sınıfımın yarısı travmatik geçmişi olan veya ailesinin travma sorunları olan öğrencilerden oluşuyor.Bu durum sınıf ve okul iklimine yansıyor.Çocuklar konusunda çok hassasım,bazen bu hassasiyetim kullanılır.Dün yaşanan sorun hakkında onlara da güvenmiyorum.
Üç yıldan beri problem yaşamadığım erkek öğrencim bu sene bana atarlanmaya başladı.Karşımda yetişkin bir insan var sanki.Saygısızlık yapmıyor ama ses tonunu yükselterek ve çirkin bakıyor.Bu durumun sebebi ise ceza vermem,hava soğuk olduğu için beden dersini sınıfta yapmam ya da iptal etmem vs.
Bu öğrencim arkadaşlarıyla bahçede top oynarken öğretmen topunu almış.Bizimki de “Ver topumu…”diyerek çekmiş.Öğretmen de çocuğa “Ahlaksız,saygısız …”gibi kelimeler kullanmış.
İlk etapta kadın bana böyle anlatmadı,aşırı öfkeliydi.Kusura bakmayın deyip öğretmeni reskin ettim.
Dınıfa topla girdiğimde çocuk sinir krizi geçiryordu.”Dövecem o kadını !”inletiyor ortalığı.
Mosmor olmuş sinirden.Kendine zarar veriyor elleriyle.
Söylediğine göre her nöbetinde bizimkilerin topunu alıyormuş,dışarda iken de (öğretmenle aynı mahallaedeler)yapmış,ve bunu diğer çocuklara yapmıyormuş.
Çocukluğumda benim de benzer bir sahnem olduğu için hassasiyetim daha da arttı.
Bir top yüzünden yediğim azar ve sonrasında annemin ve babamın o kişilere yemeğe gitmesi,olayı bildikleri halde içimde nefretle o masada oturmam….
Bu kadına öfkem daha da arttı.
Bu sene bu çocuğun saygı problemi de arttı.Özellikle bana karşı.Öyle büyük laflar ediyor ki yapa cağım en ufak bir hamle çocuğu kaybetmeme neden olabilir.
Sizce kim haklı arkadaşlar?Nasıl çıkayım sulh ile bu işin içinden?
Peki hocam ,ne yapayım.Siz söyleyin,saygı duyuyorum fikirlerinize ve önemsiyorum.Sanki ahlaksız terbiyesiz demeseydi çocuk zıvanadan çıkmayacaktı... meslekte 19. Yılı haziranda bitireceğim. İlkokulda 2.5 yıl çalıştım. Çocuklar azıp kudurup sonra “ama öğretmen bana x yaptı” demeyi çok iyi bilirler. Karşında problemli bir çocuk var. Öğretmen ne derse desin bu gerçeği değiştiremezsin. Sen seni çok seviyorum diyorsun da ne kazanıyorsun… kıdemli büyüğün olarak bu kafayla başın çok ağrır diyorum
Kimse bana kalk şunu yap bunu yap demedi. 9 yaşındaki bir çovuk bir çorba yapmayı öğrenebilir. Bir yumurta kırmayı da. Kardeşleriyle ilgilenebilecek seviyeye gelebilir. Bunda yanlış bir şey görmüyorum. Evi süpürebilir. Bunlar yapılabilir sorumluluklardır. Günümüzde anneler onu yapamaz bunu yapamaz diyerek çocukları köreltiğinin farkında mı acaba? Ben öğretmenin rehberlik edip düzelen bir öğrenci daha da görmedim. Buyrun siz gördüyseniz bana da gösterin. Evet hafif problemli çocuklarla ilgilenilşr, düzeltilir. Ama bu derece ileri seviyede şiddete meyilli bir çocuk destek almadan dü zel mez. Ayrıca ceza hayatımızda var olan bir kanundur. Şimdiden cezanın tadını almalı ki yetişebilsin.
söylediklerimi anlayıp uygulayabileceğinden şüpheliyim kusura bakma. Çocuğu pohpohlamayı bırakarak işe başlayabilirsin mesela. Herkes yaptıklarının sonucuna katlanır, istediğini söyleyen istemediğini işitir. Ben lisede görev yapıyorum. Benim yöntemlerim ilkokula uyar mı bilmiyorum. Bunu düşünmem lazım yani şimdi takır takır yazamamPeki hocam ,ne yapayım.Siz söyleyin,saygı duyuyorum fikirlerinize ve önemsiyorum.
Normalleştirmedim. RAMa sevk edilmeli dedim. Çocuk erken ergenliğe girmiş gibi... Ve şimdiki çocukları aileleri değil youtuberlar ve diğeri yetiştiriyorOgretmen misiniz bilmiyorum ama ben 17 yıllık sınıf öğretmeniyim en sinirli öğrencim bile bu cümleyi kuramaz , okul ile ev ortamı bir değildir , evde asicam kesicem numaralarını yapabilir ama bu okulda diyen öğrenciden hersey beklenir , büyüdüğün de öğretmen de dover , öğretmen de oldurur , söz konusu çocuklar olunca basıl da normalleştiriyorsunuz herseyi
Çocuk gelişimi ve psikolojisi okumam dışında bir problem yok teşekkür ederim. En çok siz biliyorsunuz. Hayatım hakkında bile benden çok bilgiye sahipsiniz tebrik ederim. Asla aynı fikirde değiliz. Konuyu devam ettirmenin bir anlamı yokÇocuğun öğrenmesi ile ev işinde eve gelen hizmetçisi gibi görülmesi farklı şeyler. Senin durumun öğrenmekle kalmayıp, evin sorumluluğunu üstlenmek olmuş. Ve bu yanlış. Bir çocuğun evde evin annesi gibi ev işi yapması, kardeşlerine bakması doğru değil.
Gayette dokuz yaşında, kendi kendine söylenip, sinirlenen çocuk düzelir kurtarılabilir.
Kusura bakma ama ne bir eğitimin vardır çocuklarla ilgili, ne hayat tecrüben var gelmişsin çok yanlış şeyler yazıp duruyorsun.
normalleştirmeyi tek sizin için demedim okuduğum mesajlar üzerine dedim ,Normalleştirmedim. RAMa sevk edilmeli dedim. Çocuk erken ergenliğe girmiş gibi... Ve şimdiki çocukları aileleri değil youtuberlar ve diğeri yetiştiriyor.
Oğlum 2. Sınıf öğretmenlerine kötü sözler söyleyen sınıf arkadaşı var... Sınıf arkadaşlarına da kötü davranıyormuş. Çocuğu psikoloğa sevk etmişler. Hafta içi şikayet için tekrar okula gideceğim. Oğluma zarar veriyor çocuk... Bizim başımızda da var yani
Kimse bana kalk şunu yap bunu yap demedi. 9 yaşındaki bir çovuk bir çorba yapmayı öğrenebilir. Bir yumurta kırmayı da. Kardeşleriyle ilgilenebilecek seviyeye gelebilir. Bunda yanlış bir şey görmüyorum. Evi süpürebilir. Bunlar yapılabilir sorumluluklardır. Günümüzde anneler onu yapamaz bunu yapamaz diyerek çocukları köreltiğinin farkında mı acaba? Ben öğretmenin rehberlik edip düzelen bir öğrenci daha da görmedim. Buyrun siz gördüyseniz bana da gösterin. Evet hafif problemli çocuklarla ilgilenilşr, düzeltilir. Ama bu derece ileri seviyede şiddete meyilli bir çocuk destek almadan dü zel mez. Ayrıca ceza hayatımızda var olan bir kanundur. Şimdiden cezanın tadını almalı ki yetişebilsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?