O zaman, Nöbetçi Öğretmen haklıdır Hocam. Çocuk, size ayrı bir sevgi duyuyorsa onunla empati kurabileceği bir konuşma yapabilirsiniz. Rehber Öğretmeninizden mutlaka destek alın bunun için.Beden eğitimi dersi için getirdiğimiz topla beden eğitiminden sonra zil çalınca da oynadılar.Olay teneffüste oluyor.
Hocam öğretmene saygısızlık yapmıştır , öğretmen de karşılığında hakaret ettiyse bunu onaylamıyorum.O zaman, Nöbetçi Öğretmen haklıdır Hocam. Çocuk, size ayrı bir sevgi duyuyorsa onunla empati kurabileceği bir konuşma yapabilirsiniz. Rehber Öğretmeninizden mutlaka destek alın bunun için.
Ayrıca, anne - babayı bu aşamada çocuk için okula çağırabilirsiniz.
Özellikle babadan şupheleniyorsanız empati kurdurarak evladı için elinden geleni yapmasını sağlayın
Hatta tatlı tatlı konuşarak çocuk psikolojisi ile ilgili biraz gözünü korkutabilirsiniz. Demek ki Ebevenlerini biraz sarsmak gerek. Yoksa çocuklarını Ortaokul evresinde kaybederler.
Çok az zaman kalmış tekrardan 1 devrelacaksınız bence aileyle iletişime geçin en azından bilgileri olsun. Ben böyle şeyler yaşarken diyorum ben en fazla 4 sene muhattap olacağım çocukla ama siz ömür boyu muhattap olacaksınız baştan önlem alınmalı gibi bir konuşma yapabilirsiniz.Aslında bir başka öğretmene göre basit bir sorun gibi gelebilir,benim için zor.Çocuklara karşı hassasım,empati sınırımı aşıyorum,bu durumu kullanıyorlar.
Bir de idare sınıf dağılımu konusunda haksızlık yaptı.Ben bu okula yeni geldiğim için iyi aile öğrencileri bir kaç sınıfa dolup bana onlardan artakalanlar geldi.
Parayla öğrenciyi istenilen öğretmene yazdırıyorlar.Sınıfımın en çalışkan öğrencisi bazı sınıfların en başarısız öğrencisi,
sıkıntılarka baş etmekte zorlanıyorum.Öğrencilerime yardımcı olamadığım gibi kendimi de hırpalıyorum.
Hepimiz zarar görüyoruz.
Aileyle her zaman iletişim halindeyim hocam ama babayla değilim.Çok az zaman kalmış tekrardan 1 devrelacaksınız bence aileyle iletişime geçin en azından bilgileri olsun. Ben böyle şeyler yaşarken diyorum ben en fazla 4 sene muhattap olacağım çocukla ama siz ömür boyu muhattap olacaksınız baştan önlem alınmalı gibi bir konuşma yapabilirsiniz.
Henüz daha yeni bir öğretmen bir öğrenci tarafından öldürülmüşken bu konuyu öğrenciyi savunarak hangi akla hizmet açtınız? Lütfen boş işlerle uğraşacağınıza adam akıllı psikoloğa yönlendirip ailesiyle görüşüp çocuğu okuldan direk attırın. Psikolojisi düzelmeden hiç bir çovuğun okumasına gerek yok. Ne zaman tedavi olur o zaman okumaya devam eder. Böyleleri tedavi olmadan okursa ya katil öğrenci ya da katil bir devlet memuru olur.Merhabalar.Bu sene dördüncü sınıf okutuyorum.Erkek öğrenci nüfusum fazla.Sınıfımın yarısı travmatik geçmişi olan veya ailesinin travma sorunları olan öğrencilerden oluşuyor.Bu durum sınıf ve okul iklimine yansıyor.Çocuklar konusunda çok hassasım,bazen bu hassasiyetim kullanılır.Dün yaşanan sorun hakkında onlara da güvenmiyorum.
Üç yıldan beri problem yaşamadığım erkek öğrencim bu sene bana atarlanmaya başladı.Karşımda yetişkin bir insan var sanki.Saygısızlık yapmıyor ama ses tonunu yükselterek ve çirkin bakıyor.Bu durumun sebebi ise ceza vermem,hava soğuk olduğu için beden dersini sınıfta yapmam ya da iptal etmem vs.
Bu öğrencim arkadaşlarıyla bahçede top oynarken öğretmen topunu almış.Bizimki de “Ver topumu…”diyerek çekmiş.Öğretmen de çocuğa “Ahlaksız,saygısız …”gibi kelimeler kullanmış.
İlk etapta kadın bana böyle anlatmadı,aşırı öfkeliydi.Kusura bakmayın deyip öğretmeni reskin ettim.
Dınıfa topla girdiğimde çocuk sinir krizi geçiryordu.”Dövecem o kadını !”inletiyor ortalığı.
