Öğretmen arkadaşlar bakar mısınız?

O zaman şöyle bir şeyi çok açıkça söyliyim, 9 yaşında bir çocuğun ev işi yapmakla övünmesi, yemek yapması, kardeşlerine bakmak durumunda bırakılması çok yanlış bir şey. Keşke bunları yapıyor olman gerekmeseymiş. Belliki bunları yapmaya mecbur bırakılmışsın. Ki bunlar bir çeşit çocuk istismarıdır. Çocuğa yemek yaptırılmaz, kendisi gibi çocuk kardeşlerine çocuk bakıcılığı yaptırılmaz.

Ortada sadece öfkesini yönetmeyi bilmeyen bir çocuk var. Nereye kimi uzaklaştırıp, nerede tedavi ediyorsun. Sokaktaki yaralı köpek mi bu? Barınağa mı atalım veterinere mi verelim?

Yanlış şekilde yetiştirilmişsin, bunu savunuyorsun, üstelik mevcut düşüncende çok yanlış.

Anlıyorum ama sistem bu dediğinize izin vermiyor,keşke olsa.Ben bu olayı idareye iletsem emin olun idare ilgilenmediği gibi beni yetersizlikle suçlayacak.
Devletin zaten bu konuda politikası yok,hatta veli ve öğrenciyi kolluyor.Okuma yazma bilmeyip de ortaokula giden öğrenci var.

Psikolojik destek hizmetleri artırılmalı,hatta aileler psikolojik testten geçirilip öyle çocuk sahibi olmalı.

O bir çocuk sinirli olması evet kötü, tedavi olmalı. Ama gerçekte döveceği anlamına gelmiyor. Siz sinirlendiğinizde uslu uslu kenarda mı durursunuz
Ogretmen misiniz bilmiyorum ama ben 17 yıllık sınıf öğretmeniyim en sinirli öğrencim bile bu cümleyi kuramaz , okul ile ev ortamı bir değildir , evde asicam kesicem numaralarını yapabilir ama bu okulda diyen öğrenciden hersey beklenir , büyüdüğün de öğretmen de dover , öğretmen de oldurur , söz konusu çocuklar olunca basıl da normalleştiriyorsunuz herseyi

Kimse beni buna mecbur bırakmadı emin olanilirsiniz. Her zaman abla olmaktan anneme yardım etmekten ve yemek yapmaktan zevk duyan bir çocuktum. Her şeyi alışmışsınız tramvaya bağlamaya. Sorumluluk vermeye vermeye çocuklar aptal oldu gitti. Öfkesini yönetmeyi bilmeyen çocuğu bir öğretmen değil ancak bir psikolog tedavi eder.

Çocuğun durumu öğretmenimizi aşıyor aslında ama teneffüste bahçede oynanan top emin olun diğer çocuklara zarar veriyor.Bizim öğrencinin yüzüne hızla gelen top burnunu kırdı teneffüste,o yüzden bizde de yasak ,beden eğitimi dersi dışında top oynamak.
Hakareti asla tasvip etmiyorum,o da ayrı sorun tabi

Sevgili girlinred,bir öğretmen her ne olursa olsun ilkokul çocuğuna ahlaksız,saygısız,terbiyesiz diyemez .

İşte bu yanlış bir şey. Çocuklara sorumluluk verilir ama ona yetişkin gibi sorumluluk yüklemek yanlış.

Öfkesini bilmeyen çocuğa öğretmen rehberlik edebilir. Bunun için 4 sene ne dersi alıyorlar sanıyorsun? Çocuk gelişimi, psikoloji dersleri var fakültede. O dersler ne için? Öğretmen bu durumda kaldığında öğrenciye rehberlik etsin diye.

Çocuklar daha 10 yaşına gelmedik aşırı travmatik ve ajite davranıyorlar. Kendilerşne zarar veriyorlar. Nereye gidiyoruz böyle

Sevgili girlinred,bir öğretmen her ne olursa olsun ilkokul çocuğuna ahlaksız,saygısız,terbiyesiz diyemez .
Sanki ahlaksız terbiyesiz demeseydi çocuk zıvanadan çıkmayacaktı... meslekte 19. Yılı haziranda bitireceğim. İlkokulda 2.5 yıl çalıştım. Çocuklar azıp kudurup sonra “ama öğretmen bana x yaptı” demeyi çok iyi bilirler. Karşında problemli bir çocuk var. Öğretmen ne derse desin bu gerçeği değiştiremezsin. Sen seni çok seviyorum diyorsun da ne kazanıyorsun… kıdemli büyüğün olarak bu kafayla başın çok ağrır diyorum

Kimse bana kalk şunu yap bunu yap demedi. 9 yaşındaki bir çovuk bir çorba yapmayı öğrenebilir. Bir yumurta kırmayı da. Kardeşleriyle ilgilenebilecek seviyeye gelebilir. Bunda yanlış bir şey görmüyorum. Evi süpürebilir. Bunlar yapılabilir sorumluluklardır. Günümüzde anneler onu yapamaz bunu yapamaz diyerek çocukları köreltiğinin farkında mı acaba? Ben öğretmenin rehberlik edip düzelen bir öğrenci daha da görmedim. Buyrun siz gördüyseniz bana da gösterin. Evet hafif problemli çocuklarla ilgilenilşr, düzeltilir. Ama bu derece ileri seviyede şiddete meyilli bir çocuk destek almadan dü zel mez. Ayrıca ceza hayatımızda var olan bir kanundur. Şimdiden cezanın tadını almalı ki yetişebilsin.

