Öğretmen arkadaşlar bakar mısınız?

Bir tarafım da böyle düşünüyor.Çocuk kendisine inanmadığım için aşırı öfkeleniyor.
Hocam çocuğun psikiyatriye gitmesi gerekiyor, devlet hastanelerinden ücretsiz olarak bu hizmeti alabilirler. Sizin öğrencinize terbiyesiz dediği için bir meslektaşınıza öfkelenmeniz de normal değil. Zira çocuğun yaptığı da zaten saygısızlık. Siz de kendi travmanızı çözmelisiniz. Her çocuğa her konuda iyimser yaklaşılmaz "dövücem o kadını" diyen 10 yaşındaki çocuk tehlike arz ediyor, şimdi olmasa bile ileride yapacaklarını tahmin etmek zor değil. Bir çok meslektaşımız böyle çocuklar tarafından şiddete uğradı, öldürüldü! Çocuğa sürekli iyimser yaklaşmak yerine bir an evvel uzmandan yardım almasını sağlayın.

Türk anneleri artık kendine bir yumurta bile kıramayan,her şeyi hazır alan, eve sipariş veren, sadece market ürünleri tüketen, bir bardağı bile yıkayamayan yetişkinler yetiştiriyor. Ben de çıkıp görev sorumluuk dediğimde çocuk psikolojisini bozan istismarcı oluyorum. Ne diyebilirim ki.

Siz öğretmen misiniz? Bütün uzmanlar çocukların ev işlerine dahil edilmesini, günlük rutinlerle ilgili sorumluluk alması gerektiğini hayatta başarının böyle geldiğini savunuyorlar. Hayatın yükünü sırtlamak başka, yumurta kırmak başka. Kızım bugün bana kahve yaptı, bulaşık mak beraber boşalttık ve 10 yaşında. Daha önce de tarifi kağıda yazmıştım ve kek yapmıştı. Evin kralı, kraliçesi değil bunlar her şeyi yapacaklar. Kendi yiyeceği keki yaptı diye, kardeşiyle ilgilendi diye köle İsaura olmuyor yani

Evet lisede öğretmenim.

Çocuğa ailenin bilinçli sorumluluk vermesi ile sanki evin hizmetçisiymiş gibi ev işi yapması farklı şeylerdir. Çocuğa çocuk emanet edilmez. Mutfak gibi alanlarda kendi halinde bırakılmaz.

Eğer yazdıklarımı okuyup, anlayabilirsen karşı çıktığım şeyin çocuklara bilinçli sorumluluk olarak ev işi öğretilmesi olmadığını. Onların evin hizmetçisi, bakıcısı gibi görülmesine karşı olduğumu anlayabilirsin.

Arkadaşlar çocuğun davranışlarının yanlış olduğunu ben de biliyorum.Toplum zarar görmesin diye bu durumu bu kadar irdeliyorum.

Burda çocuğa empati kurmadan yapacağım her hareket gelecekteki davranışını şekillendiriyor.

Ailenin bana karşı bir hatası olmadı,belli ki çocuğa karşı var,bunu aile ile konuştum,takdir edersiniz ki bir yerden sonra aile içine karışamam.

Bu çocuk ebeveynlerinden birinin duygusuna sahip ,ya anne ya da baba.

Bana karşı saygılı olsalar da aile içinde her şey olabilir .Bunu ifade edip,çocuğu gerekli yerlere yönlerdim zaten.

Çocuklar el hareketi çektiğinde veya ağıza alınmayacak küfürleri senin duyabileceğin şeklinde söyleyince ne yapıyorsunuz çok merak ettim.
Davranışının ahlaka uygun olmadığını,bu okula girdiği andan itibaren kuralların olduğunu tekrar ederse daha büyük yaptırımlar uygulayağımı yüksek sesle söylüyorum.Sevdiği şeylerden mahrum ediyorum.Düşünüp benden özür dileyene kadar soğuk davranıyorum.Sakinleştiğimizde uzun bir nutuk çekiyorum.

Asla ahlaksız,terbiyesiz,saygısız demiyorum.

Size küçükken anneniz çok yaptırmış olabilir mi acaba bu yüzden bu konuda fazla hassas olabilirsiniz.. Yoksa amaç iş yaptirmak değil buradaki arkadaşlar çocuğun gelişimine katkı sağlamak bazen anne ile vakit geçirmesini sağlamak.

Evet güzel bir tepki ama yinede küfür çocuğun günlük konuşma tarzı olmuş ve asla vazgeçmiyor sizde uzun bir nutuk ardından yine duyuyorsunuz ki duyduğunuz biliyorum ondan sonraki tavrıniz duymamazlıktan gelmemi oluyor ne oluyor merak ettim hocam.