Mosmor olmuş sinirden.Kendine zarar veriyor elleriyle.
Söylediğine göre her nöbetinde bizimkilerin topunu alıyormuş,dışarda iken de (öğretmenle aynı mahallaedeler)yapmış,ve bunu diğer çocuklara yapmıyormuş.
Çocukluğumda benim de benzer bir sahnem olduğu için hassasiyetim daha da arttı.
Bir top yüzünden yediğim azar ve sonrasında annemin ve babamın o kişilere yemeğe gitmesi,olayı bildikleri halde içimde nefretle o masada oturmam….
Bu kadına öfkem daha da arttı.
Bu sene bu çocuğun saygı problemi de arttı.Özellikle bana karşı.Öyle büyük laflar ediyor ki yapa cağım en ufak bir hamle çocuğu kaybetmeme neden olabilir.
Sizce kim haklı arkadaşlar?Nasıl çıkayım sulh ile bu işin içinden?
Kendine zarar verme ve başkalarına zarar verme söylemlerinde bulunmayı basit bir olumsuz davranış olarak tanımlayamıyorum şahsen. Bu tavır ortalama kötü bir davranış değil gayet ciddi bir sorun ve siz tek başınıza bir şey yapamazsınız. Şimdi neler okuyoruz yanına silah bıçak alıp okula giden çocuklar var. Çocukla inatlaşmamak için de çocuğun bu tarz söylemlerine göz yummak bu davranışları onaylamak anlamına geliyor bence sonuçta orda diğer çocukların sağlığı ve güvenliğinden de sorumlusunuz. Çocuklar aynı zamanda toplumu, kuralları ve otoriteyi tanıdıkları bir dönemden de geçiyorlar. Yerinizde olsam durumu idareyle görüşürdüm bence konu sizi aşan bir durumda.Dokuz yaşında bir çocuğun olumsuz davranışları suç değildir,psikolojik bir problemdir.
Çocuk saygıyı da saygısızlığı da aileden ve öğretmenlerinden öğrenir.
Çocukla inatlaşmak sorunu daha berbat eder.
Kesinlikle, ben de buna katılıyorum. Öğretmen de çok abartmış. Terbiyesiz, ahlaksız ne demek? Demek ki o Hocanın da dilinin kemiği yok ayrıca psikolojisi bu mesleği kaldıramıyor..öğretmen de karşılığında hakaret ettiyse bunu onaylamıyorum.
O bir çocuk sinirli olması evet kötü, tedavi olmalı. Ama gerçekte döveceği anlamına gelmiyor. Siz sinirlendiğinizde uslu uslu kenarda mı durursunuzkadini dovecegim diye tehdit edemez
Söylediğiniz her şey yapılma aşamasında .O hocayla bir konuşsam mı tekrar hocam,yani olayı tekrar dinlesem sanki kendimi daha iyi hissedeceğim.Kesinlikle, ben de buna katılıyorum. Öğretmen de çok abartmış. Terbiyesiz, ahlaksız ne demek? Demek ki o Hocanın da dilinin kemiği yok ayrıca psikolojisi bu mesleği kaldıramıyor..
Çocuk çok değerlidir, bir İnsan yetiştirmek, topluma kazandırmak büyük emek ister her an sinirlenir, ağzımızdan çıkana dikkat etmezsek sonuçları acı olabilir bu konu da sizinle hemfikirim.
Ama, sizde mutlaka Aile ile iletişimi sene sonuna kadar kesmeyin. Gerekirse, durumları da müsaitse Çocuk psikoloğundan mutlaka destek alsınlar.. Emek verirlerse çocukları düzelir.
Henüz daha yeni bir öğretmen bir öğrenci tarafından öldürülmüşken bu konuyu öğrenciyi savunarak hangi akla hizmet açtınız? Lütfen boş işlerle uğraşacağınıza adam akıllı psikoloğa yönlendirip ailesiyle görüşüp çocuğu okuldan direk attırın. Psikolojisi düzelmeden hiç bir çovuğun okumasına gerek yok. Ne zaman tedavi olur o zaman okumaya devam eder. Böyleleri tedavi olmadan okursa ya katil öğrenci ya da katil bir devlet memuru olur.
İl yada ilçede RAM da mı yok?bu arada herkes rehberlik servisi demiş.
size çok komik bir fıkra anlatacağım bizim okulda rehberlik servisi ve dolayısıyla rehber öğretmen yok. 10 yıllık meslek hayatımda 4 okul değiştirdim 3’ünün rehber öğretmeni yoktu
Hocam ,rehber öğretmenleri elinden geleni yapsa da yetemiyorlar.Mevcut çok fazla.Ben de şu an rehberlikten yardım alması gereken en az beş öğrenci var.Ben de lisede öğretmenim.14 yıllık.Karsilastigim ve ders aldığım şeylerden bir tanesi sınıf öğretmenlerinin bir yerden sonra çocukların anne babası gibi davranması.Evet daha çok tanırsınız,anlarsınız ve yakın hissedersiniz.Ama sakın çizgiyi aşmayın.Ogrenci muhtemelrn aileden yeterli ilgiyi alamiyor ve bir şeyden ötürü mutsuz.Baska sorunu var ,hıncını herkesten cikariyor.Yarin bir gün ya bir öğrencinin ya da öğretmenin başına patlar.