Benım takıldığım 4.sınıfa giden bi çocuğun(bakın çocuk diyorum), dövecem o kadını demesi? Ve siz hala cocugu kaybettim mi mi diye sorguluyorsunuz..liseye gectıgınde öldürmeyeceği ne malum???

Peki hocam ,ne yapayım.Siz söyleyin,saygı duyuyorum fikirlerinize ve önemsiyorum.

Çocuğun öğrenmesi ile ev işinde eve gelen hizmetçisi gibi görülmesi farklı şeyler. Senin durumun öğrenmekle kalmayıp, evin sorumluluğunu üstlenmek olmuş. Ve bu yanlış. Bir çocuğun evde evin annesi gibi ev işi yapması, kardeşlerine bakması doğru değil.

Gayette dokuz yaşında, kendi kendine söylenip, sinirlenen çocuk düzelir kurtarılabilir.

Kusura bakma ama ne bir eğitimin vardır çocuklarla ilgili, ne hayat tecrüben var gelmişsin çok yanlış şeyler yazıp duruyorsun.

Peki hocam ,ne yapayım.Siz söyleyin,saygı duyuyorum fikirlerinize ve önemsiyorum.
söylediklerimi anlayıp uygulayabileceğinden şüpheliyim kusura bakma. Çocuğu pohpohlamayı bırakarak işe başlayabilirsin mesela. Herkes yaptıklarının sonucuna katlanır, istediğini söyleyen istemediğini işitir. Ben lisede görev yapıyorum. Benim yöntemlerim ilkokula uyar mı bilmiyorum. Bunu düşünmem lazım yani şimdi takır takır yazamam

9 yasinda bir cocuk bu kdr ofke ile basedemez ama is seni seviyorum lu konusmalari coktan asmis. Bu sekilde 2 sene sonra isler cigrindan cikar, tamamen profesyonel destek ile ilerlenmeli cocuk duygusalligi kullanacak durumda bence
Ne demek bir ogretmene siddet hayal etmek veya sizin beyaniniz ile oldurulen ogretmene hissettirdikleri
Bu ulkede para vermedi diye ailesini olduren gencler, kardesi ile kavgasi olumle sonuclanan gencler dunun kucuk cocuklari idi. Cok acil tedavi gormeli cok acil isler ailenin kontrolunden cikmis sizin korumaci tavriniz da dogru degil

Normalleştirmedim. RAMa sevk edilmeli dedim. Çocuk erken ergenliğe girmiş gibi... Ve şimdiki çocukları aileleri değil youtuberlar ve diğeri yetiştiriyor .

Oğlum 2. Sınıf öğretmenlerine kötü sözler söyleyen sınıf arkadaşı var... Sınıf arkadaşlarına da kötü davranıyormuş. Çocuğu psikoloğa sevk etmişler. Hafta içi şikayet için tekrar okula gideceğim. Oğluma zarar veriyor çocuk... Bizim başımızda da var yani

Çocuk gelişimi ve psikolojisi okumam dışında bir problem yok teşekkür ederim. En çok siz biliyorsunuz. Hayatım hakkında bile benden çok bilgiye sahipsiniz tebrik ederim. Asla aynı fikirde değiliz. Konuyu devam ettirmenin bir anlamı yok

normalleştirmeyi tek sizin için demedim okuduğum mesajlar üzerine dedim ,

problemli , davranış bozuklukları olan çocuklar mutlaka var ama yıllar içinde bizlerde onları ve velileri muma çevirmeyi öğrendik , bu tarz olaylar daha çok yeni öğretmenlerin başına geliyor , bunun tek nedeni de fazla empati ve gereksiz fedakarlık , öğretmenler mesleklerinin ilk yıllarında profesyonel olamıyor , aile çok iyi dedi ama bana hiç inandırıcı gelmedi , her aile zaten çok ilgiliyiz , kafasindalar .

Öğrencinizin bir öğretmene emir kipiyle konuşması normal, öğretmenin tepkisi anormal yani? Buyur evladım kızma , özür dilerim mi demeliydi? Size karşı da pek saygılı olmadığını söylüyorsunuz. Kusura bakmayın ama sınıf öğretmeni olarak büyükleriyle , öğretmenleriyle nasıl konuşacağının sınırını büyük ölçüde siz çiziyorsunuz.Öfke problemi için ailesiyle iletişime geçin.Meslektaşınıza kızacağınız bir durum yok.

İnsanlar çok garip gerçekten. Biz burda 9 yaşındaki çocuğun aklı başında değil derken başka ülkede çocuklar neler yapıyor paylaşmak istedim belki başkaları en önemlisi öğretmenler de görür. Bu videodaki çocuklar kreş anaokulu çocuğu. Şu an tüm yabancı sitelerde bu video viral oldu. Yazık bize ve bu eğitim sisteminde yetişen çocuklara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…