Ben yazdım zaten çocuğa ailesinin bilinçli şekilde iş yaptırması normal diye. Ben çocukların ev işlerinde hizmetçi gibi görülmesine karşıyım. Bunu galiba üçüncü kez yazıyorum. Küçük çocuğa bir başka çocuğun emanet edilip, bakıcı gibi baktırılması normal mi? Normal değil. Bunu savunamayız kimse kusura bakmasın. Sanki evin hanımıymış gibi mutfakta tencere tencere yemek yapmasını savunamayız.

Hocam çocuk küfür etmedi şu ana kadar.

Saygısızlıktan kastım atarlanması.Aynı yolları deniyorum.Birlikte nöbet tutuyoruz,sınıf içinde drama ile anlamasını sağlayıp ona rol veriyorum.İyi olan taraflarını pekiştiriyorum.
Hatalı olduğunda teneffüs cezasını veriyorum onunla birlikte sınıfta bekliyorum.
Üç kere yaşanan bir olay,ilk üç sene hiçbir problem yaşamadık,çocuk bu sene değişti.Hep olsa daha farklı yöntemlerim olur.

Daha farklı yöntemden kastım etkinliklerden soyutlama ,görmezden gelme,idareyi bilgilendirme…

Pazartesi günü de öfke konulu rehberlik çalışması yapacağız.

Hala degisik bir korumaci Tavir seziyorum umarim yaniliyorumdur, cunku cocugun davranislarinin fazla hosgorunuz ile pekismesi ihtimali beni tedirgin ediyor.
Sinifta diger cocuklar buna sahit oldugunda onlar acisindan hic dusundunuz mu, bir suru cocukta etkileniyor. Veya sinifta gizli zorbalik yapmadigina eminmisiniz?

Fazla taraflisiniz ogretmene saygisizca elinden topu cekmisse saygisiz terbiyesiz demis olabilir kimsenin psikolojisi sadece bunlar yuzunden bozulmaz sizde fazla abarttiniz bence cocuk zaten problemliymis hocanın ne sucu var her yanlis yapan cocuk alttanmi alinmali sizde asiri korumaci ebeveynler gibisiniz

Korumuyorum neden koruyayım?

Okudum anladım Allaha şükür aciz değilim. Koşullar neyi gerektiriyorsa yaşantımızda karşımıza o çıkar. Çocuk evin bireyidir ve her işin içinde yer almalıdır. Annesi vefat eden erkek öğrencim evin her işini yapıyor mesela. Birdenbire hizmetçi oldu şimdi ne olacak…

Ben 9 yaşındaki çocuğa evde sorumluluk verilmesinin doğru olduğunu. Ama ev işlerinin tamamının ona yıkılmasının, ona evin hanımı gibi yük verilmesinin yanlış olduğunu yazdım. Okuduğunu anlasan anlardın buraya yazdıklarımı demekki okuduğunu anlamadan bir sorun var.

Senin öğrencilerin lise çağındalar en az 14 yaşındalar, 9 yaş ile aynı dönemde değiller. 9 yaşında çocuğun mutfakta tek başına ocakta yemek yapması ile 14 aynı mı? Asla aynı değil. Ama gelmiş aynı şey gibi yazıyorsun. Ek olarak anlamadığın şeyi, çok uç bir örnek vererek kendini haklı çıkarmaya çalışman çok zavallıca.

Şu aşağıdaki kitabı okuyup, anlayabilmeni dilerim.

Öğretmenim Bir Bakar Mısın?: Öğretmen'in Gücü Üzerine: Öğretmen'in Gücü Üzerine https://amzn.eu/d/0VpJUDW

Birde şu var, türkiye'de yaşıyoruz, bu toplumda çocuklar evde sorumluluk verilmek yerine çoğu evde ev işçisi olarak görülüyor. Çocukluk, öğrencilik bunlar hep arkaya atılıp "aman önce annesine yardım etsin" "aman babasına yardım etsin" diyerek büyütülüp ihmal ediliyorlar. İhmal farklı şey, bilinçli şekilde sorumluluk vermek farklı şeydir. İhmali savunamayız.

Beni aşağılayarak konuştuğunda anladığımız ailenden öğrendiğin terbiyenin derecesi ve senin kişisel seviyendir. Böyle yaparak yükseliyorum sanma yani. Eski nickini de söylersen kiminle muhatap olduğumu anlamış olurum iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…