• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrenim kredisi

meltem2809

Guru
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
201
10
298
32
merhaba arkadaşlar... :3: bu öğrenim kredisi olayında eger 1 sene almak istiyorsak kredi kesildiği andan itibaren mi geri ödeme yapmaya başlıyoruzzz ?? normalde tüm üniversite hayatın boyunca alırsan öğrenim bittikten iki yıl sonra ödenıyor da

Merhaba,
Bunu ben de merak ediyorum ve öğrendiğim kadarıyla yine 2 sene sonra ödenmeye başlanıyormuş.
Yani örnek verecek olursam 1.sınıfta alıp 2'den itibaren kestirildiğinde 4.sınıfta istiyorlarmış geri ödemeyi.

Son düzenleme:
bende nedense öğrenim kredisinde 4 sene alanlar için okul bittikten sonra işe girdiğin anda başlıyor biliyorum ama yanlış mı biliyorum bilmiyorum.

bende nedense öğrenim kredisinde 4 sene alanlar için okul bittikten sonra işe girdiğin anda başlıyor biliyorum ama yanlış mı biliyorum bilmiyorum.

yok canım. okul bittikten 2 sene sonra ödeme başlıyor. işe gir veya girme :47: çok kötü bir durum

yani mesela iki yıllıkta aldın öğrenimi, sonra 4 e geçiş yaptın. 2 yıllıkken aldığın paranın ödeme zamanı 4. sınıfta geliyor.
bizim sınıfta öyle bir arkadaş vardı. gitti erteleme yaptırdı.
bende yüksek lisans yaptım, yüksek yaparken 2. sınıfta ödeme planım elime geldi. ben erteletmedim. çünkü ileride ne olur ne olmaz, elimde varken ödüyeyim dedim ödedim. ama isteyen HALA öğrenci ise erteletebiliyor.

sigortalı bir işe başladığın an ödemen planlanmış bir şekilde sana gelir..
mesela kuzenim 4 sene kredi aldı işe girdiği an üç ayda bir 180 tl olmak üzere ödemesi geldi..
sen şimdi kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ama 2. sınıfsın diyelim 2. sınıfta kredi aldın sonra istemedin almadın, öğrenci olduğun için zaten sana ödeme planı gelmez..

sigortalı bir işe başladığın an ödemen planlanmış bir şekilde sana gelir..
mesela kuzenim 4 sene kredi aldı işe girdiği an üç ayda bir 180 tl olmak üzere ödemesi geldi..
sen şimdi kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ama 2. sınıfsın diyelim 2. sınıfta kredi aldın sonra istemedin almadın, öğrenci olduğun için zaten sana ödeme planı gelmez..

canım 2008 mezunuyum. 2009şubatta yükseğe başladım. ben yüksek yaparken ödeme planım gelmişti, henüz sigortalı bile değildim. hala henüz işe girmemiş ama ödemeye başlayan arkadaşlarım var.
belki eskiden olmuştur kuzenine, değişmiş olabilir ....

erkek kardeşimde okulu bitmedi hala,öğrenimi kesildi geçen yıl. hatta 1yıldır hem okula gidiyor hem de çalışıyor sigortalı olarak, öğrenim ödemesi henüz gelmedi. ben okul bittikten sonra yani öğrenim ödemesi bittikten 1 yıl sonra ödeme planı geliyor, diğer yılda ödemeye başlıyorsun diye diliyorum. yani toplam 2yıl sonrasında.

yanlış bilmiyorsam okul bittikten 2 yıl sonra ödemeye başlanıyor ama sigortalı bir işte çalışmıyorsan 1 yıl daha erteleyebiliyormuşsun ama emin değilim tabii

Son düzenleme:
canım 2008 mezunuyum. 2009şubatta yükseğe başladım. ben yüksek yaparken ödeme planım gelmişti, henüz sigortalı bile değildim. hala henüz işe girmemiş ama ödemeye başlayan arkadaşlarım var.
belki eskiden olmuştur kuzenine, değişmiş olabilir ....

erkek kardeşimde okulu bitmedi hala,öğrenimi kesildi geçen yıl. hatta 1yıldır hem okula gidiyor hem de çalışıyor sigortalı olarak, öğrenim ödemesi henüz gelmedi. ben okul bittikten sonra yani öğrenim ödemesi bittikten 1 yıl sonra ödeme planı geliyor, diğer yılda ödemeye başlıyorsun diye diliyorum. yani toplam 2yıl sonrasında.

kuzenimde 2009 mezunu ama onda şöyle oldu; ödeme planı yapılmıştı işsiz olduğundan erteletebildi daha sonra işe girince artık kesin ödeme planı geldi..
kardeşinde belki öğrenci olduğu için ona ödeme gelmemiştir..
bide kuzenimin eşi vardı evlenmeden ödeme geldi ona ama erteletti oda.. bana da işe girmezsen istediğin kadar erteletebiliyosun demişti hatta..

benm de kuzen 2005 mezunu işe girmediği için ödeme yapmıyo. ne zaman bi işe girerse o zaman kesiliyomuş para 7 yıldır alan yok parayı :)) bizim bi hoca da demişti bana ne zaman işe girersen o zaman kesilirmiş para. ama bende bilmiyorum.

Back