Öncelikle öğretmen arkadaşıniza bilenmeyin.tersleyecek bir şey ima etmeyin.Bazi öğretmenler haksızlık yapabiliyor ama biz duzeltemeyiz onları.
Ben olsam öğrenciyi boş bir zamanda çekerim bire bir,dinlerim.Sorularla konuşurum.Konusmayi ben yönetirim ama yüzde 80 i o konuşur.Sonra ona çoğu yerde hak verdigimi ama burda bunu yapman seni kötü biri gibi gösterir gibi telkinlerde bulunurum.Okulunuzun rehber öğretmeni iyiyse düzenli görüşebilir.Malesef ben şu ana kadar sadece iki tane iyi rehber öğretmeni ile çalıştım.kolay gelsin
Yalnız çocuk dokuz yaşında.17-18 değil.Ailesi anlayışlı ve gereken yapılıyor.Henüz daha yeni bir öğretmen bir öğrenci tarafından öldürülmüşken bu konuyu öğrenciyi savunarak hangi akla hizmet açtınız? Lütfen boş işlerle uğraşacağınıza adam akıllı psikoloğa yönlendirip ailesiyle görüşüp çocuğu okuldan direk attırın. Psikolojisi düzelmeden hiç bir çovuğun okumasına gerek yok. Ne zaman tedavi olur o zaman okumaya devam eder. Böyleleri tedavi olmadan okursa ya katil öğrenci ya da katil bir devlet memuru olur.
Aklım fikrim gayet yerinde. Her şey çocukluktan yetiştirilmeyle başlıyor. Psikolojisi bozuk olan tüm çocuklar tedavi edilmeli. Hele ki içinde şiddet varsa. Hepsi birer psikolog eşliğinde tedavi gördükten sonra okula dönsün dönecekse. Bunun neresi yanlış? O suç makinesi de zamanında tedavi görseydi eminim böyle olmayacaktı. Öğrenciler tarafından öldürülen Öğretmenlerin haddi hesabı yok. Şiddet gören öğretmenler, saldırgan veliler,öğrenciler. Hatta sadece öğrenci değil devlet direk o öğrencinin ailesini de öğrenciyş de psikolog eşliğinde zorunlu tedaviye almalı. Ortalık katil kaynıyor. Bilmem farkında mısınız? 9 yaşındayken benim bilincim gayet yerindeydi. Doğruyu yanlışı çok güzel ayırt edebiliyordum. Kardeşlerime bakıp ev işini yapıp yemek bile yapıyordum. Gayet olgundum. Çocuk diyip geçiştirmek ne kadar doğru? Tedavi edilsin sonra okutulsun dememin neresi yanlış?Bir suç makinesinin gerçekleştirdiği olayın suçlusu bir pislik ile annesinin gelip öğretmeniyle konuştuğu 9 yaşındaki dördüncü sınıf çocuğunun durumunu nasıl aynı gözle değerlendirebiliyorsun? Allah akıl fikir versin.
Hocam kusura bakmayın. 9 yaşında bir çocuğun şiddetten bahsetmesi kadar korkunç bir durum yok olmaz. Göz ardınedilmemeli. Çocuğu tedavi ettirdiniz ettirdiniz. Ettirmediniz bir daha da zor düzelir o çocuk. Biz eskiden öğretmenlerden dayak yerdik böyle terbiyesizlik yapmazdık. O öğretmeni asla savunmuyorum. Onun yaptığı ayrı yanlış. O da tedavi görmeli. Ama önce çocuğu halletmek gerekiyor.Yalnız çocuk dokuz yaşında.17-18 değil.Ailesi anlayışlı ve gereken yapılıyor.
Bahsettiğiniz gündemde çocuk üç tane okuldan gönderilmiş,okulun birini yakmış,diğer vakasında öğretmene bıçakla saldırmış ve en sonuncusu da bu.
Merhametsiz aile çocukları maalesef böyle oluyor ama bu çocuğun ailesi ve durumu bu olayla kıyaslanamaz.
Bir öğretmen böyle bir konuyu açıp açıp dursa deli herhalde çocuktan beter derim, hakkında hiç iyi şeyler düşünmem. Kadınla muhatap olma, çocuğa çalış. Sana da hırslanıyor bu çocuk, karşıdaki hocayı suçlamaktan vazgeçSöylediğiniz her şey yapılma aşamasında .O hocayla bir konuşsam mı tekrar hocam,yani olayı tekrar dinlesem sanki kendimi daha iyi hissedeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?