- 23 Eylül 2023
- 3.534
- 21.806
- 228
Aklım fikrim gayet yerinde. Her şey çocukluktan yetiştirilmeyle başlıyor. Psikolojisi bozuk olan tüm çocuklar tedavi edilmeli. Hele ki içinde şiddet varsa. Hepsi birer psikolog eşliğinde tedavi gördükten sonra okula dönsün dönecekse. Bunun neresi yanlış? O suç makinesi de zamanında tedavi görseydi eminim böyle olmayacaktı. Öğrenciler tarafından öldürülen Öğretmenlerin haddi hesabı yok. Şiddet gören öğretmenler, saldırgan veliler,öğrenciler. Hatta sadece öğrenci değil devlet direk o öğrencinin ailesini de öğrenciyş de psikolog eşliğinde zorunlu tedaviye almalı. Ortalık katil kaynıyor. Bilmem farkında mısınız? 9 yaşındayken benim bilincim gayet yerindeydi. Doğruyu yanlışı çok güzel ayırt edebiliyordum. Kardeşlerime bakıp ev işini yapıp yemek bile yapıyordum. Gayet olgundum. Çocuk diyip geçiştirmek ne kadar doğru? Tedavi edilsin sonra okutulsun dememin neresi yanlış?
O zaman şöyle bir şeyi çok açıkça söyliyim, 9 yaşında bir çocuğun ev işi yapmakla övünmesi, yemek yapması, kardeşlerine bakmak durumunda bırakılması çok yanlış bir şey. Keşke bunları yapıyor olman gerekmeseymiş. Belliki bunları yapmaya mecbur bırakılmışsın. Ki bunlar bir çeşit çocuk istismarıdır. Çocuğa yemek yaptırılmaz, kendisi gibi çocuk kardeşlerine çocuk bakıcılığı yaptırılmaz.
Ortada sadece öfkesini yönetmeyi bilmeyen bir çocuk var. Nereye kimi uzaklaştırıp, nerede tedavi ediyorsun. Sokaktaki yaralı köpek mi bu? Barınağa mı atalım veterinere mi verelim?
Yanlış şekilde yetiştirilmişsin, bunu savunuyorsun, üstelik mevcut düşüncende çok yanlış.